Evet öyle bir akraba var çocuğu çok yaramaz ve uykusuz bu sene anaokuluna gidiyor birisi bu sene iyisin çocuk anaokuluna gidiyor sen de azıcık rahat edersin dedi vay sen benim çocuğuma nasıl öyle dersin benim çocuğum bana yük olmuyor diye bir döndü ağzım açık kaldiÇok doğru. Mükemmel anneler her yerde, şaşırmamak lazım.
Çok soğuk bir yerde yaşıyoruz kışın biraz sıkıntı olur oArkadaşım allah yardımcın olsun uykusuzluk çok zor seni çok iyi anlıyorum.Başına gelmeyen bilmez.Bende şu bekar olup ahkam kesenleri anlamıyorum.Kınadıkları şey başlarına misliyle gelince anlarlar ne olduğunu.
Ben kızımın gece banyosunu yaptırıyorum üstüne güzelce sütünü içiyorum.Süt içmezse doyuracak bişey mutlaka yediriyorum sonrasında uykusu geliyor.Birde bunu dene istersen.Banyo uykusunu getiriyor.Bir süre sonra alışkanlık oluyor zaten.
Nasıl baş ediyorsun bu durumla eşinle aran bozuk huzurunuz yok uykusuzsun hiç işin bitmiyor vsBian ben mi yazdim acaba dedim tek fark ben calismiyorum mesleklerimiz ayni ama ben bebege bakan olmayinca isi biraktim maalesef. Suan depresyondayim butun arkadaslarim koptu benden neyse onlar umrumda degil. Ben de konu acmistim bakiyorum da ne kadar sacmalamisim bir de ustume gelenler olmus :) neyse sen yalniz degilsin yani. Benim bebegim 8 veya 9 ay kolikti sabah 9 10 gibi yatardi ya aglar ya da bagirirdi. Gece hic ama hic uyumadigim icin gunduz zombiydim. Sonra tatile ailemin yanina gittim orasi temiz hava bol gunes 2 ay duzenli uyudu hatta babam annem beni disari cikartamadi uyudugu icin beklemek zorunda kaldimordan gelince hersey basa sardi yine ayni simdi de dişleri rahatsiz ediyor zaten uyumayan bir cocuktu. Ama genleri boyle babasi amcasi halasi dedesi heo boyleymis. Ben bu kadar zorlanacagimi bilsem evlenmeden once bir gen arastirmasi yapardim cok ciddiyim 2. Seneye dondu ben hala sis ve mor gozluyum yemek yapamiyorun yaptigim yemek tadi cok kotu oluyor esim evde olursa haftada bir banyo yapiyorum, wc ye gunde bir iki defa gidiyorum su icmiyorun gidemedigim icin bu yuzden parlak guzel yuzum kuru cirkin oldu :-( ama dua ediyorum Allah bana bir daha cocuk vermesin diye sadece huzurlu bir cocuk olsun bana yeter, işten eşten gectim artik, beraber uyumayi birak bize 2 cumle kurdurmuyor basliyor bagirmaya birinin fena ahini aldim galiba Allah uardimcimiz olsun bu cocuklara da sakinlik versin,
Çok vermemeye çalışıyorum ama malum bakan kişilere laf geçiremiyorum bir de babannesi çok yediriyor karnı davul gibi şişiyor ona göre çok yemek=sağlık kimse laf geçiremiyor o ayrı bir dert zaten bir an önce kreş yaşı gelse de adam gibi bir duzeni olsaŞeker veya şekerli gıdalar veriyor musunuz çocuğa eğer veriyorsanız kesin direkt
Hayır daha çok sarpa saracak ama birbirimize tahammulumuz bitti ikimizin de annesi bakıyor siraylaBoşanınca herşey düzelecek mi? İşe gittiğinde çocuğa kim bakıyor?
