Bu aralarda araba almayı düşünen var mı_?

4 senedir getz kullanıyorum aracın yer tutuşu çok iyi, çok şükür bir kazam da yok, opellere neden ısınamadım bilmiyorum içi çok basık geliyor getzlerin içi geniştir ona çok alıştım. i30 lar güzel de bir de ix30 lar var ki bazen diyorum gireyim borca ama eylülde ufaklık okula başlayacak dur... :(

Focuslara hiç bakmadım, bakayım..

Allah kaza bela vermesin ama ben getzin kazasını gördüm cok feciydi :(

Focus güzel, ici geniş, crashları yüksek cıkıyo güvenilir.

debraj yoksa dahada kolaylık yarı otomatıkler ama yakıt oalrak gene cok gıder dımı elmayracım

Cok yakar cnm ya, en iyisi maunel.

oyle dememin sebebi; cok ses almasi ve cok rahat olmamasi..yoksa yakit acisindan super...birde uzun yoldan kastin ne dersen??? turkiyenin bir ucundan diger ucuna gidiyorsan bu benim icin yeterince uzundur...yoksa her gun mesela 20-30 km yapacaksan boyle bir araba almak icin yeterli bir sebep.

buarada cruisecontrol isini dusundun mu? uzun yol icin ideal..ben sonradan oyle almadigimiza cok pisman oldum... :ssz:

1 ucundan 1 ucuna gıtmeyız hafta ıcı arac kullanılmıcak sadece gezmek ıcınkullanacagız ıkımızınde eve kadar servısımız var
ama senede 1-2 uzun yol yapılabılır
cruisecontrol dedıgın hızsabıtleyıcı sanırım dıegılmı
fiestanın tıtanyum modelı full yanı bu ozellıgı ıcınde var
ama dıger araclar ıcın hıc boyle bısey dusunmemıstım yanı ıllada lazım olurmu bılemıyorum kı

1 ucundan 1 ucuna gıtmeyız hafta ıcı arac kullanılmıcak sadece gezmek ıcınkullanacagız ıkımızınde eve kadar servısımız var
ama senede 1-2 uzun yol yapılabılır
cruisecontrol dedıgın hızsabıtleyıcı sanırım dıegılmı
fiestanın tıtanyum modelı full yanı bu ozellıgı ıcınde var
ama dıger araclar ıcın hıc boyle bısey dusunmemıstım yanı ıllada lazım olurmu bılemıyorum kı

evet hiz sabitleyici...canim illa diye birsey yok...yani bizimkinde yok idare ediyoruz dedigim gibi (bizim arac polo buarada)ben her gun ise gidip geliyorum gunluk 40-50 km..cok aramiyorum dogrusu..ama rahatligini zaten cok uzun yolda helede yollar bosken anliyorsun. ama haftasonlari soyle bir disari cikmak icin cok gerekmez bana kalirsada.

anladım cnaım
bakalım hayırlısıyla ınsallah gonlumuze gore bır araba tez zamanda buluruz beklemeyı hıc sevmem :)

Şimdi ibiza için bende yolda gördüğüm bir araba değil alırız satmaya kalkarız satamayız o zaman ne olacak dıyoruz
30 bıne kadar bir araba düşnüüyoruz
kayınpederım 2011 fluence aldı lpg taktırdı servısı keske taktırmasaydın ısınmadan oturu bazı parcalarına teknıkb unlar adlarını unuttum sorun yaratabılecegını soylemıs

eşimde dizelin 15.000 km bakımlarının oldugunu bu bakımların 1500 tl gıbı tuttugunu bır sorun oldugunda cok pahalı oldugunu soyluyor

benım babam lpg taktırmayın dıyor patlar dıyor :)

eşim bir depo dizel ile 900 km gidilir diyor 120 dolar diyor mesala
aynı aracın bir deposu 70 dolar 350 km gider diyor
yani acıkcası lpg dizelmi karlı anlayamadım ,
benzinle dizel arasındada cok az bir fark varmış ama km cok yakmıyor diyor eşim

neyse izmride bir araba bulduk fiesta 2011 13.000 km
hiçbir değişini bilmem nesi yok
galeri satıyor bır akrabamız gıdıpb akacak araba bugun yarın
otomatik benzinli bu arac ,
birde aynı galeride düz vites dizeli varmış 1.500 tl daha pahalıymış o

ikisinin rengide vişne cürüğü titanyum full model bilemiyorum

opel corsada olur ama bunları dısarıda degıl ınt buluyoruz henuz hıc konusulmadı

ayretten eşim c3 olaiblir diyor dizel bulmuş bir tane 27 bin
aman aman ölüp bittiğim bir arac olmadıgı ıcıno paralara cıkıyorsa keısnlıkle fıesta olsun dıyorum

tekrar ayretten dıyorum eşim opel astra 2010( kartalın modıfıye halı gıbı) 2011 ford focus cıkarsada alıcam sana sormaya nıyetım yok dıyor ben cok detaya ınıyom :)
focusuda kesınlıkle 95 model opel astraya benzetıyorum kesınlıkle begenmedım
ya fiesta olsun ya corsa olsun :)
lpg taktırmakta 1500 tl imiş bu arada :)

izmirden alırsan plaka değişmem diye dusunuyorum elmayracım

Modelin dış görünüşünden dolayı mı seçim yapıyorsunuz daha çok?

opel araçlar sürüş kalitesi,kaporta,iç aksam bakımından fluence ,c3,KARTAL,dan çok çok üstündür...sürüşü ,yol tutuşu,güvenliği...özelikkle ilk çıkan c3 lerin iç aksamı plastiktir ve su bidonu gibi içi boş olur.
yazdıgım tüm modelleri uzun süre kullandık.imkanınız varsa araçları sürerek ,az da olsa deneyerek eleyin.Çocuk için arka koltugun konforu da önemli.Opelden sonra 1 aylıgına kullandıgımız fiat linea gibi arkada oturan savuran ,yatıran araçları asla tavsiye etmem.kızımın sagdan sola içi çıkmıştı ...

park kolaylıgı bakımından hatchback arabalar kadınlara kolaylık saglıyor.otomatik vites olmazsa olmaz şehir içi trafikte.
babamda eski çok eski bir araç var LPG li.araç eski oldugu için sadece LPG nin cebe faydasını biliyoruz.çekiş,sürüş vs bakmından tabii ki düşüyordur araç.güvenlikte kazalarda alev alma tehlikesi var.allah korusun.

yazdıklarınızdan anladıgım eşiniz zaten bilinçli bu konularda her erkek gibi:))

ben 1 depo benzinle 1 ayı geçiriyorum aracım 1.2 motor .küçük motorlarda benzinli daha ekonomik diyor esim...büyük motor da dizel...hayırlısı olsun...kazasız günlerde kullanmanızı dilerim.

:))) merak ettim gogle dan baktım 95 model opeli neden begenmediginiz anladım.biz yeni nesil twınport lardan kullandık:))
şımarık oğlan çocuguna benzetirdim ben bu arabaları ,şımarık ve serseri...
ben pejo 206 kullanıyorum onun tipi 95 model astradan daha güzel onu tavsiye edeyim ama araç küçük aile için...kızımla ben idare ediyoruz.misafirimiz olunca biraz sıkışık gidiyoruz:)) eşim biraz uzun da:))

95 model opel taaa ben kucucukken abımde vardı
o sebebten bıktım onlardan :)
pejolar ıcınde hatalı dıyorlar
308 guzel yoksa

fluence ıcın yorum yapamıcam tank gıbı araba ne ıcıne yakısırım ne kaldırabılırım nede koyabılırım bır yere onu :)
lpg tavsıye etmemıssınız yanılmıyorsamn dogrumu?

acil iş çıktı devam edemedim ama yeni megan'lar hakkında ne düşünüyorsunuz?

