Bu çocuk bizi bosatacak

Aklımıza geliyor ama annem istemez gece kaynanamdan da cekiniyorum bakar bakmasına ama başımıza kakar diye
bosver cekersiniz birak sen birazcikta ihtiyaclarini gorursunuz gercekten yasadigin baya zor seyler ben ayakta duramiyordum uykuszluktan masaAllah sen iyisin de nereye kadar az sakinlesmeniz lazim .. doktora da gotur cocugunu biri hi care bulamiyotsa baska doktora da gotur

Aynı durumu bizde yaşadık bizim derdimize day&night adında tamamen bitkisel bir şurup çare oldu. benim çocukların arası 11 ay birini eşim birini ben alıyorduk ama yetişemiyorduk. Şimdide çok iyi değil uykulari ama biraz büyüdükleri için güvenli olmak şartıyla odada oyuncaklarla vakit geçirirken ben uyuyorum onlarda uykusu geldiğinde uyuyor. Bu biraz yapısal bişey sanırım çokta değişmiyor maalesef, bunu kabullenebilmeniz mümkünse 3 yaşından sonra rahatlarsiniz

Uyumadan once karninin iyice doyduguna emin olun.Bol bol yorulsun gun icinde.Uyku saatinden 1 saat once banyo yaptirin vücuduna bebekler icin olan nenlendirici losyonla masaj yapin.Oda isisi 18 dereceden yuksek olmasin.Dusuk te olmasin tabiki. Loş bir ışık olsun odada.Gece uyandiginda cok aglamadigi surece kucaginiza almayın.Aglarsa bir kere alip sakinleştikten sonra geri yatirin.Isiklari sakin acmayin ve baska odaya da götürmeyin uykuya devam etmesi gerektigini bilsin.
Yukses sesle konusmayin o uyandığında.Sakin davranin.Bebekler parmaklarinda oynatmayi cok iyi becerirler kontrolun sizde oldugunu hissettirin her zaman.
Insallah yoluna girer.

Aynı durum kuzenimde de vardi.
Aksamlari pirinc unlu muhallebi ustune muskat rendelerdi annesi ya da biberonun cok azina rezene çayı koyardı uyuyabilsin diye.

Krese verin 24 aylık olunca. Benim kızımın bahsettiğiniz problemleri olmadı hiç ama arkadaşımın ikizleri bahsettiğiniz gibiydi krese verdi o da ve artık daha düzenli bir hayatı var çocuklar da sakinleşti boş gününde de krese gidiyorlar o da kendine zaman ayırıyor. Mesleginizi sakın bırakmayın bütün gün evde çocuğunuzla lira olursanız cocugunuza faydadan çok zararınız olur. akşam yatmadan önce yoğurt yedirin o da sakinleştirir uyumasını kolaylaştırır.

Benimki de 2 ay sabaha kadar memedeydi. Valla ben kollarımın ağrıdan kopma noktasına geldiği, sırtımın uyuştuğu bir gün beşiğine bıraktım ağlayarak uyudu. Sonra bir daha ağlamadı. 9 ay 5 günlük bebeğim. Ama ben 4. Ay da vermiştim uyku eğitimi. Detaylıca yazardım ama az sonra işe gideceğim. Ferber uyguladım ben, ilk 2-3 gün direndi ağladı, şimdi yatağına koyunca küt diye uyuyor. Akşam 19 da yatıyor. Gece 10 saat kesintisiz uyku uyuyor, sabah 5-6 arası kalkıyoruz bizim de sorunumuz o. Ama gece uyuduğumdan onu çok dert etmiyorum artık. Uyku eğitimleri var, öğretmensin sen de az çok anlarsın. Araştır biraz, ''yok yahu uyumaz bu'' dediğin çocuk tersine uyuyuveriyor bir anda. Sabır diliyorum sana, çok zor hem çalışıp hem çocuk büyütmek.

Cok guzel anlatmissiniz. Ben bebegimi boyle alistirdim uykuya aynen dediginiz gibi. Biraz aglamasina dayanmaniz lazim. Bizim doktor 5 aylikken 5 dk aglar yorulur uyur , 1 yaşında 1 saat ağlar demişti. Benim hoşuma gitmiyor ağlatmak ama 2 sefer ağlayınca anlıyor uyuması gerektiğini. Tabi ki siz arada orda olduğunuzu göstermelisiniz. Gece uyandığında da beslemedim, o yüzden gece yemek için uyanmıyor. Yatmadan iyice doyuruyorum.

