Bu da benim doğum hikayem olsun :)

40+2 olmuştuk ama oğlumun hiç gelmeye niyeti yoktu. Ne bi sancı ne açılma yoktu. Doktorum ertesi gün gel suni sancı verecem dedi. Tabi ertesi gün ben eşim ablam güle oynaya hastahanenin yolunu tuttuk. İçeri aldılar önlüğümü giydim nstye bağladılar serumla suni sancı verdiler tabi bende 0 açılma. Hafif hafif sancı gelmeye başladı tabi ebeler sürekli gelip açılma var mı diye kontrol ettiler tam 4 saat boyunca zorla açmaya çalıştılar canımı aşırı derecede acıttilar içim paramparça olmuştu artık fenalık geçirdim nefesim kesildi kalp atışım yavaşladı tansiyonum düştü. Tabi çocuğumun kalp atışı da düştü 50ye. Acil genel anesteziyle Sezeryana aldilar uyandığım andan sadece acı çektiğimi hatırlıyorum başka hiç birşey hatırlamıyorum. ailemin anlattığına göre bebeğim 6 saat yoğun bakımda kalmış oksijen vermişler nefes alamıyomus sonra mama vermiş hemşireler olumsuz birşey olmayınca (çok şükür) odaya getirdiler. Tabi ben yalvarıyordm ağrı kesici verin diye çünkü dayanılmaz bi açı çekiyordum. Yani kısacası hem normal doğum açısı çektim (zorla açmaya çalıştıkları için) hem de ameliyat yeri ağrısı çektim
İlk doğumum normal oldu. Ve suni sancı ile gerceklesmisti. O gün kendime söz verdim bir daha bu suni sanciyi almayacam kabul etmeyecem diye. Öyle de yaptım. Kimseye suni sancı tavsiye etmiyorum. Hem anneyi hem bebeği çok strese sokuyor. Zormuş gerçekten. Allah bağışlasın bebeğini daha acı ağrı gostermesin insallah :)

Bu benim 6. Gebeligimdi. 2 tane çocuğum var çok şükür. Diğerleri ölü doğdu veya düştü. Oğlum 6.5 yaşında, kızım ise 3.5. spiral taktırmıştim ama kaymış aynı ay hamile kaldım. Hiperkoagülasyon ve trombosit bozukluk hastasıyım. Kisaca Kan pıhtılaşması. Bu yüzden diğer dusuklerim. Zaten en son hamileliğimde yani kızımda hamileyken doğumdan bir gün öncesine kadar clexane iğne kullandım.
6. Kez hamileydim:) Öğrenince şok olduk tabi. 3 çocuk ve ben :) bide yine yeniden ilaçlar ve iğneler... Neyse oralar uzun.
Spiral çıkarıldı, bebek düşer mi kalır mı kanama derken 3 aylık oldu her test yapıldı bebek iyi denildi ve ignelerle ilaçlarla fitillerle yola devam edildi.
Doğumun olması gereken gün, 23 Ağustos. Fakat sezaryen olacağı için 10 gün geri çekmişti doktorum. Yani 13 ağustosta oğlumuz Emir gelecekti. Bu arada sezaryenle birlikte tüplerim de baglatilacak doktorumla konustuk, bir daha hamile kalmamla birlikte pihtilar kalp damarlarıma kadar çıkacak ve sağlığım riske girecekti. Bu riski önlemek için ve bebek aldirmaya karşı olduğum için hiç hamile kalamamayi tercih ettim.
Derken 31 temmuzda 36 haftalıkken, nst kontörlü için gittiğimde suyumun bittiğini ve bebegimin kalp atışlarının yavaşladığını öğrendim. Hemen yatış yapıldı. Eşimi aradım koşa koşa geldi. Çocuklara bakmak için kayınvalidem ve kayınbabam geldiler. Annem zaten yanimdaydi. Ciğer geliştirici iğne yapıldı clexane iğneye son verildi ve gece boyu serumlar kontroller derken 1 Ağustos sabah doktorum bebeği almamiz gerek dedi. Biz de Dr ne derse o dedik. Kızımı epidural anestezili sezaryen ile doğurmuştum. Bu son dogumumu da öyle istedim. Herkes öpüldü çocuklara hediyeler alındı. Bı güzel sarıldım öptüm onları ve doğumhaneye indim. Çok rahat ve çok eğlenceli geçen doğum ile bebeğimi ilk ben gördüm kokladim:) cok rahat bir dogumdu çok:) bir doğum ancak bu kadar ağrısız olabilirdi
2.750gr, 51 cm esmer bir oğluş:) adını Emir koyduk. Tüplerim de bağlatildi. Ertesi gün evimize geldik. Bugün 2 aylık olduk bile. Gecelerimiz uykusuz gündüzlerimiz gazlı ve huysuz ama mutluyuz :)
Bu arada evet 3 çocuk gerçekten çok zor ama Allah gücünü veriyor. Bu dönemler çabuk geçiyor :) Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın :)
Okuyan herkese sevgiler:)

