- 10 Şubat 2017
- 4.754
- 40.941
- 508
bosver cekersiniz birak sen birazcikta ihtiyaclarini gorursunuz gercekten yasadigin baya zor seyler ben ayakta duramiyordum uykuszluktan masaAllah sen iyisin de nereye kadar az sakinlesmeniz lazim .. doktora da gotur cocugunu biri hi care bulamiyotsa baska doktora da goturAklımıza geliyor ama annem istemez gece kaynanamdan da cekiniyorum bakar bakmasına ama başımıza kakar diye
Aynı durumu bizde yaşadık bizim derdimize day&night adında tamamen bitkisel bir şurup çare oldu. benim çocukların arası 11 ay birini eşim birini ben alıyorduk ama yetişemiyorduk. Şimdide çok iyi değil uykulari ama biraz büyüdükleri için güvenli olmak şartıyla odada oyuncaklarla vakit geçirirken ben uyuyorum onlarda uykusu geldiğinde uyuyor. Bu biraz yapısal bişey sanırım çokta değişmiyor maalesef, bunu kabullenebilmeniz mümkünse 3 yaşından sonra rahatlarsinizHanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.
Benimki de 2 ay sabaha kadar memedeydi. Valla ben kollarımın ağrıdan kopma noktasına geldiği, sırtımın uyuştuğu bir gün beşiğine bıraktım ağlayarak uyudu. Sonra bir daha ağlamadı. 9 ay 5 günlük bebeğim. Ama ben 4. Ay da vermiştim uyku eğitimi. Detaylıca yazardım ama az sonra işe gideceğim. Ferber uyguladım ben, ilk 2-3 gün direndi ağladı, şimdi yatağına koyunca küt diye uyuyor. Akşam 19 da yatıyor. Gece 10 saat kesintisiz uyku uyuyor, sabah 5-6 arası kalkıyoruz bizim de sorunumuz o. Ama gece uyuduğumdan onu çok dert etmiyorum artık. Uyku eğitimleri var, öğretmensin sen de az çok anlarsın. Araştır biraz, ''yok yahu uyumaz bu'' dediğin çocuk tersine uyuyuveriyor bir anda. Sabır diliyorum sana, çok zor hem çalışıp hem çocuk büyütmek.Hanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.
Cok guzel anlatmissiniz. Ben bebegimi boyle alistirdim uykuya aynen dediginiz gibi. Biraz aglamasina dayanmaniz lazim. Bizim doktor 5 aylikken 5 dk aglar yorulur uyur , 1 yaşında 1 saat ağlar demişti. Benim hoşuma gitmiyor ağlatmak ama 2 sefer ağlayınca anlıyor uyuması gerektiğini. Tabi ki siz arada orda olduğunuzu göstermelisiniz. Gece uyandığında da beslemedim, o yüzden gece yemek için uyanmıyor. Yatmadan iyice doyuruyorum.Uyumadan once karninin iyice doyduguna emin olun.Bol bol yorulsun gun icinde.Uyku saatinden 1 saat once banyo yaptirin vücuduna bebekler icin olan nenlendirici losyonla masaj yapin.Oda isisi 18 dereceden yuksek olmasin.Dusuk te olmasin tabiki. Loş bir ışık olsun odada.Gece uyandiginda cok aglamadigi surece kucaginiza almayın.Aglarsa bir kere alip sakinleştikten sonra geri yatirin.Isiklari sakin acmayin ve baska odaya da götürmeyin uykuya devam etmesi gerektigini bilsin.
Yukses sesle konusmayin o uyandığında.Sakin davranin.Bebekler parmaklarinda oynatmayi cok iyi becerirler kontrolun sizde oldugunu hissettirin her zaman.
Insallah yoluna girer.
cnm bunu bende uyguladim oda kapisini kapatiyorum bazen erken yatiyor e bende gec uyuyorum yeri geliyor oglum kalkinca odada tehlikesiz seylerle oynuyor tepkisiz kalinca gelip yatiyor ve uyuyor tabi hemen olmuyorHer gece degilde bi süre en azından dinlenebilmek için yada @yasam21 arkadasın yazdıgı gibi yer yatagı yapıp odada tehlikeli bişey bırakmayıp belki uyandıgında da ilgisiz kalırsanız döner dolaşır geri yatar.
aslında sanslısıız meslegınızden oturu bos vaktınız duz bır memura gore daha fazla, belkı eve de ıs getırdıgınız oluyordur sınav donemlerınde ama onlar mazur gorulebılır, bence yakında varsa aıle uyeelrınden bırılerı yardım ısteyın arada hafatda bır aşam mesela bırakn cocugu bırkaç saatlıgıne de olsa basbasa bırseyler yapın sınema tıyatro dısarda bır yemek vs .... sız hangısınden hslanıyorsanız, cınsel anlamda ne olursa olsun ısı tamamen askıya almayın derım ılla saatlerce sevısmek gerekmıyor bazen kısa ama öz bır bırlesmede ınsanı mutlu edebılıyor bılmem anlatabıldım mı, her cocugun huyu suyu farklıdır amam gececek elbet benım kızım kolıktı ılk 3 ay aglama krızlerı ıle ugrastık, daha bırkaç oncesıne kadar yanımızda yatıyordu yenı yenı gece beslenmesını kesıyoruz asla yuksek seslı ortamlarda durmaz aglar hemen, kendını kolay kolay sevdırmez vs hassas bır cocuk ve ınatcı tarafıda var ne yapayım sımdı atayım mı cocugu ne yaparsa yapsın o bır cocuk ve cok kucuk onun varlıgı bana yetıyor zamanla hersey yerıne oturacakj bıraz sabır luıtfen...Öğretmenim devlette çalışıyorum yani pek bırakabileceğim bir şey degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?