Ben destek amacli yorum yaziyorum
Uzulme arkadasim gececek diyemem ama azalacak benimde 2 cocugum var biri en basindan beri zordu uyumaz yemez icmez sorun cikarir bana fazla bagli vs.vs..bi suru sorun artik deprenyona girmistim doktorlara goturdum dualar okudum okudum yok yani zor cocuk zorsa zor gidiyor yaklasim seklimi degistirdim pedagoglarla iliskimi kesmedim baba desen ilgili ama zor iste suan 9 yasina geldi hala zor bitmedi sorunlari
Birde 4 yasinda ikinci bebisim var mutlu kendiyle barisik gozlerinin ici gulen cok sosyal her seyi ye rher ortama uyum saglar beni hic bunaltmaz her cocuk gini ufak defek sorunlari olan bi cocuk..
Yani her zaman kabahat sende degil yapi meselesi genetik te olabiliyor ha tek tesellim hep ayni yasta kalmiyolar buyuyolar biraz daha hafifliyor hersey
Canlari sagolsun gecici bi surec allah sabir versin

Birde hemen elestiriye hazir konuya girenler olmus
Buraya kendi dogurdugu cocugu sikayete degil icini dokmeye gelmis
Insan anne olunca insan olmaktan vazgecmiyor kadin olmaktan birey olmaktan vazgecmiyor temel ihtiyaclari ortadan kalkmiyor uyku yemek bi sohbet bi disari cikmak bi kendine bi iki saat ayirmak hakki yine..ama cocuk zor ise imkaan kalmiyor insan banyo yapamazmi aylarca bi guzel rahatca yikanamadigimi bilirim her sofradan yari ac kalktigimi uykusuzluktan otobuste uyuyup durak kacirdigimi gerginlikten zangir zangir titredigimi
Her insan bu donemi farkli gecirebiliyor ama dogumu yapan her kadin birden superman e donusmuyor..

Cocugu olmayanlar yada cildirik cocugu olmayanlar gelip duyar kasabilir ..belki onceden olsa ben de kasardim da. Su an sizi anliyorum.. benimki de 1yasina geldi sayilir. Benden baskasina gitmez,birseylerle oyalanmaz.Yalniz biraksam hep tehlikleli seyleri gidip bulur. Gece ortamizda yatar cunku cok uyaniyor ve benim zoruma gittigi icin kalkip koy geri al ,gozumu acamazken kafasini vurdugm oldu falan.. oyle alisti. Simdj besiginde bile uyumayi aevmiyor. Bazen 15 20dk da bir uyanir geceleri... Gunduz uykusu cok uzun opmaz 1 2kere uyur hele bazen 10dk da uyanip 3 4saat daha uyumadigini biliyorum..30 40 dk uyursa ne mutlu bana..
Anne uykusuz olunca evde 24saat ayni seyleri yapinca. E bi de yetisememe psikolojisine girince. Evi daginik pis olunca.. kendine de hayri kalmiyo cocuga da. Bizim de psikolojimiz var. Annelik zormus ve celik gibi saglam sinir gerektiriyormus..Herkesin yapacagi sey de degil bence...
Dum ben de kizima bagirdim falan. Bez degistirirken kaciyo mesela ama benim halim yoktu karnim fena agriyodu. Ama hasta olmaya da hakkimiz yok. Babasi zaten gec gelir eve isinden dolayi. Geldiginde yorgun olur. Cocugu kucagina alip da ayy sirtim of of demesi yok mu cileden cikiyorum. Benim uzun sure bi uerde oturmam bile mumkun degil agrilarimdan dolayi. Kuyruk sokumu kemigim agriyo batiyo.. dinlensem belki uzansam gerine gerine yatsam 2gun gecicek ama yapamiyorum..
Evimde isler birikiyo da birikiyo. Biri gelcek diye odum patliyo. Mutfagim bulasik dolu. Yerlerim kirinti dolu. Supursem de gene ayni 10 dk sonra..
Ama gene de herseye sukurler olsun..Kizim en guzel sey gene de. Bence sen de oyle dusun. Bak ben de snirleniyorum bagiriyorm simdiden.Ama onun senden baska kimsesi yok sana muhtac. Bosver kocayi da evi de napalim ben oyle yaptim. Biz de 2 gune bi kavgaliyiz ayri yatiyo gibiyiz. Birbirmize sarilmaz dokunmayiz artik. Hem zamansizlik hem iletisimsizlik. Beraber bisey yapamiyoruz hic. Cinselligi gozum gormuyo zaten. Uyursa siziyorum.. gece 12civari uyuyi bizimki bi de. O da kesik kesik dedigin gibi , bazen 15dk da bi uyaniyo hele o zaman kriz geciriyorum...

cnm bunu bende uyguladim oda kapisini kapatiyorum bazen erken yatiyor e bende gec uyuyorum yeri geliyor oglum kalkinca odada tehlikesiz seylerle oynuyor tepkisiz kalinca gelip yatiyor ve uyuyor tabi hemen olmuyor

İş boşanma aşamasına kadar geldiyse yatılı bir yardımcı tutabilirsiniz hayatınız çok kolaylaşacaktır,

Ben duyar kasmak zorundayım. Birinin bebeğe üzülmesi gerekiyor çünkü. 20 aylık bi bebek “ya hadi bu gecede kalkayımda annem babam sabaha kadar uyumasın” dediğini ve bunu bilerek yapmadığını anlıyorsunuzdur heralde. Uyku düzeni yoksa ve daha da önemlisi sizi özlüyorsa ne yapabilir? Siz sinirlenince bağırınca uyuyor mu? Hayır. Neden bütün geceyi onada kendinize de zehir ediyorsunuz? Evet sinirleri yatıştırmak hiç kolay değil. Ama sizin için önemli olmayan bir sinir hali onun hayatı için çok önemli.