megane güzel kısalardan bahsedıyosan her gun bulundugum yerde 3-4 kere beyazını goruyorum onumden gecıp gıdıyor

acil iş çıktı devam edemedim ama yeni megan'lar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hatcback lerin modeline bayıldım.
İç tasarımıda güzel .
Almayı düşündüğüm araba oydu benim ama eşim itiraz etti.
Eşim bir dönem fluence kullanıyordu ,renault un yol tutuşunun iyi olmadığı bahenesiyle vazgeçirdi beni.

peugeotlarin 407 olanini begeniyordum ben, ama hic kullanmadim peugeot..

birde audi A8'lere hastayim...gerci ben audi markasina hastayim ama biraz fazla tuzlu bildigim kadariyla...belki bir gun nasib olur ne diyelim :9:

o kadar fiyata çıkabilsem hiç düşünmeden mercedes b150 alır koyardım kapının önüne :):)

:72:
peugeotlarin 407 olanini begeniyordum ben, ama hic kullanmadim peugeot..

birde audi A8'lere hastayim...gerci ben audi markasina hastayim ama biraz fazla tuzlu bildigim kadariyla...belki bir gun nasib olur ne diyelim :9:

Peugeot çok kalitesiz bir araba.
Ablamda vardı.tavanından her yağmurda su sızardı.
Rabbim hepimize bir A8 nasip etsin.arabanın fiyatı 300 binin üzerinde:1:

Hatcback lerin modeline bayıldım.
İç tasarımıda güzel .
Almayı düşündüğüm araba oydu benim ama eşim itiraz etti.
Eşim bir dönem fluence kullanıyordu ,renault un yol tutuşunun iyi olmadığı bahenesiyle vazgeçirdi beni.

Evet Cutemom LPG beni korkutuyor ama tabii Allaha emanetiz.Uzun yolda seri trafikte benzinli vitesli otonun yol alışı hiçbirinde yok.

Pejo için ilk arabam o yüzden 8 yaşındaki böcügümle şimdilik mutluyum:) pek çok arabadan daha güzel yol tutuşu var.Motor hacmi küçük -çabuk devir atlamıyor bu tarz bir teknik sorunu var.e-5 trafiginde şerit degiştirirken korkutuyor bazen.ama zaten hep şehir içindeyim ...alıştım:))

Eşim şirketin kiralık binegini kullanıyor Renault Fluence aman derim.Kızım bile okula bir kaç sabah babayla gitti farketmiş.Gaz tenekesi gibi çalkalıyor.Fren tertibatı fena.tabii kiralık ve 2. el olmasının bizdeki araçta çok defo yarattıgını düşünüyorum.

30 bin tl gibi bir parayı gözden çıkartıyorsanız 95 model arabaya para vermeyin zaten.Yeni nesil bir şeyler muhakkak bulunur.

45 tl ye nissan juke ler felan var saglam arabalar.Nissan Quasqaı lerin temiz kullanılmıs 2. ellerine de bakabilirsiniz.Süper arabadır.
şimdiden hayırlısı olsun...

Selam çıtırlar

Biz yeni çıkan Wosvagen Golf 7 benzinli 1.2 kullanıyoruz.çok ama çok memnunuz fiyatı 47 falan şu sıralar kaç bilemiyorum .Yeni teknoloji motor var diğer benzinliler gibi çok yakmıyor.zaten senede kaç km yapıyorsanız eşinizle onu hesaplayın.Arabalar arasındaki dizel benzin farkını hesaplayın.

Valla audi vosvagen alman arabaları kaliteli.Diğer markaları hiç düşünmedik bile ama tercih sizin

Bende 1.2 benzinli corsa var çok fazla yakıyo benzin yetişmiyor. Bence bu devirde benzinli araba çok zar çünkü malesef arabanın tek masrafı benzin değil bakımı var otaparkı var bir sürü masraf.

