• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Benim Hayatım...

optimist9696

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2017
91
17
3
29
Çocukluk yıllarımdan beri hep korkak, çekingen, sessiz birisiydim.Okul hayatım çok sıkıntılı geçti.Ortaokulda iki sene boyunca bir çocuğun sözlü ve fiziksel tacizine uğradım ama utandığım için anneme bile anlatamadım. Dahası sınıfımdaki herkes benle alay ederdi. Hiç arkadaşım yoktu, tüm gün okul bahçesinde boş boş dolaşıp hayal kurardım. Bahçede gezdiğimi görenler de bana neden sürekli yalnız dolaştığımı sorar ve gülerdi.Hiç unutmam bir kız bana eğlencesine tokat atmıştı. O kadar üzülüp mahçup olmuştum ki... Başka birisi de bana sınıfın ortasında tekme atmıştı. Sınıftaki erkekler şakasına (!) boğazıma kablo dolayıp beni boğmaya çalışmışlardı.Lise birde, geçmişte yaşadıklarım yüzünden çok daha sessiz ve ürkektim kurtulduğumu sanıyordum fakat lise daha da kötü gecti .Lise ikide sayısal bölümünü seçtim ve yeni sınıfımda yeni insanlarla tanıştım. Oradakiler eski sınıfımdakilerden de kötüydü. Sürekli beni alay konusu ederler, ezdikçe ezerlerdi. Eve servisle dönüyordum. Benim servisime gelir, arkadaşlarına beni parmaklarıyla işaret eder, sanki kafesteki bir maymunu seyrediyormuş gibi hareketler yaparlardı. Baskılara dayanamayıp sınıfımı değiştirdim Tahmin edin ne oldu? Yeni bölümde benimle sürekli dalga geçecek tiplerle karşılaştım. Her gün, her dakika bana gülecek tiplerle.Ertesi yıl okulumu değiştirdim ama bu seferde eski okulumdaki birçok kişiyle aynı dershaneye gidiyordum sevdiğim çocugun onunde en agır şekilde rezil edildim dalga geçildim.21 yaşına geldim üniversite sınavına 3 kez girdim bu sorunlara üzülmekten ve de hayat neşemin olmamasından ahmaklıımdan yeterince çalışmadım ve 2 yıllık bi üniye gidicem bu yıl ama artık kendimi yaşlanmış hissediyorum en güzel çağlarım geçmiş gibi geliyor herşey boş mutlu olsamda neye yarar yıllarım gitti diye düşünüyorum.?Ve de çok çirkinim şişmanım kendimi değersiz hissediyorum ne kadar çok özeniyorum şu sokaktaki güzel fizikli özgüvenli gençliğini yaşayan genç kızlara ben hiç yaşayamadım:// dertleşmek istediğm sizlerle belki akıl verirsiniz de kurtulurum

önce o kiloları vermen lazım. ordan başlayarak özgüvenini ve sağlığını yeniden inşa etmelisin.
en kısa zamanda bir doktora ve diyetisyene başvurmalısın.
o kilolar gitmediği sürece senin yaşında sıkıntı bitmeyecek.
maalesef sizin nesil aşırı derecede acımasız bir nesil.

Tatlı ne kilolu insanlar var özgüveni tavan ve başarılı olan. Bana da zayıf derler mesela. İnsanoğlu böyledir, her şekilde laf söyler... Bence bizlerin sana ne demesini ogrenmemiz lazım ve daima dik durmamız lazım. Eskiyi unut gitsin, sen artık o ezik kız değilsin tamam? O eskide kaldı, yıllar öncesinde... Sen artık aklı başında ve kendine güvenen kızsın ;)

