- 18 Ağustos 2022
- 1.311
- 2.320
- 63
- 29
Kafayı yemek üzereyim. Yakın bir arkadaşım tek yaşıyor, geliri düzeyinde alt bir mahalleden küçük bir ev tuttu. Ben de ziyaretine gittim. Üst katında karı koca siyahi çift oturuyor. Bir de bebekleri var. Arkadaşım biraz bahsetti durumlarından, çok kötü haldeler vs şeklinde. Konuşmanın üzerine komşu kadın geldi. Elektriklerini kesmişler, telefonumu şarj edebilir miyim dedi. Bebeği de getirmiş. Rezalet durumdalardı. Üstleri başları kir içinde. Bebek o kadar bakımsız ki anlatamam… Kahroldum tabi. Hemen gittim bezdir mamadır vs aldım verdim. Maması bile yokmuş o akşam, kadının da sütü kesilmiş. Acil şeyleri aldım. Başka ne lazım diye sordum vitaminleri vs eksikmiş onları da ertesi gün aldım götürdüm. Ancak ben bir yere kadar yardımda bulunabilirim. Oturma izinleri yokmuş, kadın ve adam umrumda değil. Kendi başlarının çaresine baksınlar, zaten kaçaklar aslında şikayet edeceksin ama bebeğe acıyorum. Bebek berbat durumda. Ne yapılabilir? Belediyeler vs yardım eder mi? Bebek burada doğmuş 3 aylık henüz. Uykularım kaçıyor kaç gündür.