maşallah size. Allâh bağışlasın esmer oğluşunu . seneye bu zamanlar bende 3 çocuk annesi olacağım inşallah . Bende sizinkine benzer bir hikayeye sahibim. yalnız sebebi bulunamayan düşükler yaşadım..ne kan pıhtılaşması var ne başka sorun. annemi kaybettim sonrasında anne olmaya karar verdim ama stres korku bebeklerimin düşmesine sebep oldu. şimdi 3.bebeğime hamleyim ne ilaç ne iğne kullanmıyorum , sorun yok elhamdülillah çok şükür . inşallah sağ salim kucağımıza alırız . sizin adınıza çok sevindim çok ama çok güzel bir doğum olmuş.. şimdi iyiki oldu dersiniz, evlat başka birşey insan ne kadar zorluk çeksede unutuyor o kokuyu alınca. darısı isteyen kk kardeşlerimize olsun innnşaaAllah. öpüyorum sizi kokluyorum mis kokulu bebişinizi. Sevgi ile kalın.

maşallah size. Allâh bağışlasın esmer oğluşunu . seneye bu zamanlar bende 3 çocuk annesi olacağım inşallah . Bende sizinkine benzer bir hikayeye sahibim. yalnız sebebi bulunamayan düşükler yaşadım..ne kan pıhtılaşması var ne başka sorun. annemi kaybettim sonrasında anne olmaya karar verdim ama stres korku bebeklerimin düşmesine sebep oldu. şimdi 3.bebeğime hamleyim ne ilaç ne iğne kullanmıyorum , sorun yok elhamdülillah çok şükür . inşallah sağ salim kucağımıza alırız . sizin adınıza çok sevindim çok ama çok güzel bir doğum olmuş.. şimdi iyiki oldu dersiniz, evlat başka birşey insan ne kadar zorluk çeksede unutuyor o kokuyu alınca. darısı isteyen kk kardeşlerimize olsun innnşaaAllah. öpüyorum sizi kokluyorum mis kokulu bebişinizi. Sevgi ile kalın.

İnşallah sağlıcakla alacaksınız kucağınıza evladinizi. Düşük yaşamak çok zor. Yaşayan bilir. Ama evladın kokusunu alınca unutuluyor tüm zorluklar, dediğiniz gibi:) Başınız sağolsun:KK43: .
Sizin için dua edeceğim. İnşallah siz de güzel bir doğumla kavusacaksiniz:)) burda hikayenizi okurum bende :)
Allah razı olsun ve de amiin:) temennileriniz için çok teşekkür ederim ❤️❤️❤️❤️

Bu yazının üzerinden 1 yılı aşkın zaman geçmiş. Vay be. Ne çabuk geçiyor. Halbuki yaşarken hiç geçmiyor gibi geliyor....

X