Sen kendine ne kadar deger verirsen karsindaki de sana ayni derecede deger verir. Kim ki onlar, hic kimseye ezdirme kendini. Ne demek eglencesine tokat atti, ne cesaretle, hadsiz insanlar. Eger kilolarin da dedigin gibi fazlaysa bir yerden basla gerekirse diyetisyen yardimi al

ay ben sısko patatayım
oncelerı ıyıydım yanı orta hallıydım
hatta hamılelıgımde 14 kılo verdım

sonra duzensız yasam ustunede homidi gırtlak ...bı kılo aldım gorsen benı top gıbı sektırırsın ınanamazsın oyle kılo aldım

kılo dedıgın sey alınır verılır aldıgım gıbı verırım bu hıc bı zaman kendımı ezdırmeme sebep olmamalı

kablo dolamalar tokat atmalar falan okadar seyı neden yasattınız kendınıze ? bı çırmık atamadınız mı dayak yıyelım dıye dogurmadılar bızı
kendımıze anne babamıza haksızlık degıl mı

sesınız cıksın hıc korkmayın
kendınızı sevın dunya cok kısa her an cok degerlı bosa gecmesın zaman

Xanim bi kere öncelikle kendinle alay etmeyi öğreneceksin hayatta ki kimse seninle kafa bulamasın. Sen utanıp sıkıldıkça herkes üzerine gelir. Ay ben bi gün öyle bi düştüm ki öyle böyle değil ama. Kesinlikle çok feci alaylara maruz kalabilirdim ama ben naptim. Her gördüğüme ayyy nasıl düştüm demin biliyor musun diye kahkahalarla anlattım. Ve gerçekten o gün o konu bitti. Hayatın kuralı bu. İnsanlar acımasız. Ben kesinlikle sana bi psikolojik destek olabilir danışma olabilir artık nasıl adlandirirsin bilemem ama son derece faydaları olabileceği kanaatindeyim. Çünkü sen pırıl pırıl bi kızsın sadece bunu farkedip dışarıya dökmen lazım. Kimseden farklı değilsin sadece özguvenin eksik

Canim okuldaki o karaktersiz simarik cocuklarin yaptigi terboyesizlik seni bu ruh haline aokmus biraz cingar cikart sessiz kalma.sen sustukca ezeriz sanmis apttalar.hayat boyu tavir koyabilmeyi ogrenmelisin bu senin cizgilerini belirler.
Bak universoteye gidiceksin birsuru insanla tanisacaksin ailenden uzakta ayakta kalacaksin.
Sana saygisizlik yapana gozlerini portlet sen tepki koyamiyorsan sikayet et hocalarina.
Kilonuda veriirsin kilo bu alinirda verilir de allah karaktere zeval vermesin

Once kendinize gelmekle baslayin, siz artik o kucuk kiz degilsiniz. Siz artik yetiskin bir bireysiniz ve ezik oldugunuzu dusunmezseniz oyle olmazsiniz. Ne demek yaslanmis hissediyorum? Daha hayata bile baslamamissiniz, size tavsiyem kesinlikle istemediginiz bir bolumu sirf okumus olmak icin okumayin. Istediginiz bolumu 25 yasinda okumaya baslayin ama istemediginiz bolumu sirf diploma almis olmak icin okumayin. Bir de bir an once profesyonel yardim almaya baslayin kesinlikle, cok yardimci olur bu ve kendinize bakis aciniz duzelir. Sisman olmak, gunumuz guzellik anlayisindan uzak fiziksel ozelliklere sahip olmak degerinizi azaltmaz. Kotu bir gecmisiniz de olabilir,kimler kimler ayaga yeniden kalkmis, bir inceleyin mutlaka size umut olacaklardir. En onemlisi de kararli olun ve icinizdeki guce inanin.