20 aylık bir bebek için uyku yöntemi sunamam. Fizyolojik bir sebep olduğunu sanmıyorum. Belki size doyamama durumu vardır.

Öğretmenim devlette çalışıyorum yani pek bırakabileceğim bir şey degil
aslında sanslısıız meslegınızden oturu bos vaktınız duz bır memura gore daha fazla, belkı eve de ıs getırdıgınız oluyordur sınav donemlerınde ama onlar mazur gorulebılır, bence yakında varsa aıle uyeelrınden bırılerı yardım ısteyın arada hafatda bır aşam mesela bırakn cocugu bırkaç saatlıgıne de olsa basbasa bırseyler yapın sınema tıyatro dısarda bır yemek vs .... sız hangısınden hslanıyorsanız, cınsel anlamda ne olursa olsun ısı tamamen askıya almayın derım ılla saatlerce sevısmek gerekmıyor bazen kısa ama öz bır bırlesmede ınsanı mutlu edebılıyor bılmem anlatabıldım mı, her cocugun huyu suyu farklıdır amam gececek elbet benım kızım kolıktı ılk 3 ay aglama krızlerı ıle ugrastık, daha bırkaç oncesıne kadar yanımızda yatıyordu yenı yenı gece beslenmesını kesıyoruz asla yuksek seslı ortamlarda durmaz aglar hemen, kendını kolay kolay sevdırmez vs hassas bır cocuk ve ınatcı tarafıda var ne yapayım sımdı atayım mı cocugu ne yaparsa yapsın o bır cocuk ve cok kucuk onun varlıgı bana yetıyor zamanla hersey yerıne oturacakj bıraz sabır luıtfen...

Benimkide uykusuzdu, gece 3 e kadar eşim bakardi sonra ben. Bir deneyin isterseniz.

Benimde oğlum ilk 4 ay kolikti ve ne çektiğimi bir ben bir de yaşayanlar bilir;ama sizin neredeyse 2 yıl olmuş haliyle sinirleriniz daha çok bozulmuş.
Yerinizde olsam haftada iki yarım gün temizlik için kadın ayarlardım,bir de ev işini dert etmemeniz için,
Uyku düzeni ve yatak alışkanlığı için istikrarlı olursanız 3 gün ancak zorlanırsınız.
Gece kalktığında yatağından çıkmazsa ilgisiz kalırsanız kendiliğinden tekrar uyur ama oralı olmamanız gerekiyor..
Uyumadan banyo yaptırın,bir de tanıdığım bir arkadaş uyumadan yoğurt yediriyordu bunu da deneyebilirsiniz.
Allah yardımcınız olsun...

Tam bi çocuk yapasım geliyor böyle bi konu okuyorum

Sizin iş çok zormuş gündüz işte çocuk akşam evde çocuk....
Süper dadıyı mı çağırsanız ne?

Oğlum 5 aylık, uyku sorunumuz vardı bir süredir. Öyle aşırı aşırı değil ama hem onu hem bizi yormaya yetecek kadar vardı. Perşembe günü kim west metoduna başladım ben de. Ferber düşünüyordum ancak odasına alıştırmaya fırsatım olmadı. 3 gün zorluk çıkardı (artan, azalan, artan ve tekrar azalan bir dirençle), çok şükür son 2 gün ne ağlama ne bağırma. Hatta oyuna bile çevirdi kendince. Bugün 6.gün. Devamı olursa inşallah rahat ederiz diye düşünüyorum.

Siz de denemelisiniz. Araştırın, hangisi size uyarsa cuma akşamından ona başlayın. (Cuma akşamı+cumartesi+pazar sonrası daha kolay olur) hogg bize uymadı ne yazık ki, oğlum 4 aylıkken denemiştim, resmen sinir krizine girmişti. Ha bu arada ilk denemede 60 dk ağladı da bağırdı da, sadece 3 defa kucağıma alıp sakinleştirdim, sonra da 5 dk içerisinde uyudu. :)

Uyku eğitimi alsanız çocuğunuza. Çocuklar çok şahane uyuyor vallahi. Biraz para harcayacaksınız ama bir kere sonuçta sonrası rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…