- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.429
- 598
Benim çevremden duyduğuma gore kemik suyuna çorba ve ev yapımı yoğurt boy uzamasında etkili
Pelin %3 un altına inmedikce normal kabul ediliyor ,tabi yine gerekli muayene yapılıp başka bir sorun var mı onun anlaşılması için endokrin muayenesi sart
Cocugun boy persentili 18 ay icin %3 un altinda gorunuyor. Benim sasirdigim bunu bugune kadar doktorunun incelememis olmasi. Saglik ocaginda %25 olunca bile uzun uzun konusuyorlar, nasil simdiye kadar farketmemisler.
Eki Görüntüle 2049923
Simdi ben yazicaktim once davranmissinMerak ettim persentiline baktim, cocuk 1.5 yasinda diyorsunuz, 9 aylik cocuk boyunda, persentil degeri %10 un altinda, bu durumda mutlaka endokrine gorunmeli.
De, bugune kadar kimse demedi mi bu cocuk neden buyumuyor, neden bu kadar ufak diye... Eki Görüntüle 2049915
Cocugun boy persentili 18 ay icin %3 un altinda gorunuyor. Benim sasirdigim bunu bugune kadar doktorunun incelememis olmasi. Saglik ocaginda %25 olunca bile uzun uzun konusuyorlar, nasil simdiye kadar farketmemisler.
Eki Görüntüle 2049923
Ben de anlamadım. Hiç mi etrafta çocuk görüp de bizimki niye bu kadar kısa dememişler, hiç mi aşıya götürmemişler sağlık ocağına, hiç mi doktor kontrolü olamamış 1,5 yılda?
Simdi ben yazicaktim once davranmissin
Benim kizim 9 aylik ve 72 cm , her ay doktoru zaten boyunu kilosunu takip ediyor
Hadi ozel doktora gidemediler ee saglik ocagi her ay arayip gelin diyor zaten
1.5 yasindaki cocugun boyunun nasil farkinda olmaz anne babasi ?
Dogru durust bir doktora gidip muayene ettirsinler
Orası çok tuhaf zaten yani illa ki anneler kendi arasında kıyaslama yapar hiç mi şüphe duymamislar ve illa ki biraz kısa mı boyu diyen olmuştur diye düşünüyorum
Bende anlamadim , cevap da yazmadi yazsa da rahatlasakBebek anneleri arasinda en cok donen muhabbet zaten, ne yiyor, uykusu nasil, boyu kilosu nasil... saglik ocagi desen hic gitmese aşıya gidiyor her asida boy kilo takibi yapiliyor ben bu isi anlamadim, konu sahibi cocugun boyunu yanlis mi anladi acaba...
Bebek anneleri arasinda en cok donen muhabbet zaten, ne yiyor, uykusu nasil, boyu kilosu nasil... saglik ocagi desen hic gitmese aşıya gidiyor her asida boy kilo takibi yapiliyor ben bu isi anlamadim, konu sahibi cocugun boyunu yanlis mi anladi acaba...
Bende anlamadim , cevap da yazmadi yazsa da rahatlasak
Birkac cmlik kisalik genetik denir onemsenmez ama konu sahibinin bahsettigi 70 cm cok buyuk bir fark
Hala aklim almadi 18 aylik olana kadar nasil fark etmedimlerini
Bu fark oyle sut ic spor yapla da gececek bisi diil mutlaka muayene olmali
Benim oğlan doğduğundan beri boy kilo %90 persentil uzerinde çıkıyor ki bana bile biraz kısa mı ya biraz zayıf mi diye soran olurdu düşün :)
Beni yolda durdurup bu cocuk cok zayif pirinc unu muhallebisi yap gece yatmadan yedir diyen teyzeler mi ararsin, gecmis olsun nesi var niye boyle diyen mi :) ki benimki hic normal sayilan araligin altina dusmedi, su anda da kilosu 6 yasa uygun gidiyor ama boyu ve fizik yapisi nedeniyle hala zayif gorunuyor, hala bu sorulara maruz kaliyoruz. Isin aci tarafi kizimda kilo takintisi olustu, surekli tartiliyor, ben zayif degilim dimi anne normalim dimi diye teyit aliyor.
Yani boyle bir memlekette cocugun boy ya da kilosunun gozden kacmasi imkansiz.
Beni yolda durdurup bu cocuk cok zayif pirinc unu muhallebisi yap gece yatmadan yedir diyen teyzeler mi ararsin, gecmis olsun nesi var niye boyle diyen mi :) ki benimki hic normal sayilan araligin altina dusmedi, su anda da kilosu 6 yasa uygun gidiyor ama boyu ve fizik yapisi nedeniyle hala zayif gorunuyor, hala bu sorulara maruz kaliyoruz. Isin aci tarafi kizimda kilo takintisi olustu, surekli tartiliyor, ben zayif degilim dimi anne normalim dimi diye teyit aliyor.
Tabi aşırı faydalı ya pirinç unu tavsiyeye bak !
Aman ileride de anne kilo mu aldım ben diyip duracak :) hem kızlar naif olur bak bana katana gibi geldim ahanda gidiyorum çok isterdim narin bir fizigim olsun :)
Merhabalar yegenim var 1.5 yasinda ve 70 cm boyunda doktirlar ablama boyu cok cok kisa demis sasrmislar baya ablam da agliyor sabahtan beri nolur biseyler soleyin nasil uzar boyu ne yapmamiz lazim gerrkli kalsiyum aliyor gun icinde sut peynir yogurt kefir bunlari tuketiyor.
aynı benim büyük oğlum.yok çocuk kilo almıyor ne yapayım?Beni yolda durdurup bu cocuk cok zayif pirinc unu muhallebisi yap gece yatmadan yedir diyen teyzeler mi ararsin, gecmis olsun nesi var niye boyle diyen mi :) ki benimki hic normal sayilan araligin altina dusmedi, su anda da kilosu 6 yasa uygun gidiyor ama boyu ve fizik yapisi nedeniyle hala zayif gorunuyor, hala bu sorulara maruz kaliyoruz. Isin aci tarafi kizimda kilo takintisi olustu, surekli tartiliyor, ben zayif degilim dimi anne normalim dimi diye teyit aliyor.
Aynısının bir iki yaş büyüğü de bende var
Şimdi netten baktım boyu çok uzun kilodu normal altı VKİ yüzde 3 altı diyor
Bizim doktor boşver kiloyu boyu uzuyor yeter der
Sonuçta kof kilo değil boy gelişim ölçütü diyorlar bu kadar farkı görmemeleri mümkün değil
Hoş bizim komşu kızı var 2-3 yaş küçükler ondan uzun ondan ağır
Bu böyle demişler bu kadar buyuyor
Annesi geçen biraz büyümüş giysileri küçük geliyor diye seviniyordu
Mesela onun annesi 45 yaş civarı doğum yaptı bu nedenle minyon olabilir demişler ki kadın da uzun değil gençliğinde de hep zayıfmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?