Bu çocuk bizi bosatacak

Benzer seyleri yasadim. Benimkinin 2. Yasi da cok zor gecti. Aglama krizleri tutturmalar.. kusana kadar agliyordu. Bazen yarim saat 45 dk araliksiz bagirarak ve kulagimin dibinde agliyordu. Cok sakin olan ben psikolojik tedavi almayi bile dusundum. Cunku artik en ufak bir hareketi dahi beni cileden cikarmaya yetiyordu.sihirli degnek degmis gibi 3 yas ve sonrasinda epeyce düzeldi cok sukur.
Ne onerirsin dersen, işine devam et.. evdeyken daha cok yorulursun cunku. Hem evden cikmak iyi gelir sana. Sana arada yardim edecek anne , kardes gibi birini eve cagir. Cocuga oyun ablasi tutabilirsin. Haftada bir kac gun; bir iki saatligine cocukla ilgilenir.. sen de bu arada kendine zaman ayirmis olursun. Oyun ablalari universiteli oldugu icin daha prezentabl oluyor.. istersen eger kaliteli zaman gecirir cocukla. Esinle cinsellige duzenli devam edin. Bu ikinizi de sakinlestirir ve birbirinize yakinlastirir.

Çok güzel yazmışsın.
Ne zaman mesela kkdan cocuklarla ilgili dert okuyunca hep derdim eskiler o kadar cok dogurup nasıl büyütmüş millet 1 taneyle isyan bayragını çekiyor diye.
Galiba haklısın,
Ne zaman eski zaman ne insanlar.
İkna ettin beni

yanlis anlamayin ama ben es konusunu anlamadim
cocuk uyumayinca iliskiniz neden etkileniyor?
Yani sürekli uykusuz olduğunuz için sinirlrimiz gergin oluyor birbirine ve kendimize hiç vakit ayıramıyoruz yemeğe oturuyoruz yemek yedirtmiyor bilirsiniz meşhur Maslow hiyerarşisi vardı biz orada temel ihtiyaçlarını giderme de takılı kalıyoruz.Bir de benim çocuğa bağırmaya aşırı kiziyor

Soruyu başka bir arkadasa sormussunuz ama ben de yanıt vermek istedim. Aile hayatınız da etkileniyor sizin sinirler de yipraniyor. Bir de erkekler bunu bildiği halde bu durumdan siz sorunluymussunuz gibi bidi bidi ediyor .
Evet ne kadar doğru klasik lafıdır sen gergin olduğun için çocuk gergin bence tam tersi ya neyse

evde yatili bakici olunca da fark etmiyor
bakiniz ben
sizden once dun de ben benzer konu actim
bakici fosur fosur uyuyor ben de cebellesip duruyorum uyutmak icin
Işte bir de o kadar para verip böyle muamele görmek var cinayet sebebi

Bunu ilk defa duydum nereden buldunuz evde mi oynuyor cocukla

Benim bebegim 20 aylik degil 5 aylik.ama ayni durumu bende esimle yasiyorum arada sirada. Ki yine bu ara duzeldi.surekli uyaniyuor agliyordu ben sacmada olsa o psikolojiyle kucucuk bebege sinirleniyordum esimde bana kiziyordu sonra ver elini kavga dovus........ cok zor gercekten hem cocuk hem ev hem esi idare edebilmek...sinirlensenizde esinize belli etmeyin bari .tartisma cikmamasi icin. Her evde oluyor malesef bu sorunlar. Duzelir ins

Hepinize çoookkk teşekkür ediyorum arkadaşlar bana uyarı aldırttığınız için.Bakınız kendiniz de yazmışsınız doktor tavsiye etmiş benim dediğim ilacı ama siz vermemişsiniz.Alkışlıyorum sizi aferinnnn, bravooo çoookkk iyi yapıyorsunuz.Çocuğunuza uyumadı diye bağırmaya kızmaya evde eşinizle birbirinizi yemeye devam edin çünkü siz muhteşem annesiniz ya ne bilecek değil mi kaç sene tıp okumus doktor. Burda neredeyse bir taşlanmadığım kaldı sanki uyuşturucu tavsiye ettim.Ne diyeyim bildiğinizden şaşmayın çünkü uyku eğitimi için çocuğunuza bağırıp çağırmanız şart!!!

