Bu benim 6. Gebeligimdi. 2 tane çocuğum var çok şükür. Diğerleri ölü doğdu veya düştü. Oğlum 6.5 yaşında, kızım ise 3.5. spiral taktırmıştim ama kaymış aynı ay hamile kaldım. Hiperkoagülasyon ve trombosit bozukluk hastasıyım. Kisaca Kan pıhtılaşması. Bu yüzden diğer dusuklerim. Zaten en son hamileliğimde yani kızımda hamileyken doğumdan bir gün öncesine kadar clexane iğne kullandım.
6. Kez hamileydim:) Öğrenince şok olduk tabi. 3 çocuk ve ben :) bide yine yeniden ilaçlar ve iğneler... Neyse oralar uzun.
Spiral çıkarıldı, bebek düşer mi kalır mı kanama derken 3 aylık oldu her test yapıldı bebek iyi denildi ve ignelerle ilaçlarla fitillerle yola devam edildi.
Doğumun olması gereken gün, 23 Ağustos. Fakat sezaryen olacağı için 10 gün geri çekmişti doktorum. Yani 13 ağustosta oğlumuz Emir gelecekti. Bu arada sezaryenle birlikte tüplerim de baglatilacak doktorumla konustuk, bir daha hamile kalmamla birlikte pihtilar kalp damarlarıma kadar çıkacak ve sağlığım riske girecekti. Bu riski önlemek için ve bebek aldirmaya karşı olduğum için hiç hamile kalamamayi tercih ettim.
Derken 31 temmuzda 36 haftalıkken, nst kontörlü için gittiğimde suyumun bittiğini ve bebegimin kalp atışlarının yavaşladığını öğrendim. Hemen yatış yapıldı. Eşimi aradım koşa koşa geldi. Çocuklara bakmak için kayınvalidem ve kayınbabam geldiler. Annem zaten yanimdaydi. Ciğer geliştirici iğne yapıldı clexane iğneye son verildi ve gece boyu serumlar kontroller derken 1 Ağustos sabah doktorum bebeği almamiz gerek dedi. Biz de Dr ne derse o dedik. Kızımı epidural anestezili sezaryen ile doğurmuştum. Bu son dogumumu da öyle istedim. Herkes öpüldü çocuklara hediyeler alındı. Bı güzel sarıldım öptüm onları ve doğumhaneye indim. Çok rahat ve çok eğlenceli geçen doğum ile bebeğimi ilk ben gördüm kokladim:) cok rahat bir dogumdu çok:) bir doğum ancak bu kadar ağrısız olabilirdi
2.750gr, 51 cm esmer bir oğluş:) adını Emir koyduk. Tüplerim de bağlatildi. Ertesi gün evimize geldik. Bugün 2 aylık olduk bile. Gecelerimiz uykusuz gündüzlerimiz gazlı ve huysuz ama mutluyuz :)
Bu arada evet 3 çocuk gerçekten çok zor ama Allah gücünü veriyor. Bu dönemler çabuk geçiyor :) Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın :)
Okuyan herkese sevgiler:)