- Konu Sahibi medd_cezir
- #31.981
huhuuuuu ben geldimmm...bugun bi temizlik yaptım bi temizlik yaptımmm allah ım dışardan eve giriyorumm mis misss evv keşke hergün böyle olsam![]()
canbon ponponum hoşgeldin



Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
huhuuuuu ben geldimmm...bugun bi temizlik yaptım bi temizlik yaptımmm allah ım dışardan eve giriyorumm mis misss evv keşke hergün böyle olsam![]()
Sagol hayatim bende iyiyim Allaha sukurler olsun
yasakhayalimmm diger tarafta yalniz kalmicaz desene bir suru ahretlik edindik baksana
Habibtem nerede onun nasil gidiyo hamileligi :26:
ay geldim ama geçmiş çokk uzunnn.okumaya vaktim yok malesefff..ben şimdi çıkayım yarın bi ara gelmeye çalışıcam..
herkes iyidir inşallahhh..ben iyiyim annemdeydik akşam..şimdi biraz örgü örüp yatıcmmm.iyi geceler şimdidennnnnnnnn
![]()
canbon ponponum hoşgeldin![]()
Antifosfolipid antikor sendromu (APS) damar tıkanıklıkları ve tekrarlayıcı gebelik kayıpları, düşükler ile karakterize otoimmün bir hastalıktır. Hastalık başka majör otoimmün hastalık olmadan bulunuyorsa primer, majör otoimmün bir hastalıkla beraberse (sistemik lupus eritematozus, SLE gibi) sekonder APS olarak sınıflandırılır. Klasik özellikleri livedo retikularis, splinter hemorajiler, yüzeysel tromboflebit ve bacak ülserleri gibi deri bulguları; beyin, böbrek gibi organlarda trombotik olaylar; geçici iskemik atak ya da iskemik infarktlar gibi arteriyel trombotik olaylar (atar damarlarda tıkanıklıklar), tekrarlayan düşükler, anne karnında bebek ölümü ve trombositopenidir.
Tanı:
Tanı için bazı uluslar arası kriterler bildirilmiştir. Genel olarak antifosfolipid antikor sendromu (APS) tanısı vasküler tromboz (damar tıkanıklığı) veya tekrarlayan düşükler ile lupus antikoagulan antikorları (LAA) veya antikardiyolipin antikorlarının varlığının tespit edilmesi ile konur. Bu iki antikor kadar çalışılmasa da Beta-2-Glikoprotein I antikoru da pozitif saptanabilir. Anormal labaratuar bulguları 6 hafta ara ile 2 kez gösterilmelidir.
Antifosfolipid antikorların araştırılmasını gerektiren durumlar:
- Tekrarlayan gebelik kayıpları, düşükler
- İkinci veya üçüncü trimesterde açıklanamayan fetal kayıp
- Erken gebelik döneminde başlayan preeklampsi
- Açıklanamayan venöz ya da arteriyel tromboz
- Açıklanamayan felç
- Açıklanamayan geçici iskemik atak ya da amorozis fugax (Retina damarlarında iskemik atak)
- SLE ya da diğer kollagen doku hastalıkları mevcudiyetinde
- Otoimmun trombositopeni
- Otoimmun hemolitik anemi
- Livedo retikülaris (Deride arteriolde staz sonucunda oluşan ülserasyon)
- Korea gravidarum (Gebelik koresi; gebelikte görülen aritmik, hızlı, sıçrayıcı veya akıcı, basit veya kompleks özellikte istemsiz hareketler )
- Yalancı pozitif VDRL
- Koagülasyon testinde açıklanamayan uzama
- Açıklanamayan rahim içi gelişme geriliği (IUGR)
Klinik özellikleri:
APS’nin en sık görülen klinik belirtisi, venöz tromboz ve özellikle bacaklardaki derin ven trombozu (DVT)’dur . Pulmoner emboli (akciğer damarlarına pıhtı atması) görülebilir. Beyin damarlarının tıkanmasına bağlı felç ve geçici iskemik atak oluşabilir. Koroner damarlarda (kalpte), böbrek damarlarında, gözde ve diğer organlarda damar tıkanmaları oluşabilir. Trombositopeni , hemolitik anemi, ve livedo retikularis gibi deri bulguları gelişebilir.
Gebelikteki etkileri nelerdir?
- Tekrarlayan düşükler
- Gebeliğe bağlı hipertansiyon ve preeklampsi
- Prematür doğum ve/veya intrauterin büyüme gerilikleri
- Anne karnında bebek ölümü
- Gebe olmayanlarda olduğu gibi çeşitli damarlarda tıkanmalar
Tedavi:
Hastayı tromboza (damar tıkanmalarına) eğilim yaratan hareketsizlik, doğum kontrol hapı, hormon tedavisi ve sigara içme gibi faktörlerden korumak gerekir. Kolesterol yüksekliği, hipertansiyon ve diabetes mellitus gibi risk faktörlerinin tedavi edilmesi de damar tıkanıklığı riskini azaltır. APS’li ve tromboembolizm hikayesi olan kadınlarda heparin tedavisi önerilmektedir.
