Merhabalar,
Bir süredir forumda birçok annenin farklı deneyimlerini okuma şansı elde ettim. Tabii bu deneyimleri okumadan önce kendimde bazı durumlardan da şüphe etmiştim. Bu yüzden biraz araştırmak istedim.
Arkadaşlar, geçtiğimiz ay çok geç yumurtladım. Bunu nasıl anladım diye sorarsanız, adetime üç gün kala yumurtlama akıntısı oldu bende. Aynı gün eşimle iki kez üst üste ilişki yaşadık. Çocuk denemesi olmadı ama, iki kez üst üste ve arada bir temizlenme olmadığı için, o güne de denk gelmesinden kaynaklı şüphe duydum.
Bu ilişkiden iki gün sonra adet oldum. Başta kahverengi akıntı geldi, ardından kanama oldu ancak önceki adetlerimdeki gibi ilerlemedi. Çok yüksek bir ağrı çekmedim, kanama yoğunluğu azdı, pedlerim dolmadı ve 2 günde kesildi. 2. günün sonunda kahverengi akıntıyla birlikte sonlandı. Kendimi bildim bileli ayda bir adet olurum ve en az 6 gün dolu dolu geçer. Hiçbir adet düzensizliği çekmedim bugüne kadar en stres dolu olduğum aylarda dahi.
Başta bunu gebeliğe yormadım. Çünkü hiç aklımda düşüncemde olan bir şey değildi. Ancak adet kesildikten birkaç gün sonra, karnımda, kasıklarımda yeniden adet olacakmışım gibi bir ağrı... İki gün sürdü. Sonrasında kasıklarımda, sağ sol yumurtalarımın olduğu kısımlarda batma hisleri başladı. Geçmek bilmedi. Sarımsı akıntılar geldi. Enfeksiyon diyebileceğim bir koku yoktu. İdrarımda da bir koku gözlemlemedim. Son iki gündür fazlasıyla bir baş ağrısı yaşadım. Vücudumda bir tuhaflıklar vardı. Acaba üşüttüm mü diye düşündüm çünkü bacaklarım, sırtım, birçok bölgemde ağrılar oldu. Gece acilin yolunu tuttuk. Beta değerime baktırmak istedim. Sonuç <2 olarak geldi. Fakat acil doktoru tuhaf bir şey söyledi. Bu değerin yükselme durumu olabilir, başka bir enfeksiyon durumu görmedik kanda ve idrarda, test alıp ara ara tekrarlayın bazen idrara daha erken yansıyabiliyor dedi. Ben tam tersi olduğunu düşünmüştüm.
Özetle eve gelirken üç adet erken gebelik, 3 kaset test aldım. Erken gebelikler freely marka. Dün gece geldiğim gibi birini denedim. 3 dakika içinde gözle görülebilir bir silik çizgi çıktı. Test hatalı olabilir dedim, 3 saat sonra ikinci kez test yaptım. Onda da silik çizgi mevcut ancak ilk yaptığıma göre daha silik. Dikkatli bakınca anlaşılabiliyor.
Benim durumum bu şekilde arkadaşlar. Yumurtlama zamanımı çok iyi biliyorum. Adete iki, üç gün kala yumurtladığıma eminim. Eğer tutunmuşsa bile kaç günde döllenme olur, bu kaç güne yansır bilmiyorum. Tek bildiğim bugün 10. gün olduğu. 2 gün de adetim sürdüğü için biteli 8 gün oldu diyelim. Ve şuanda hala sağ ve sol kasıklarımda, sanki yumurtalarımda batma hisleri, hafif sızlamalar ve fazla gaz çıkarıyor gibiyim.
Durumu birkaç gün daha takip etmeyi planlıyorum. Belki bir hafta daha. Hala testler olumlu sonuç veriyorsa, tekrar kan vereceğim. Yaşadığım durum belki farklı bir tecrübe olur diye, buraya da gelişmeleri aktaracağım. Benim durumuma benzer şeyler yaşayanınız varsa, paylaşmanız beni çok mutlu eder.
Buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkürler.