Bu ay da hamile kalamadım. Olmadı olmadı olmuyor...

Hanımlar peki yumurta takibi tam olarak nasıl oluyor? Kaç günde bir gidiliyor ücreti vs nedir?

Hanımlar peki yumurta takibi tam olarak nasıl oluyor? Kaç günde bir gidiliyor ücreti vs nedir?

canım bizde 5 aydır korunmyoruz ama hala tık tık yok korunma hapı kullanıodum ilacın bünyeden atılması zaman alır dediler inşallah öledir bakalım kısmet.. buarada bende ilk bu ay yaptım yumurta takibi; ovulasyon testi yani.. eczanelerde pahalı.. ben gittigidiyordan almıştım. araştır istersen .. bakalım bu ay anlıcaz işe yarayıp yaramadığını
Rabbim isteyen herkeze nasip etsin inşallah

Canım ben ovülasyOn testinden bahsetmiyorum. Dr un yaptığı yumurta takibinizde bahsediyorum. Testleri evde yapmak kolay ggeçen aydan beri yapıyorum onu zaten ama acaba Dr la mı devam etsem diye düşündüm

selam kızlar

ben de bu ay kendi çabamla ovulasyon takibi yapıcam.. bu yüzden ovulasyon testi aldım...
eyzmerim , ben de ESRARENGİZ86 gibi , aynı siteden aldım... 20 tane ovulasyon tesi + 6 gebelik testi 20 tl ödedim... Daha az sayıda ovulasyon testi için daha uygun fiyatları da var... bence sen de dene derim. eczanelerde satılanlar gerçekten çok pahalı...

mrb kk da ben de yeniyim:) 3 aydır korunmuyoruz, çikolata kistim var, gittiğim bir dr kisti aldırmamı tavsiye etti,
aldırmadan yumurtlama takibi olmaz dedi baska bir dr. a gittim, yumurtlama takibinin kistle bi alakası yok dedi....
ben de arada kaldım, napsam bilmiyorum, deneyiminiz varsa bu konuda ihtiyacım var... tşkler...

Her ay adetin düzenli değilse onun için demiş olabilir. Ama bence de yumurta takibinin pek ilgisi yok kistle. Belki de kistin yumurtlamana engel oluyordur. Başka birşey gelmedi aklıma.

yanlış anlama ama sakın planlama bende baharda doğum yapacaktım mayıs gibi kucağımda olacaktı sanki hep öyle istedim ama rabbim işte sanki benim elimde gibi öyle bi hazırladım ki kendimi sonra kocaman bi hayal kırıklığı neredeyse 1 yıl olacak hala bekliyorum

Kesinlikle katılıyorum. Bu iş bize göre ollmuyor maalesef...

adet gördüğünüz günden başlayıp 11. gün bitmiş olur zaten yumurtlama dönemide 14. gün falandır ogünden başlayıp 15 gün hergece ilişkiye girip sabaha kadar yataktan kalkmayın sonrada bir 15gün daha bekleyin bakalım adet olacakmısınız? biz korunmayı bıraktığımızın 2nci ayında hamile kaldım. şimdi 5,5 aylık hamileyim..

Son düzenleme:

hem çikolata kistim hemde pko vardı ama doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra hamile kaldım. Tesadüfende hipotroid hastalığım çıktı. Kafanızı rahat tutun. Hamile kalmaya çok odaklanmayın. Beyin çok odaklanınca sanırım rahim kasılması oluyormuş. Her ay olmayınca ve regl olunca üzüntü hissi çok strese neden olur. Rahat olun kendinizi allaha teslim edin.

Arkadaşlar merhaba...ben de dün adet oldum( bu ayda tutmadı...ben de hikayemi anlatmak istedim...3.5 sene yasmin kullandıktan sonra 18 ay önce kullanmayı bıraktım ve 6 ay bekledik. tam 1 sene oldu yani. vücudum, hormonlarım yasminin etkilerinden iyice temizlensin die bekleyelim dedik. 1 yıldır da uğraşıyoruz. bu 1 yılda önce eşimin spermlerine baktırdık. ilk yapılan spermigromda 15 sonrakinde 16 milyon çıktı. hemen eşime evitamini ve keçi boynuzu kürü başladık. geçtiğimiz aralık ayındaki sonuçlarında 35 ve şubat ayında ise 48 milyona ulaştı. Yani eşimin sonuçları Allaha çok şükür gayet güzel. Bende nisan ayında rahim filmi çekildim. Tüplerim açık ve sorun yok. 3 aydır düzenli olarak doktora gidiyorum. Yumurta takibi yapılıyor bana. rahim filminden önce 2 tane preglyn çatlatma iğnesi vuruldu filmden sonra ise ovitrelle ile 3. çatlatma iğnemi oldum. klomen ya da benzer bir ilaç hiç vermedi doktorum ve bu ay yine 29. günümde adet oldum(Eşimde de bende de bir sorun yok ama tutmuyor. Vardır bunda da bir hayır.Mevlam neyler neylerse güzel eylermiş...lakin sabretmek çok zor..her ay umut edip umutların yok olması çok zor..artık 29 yaşındayım...ne yapacağımı bilemiyorum...eşim 2 ay sonra aşılama yapalım istersen diyor...Allah rızası için bir akıl verin...çok bunaldımmmmm...

Maalesef Bursa hepimiz aynı derdi yaşıyor ve paylaşıyoruz. Peki aşılama için ne diyor Dr un?

merhaba bende de aynı dertten var 29 yaşındayım evleneli 2 yıl olmadı. ilk yıl çocuk istemedim ben 9 aydırda korunmuyoruz gebelik olmayınca dr a gittik eşimde varikosel çıktı sperm testi yapıldı sonuçlar şöyle:
miktar 4 ml
çözünme süresi 15 dakika
viskozite:normal
ph:8,2
görünüm:gri opak
konsantrasyon 23 milyon
hızlı hareket:%22
yavaş;:%15
yerinde hareket:%8
hareketsiz:%57
vitalite:%43
lökosit:600000
yuvarlak hücre:1200000
gross anomali morfoloji:%28
dr ameliyat dedi ne ilaç verdi ne bişey özle gitmiştik hemen ameliyat demesi kafamızı karıştırdı ben araştırdım sonuçlar kötü değil bu yüzden ameliyatı erteledik keçi boynuzu kürü başladık hemen 1 ay olacak nerdeyse ara vermeden 3 ay devam edicez bunun yanında eşim sigara kullanıyodu bıraktı takviye olsun diye mesir macunu arısütü polen karışımı Allah ne verdiyse yediriyorum muz yiyo keçi boynuzu pekmezli süt içiyo bakalım Allah kerim bol bol dua ediyoruz.3 ay sonra tekrar test yaptırıp sonuca göre bir karar vericez artık
bu arada başka dr lara yazıp yorumlatıyorum durumumuzu kimisi ameliyat olun diyo kimisi hayır olmayın ameliyat olursanız bu değerler düşer kafam çok karışık.yalnız ben kafamı çok rahatlattım dr a gitmeden önce kendimi yiyip bitiriyodum resmen niye olmuyo diye stresten adetlerimin düzeni bozuldu neyse rahatım şimdi rabbim verirse olur vermezse çaresine bakarız diyorum.arkadaşım sizin hakkınızda da hayırlısı olsun zor bi dönem yaşıyorum millet çatır çatır gebe kalıp doğururken bizde böyle uğraşıyoruz olsun diye.herkes soruyo bebek yok mu daha size ne kardeşim sormayın ama niyetleri belli laf sokuyolar çaktırmadan ne o olmuyomu yoksa demek istedikleri şey aslında olcak oda zamanı gelince inş.sende çok sıkma canını moralini yüksek tut başka şeyler düşün oyalan.en kısa zamanda bebeğine kavuşman dileğimle hoşçakal.

mrblar belçikadan katılıyorum aynı problem bendede var iki hafta önce eşimle kan tahlili sperm tahlili yaptırdık doktor benim yumurtacıklar tembelmiş eşiminde spermleri rahime düz gitmiyormuş dedi bunlar problemden bile sayılmayacak kadar küçük şeylermiş yaklaşık bir senedir de adet görmüyorum doktor yumurtacıklar çalışsın diye bir haftalık hap tedavisi önerdi tedavim üç dört gün önce bitti bugün (eco) yaptırdım sonuç gene negatif yumurtalarda hiç canlanma yok doktor tüp bebek yapalım diyor eşimde istiyor ama bir taraftan gönlü razı değil gibime geldi ne yapmam lazım arkadaşlar bu konuda bilgisi tecrübesi olan varmı hiç Allah Rızası iiçin yardım…

Bende nerdeyse 3 yıllık evli sayılırım hiç korunmadım. Bebeğim olmdi pkoluymusum 7 ay önce öğrendim eşimde varikosel var ama grade 1 ameliyatlik değil degerleri suanda normal ama bebek olmadı halen. 2.kez klomen tedavisi gördüm bu ay 28mm yumurtam var ama iğne vermedi Baklm bu ay gebe kalabilecekmiyim??

