• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu bebeğin hali ne olacak?

Handelizm

Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2022
1.311
2.320
63
29
Kafayı yemek üzereyim. Yakın bir arkadaşım tek yaşıyor, geliri düzeyinde alt bir mahalleden küçük bir ev tuttu. Ben de ziyaretine gittim. Üst katında karı koca siyahi çift oturuyor. Bir de bebekleri var. Arkadaşım biraz bahsetti durumlarından, çok kötü haldeler vs şeklinde. Konuşmanın üzerine komşu kadın geldi. Elektriklerini kesmişler, telefonumu şarj edebilir miyim dedi. Bebeği de getirmiş. Rezalet durumdalardı. Üstleri başları kir içinde. Bebek o kadar bakımsız ki anlatamam… Kahroldum tabi. Hemen gittim bezdir mamadır vs aldım verdim. Maması bile yokmuş o akşam, kadının da sütü kesilmiş. Acil şeyleri aldım. Başka ne lazım diye sordum vitaminleri vs eksikmiş onları da ertesi gün aldım götürdüm. Ancak ben bir yere kadar yardımda bulunabilirim. Oturma izinleri yokmuş, kadın ve adam umrumda değil. Kendi başlarının çaresine baksınlar, zaten kaçaklar aslında şikayet edeceksin ama bebeğe acıyorum. Bebek berbat durumda. Ne yapılabilir? Belediyeler vs yardım eder mi? Bebek burada doğmuş 3 aylık henüz. Uykularım kaçıyor kaç gündür.

Oturma izinleri yoksa şikayet edin ülkelerine dönsünler ne alaka bebege acimakla? 🙄
Ülkeleri dönülecek bir yer değil. Araştırdım ben de. Şu an iç savaş varmış. Kabileler arası bir şeyler. Garip bir ülke, ismini bile duymamıştım. Ben de kaçak kalanlara göz yumacak biri değilim ama dediğim gibi ülkeleri berbat bir yermiş.

Türkiye'de mi oldu bu olay?
Siyahiler de mi kaçak gelmeye başladı yav? :olamaz:

onların sorunu bu. yetişkin insan olarak çocuk yapmaya karar verdilerse kendilerini sorumluluk alabilecek güçte gördüklerindendir.
Zaten beni delirten de bu durum. Kendi g*tlerine don alamıyorlar bir de çocuk yapmışlar. Ya ne bileyim, bebek o kadar küçük ve masum ki ben kahroldum. Çok da hümanist değilimdir ama bilmiyorum ya😭

Böyle elden yardım yapılıp durulmaz. Bildir yetkililere onlar bilir napılcağını. Üremeyi de ihmal etmiyolar maşallah, düşüneceklerdi baştan. Kabileler bile doluşmasın artık buraya yeter
Zaten ben de deliriyorum diyorum ya adamla kadının canı cehenneme. Kimse gelmesin mümkünse ama işte 3 aylık bebek kedi yavrusu gibi geldi bana bir an😭

Yani bu tür durumlar ülkemizde de epey yaygın. Hangi birine bireysel olarak yardım edilebilir ki? Daha sistemli, takibinin yapılabilmesi açısından resmi kurumlara bildirilmesi lazım.
Aslında ben de onu soruyorum. Kurumlar yardımda bulunur mu oturma izni falan yok ama bebek burada doğmuş. Un şeker vs yardımı değil, sadece bebeğe mamadır bezdir vs.

Aslında ben de onu soruyorum. Kurumlar yardımda bulunur mu oturma izni falan yok ama bebek burada doğmuş. Un şeker vs yardımı değil, sadece bebeğe mamadır bezdir vs.
Bulunur bulunmasına da adamlar vatandaş değil, kaçak girmişler zaten. Deport edilirler bence.

Zaten beni delirten de bu durum. Kendi g*tlerine don alamıyorlar bir de çocuk yapmışlar. Ya ne bileyim, bebek o kadar küçük ve masum ki ben kahroldum. Çok da hümanist değilimdir ama bilmiyorum ya😭

dünyada üzülecek o kadar çok şey varken kontrolsüz üremeden doğan bir bebeğin haline üzülemeyecek durumdayım. sorry.

dünyada üzülecek o kadar çok şey varken kontrolsüz üremeden doğan bir bebeğin haline üzülemeyecek durumdayım. sorry.
Ben de öyle her olaya duygusal bakmıyorum. Fakat bu bebek beni çok etkiledi, bilemiyorum. Çocuk bebek falan da sevmem hatta.

Türkiye'de mi oldu bu olay?
Siyahiler de mi kaçak gelmeye başladı yav? :olamaz:
kaçak gelmiyorlar
kaçak kalıyorlar

kaçak gelmelerine gerek yok
biz çoğu ülkeye vize uygulamıyoruz
ya da kapıda vize veriyoruz
bi pasaport bi bilet alıp elini kolunu sallayarak gelebilir, biz gelene nereden geliyon nerede kalacan paran var mı, ne kadar var göster, suçlu musun sapık mısın demiyoruz.

gelme şekillerinde bir kaçaklık yok yani.

ama oturma ve hele hele çalışma izinleri yoktur
olayın bu kısmı kaçak.

etraftaki yabancı uyrukluların büyük kısmının çalışma izni yok -aslında çalışma izni baya çetrefilli bu ülkede
%90 kaçak çalışıyorlar desem abartmış olmam

sadece bir kısmının oturma izni var. o da çoğunun öğrencilik üzerinden.

Nasıl bir ülkeyiz ki ağzı açlıktan kokanlar geldiği an ürüyor. Hele bir yerleş, işini bul, durumunu düzelt... G.tünde don yok ne yapalım? Çocuk... Ya ben kartımda birkaç ay ekside gittim libido niyetine bişey kalmadı. Bunlar nasıl yaaa nasıl...

Konu sahibi eğer o bebek açlıktan ölsün istemiyorsan yetkililere bildirmelisin

Back