:72:

Peugeot çok kalitesiz bir araba.
Ablamda vardı.tavanından her yağmurda su sızardı.
Rabbim hepimize bir A8 nasip etsin.arabanın fiyatı 300 binin üzerinde:1:

gercek mi ya?? normal degil o zaman...bende peugeota binenleri taniyorum ama gayet memnunlardi...sans isi birazda bu araba yaa, helede sifir degilse neresinden ne ariza cikarir bilemiyorsun maalesef :50:

dedim ya o yuzden A8 icin nasib diye :9: belki misirdan bi trilyoner amcamiz filan cikar :1:

anladıgım uzre her arabayı begenen var begenmeyen var
yol tutusunu seven var sevmeyen var
cıkan sonuc
:
dizel ile benzin arasındaki fark 0,50 kurus
benzinli bir depo ile 500 km dizel ile 900 km gidiyormus (benzinlinin km yanlsı olabilir) dizel uzun mesafede daha az yakıyormus
lpg bir depo ile 350 km gidiyormus deposu 65-70 arasında doluyormus
dizelin bakımı agırmıs 15000 km bakımları olması lazımmıs
ayretten teknık sorunlarıda sık olabiliyormus
helede otomatik vites ise daha fazla yakıp , arabada sıkıntıya sebeb oluyormus
en ıyısı arabanın orjınal halıyle kullanmakmıs benzınıyle benzınlı
lpg olursa kapalıotoparklarada girilmesi yasakmıs
lpg taktırmak 1500 imiş
lpg aracı agır yapıyormus bıraz kaldırılısını fılan fıstık
kucuk arabalrın bagajları veyahut arka koltukla on koltuk arası darmıs oturanı zorluyormuş
fiestanın ıcını begenmeyen var
corsanın gorunusu baya kucuk
astra ve focus ıle ılgılı kararım asla degısemez tiplerı hos degıl

ee yanı hıc hıc bır karar vermedık tutarsız tutarsız seyredıyoruz dısarıdan olan bıtenı
ne ona ne ona karar veremıyoruz

bırı demıskı 30 tl 95 model arac demıs yanlıs anlamıs
focus 2010 ları 95 model astraların modıfılı halıne benzetıyorum o sebebten begenmedııgmı soylemıstım :)
bazen esım golfmu alsak dıyor golflar cok pahalı kızlar 30 fılan golf yok varsada 2006 model cok eskı
eskı mdoele bınecegıme fıestaya bıneyım 2011 da ıyı deıglmı
polo, punto leon denmıs bunlarda cok bulunan araclar degıl
seruven hala devam edıyor kızlar bugun sahıbındene hıc bakmadım​

pejolarında genel olarak problemlı araclar oldugunu soyluyorlar
hyundıa kagıt gıbıymıs
fiestanın ıcı plastık gıbı oyuncaksı
cıtreon cok tutulmuyor
seat ıbıza sıfıra kımse yanasmamıs :)
focus ve astrayı genelde bayanları begenıyormus
megane kısalar guzel ancak butcem en fazla 30 bın tl

buarada corsa corsa mevzusuna gerı doneyım altı ustu corsa dıyorum 2009 2010 modellerı bıle 27-28 bın ıyısı hasarsısız ı degısenı vs yok kucuk boyalardan bahsetmıyorum bıle

Sonunda esımle bırbırımıze gırdık
bu sabha uyandıgımda gece esımın ıkı araba buldugunu ogrendım
ikiside cok tanıdık bır galerıcıden eskı ev sahıbımız bırı pejo 308 2008 80 bındeymıs 27 bın tl
dıgerı opel corsa 2010 76 bınde 27.500 tl ımıs
dedımkı hem km bakıyosun hemde yuksek km araba alıyorsun fıesta mıs gıbı beklıyor sen gıdıp bana 2008 model arac soyluyosun dıye bı kızdım bı kızdım zaten pejoda grıymıs sevmem grı
corsa beyaz :)
bu aksam gıdıcekler
arabayı tutup getırebılırlerde ne bılım hala aynı kafadayım 2010 opel corsaya 27 bın verceksem gıder 2012 fıestaya o parayı bınerım yuksek modele ve ıstedıgım araca bınerım ne bu boyle
hıh bozustuk bızde

Back