T Tweety polemik için yazmıyorum cidden, ama bu lafı ne zaman duysam (ki 10 ay aralıksız anneannemden ve teyzelerimden, yer yer annemden duydum, ki annem artık ağzını açıp -ben de büyüttüm- diyemiyor yanımda) tüylerim diken diken oluyor. Kayıtsız kalamadım.
Bunu inan düşündüm, anneannem 5 çocuk büyütmüş ki ben doğuma girerken korkudan tir tir titriyordum, anneannem doğum sırasında acıdan bayılmış filan gülerek anlatıyordu, üzerine iki tane daha doğurmuş. Acaba bizim nesil çok mu sabırsız, çok mu pimpirikli, çok mu abartıyoruz vs kendimi sorguladım... Şuraya gelip dert olarak 5 konu açtımsa, 3ünde oğluma dokundurmuşumdur. Neden diyecek olursan, ağzımı açıp annem de dahil olmak üzere kimsenin yanında oğlum hakkında tek kelime "Beni de şöyle yoruyor, ben de şöyle bittim, öldüm, geberdim" şeklinde konuşmuyorum.
Bizim neslin sorunu ilk etapta bu. Her şeyi bir başımıza yapacağız derken pek çok konuda yapayalnızız. Eskiden insanlar 3 çocuk büyütmüş ama komşu çocuklarıyla oynaya oynaya büyümüş o çocuklar; bizim kapısını çalacak komşumuz kalmadı adam akıllı ya da çocuklar yaşıtsız kaldı mahallesinde, çünkü insanlar artık birkaç kere düşünüyorlar çocuk yaparken (Benim çevremde gördüğüm bu). Çocuklar toprak üstünde oynamış atmış enerjilerini, bizim parklarımız bile kauçuk zemin kaplı... Hatırlarım ben kumun içinde nasıl oynadığımı salıncaktan inerken terliklerimin içinin kum-toprak dolduğunu.
Önceden şekerli su içirirlerdi bebeklere bilmem hatırlar mısın? İşlenmiş şeker kana çabuk karışır; bebeğin şeker değerleri oynar ve çabuk uyur, doygunluk hissi gelir memeye yapışık kalmaz.
Anneannem şekerli su verecekti oğluma "Ben 5 çocuğumu da böyle büyüttüm" diye. Büyütmüş evet; annem insülini güç bela 3-4 sene önce uzun perhiz-tedavi programlarının ardından ancak bırakabilmiş bir şeker hastası.
Önceden "Allah korur" rahatlığı ile kafalar yastığa konurdu. Şimdi "Allah'ım ben bu çocuğu nasıl koruyacağım?" tasasıyla kendimizi yiyoruz.
Önceden "Kolik" tanımı bu kadar yaygın değildi çünkü stres seviyelerimiz bu kadar tavan yaşamıyorduk.
Daha sayabilirim.
Ama uzatmak da istemiyorum.
Demek istediğim zaman ne eski zaman, ne yöntemler eski yöntemler ne çocuklar eski çocuklar...
Her zamanın derdi ayrı, herkesin çocuğu kendine zor, herkesin yaklaşımı-ince düşüncesi-evhamı kendine yük, kimi içine ata ata büyütür, kimi yana yana büyütür, kimi döne döne...
Kıyas yapmak, gerçekten güzel olmuyor.
Yani sürekli uykusuz olduğunuz için sinirlrimiz gergin oluyor birbirine ve kendimize hiç vakit ayıramıyoruz yemeğe oturuyoruz yemek yedirtmiyor bilirsiniz meşhur Maslow hiyerarşisi vardı biz orada temel ihtiyaçlarını giderme de takılı kalıyoruz.Bir de benim çocuğa bağırmaya aşırı kiziyoryanlis anlamayin ama ben es konusunu anlamadim
cocuk uyumayinca iliskiniz neden etkileniyor?
Evet ne kadar doğru klasik lafıdır sen gergin olduğun için çocuk gergin bence tam tersi ya neyseSoruyu başka bir arkadasa sormussunuz ama ben de yanıt vermek istedim. Aile hayatınız da etkileniyor sizin sinirler de yipraniyor. Bir de erkekler bunu bildiği halde bu durumdan siz sorunluymussunuz gibi bidi bidi ediyor .
Işte bir de o kadar para verip böyle muamele görmek var cinayet sebebievde yatili bakici olunca da fark etmiyor
bakiniz ben
sizden once dun de ben benzer konu actim
bakici fosur fosur uyuyor ben de cebellesip duruyorum uyutmak icin
Bunu ilk defa duydum nereden buldunuz evde mi oynuyor cocuklaBenzer seyleri yasadim. Benimkinin 2. Yasi da cok zor gecti. Aglama krizleri tutturmalar.. kusana kadar agliyordu. Bazen yarim saat 45 dk araliksiz bagirarak ve kulagimin dibinde agliyordu. Cok sakin olan ben psikolojik tedavi almayi bile dusundum. Cunku artik en ufak bir hareketi dahi beni cileden cikarmaya yetiyordu.sihirli degnek degmis gibi 3 yas ve sonrasinda epeyce düzeldi cok sukur.
Ne onerirsin dersen, işine devam et.. evdeyken daha cok yorulursun cunku. Hem evden cikmak iyi gelir sana. Sana arada yardim edecek anne , kardes gibi birini eve cagir. Cocuga oyun ablasi tutabilirsin. Haftada bir kac gun; bir iki saatligine cocukla ilgilenir.. sen de bu arada kendine zaman ayirmis olursun. Oyun ablalari universiteli oldugu icin daha prezentabl oluyor.. istersen eger kaliteli zaman gecirir cocukla. Esinle cinsellige duzenli devam edin. Bu ikinizi de sakinlestirir ve birbirinize yakinlastirir.