Çocukluk yıllarımdan beri hep korkak, çekingen, sessiz birisiydim.Okul hayatım çok sıkıntılı geçti.Ortaokulda iki sene boyunca bir çocuğun sözlü ve fiziksel tacizine uğradım ama utandığım için anneme bile anlatamadım. Dahası sınıfımdaki herkes benle alay ederdi. Hiç arkadaşım yoktu, tüm gün okul bahçesinde boş boş dolaşıp hayal kurardım. Bahçede gezdiğimi görenler de bana neden sürekli yalnız dolaştığımı sorar ve gülerdi.Hiç unutmam bir kız bana eğlencesine tokat atmıştı. O kadar üzülüp mahçup olmuştum ki... Başka birisi de bana sınıfın ortasında tekme atmıştı. Sınıftaki erkekler şakasına (!) boğazıma kablo dolayıp beni boğmaya çalışmışlardı.Lise birde, geçmişte yaşadıklarım yüzünden çok daha sessiz ve ürkektim kurtulduğumu sanıyordum fakat lise daha da kötü gecti .Lise ikide sayısal bölümünü seçtim ve yeni sınıfımda yeni insanlarla tanıştım. Oradakiler eski sınıfımdakilerden de kötüydü. Sürekli beni alay konusu ederler, ezdikçe ezerlerdi. Eve servisle dönüyordum. Benim servisime gelir, arkadaşlarına beni parmaklarıyla işaret eder, sanki kafesteki bir maymunu seyrediyormuş gibi hareketler yaparlardı. Baskılara dayanamayıp sınıfımı değiştirdim Tahmin edin ne oldu? Yeni bölümde benimle sürekli dalga geçecek tiplerle karşılaştım. Her gün, her dakika bana gülecek tiplerle.Ertesi yıl okulumu değiştirdim ama bu seferde eski okulumdaki birçok kişiyle aynı dershaneye gidiyordum sevdiğim çocugun onunde en agır şekilde rezil edildim dalga geçildim.21 yaşına geldim üniversite sınavına 3 kez girdim bu sorunlara üzülmekten ve de hayat neşemin olmamasından ahmaklıımdan yeterince çalışmadım ve 2 yıllık bi üniye gidicem bu yıl ama artık kendimi yaşlanmış hissediyorum en güzel çağlarım geçmiş gibi geliyor herşey boş mutlu olsamda neye yarar yıllarım gitti diye düşünüyorum.?Ve de çok çirkinim şişmanım kendimi değersiz hissediyorum ne kadar çok özeniyorum şu sokaktaki güzel fizikli özgüvenli gençliğini yaşayan genç kızlara ben hiç yaşayamadım:// dertleşmek istediğm sizlerle belki akıl verirsiniz de kurtulurum
Hepsone olmasada anlattiklarinin bir kismina tanidik bir insanim

Bak su sekilde yap daha okula gitmdne 3 ay kadar var hemen once bi psikologa git durumunu iyice anlat o sureye kadar gorusmelere git

Ikincisi bak sanslisin gidecsgin yerde tanidik kimse olmayacak ve aptallari saymazsan ergen kimsede kalmamis olacak

Cekinik davranma cok girisken olmasanda atada muhabbetlere katil dikirlerini dusuncelerini ifade et

O zamsna kadar verebilecegin kadar kilo ver

Cok fazla kiyafetinin olmasi onemli degil duzgun tertipli ol yeter

Arkadas diye sececegin insanlara dikkat et insanlarin degerlerine kisiliklerine saygisi olmayanlari en bastan ele hic muhattap bile olma

Yavas yavas hersey düzelir

İnsanların küçüklükten beri ne kadar korkunç olduklarını görüyoruz değil mi? Onların hepsini yenmek için senin de en az onlar kadar canavar olman gerekiyor bu hayatın kanunu budur. Ben de eskiden hep herkese iyi olmak istiyordum böylece herkes sever sorun çıkmaz zannediyordum tersi oldu. Bu sefer ben diğerlerinden canavar oldum ezmeye çalışanı hep ben ezdim. Senin de biraz sesin çıkmalı içindeki canavar canlanmalı yoksa üniversitede de iş hayatında da bu durum devam eder. Biliyorsun o canavarlar da büyüdüler üniversitedeler

Nickinden bile belli kendini sevmiyorsun, ezik kız nedir? Önce kendine değer vermeyi öğrenmelisin. Sonra insanlar özgüvenin karşısında o saygıyı edinir.

