merhaba canım bana da yardımcı olursan çok mutlu olurum :)ben de aynı senın gibi uzun yıllardır bu sivilce ve izleriyle uğraşıyorum, şimdi yine çıkıyor ama eskisi kadar değil
çok fazla kırmızı lekeler var onlar için ne yapabilirim? sebamedin köpüğünü aldım birçok temizleyicim de var gece de azalderm kullanıyorum sence ne yapmalıyım? bu arada ben de zoretanin haplardan kullanmıştım iki yıl cildim bebek gibi olmuştu sonra geri pörtlediler
bir yıla yakın kullanmıştım...yardımcı olursan çooooook sevinirim:)
canım kusura bakma bir kaç gündür girmiyordum geç gördüm yazdığını...
Sivilce lekelerin ne kadar zamandır var? Eğer 2-3 aylık izlerse Madecassol sürebilirsin onlara... Eğer daha uzun süreli lekelerse acnelyse kullan ama sadece izlerin üzerine bir de cildin hassassa veya güneşe çıkıyorsan bu tedaviye eylül ekim gibi başla derim...
Bazı insanlar sirkenin de lekeleri geçirdiğini söylüyorlar ancak sirke cildin ph dengesini bozduğu için ben kullanılmasının taraftarı değilim...
Sebamedin köpüğü güzel bir köpük hafif soyucu etkisi de var... Diğer birçok temizleyicin neler bilmiyorum ama cildini aşırı kurutmayacak yıpratmayacak şeyler olsun ve mutlaka ph değerlerine dikkat et, bu nedenle sebamedden çok memnunum ben... Sebamed kompakt ve sebamed köpüğü kullanıyorum, yetiyorlar bana...
Azelderm bu dönemde kullanman için uygun bir krem bence... Eylül'e kadar devam et, eylülde hala lekeler varsa acnelyse kullanmaya başla azar azar...
Hala sivilcen varsa ve ağrılı büyük değillerse ben imex merhemden çok memnun kaldım her gece sivilcem olsa da olmasa da sürüyorum gerçekten önlüyor ve çok azaltıyor... Zaten artık çok ufak ve çok nadir çıkıyorlar...
Bu arada yeni geçen sivilcelerin kızarık lekelerini de giderdiğini söyleyenler var, açıkçası gerçekten hızlı yokediyor sivilceyi de ondan kalan izi de...
Vitamin A takviyesi alabilirsin, eğer başka bir A vitamini içeren multi vitamin kullanmıyorsan... A vitamini epital hücrelerin hızlı onarılmasında yardımcı olur...
Bir de ben watsons'dan kelebek marka saf ipek yüz kesesi aldım 2 haftada bir fln banyodan çıktıktan sonra yüzümü onunla hafif hafif masaj yaparak yıkıyorum... Cildimdeki ölü deriyi temizliyor... Onu da önerebilirim... (İpek kesenin fiyatı 5 lira civarı daha pahallıya satan siteler fln var onlara aldanma...)
Başka yardım edebileceğim bir şey olursa beklerim :)