Hepinize çoookkk teşekkür ediyorum arkadaşlar bana uyarı aldırttığınız için.Bakınız kendiniz de yazmışsınız doktor tavsiye etmiş benim dediğim ilacı ama siz vermemişsiniz.Alkışlıyorum sizi aferinnnn, bravooo çoookkk iyi yapıyorsunuz.Çocuğunuza uyumadı diye bağırmaya kızmaya evde eşinizle birbirinizi yemeye devam edin çünkü siz muhteşem annesiniz ya ne bilecek değil mi kaç sene tıp okumus doktor. Burda neredeyse bir taşlanmadığım kaldı sanki uyuşturucu tavsiye ettim.Ne diyeyim bildiğinizden şaşmayın çünkü uyku eğitimi için çocuğunuza bağırıp çağırmanız şart!!!Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim o kadar güzel ve uzun yorumlar yazmışsınız ki.Cocugumun Allah'a şükür ki fiziksel bir rahatsızlığı yok yine de yarın doktor kontrolümüz var orada detaylı bir şekilde tahlilleriyle bakılacak umarım yine bir şey çıkmaz.Merak etmeyin ben sp..... adli ilaci doktor yazdigi halde cocuguma kullanmiyorum ilac tavsiyesiyle baska bir ilac kullanmam.Tum yorumlardan çıkardığım ve bana da uyan sonuc:uyku eğitimi vermem teorik olarak çok iyiyim ama pratik 0Malesef hepimiz sabirli olamiyoruz 20 aylik surec beni yipratti ama deneyecegim ne olursa olsun.Bunu da denemedim demek istemiyorum. inşallah olur.isi bırakmam siz konusu olamaz çalışmayı seviyorum ve beni evden uzaklaştırıyor.Evde kalıp sadece çocuk temizlik yapsam hepten huniyi takarim eve yatılı bakıcı olayını biz de düşündük hatta bir ara hiç uyumuyordu eşime adeta yalvardım ama evde yabancı biriyle yaşama fikri biraz itici geldi velhasıl kelam bugünlere geldik Allah öncelikle çocuklarımıza sağlık ve ömür versin ondan sonra da uyku iştah güzel huy versin
anladimYani sürekli uykusuz olduğunuz için sinirlrimiz gergin oluyor birbirine ve kendimize hiç vakit ayıramıyoruz yemeğe oturuyoruz yemek yedirtmiyor bilirsiniz meşhur Maslow hiyerarşisi vardı biz orada temel ihtiyaçlarını giderme de takılı kalıyoruz.Bir de benim çocuğa bağırmaya aşırı kiziyor
yok diil aslinda benim tercihimIşte bir de o kadar para verip böyle muamele görmek var cinayet sebebi
Olabilir bak bunu hiç düşünmemiştim anane babanneyle kalıyor ama pek sevmez ikisini de ben onlara biraktiğim için beni annemden ayırıyorlar diye mi düşünüyor acaba
Sizde kötü etki gostermemus bir ilaç başka birinde gosterebilir. Bu ilaç tavsiyelerine ayar oluyorum gerçekten. İlaç komşu eş dost tavsiyesiyle kullanılacak birşey değildir hele de iki yasindaki bebeğe uyusun diye varıyorsunuz bu tavsiyesi pesss.Bilmeden yorum yapmayın bi zahmet.Bi yerimizden sallamıyoruz. Kadın eşimle boşanma aşamasına geldik çocuğun uykusuzluğu yüzünden yazmış biz de bizzat yaşadığımız tecrübe edindiğimiz bir ilacı öneriyoruz!
Nasıl baş ediyorsun bu durumla eşinle aran bozuk huzurunuz yok uykusuzsun hiç işin bitmiyor vs
16 aylik cocuk icin sut olmazsa olmaz degil. Bnce rahatlikla kesebilirsiniz bu kadar memeye duskunse. Bnde oglumu 16 ayda kestim. Inanilmaz baglnmisti memeye. Benim sinirlerimi cok bozuyodu ve ogluma faydadan cok zarar vermeye baslamistim bn. Cunlu surekli sinirli bir anne vardi karsisinda. Memeden kesince herseh rayina oturdu.tavsiye ederim.Aglamak istiyorum bende ayniyimcozum bulamadim 16 aylik emiyor ama beni emzik niyetine kullaniyor gece 12 1 2 bu saatler uyur memeyi birakinca yanindan kalkar kosa kosa wc kendimi zor atarim ben cikar cikmaz baslar aglamaya tekrar meme fasli bak bu saatlere kadar surer
Sabah ablalari okula giderken uyanir memeye yapisir sac bas yaparken o hala memedezor anliyorum seni benimde sinirlerim cok yiprandi kimseye birakip birsey yapamiyorum millet halime aciyor
Umutla duzelmesini bekliyorum canlari sagolsun ne diyeyim sabir insallah gececek bu gunler sana kolaylik dilerim
Çok iyi anlayabiliyorum umarım kreşte biraz olsun bu huyları kirilirSanirim basedemiyorum ki bu hale geldim 3 yasina gelsin krese gondercem hafta sonlari spor falan yorulsun iyice, sabir diyorum sadece yardim edenim de yok. Allah kimseyi evladiyla sinamasin yoklugunu gostermesin ama bu kadar da zordu niye kimse beni uyarmadi acaba
Ev daginik camasir yikansa katlanmiyor bulasik yikansa yerlesmiyor. Ne yapmam gerektigini ben de bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?