APS tespit edilen hastalara genellikle gebelik planlandığı anda aspirin tedavisi başlanır ve gebelik oluştuktan sonra da heparin tedavisi ilave edilir. Bu şekilde kombine tedavi ile canlı doğum oranları %70-80 civarında tespit edilmiştir. Hiç tedavi almayanlarda canlı doğum oranı %20-40 olarak tespit edilmiştir. Ayrıca bu hastalığa sahip gebelerin daha yakın takip edilmesi ve gelişme geriliği açısından aralıklarla ultrason yapılması gereklidir. Düşük moleküler ağırlıklı heparin (LMWH) ve aspirin tedavisinin bu hastalarda düşük riskini yaklaşık %50 oranında azaltttığı gösterilmiştir
valal öyle loorim diger taraftada yan yana olacagizzzz
habibtemin hamileligi sükür iyi gidiyooo![]()
ay geldim ama geçmiş çokk uzunnn.okumaya vaktim yok malesefff..ben şimdi çıkayım yarın bi ara gelmeye çalışıcam..
herkes iyidir inşallahhh..ben iyiyim annemdeydik akşam..şimdi biraz örgü örüp yatıcmmm.iyi geceler şimdidennnnnnnnn
![]()
ay geldim ama geçmiş çokk uzunnn.okumaya vaktim yok malesefff..ben şimdi çıkayım yarın bi ara gelmeye çalışıcam..
herkes iyidir inşallahhh..ben iyiyim annemdeydik akşam..şimdi biraz örgü örüp yatıcmmm.iyi geceler şimdidennnnnnnnn
![]()
Anooommm kafam allak bullak oldu kapattım açtım düzlir belki diye ama yok düzelmedi takipler karıştı...
kaç yaşında yada aylık hayalotum cinsi ne??
hb canımm ne çok yazmışsınız az geçmişi okuyayım dicem ama çoookk uzun geniş bir zmanda okurum artıkınn![]()
nasida arastirmis gelmis maslalahhhh
yaw hayalotum eger bu varsa yine sonuc olumsuz ya..niye diyecek olursan tedavisinde heparin ve aspirin diyo onlari zaten ben son hamileligimde kullandimm ama :26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26:
canbonum yaklaşık 3 bucuk yıldır bende kızım
tekir ama eşimin patronundan aldıgımız ıcın yasını bılmıyoruz.okadar veterınere goturduk ama yasına baktırmak aklımıza gelmedı hıc.tahmıneme gore 6-10 yaş arasıdır .6 kilo kendileritembel şımarık kurnaz kıskanç biraz ama butun özellıklerını ben eşimle yada pc basında olunca gosterıyor
senınkı canbon
![]()
hb canımm ne çok yazmışsınız az geçmişi okuyayım dicem ama çoookk uzun geniş bir zmanda okurum artıkınn![]()
yaw canbonum ben tedavıme devam etmiş olsaydım sorardım burda doktoruma :26:ben yıne ara ara. bakarım belkım sende hıc olmayada bılır.yaw ben bu alamanyayı anlayamadım hiç yokmu orda turkıyedekı gıbı ozel hastaneler falan sadece 2 3 tane doktormu var:44::44:
benım bu ay kıst duruyosa ben kendı hastalıgımın tedavısıne donucem canbonum egerkı bana baska bı sorun cıkartırsa mecbur korunma verıcek .egerkı yıne baslarsam kemık tedavıme sorarım bı kuzum arastırırım sen doktor bulana kadar
kızçelerin marıfetleri
ben araştıma peşindeyimde:2::2:
Benim oğlan 14 aylık henüz,resimdeki kendisi olur.Benim oğlan şu aralar fazla hiperaktif,oyuncu,şımarık ve aşırı kıskanç.Eşimi benden önce karşılar biz öpüşürken bacaklarımızdan tırmanmaya çalışır,yatarken mutlaka benim tarafımda komidinde minderinde uyuyacak.Maalum sebepten odaya almadığımız zaman o gece çoçosunu dönüp yatar:)))Aşırı trip yapar:))
özel hastane yokrromatizmaya üniv hastanesi daha detayli bakiyo randevu bile vermiyolar hepsi doluymus....burda genellikle ic hastaliklari bakiyo arastirdigima göre ic hastaligi bölümü dr cok ama ayrica romatizma ihtisasini yapan tane kadar dr var randevulari cok gec tarihe veriyolar ta 29.05 verdiler nasi beklim o tarihi..dahada hergün arstiriyorum inslalah yakina randevu vereni bulurumm
![]()