anladim
zaten yazan olmus mumkun mertebe sakin olmaya calisin
ben de cok uykusuzum ama elimden geldigince cocuklara yansitmamaya calisiyorum
en onemlisi huzurlu ve sakin kalabilmek , cok zor ama imkansiz degil

Işte bir de o kadar para verip böyle muamele görmek var cinayet sebebi
yok diil aslinda benim tercihim
uykusuzlugun ne kadar zor oldugunu bildigim icin uyandirmiyorum onu gece
cunku tum gun cocukla , onun uykusuz kalip dikkarinin dagilip cocuga zarar gelmesini istemiyorum

Olabilir bak bunu hiç düşünmemiştim anane babanneyle kalıyor ama pek sevmez ikisini de ben onlara biraktiğim için beni annemden ayırıyorlar diye mi düşünüyor acaba

Uzman degilim ama buyuk ihtimal oglunuzda guvenli baglanma sorunu var.
Bakim veren kisi hem anneanne hem babaanneyse ve aksamda sizinle geciriyorsa cocuk karmasik baglana icindedir buyuk ihtimal.
Mumkunse ya anneanne baksin oglunuza ya da babaanne.. aralarinda gidip gelmesi onu serseme cevirir.
Size ozlemde duyuyor haliyle.
Gece uyansa da opup donun arkanizi yatin,ses hic yukseltmeyin. Bilmiyorum ayni yatakta mi yatiyorsunuz ama bnce oglunuzun sizinle yakin temasa ihtiyaci var..
Daha oncede dedigim gibi bagirmak uykusunu acar, birakin tepinsin yaninizda, siz uykuya devam edin.

Sizde kötü etki gostermemus bir ilaç başka birinde gosterebilir. Bu ilaç tavsiyelerine ayar oluyorum gerçekten. İlaç komşu eş dost tavsiyesiyle kullanılacak birşey değildir hele de iki yasindaki bebeğe uyusun diye varıyorsunuz bu tavsiyesi pesss.

Sanki benim oglumu anlatmissin
Dur bende sana anlatayim
-
Bundan taaaa 13 til once bir sonbahar gunuydudogum yapmistim yazik bana cahil bir genc anne
Ne olurmus sanki normal bir bebek olsaymis.
Normal dogum yeterince benim psikolojime etmisti zaten onun eziyetlerine hic gerek yoktu.

Aldik geldik eve iyikide nornal olmus yoksz bskamazmisim
Esim uyuyor annem uyuyor
Oglan patliyicak.ben stresten terkan icindeyim şiiip şiip damlalar

Neysd gunler gunleri aylar aylari kovaladi
Edimddn bile nefret ettim
Evlendigime cocuk sahibi olduguma laneg etmistim.
O ne bir aglamaksa fitik olmustu.
O yatar bh seferde ben aglardim
Neden olmuyor neddn basaramiyorum
Muhlaka basaricam diye

Hatta akran cocugu olan akrabalarim
Normal degil dediginde pedigoga bile goturmustum
Ne yillardi agla psikolokluk bile olmustum da neyse dedim gecicek buda biticek
Duzeliceksin oda duzelicek
Yillarca kimseyle gorusmedim kimseyi evime almadim.evimi esim gelene kadar temizleyemez yazik bana ydnfk bild yiyemez dim

Sebepsiz kusmalarida hayatimiza ayri bir dert olmustu.neyse okadar uzunki agliyasim geldi yaz yaz bitnez

Sonuc mu sabrin sonu selamettir
Oyyyy benim kuzum kiyamm ona benim yak8n arkadadim sirdasim babasinin tabiriyle kankam.
Normal degil diyip beni aglatanlara inat
Okulda derecelere imza atip beni grurlandiranim canim oglum.

Gecer arkadas sen once cekini duzenini ver kendine odz buyur sen kuculme yeter.

Gecen siniftz bir kompozisyon yazmis bana ve tum sinif dinlemis
Ne yazmis biliyormusun.
Annecim gencligini mahf ettigim icin ozur
Dilerim sen nasil bir sabirli kadinmissinki bdni buyute bildin
Hakk8ni nasil oderim
Vs vs duygulandim
Demekki basarmisiz esimde bende oldukca yorulduk ama deydi
Darisi basina

1. kimsenin cocugunu kose yastigina benzetmeye hakkiniz yok. Kaldi ki hicbir cocuk kose yastigi gibi durmaz, sadece tahammul edebilen ve cocugunu olumlu yonde duzeltmek ile ugrasan anne vardir.

