Bu cocugun boyu nasil uzarrr

Gunaydin :)
Her seyden once saglikli sihhatli buyusun cocuklarimiz.
Ben hep soyluyorum, hayatimin son 6 yili kilo mucadelesiyle gecti/geciyor, bir donem 90 kiloya ulastim merdiven cikamiyordum, kosamiyordum, yururken nefes nefese kaliyordum... boyle olacaklarina zayif olsunlar, kilonun kime ne faydasi olmus ki...

Cici bebe şaka gibiler ya çocuklar niye obez oluyorlar işte bunlar yüzünden

Doktor diyor ki ne yedirdin bu kadar uzuyor bu

Millet diyor neden aç bu çocuk hep kendiniz mi yiyorsunuz

Yeni bir komşu taşındı çocuklar oynuyor biz de oturduk aşağıda

Geç oldu gidelim daha gece öğünü pişireceğim de yiyecek benim oğlan dedim kadının gözleri pörtledi

Yemek yiyip indik aşağıda bir şeyler yedikler üstüne de evde mi yiyecek dedi

Görmeyen inanmıyor yediğine de

Akşam sandviçler etler balıklar hatta kilo alsın diye makarnalar börekler havada uçuyor ama sonuç aynı

Ay çok güldüm

Şakacı babaanne

Çocuk doktoru oğluna da bu tavsiyelerinden söz etsin bari de hastalarına iletsin

Ülkemin neden obez olduğu açık

Tamamen yapisal işte, yetiskinlerde de oyle ya esim aksam bir tencere yemek yer, yatmadan bi de yarim ekmek arasi findik ezmesi goturur, adam 76 kilo (boyu 1.85) ben yatmadan 2 findik yesem kilo alirim
Yiyip yiyip kilo almamak kadar guzel sey mi var.

Tamamen yapisal işte, esim aksam bir tencere yemek yer, yatmadan bi de yarim ekmek arasi findik ezmesi goturur, adam 76 kilo (boyu 1.85) ben yatmadan 2 findik yesem kilo alirim

Ay konuyu da sabote ettik ama Kv ona cicibebe yedirsin o Zaman

Onun çocukları zayıfmış asıl halalar manken dedin eşin de gayet fitmiş

Ay çok güldüm

Şakacı babaanne

Çocuk doktoru oğluna da bu tavsiyelerinden söz etsin bari de hastalarına iletsin

Ülkemin neden obez olduğu açık

Haha demez mi, kaynimin oglu benimkinden de zayif, o kadar zayif ki kafasi kocaman gorunuyor, oglana zorla kuymak yedirmeye calisiyor, eltim anne karisma cocuk zaten 2 lokma yiyor midesini onlarla doldurma diyor ama ne fayda, ogluna da akil veriyor senin bu hanim hic cicibebe (onun degimiyle cicibebek) vermedi ondan bu cocuklar vitaminsiz kaldi diye

Canım bunun beslenmeyle ilgisi yok. Persentil den baktım şimdi, gerçekten de kısa. 1 yaş boyunun en düşüğü 70. Bebek kız ise. Büyüme hormonu vs bakilmali ve araştırılmalı acilen. Çocuk endokrinoloji gotursunler en kısa zamanda.

ben bebekken hem çok tombiş hem de uzunmuştum .ona göre değerlenidreceksek şuan at gibi olmam lazım :) ama değilimmm

Bence iyi beslenmenin gelişmeye çok etkisi var,
Ben çok yemek yiyen bi çocuk degildim
Et, sebze vs. Bu yüzden çok minyonum.

Ben de oyle diyordum sonra aklima afrikadaki cocuklar geldi Genler son sozu soyluyor bence.

Ben de gorebilecegin en minyon biriyim ben de pek istahli biri degildim ama kardesimin de bitmek bilmeyen istahi vardi. Sute yumurtaya bayilirdi ve o da minyon Allah bizi az ve oz yaratmis napalim...

A Asiyekus1 Canım kimseyi dinleme. Bu hafif bir gerilik değil. Küçük bir çocuk ve hemen hemen 10 cm bir gerilik. Çocuk endokrine yönlendirmiştir boyu kısa diyen doktor, öyle tahmin ediyorum.. bu bölüm genelde eğitim ve araştırma hastanelerinde oluyor ve direkt muayene olunmuyor. Çocuk poliklinikleri içerden sevk ediyor. Bazı hastanelerde de kimlikle sıraya konuyor 6 da gidiyorsun vs. Hastaneyi arayip net bilgi alın ve derhal götürün.

Doktora gitmese bile sağlık ocağının gözden kaçırmaması gerekir, eğer götürdülerse..
Çocuklarımız yaşıttı sanırım..
Benim kızımda 117 cm 21 kg, bana da hep zayıf gelir bazen kıyaslama yaparlar kendi çocuklarıyla kızımdan büyük olup boyu kısa diye, ama bana uzun gelmiyor zayıf olduğu için öyle göründüğünü düşünüyorum.
Öyle aman aman hergün etsuyu çorbası yapmadım, kabızlık sorunu olduğu için gece sütte vermedim, ama peynirini ve yoğurdunu hergün bol yedirdim.
Yemek konusunda takıntılı olduğum için protein ve sebze ağırlıklı beslenmesine özen gösterdim.
Acaba diyorum çok abur cubur yemediği için mi zayıf geliyor bana, gerçi benim kız çokkk hareketli belkide ondan kilo alamıyor..ay böyle işte çok uzattım galiba

Boyu kısa diye ağlanır mı yahu ?
Hastalık var sanki ..
Her insanın yapısı neyse o. Sporla biraz daha boyu uzar.
Boyu kısa , boyu uzun diye ne oluyor ki anlamıyorum.
Hiç takip etmiyorum boy moy. Sağlıklı olduktan sonra hepsi teferruat.

Oğlum 133 ve 22 kilo yeni oldu

Sen bir düşün kızın zayıf mı

Maşallah boyu bayağı uzunmuş,
Kızım doğduğunda 46 cm di maşallah yakaladı normal gelişimi.

Oncelikle sohbetiniz bol olsun..
Ablam 30 haftalik dogum yaptı bebek kuveze falan girdi 42 cm 1600 gr olarak dogmus doktor bi yere yonlendirmemis 1 ay sonra gelin diye randevu vermiş tekrar bakicam demis bugune kadar da saglik ocagi boya bisey dememis kg konusulmus surekli suan 11kilo 200 gram

Ama o ileri derece prematüre imiş

Onların özel kontrolleri vs var

Hiç mi doktora gitmediler

Gözü kulağı boyu kilosu ciğeri kalbi

Alanında uzman bir doktor her şeyine baksın

Benimki 19.5 kilo :)
Boy da 121 cm. Âman abur cuburla kilolu olacaklarına zayıf olsunlar.

Ya ben ona baglıyorum annem babam uzun kardeşlerim iyi ama ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…