Bu çocuk bizi bosatacak

Çok doğru. Mükemmel anneler her yerde, şaşırmamak lazım.
Evet öyle bir akraba var çocuğu çok yaramaz ve uykusuz bu sene anaokuluna gidiyor birisi bu sene iyisin çocuk anaokuluna gidiyor sen de azıcık rahat edersin dedi vay sen benim çocuğuma nasıl öyle dersin benim çocuğum bana yük olmuyor diye bir döndü ağzım açık kaldi

Çok soğuk bir yerde yaşıyoruz kışın biraz sıkıntı olur o

Nasıl baş ediyorsun bu durumla eşinle aran bozuk huzurunuz yok uykusuzsun hiç işin bitmiyor vs

Şeker veya şekerli gıdalar veriyor musunuz çocuğa eğer veriyorsanız kesin direkt
Çok vermemeye çalışıyorum ama malum bakan kişilere laf geçiremiyorum bir de babannesi çok yediriyor karnı davul gibi şişiyor ona göre çok yemek=sağlık kimse laf geçiremiyor o ayrı bir dert zaten bir an önce kreş yaşı gelse de adam gibi bir duzeni olsa

Doktora götürseniz bi sorunu mu var acaba çocuğun bence siz de bir uzmana görülmelisiniz böyle devam ederseniz sinirleriniz hepten bozulur.ben kızıma bitki çayı içiriyordum papatya, melisa vb.tabii doktora sorup öyle içirirseniz daha iyi..bizim zamanımızda 24 yıl önce anason da içirirdik bebek hemen uyurdu .zor durumun Allah yardımcın olsun

Tüm dişleri cikti

Ayy şu eskiler nasıl çocuk büyütüyormuş sorusunu gündeme getirenler, bi bitmediniz :)

Eskiden çalışan kadın mı varmış? Türk kadını yeni yeni kimlik ediniyor. Hem iş hayatında söz sahibi, hem evde. Üstelik sosyal statü de edindi. Bu yüzden çocuk olunca bocalaması normal karşılanmalı. Ben sosyal ve çalışan bir kadındım doğum iznine ayrıldığımda, aklım iş ve sosyal yaşantımda, en basitinden dışarda sıcakken içebildiğim bir fincan kahvede kaldı. Suç mu? Otomatikman “saç süpürge mode on” mu olmalıydım? Bireyselliğime “anne” kimliğini de oturtmam zaman aldı. Eski kadınların tırnağı bile olamam vurun beni madem :) Çocuğumla geçirdiğim her an için minnet duymaya ve her zorluk esnasında da şikayet etmeye devam edicem.

Konu sahibi ben küçükken senin ufaklık gibiymişim. Verdiğin uyku saatleri bile annemin verileriyle örtüşüyor. Sanırım bunun alışkanlık veya yetiştirilmeyle bir ilgisi yok, biraz da yapı gereği az uykuya ihtiyaç duyuyor kimi bebek. Sorunu çözemiyorsan yardım çağıracaksın. Anneanne babanne dede ve en başta baba tabi ki. Herkes bir ucundan tutsun. Sen de biraz uyku uyu bari.

Aynen öyle, eskiler ile kıyaslamak tencere ile mutfak robotunu kıyaslamak gibi geliyor bana.
Bir de "Bilgi yükü" denen bir şey var, insan bildikçe yükleniyor ki çağımız tek tuşla bilgiye (Doğru-yanlış) erişimin mümkün olduğu bir çağ. Esasen bu da farkında olmadığımız bir stres kapısı...

Anneannem doğuma giderken canının yanacağını illaki bilir misal ancak doğum sırasındaki komplikasyonlardan ne kadar haberdardı? Bunun rahatlığı ile bile girdi çıktı belki kim bilir, cahillik mutluluk hesabı. Annem de genel anestezi altında sezaryene girmiş bir kadın, "Yav bir şey olmaaaz" diyordu beni gönderirlerken ameliyathaneye.
Bense hamileliğimde, başından 10 doğum geçmiş kadar teorik bilgi ile doldurdum kafamı. Doğum videolarını izledim ve dediğim gibi, doğuma tir tir titreyerek girdim. Ya düşünün ki oturdum genel anestezi altında milyonda bir rastlanan ve anestezisyen hatası sebebiyle yaşanması daha yaygın olan anestezik farkındalığa kadar okudum, nasıl strese girdim anlatamam (Hamileler bunu kamu spotu olarak alın, gözünüzü sevem doğum üzerine abartı okumayın).

Bu bile basit bir zaman-internet farkı :)
Anneanneme "Anestezik farkındalık nedir?" desem "Yenir mi?" der. Anneme desem "Ne okudun gene? Aaa?!" der. Yani...
Kuşakların farkı, çocukların farkı böyle bir şey. Belki ileride oğlum bir şeyler diyecek ben "Biliyorum oğlum" diyeceğim. O da ayrı bir zamanın ayrı derdine doğru evrilecek....

Konudan saptım ama yani kıyaslanmıyor demek istiyorum özetle

Şekerli gıdalar çocukları hiperaktif yapabiliyor. Enerjisini atamayan çocuk da uykuya dalamaz. Oğlumda gözlemlediğim kadarıyla, bir çikolata fazla yese yerinde duramıyor, kanepe tepelerinde hoplaya zıplaya dolanıyor. Sırayla bakmaları adalet bakımından güzel ama çocuk açısından sorun olabilir. Anneniz farklı bakıyor, kayınvalide farklı, siz çok farklı.. çocuk doğru olanı kestiremiyor düzeni de oluşmuyor haliyle. Küçük çocuklar için olan tam gün kreşe verin, hiç olmazsa profesyonel ilgi görür ve yemek düzeni oluşur. Oyunlar, aktiviteler derken enerjisini de atar böylece diye umut ediyorum. Kolaylıklar dilerim

İlaç tavsiyesinde bulunmak, ilaç isimleri vermek yasaktır.

İlaçlar kulaktan dolma bilgilerle değil, reçeteli ve doktor gözetiminde kullanılmalıdır, üstelik bir ilacı bebeğe tavsiye ediyorsanız milyon kere düşünmeniz gerekir.

Bu topikte kullandığını söyleyip ilacın prospektüsünü okumayanlara bilgilendirme:
X isimli ilaç 2 yaş altındaki çocuklarda kullanılmaz, bu konudaki bebek 20 aylık.

Şunu da okuyun lütfen, bu yan etkiler adı geçen ilaca aittir.

• Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
    • Sersemlik, uyuklama, ağız kuruluğu, burun ve boğazda kuruluk, hırıltılı soluma, iştah artışı ile birlikte kilo alma yaygın görülen yan etkilerdir.

• Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
Prospektüsünde doktorunuz diyor komşu Ayşe teyzenin tavsiyesi üzerine demiyor.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bdv-bolum-kurallari-lutfen-okuyunuz.737655/

Allah kolaylık versin , evladınıza da sağlık sıhhat bol uykulu geceler dilerim :)
Benim kızım da böyleydi , şimdi o zamanlar çektiğim fotoğraflara bakıyorum; mosmor göz altları , o kadar zayıflamışım ki kollarım bile çubuk gibi kalmış . Ama tek diyeceğim , ileride bugünler geride kalınca inşallah , o bağırmalar insanın aklına geliyor ve büyük bir vicdan azabı oluyor , sakin kalmaya çalışın. Uykusuz doğan o şekilde büyüyor yaradılış meselesi sanırım , Allah sabrımızı artırsın kolaylıklar dilerim .

İlaveten, çocuğunuzda geniz eti gibi bir sorun olabilir mi? Yemesi, uykusu tamamen etkilenir, çocuk huysuz ve ağlamaya meyilli olur

Reactions: Tzk
Allah yardımcınız olsun Diyorum sadece İnşeAllah düzelir

Reactions: Tzk
Ben doktor degilim konuyu adam akıllı okusaydiniz neden öyle yazdıgimi anlardıniz. Ki son çare olarak ilaç dedim ben. Başka önerilerde de bulundum ayrıca.siz neden ilaca takildiniz. Doktorlar ilaç yazmış ve konu sahibi kullanmak istemiyormuş. Ben kafadan ilaç kullanın demedim yani. Siz önce konuyu iyice anlayin ondan sonra milleti şikayet edin.

A
Ayrıca üslubunuz hiç hoş değil. Emin olun en az sizin kadar bilincliyim. Keşke sizin gibi iyice anlamadan yorumlara karisanlar bitse.

O kadar çok gittik ki hicbir sorun yok uyku şurubu veriyorlar ben de çok kullanmak istemiyorum bir prospektüsü var padişah fermanı gibi bir sürü yan etki bitkisel olanlar da bana misin demiyor

DuyEk ben bu yoruma binaen yazdım doktorunuz verdiğini kullanın madem hiç bir şey çare etmiyorsa gibisinden. Hiç bir şekilde ilaç tavsiye etmedim isim vererek zaten bilmem de. Doktor vermiş zaten yani.

Duyar kasmak nedir.
Agresif bir yapınız var gibi.
Çocuk bağırılacak düzeyde değil. Benim tavsiyem ders saatinizi haftada 15e yanı minimuma düşürmeniz. Çocuğunuza güvenli bağlanma oluşmamış olabilir onunla daha çok vakit geçirmelisiniz.

DuyEk ben bu yoruma binaen yazdım doktorunuz verdiğini kullanın madem hiç bir şey çare etmiyorsa gibisinden. Hiç bir şekilde ilaç tavsiye etmedim isim vererek zaten bilmem de. Doktor vermiş zaten yani.

Işsiz gibi 20 küsür sayfa okumadım. Detayları bilmemem bu yüzden normal. Ben yorumumu yaptıktan sonra ileti gelince mesajınızı gördüm. Ama herneyse onemi yok. Belli ki alınmışsınız. Kimseyi üzüp haksızlık etmek istemem kusura bakmayın.

Konu çocuklar olunca aşırı tepkiler verebiliyorum. Bir once ki mesajımda da yazmıştım bunu. Neyse boşverin mesajım yüzünden canınızı sıkmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…