2. artik sadece kari&koca degilsiniz ayni zamanda birer anne&babasiniz da. Once bunu idrak etmelisiniz. Gerisi rahat gelir. Kimilerinin cocuk diyecegi yasta anne oldum ve kizim (bence eminim ki) sizin bebeginizden daha zor bir cocuktu lakin sabirla (onun bir bebek oldugunu unutmadan ve belki de karakterinin bu oldugunu ve onu tamamen degistiremeyecegimi sadece onu ve beni rahat ettirebilecek ne yol varsa deneyerek) atlattim o donemleri. Ha yipranmadim mi? Elbette yiprandim. Ama gecti gitti. Bebegimin ve benim ve esimin hafizasinda kotu anilar birakmadan. Simdi kizim 9 yasinda. Ve 4 yasinda da bir kardesi var.

3. Bebek uyumuyor ise,

Ya karni doymuyordur.
Ya gazi veya kabizligi vardir.
Ya dogru uyku ortami olusturulmuyordur(yeterli sicaklik, karanlik, sessizlik..gibi)
Ya herhangi bir rahatsizligi vardir(mutlaka bir doktora gidilmeli)
Ya da dogdugundan bu yana uyku duzeni olusturulmamistir.

Hepsini gozden gecirip, esinizle de karsilikli konusup bu ortami psikolojik acidan duzeltirseniz en azindan ilerleyen zamanlarda aklinizda kotu anilar kalmayacaktir.

Nasıl baş ediyorsun bu durumla eşinle aran bozuk huzurunuz yok uykusuzsun hiç işin bitmiyor vs

Sanirim basedemiyorum ki bu hale geldim 3 yasina gelsin krese gondercem hafta sonlari spor falan yorulsun iyice, sabir diyorum sadece yardim edenim de yok. Allah kimseyi evladiyla sinamasin yoklugunu gostermesin ama bu kadar da zordu niye kimse beni uyarmadi acaba
Ev daginik camasir yikansa katlanmiyor bulasik yikansa yerlesmiyor. Ne yapmam gerektigini ben de bilmiyorum

Ev isi umrumda degil bu arada kimse dede umrumda degil duzenli uyuyabilsek sinirler de yipranmayacak da aslinda

Aglamak istiyorum bende ayniyim cozum bulamadim 16 aylik emiyor ama beni emzik niyetine kullaniyor gece 12 1 2 bu saatler uyur memeyi birakinca yanindan kalkar kosa kosa wc kendimi zor atarim ben cikar cikmaz baslar aglamaya tekrar meme fasli bak bu saatlere kadar surer

Sabah ablalari okula giderken uyanir memeye yapisir sac bas yaparken o hala memede zor anliyorum seni benimde sinirlerim cok yiprandi kimseye birakip birsey yapamiyorum millet halime aciyor

Umutla duzelmesini bekliyorum canlari sagolsun ne diyeyim sabir insallah gececek bu gunler sana kolaylik dilerim

16 aylik cocuk icin sut olmazsa olmaz degil. Bnce rahatlikla kesebilirsiniz bu kadar memeye duskunse. Bnde oglumu 16 ayda kestim. Inanilmaz baglnmisti memeye. Benim sinirlerimi cok bozuyodu ve ogluma faydadan cok zarar vermeye baslamistim bn. Cunlu surekli sinirli bir anne vardi karsisinda. Memeden kesince herseh rayina oturdu.tavsiye ederim.

size bir önerim daha olacak instagram da baldan anne sayfasını takip edin uyku eğitimi ile çok güzel şeyler paylaşmış ve bir çok annenin duasını alıyor..mutlaka milupanın gece çayını deneyin
biz dün daha iyi uyuduk 10 da yatış
2 de kalkış emdi yatıı
en son 6 da uyandı tekrar emdi yattı..
saat 8 30 da uyanış... bugun kendime geldim insan oldugumun farkına vardm :/

Son düzenleme:
Çok iyi anlayabiliyorum umarım kreşte biraz olsun bu huyları kirilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…