Nickinden bile belli kendini sevmiyorsun, ezik kız nedir? Önce kendine değer vermeyi öğrenmelisin. Sonra insanlar özgüvenin karşısında o saygıyı edinir.
evet kendimi sevemiyorum cunku bu yaşıma kadar hep ezik çirkin imaları yedim ve bu yazdıklarım yaşadıklarımın buz dağının gorunen kısmı yani nasıl ayaga kalkıcam ne yapıcam bilemiyorum cokta cahilim ne siyasetten anlarım ne de başka konu hakkında fikrim var bu yaşıma kadar hep üzülüp uyudum

İnsanların küçüklükten beri ne kadar korkunç olduklarını görüyoruz değil mi? Onların hepsini yenmek için senin de en az onlar kadar canavar olman gerekiyor bu hayatın kanunu budur. Ben de eskiden hep herkese iyi olmak istiyordum böylece herkes sever sorun çıkmaz zannediyordum tersi oldu. Bu sefer ben diğerlerinden canavar oldum ezmeye çalışanı hep ben ezdim. Senin de biraz sesin çıkmalı içindeki canavar canlanmalı yoksa üniversitede de iş hayatında da bu durum devam eder. Biliyorsun o canavarlar da büyüdüler üniversitedeler
şöyle söyliyim yapım geregi içime kapanıgım kimseye sesimi çıkaramam ve de annemde hep korkak yetiştirdi ben saftım herkese yardımcı oldum ezdikçe ezdiler kullandılar paramı paylaştım ödevlerini yaptım kopya verdim onca iyiliğe beni canları sıkıldıkca döverlerdi geçmişim kötü hayat zaten kısa 21 yaşındayım artık düzelmeye degmez gibi hissediyorum ve de düzelmek istesemde nereden başlıcam bilmiyorum cahil bir kızım uyuyarak ve üzülerek geçti günlerim hiç bi konu hakkında fikrim yok özgüven eksikliği çok var nasıl düzelticem ki hayatımı?

önce o kiloları vermen lazım. ordan başlayarak özgüvenini ve sağlığını yeniden inşa etmelisin.
en kısa zamanda bir doktora ve diyetisyene başvurmalısın.
o kilolar gitmediği sürece senin yaşında sıkıntı bitmeyecek.
maalesef sizin nesil aşırı derecede acımasız bir nesil.
+1

Canımsın :KK200: Kesinlikle en güzel çağların geçmiş değil. Bunu bil öncelikle. Üniversitede karşına çok daha iyi insanlar çıkacak. Çok eğleneceksin, öğreneceksin.

Valla 30 yaşıma kadar gayet kilolu bir insandım:KK70:Benim de cevremde dalga gecen insanlar oldu. Sonra ne kadar bos insanlar oldugunu anladim. Srn de anlayacaksin.
Digerlerinin dedigi gibi once kendini sevmekle basla. Imkanin varsa psikolojik yardim al. Imkanin yoksa da memnun olmadigin durumdan kurtulmaya calis. Al eline bir defter ve kalem. Neler seni mutsuz ediyor yaz. Sonra hayal kur. Nasil bir insan olmak istiyorsun onu da yaz.

Hicbir konuda fikrim yok demissin. Eminim vardir. Sen fikirlerini konusabilecegin insan bulamamissindir. Seni eglendirecek kitaplar oku. Dergilere uye ol. (Atlas dergisini tavsiye ederim.) Her konuda fikir sahibi olabilirsin.

Onunde cok guzel bir hayat var. Daha yolun basindasin. Hersey senin elinde bunu sakin unutma. Gereksiz insanlara vaktini ve dusunceni harcama.

Valla bu dünyaya bir kere geliyoruz. Sen mutlu olmadın seni hep ezdiler diye bi yaşam hakkı daha verilmeyecek. Su halinden memnun değilsen eğer kilo ver,saç makyaj süsle puslen ha bu halinden memnunsanda dediğin gibi bu senin hayatin (NOKTA) benlede dalga gecilirdi lisede falan bende onlarla birlikte espri yapar gulerdim. Ben böyle mutluyum çok mu güzelim alakası bile yok. Haddini asana, haddini as kısasa kısas hiç kimse mükemmel değildir .

Back
X