Son düzenleme:
okuduğum kadarıyla hepimizin derdi aynı.bende hikayemi anlatmak istedim bende 3 yıllık evliyim 2 sene bebek istemedik yasmin kullandım ve yaklaşık bir yıldır uğraşıyoruz bizde.banada hapın etkisi zor geçer dediler dayanamadım yumurta takibi yaptırdım 4 ay bekledikten sonra hormonlarım gayet normal çıktı doktor çatlatma iğnesi verdi ve ondan sonra adetlerin düzensizleşti kist oldu neyse onu düzelttim daha sonra baktım yine 4 ay geçti olmuyor bu sefer özel bir hastanenin tüp bebek bölümüne gidip ayrıntılı testler yaptırmak istedim 1 sene geçtiği halde olmadığı için rahim filmi çektiler o da normal eşime sperm testi yapıldı morfolojide problem olduğu ama sorun olmadığı söylendi ve nisan ayında aşılama yaptırdım süreci hızlandırmak için ama herşey normal olmasına rağmen olumsuz sonuç aldım.aşılama sonrası kist oluştuğu için tedaviye ara verildi bir ay yine doğum kontrol hapı kullandım.doktor istersen hemen tüp bebek yapalım diyince maddi menfaat sağlamak istediklerini düşünüp başka bir doktora gittim.Allaha şükür şimdiki doktorumdan memnunum kesinlikle ilaç ve dış etkilere karşı ilaçsız yumurta takibi yaptı ve hiçbir iğneye ilaca ihtiyacım olmadan yumurta gelişimi ve çatlamam normal çıktı.boşu boşuna iğneler yaptım kendime tamamiyle biran önce anne olmak istediğim için.bu ay doğal yolla takip yaparak ilişki denedik ve hiç bir ay olmadığı kadar belirtilerimi yaşadım hiç acımayan göğsün yumurtlama döneminde ağrıdı ovulasyon sonrası bel ağrım da oldu batma hissimde şimdi bat a 4 gün var ama tüm belirtilerim sanki yok olmuş gibi geliyor umudumu yitirmek istemiyorum ama sanırım yine olumsuz.öle olsada için rahat en azından kendime sıkıntı yapıp ilaç yüklemedim kafa olarak ilk defa rahat bi ay geçirdim.Rabbim zamanını bekliyor diye düşünüyorum sabretmeyi öğreniyorum.Allah başka dertlerle sınamasın olacak inş. zamanını bekliyor.hepimizin derdi aynı şekli farklı diye düşünüyorum ama birbirimize destek olmamız gerekiyor.Etraftan sorular çoğaldıkça uyduracak bahane bulamıyorum birde en yakınlarım hamile kaldıkça sevinsemde kendimi kandıramam çok üzülüyorum hissettiklerimi anlatmak o kadar zorki..

bende 24 yaşındayım 1 senelk evliyimm tedaviye yeni başaldıkk ben sorunumuu evlenmeden önce biliyodumm hiç adet olmadımmm ilaçç kullanarak adet oluyodum ginera die bi ilaçç.bebek tedaviisndee bıraktımm ve hemenn merionall iğnee vuruldummm yumurtalarr istenenn büyüklüğee gelincee çatlatma iğnesii ovtrellle vuruldummm ilişki olduu bugünn 22.günümm hala adet olmadım 18.günümdee kan testinde negatif çıktıı doktorum beklememii söyledii bekliyorum umudumm yokk amaa yinede bekliyorumm daha ilk denememm olamasına rağmenn üzülüyorummm doktorum çok umutlandırmıstıı senin gibii hastamm çok varrr doğall yolllaa yüzde doksan olur dedii hatta çoğul gebelikk oluyoo dedii çekk umutluyuzz halaa allahımm hrkese nasip etsinn amaa SINAVV DANN GEÇİYORUZZ ALLAHIM HERKESEE MADİİ MANEVİİ GÜÇÇ NASİP ETSİNN ÇOK ZORR BEN HEPP ALLAHMM KALDIRAMICAĞIM YÜKÜÜ VERMEZMİŞ DİYORUMMM herkesin allah yardımcısı olsunn :

Bende bu ay kimyasal gebelik yaşadım. Oysa o kadar heyecanlanmıştımki anlatamam size. Şimdi ise soğan kürü yapmayı düşünüyorum. Aynı zamanda da elma yağını deneyeceğim. Dediğiniz gibi öyle bir sınavki insanın aklı almıyor. Ama en iyi sonucu alıcaz eminim bundan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…