Tüm dişleri ciktiAzı dişleri çıktı mı? Genelde gece rahatsız ederler çıkarken, uykusu kaçabilir normaldir. Biz de yerde şişme yatakta yatıyoruz. Oğlum oyuna doyunca bir köşede sızıp kalıyor. Dişlerini rahatlatacak bir şeyler yapıp yatın. O da bir müddet sonra yanınıza kıvrılır
Kıyas yapmak his değil evet ama bir de onların çalışmama durumları var tamm tarlaya gidiyorlarmış belki ama sadece yazın.Ben öğrtmen olduğum için saatlerim daha esnek ama sabah 7 de çıkıp alsam 7 de eve gelen kadınlar biliyorum.Size katılıyorum y kuşağı denen kuşak anı bir geçişin olduğu kuşak ananemiz okuma yazma bilmiyorken biz yurt dışına universite okumak icin gidiyoruz kafa yapisinin,sabrın, o zamanın toplun yapısının aynı olması imkansiz
Şekerli gıdalar çocukları hiperaktif yapabiliyor. Enerjisini atamayan çocuk da uykuya dalamaz. Oğlumda gözlemlediğim kadarıyla, bir çikolata fazla yese yerinde duramıyor, kanepe tepelerinde hoplaya zıplaya dolanıyor. Sırayla bakmaları adalet bakımından güzel ama çocuk açısından sorun olabilir. Anneniz farklı bakıyor, kayınvalide farklı, siz çok farklı.. çocuk doğru olanı kestiremiyor düzeni de oluşmuyor haliyle. Küçük çocuklar için olan tam gün kreşe verin, hiç olmazsa profesyonel ilgi görür ve yemek düzeni oluşur. Oyunlar, aktiviteler derken enerjisini de atar böylece diye umut ediyorum. Kolaylıklar dilerimÇok vermemeye çalışıyorum ama malum bakan kişilere laf geçiremiyorum bir de babannesi çok yediriyor karnı davul gibi şişiyor ona göre çok yemek=sağlık kimse laf geçiremiyor o ayrı bir dert zaten bir an önce kreş yaşı gelse de adam gibi bir duzeni olsa
Allah yardımcınız olsun Diyorum sadece İnşeAllah düzelirHanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.
Ben doktor degilim konuyu adam akıllı okusaydiniz neden öyle yazdıgimi anlardıniz. Ki son çare olarak ilaç dedim ben. Başka önerilerde de bulundum ayrıca.siz neden ilaca takildiniz. Doktorlar ilaç yazmış ve konu sahibi kullanmak istemiyormuş. Ben kafadan ilaç kullanın demedim yani. Siz önce konuyu iyice anlayin ondan sonra milleti şikayet edin.Bir yığın çare varken ilaç diyorsunuz. Girmeyeceğim bdv ye artık. Hiç yoktan sinir oluyorum. Keyifli forumlarda takılacağım bu ne yahu. Bitmiyorsunuz. Doktor musunuz siz?? Ilaç ver diyor. Doktor olsan da nasıl bir doktor muayene etmeden ilaç tavsiye eder allah aşkına ya. Kendi çocuklarınız icin de çevreniz icin de az bilinçli olun. Sizinle tartışmak istemiyorum. Ama görüp de görmemezlikten gelemiyorum.
Ayrıca üslubunuz hiç hoş değil. Emin olun en az sizin kadar bilincliyim. Keşke sizin gibi iyice anlamadan yorumlara karisanlar bitse.Bir yığın çare varken ilaç diyorsunuz. Girmeyeceğim bdv ye artık. Hiç yoktan sinir oluyorum. Keyifli forumlarda takılacağım bu ne yahu. Bitmiyorsunuz. Doktor musunuz siz?? Ilaç ver diyor. Doktor olsan da nasıl bir doktor muayene etmeden ilaç tavsiye eder allah aşkına ya. Kendi çocuklarınız icin de çevreniz icin de az bilinçli olun. Sizinle tartışmak istemiyorum. Ama görüp de görmemezlikten gelemiyorum.
O kadar çok gittik ki hicbir sorun yok uyku şurubu veriyorlar ben de çok kullanmak istemiyorum bir prospektüsü var padişah fermanı gibi bir sürü yan etki bitkisel olanlar da bana misin demiyor
DuyEk ben bu yoruma binaen yazdım doktorunuz verdiğini kullanın madem hiç bir şey çare etmiyorsa gibisinden. Hiç bir şekilde ilaç tavsiye etmedim isim vererek zaten bilmem de. Doktor vermiş zaten yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?