• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu aile ne yapmaya çalışıyor ?

Merlin906

Mutlu Yalnızlık
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2016
1.293
699
123
34
Yine ben ama bu sefer her şeyi tarafsız yazıyorum ve siz karar verin durumun ne hâle geldiğine..
2 aylık nişanlıyım 5 ay sonra düğünüm olacak.
Nişanı babam yaptı güzel bir nişandı işte düğün kıvamında diyeyim.
Neyse aradan 1 ay geçti karşı taraftan ses Yok düğün için (tek oğulları var, durumları iyi)
Doğal olarak nişanlıma bu durumu söyledim ne zaman olacak diye..
Sonra Yok 6 yok 7 yok 8 ay sonra belli değil Ramazandan sonra denmeye başlandı..
(Babasının alacağı para varmış onun içinmiş..)
Babasının parası var arkadaşlar, bir oğlum var düğününü krallar gibi yapacağım tarlalarımı satacağım dedi. (Tabi babam gençlerin ikisi yapar siz satmayın 3 kızınız daha var dedi, ablaları evli zaten.)
Nişanlımın bekarken aldığı 2 kalın bileziği taktılar.
(Sanki kendileri yapmış gibi) Kendileri sadece çok ince teneke bir bilezik bir de altın zincir. (Aç göz olmamak için istemedim, bilezik filan.)
Benim ailem ise her biri ayrı ayrı kalın bilezik, kardeşim dahil..
Neyse nişanlımda düğünü erkene yapmak istedi. (Resmen ailesini ikna etmek için ağlamıştı o gün yanıma geldiğinde gözleri kan çanağıydı)
Nişanlımın ailesi köyde bunun için adam hasta vs dediler (sapasağlam adam için kadın her fırsatta ağlayarak hasta diyor)
Düğün yerinin anlaşmasını nişanlımla babam gidip yaptı ve konuştu.. Babam yarısını verdi.(çok lüx bir yer ve indirim sağlandı babamın çevresi açısından, kalan miktarını düğünden sonra nişanlımın üstüne senet yaptılar)
Neyse nişanlım babasını aradı bu kadar baba fiyat diye babasında tamam elime para geçince en kısa zamanda vereceğim dedi.. Ben ses çıkarmadım.
1 ay sonra beni aradı babası kızım babanada mahcup olduk para için dedi bende aranızda halledersiniz ödersiniz baba ben karışmam dedim güldüm.
Uzadıkça uzadı Yok şunu satamadık bunu satamadık..
Ellerinde var durumları iyi ve açıkçası babam bırak ben vereyim diyor ama ben istemiyorum karşı taraf verecek..
Neredeyse nişanlıma kredi çektireceklerdi ben karşı gelince bu hoppaaa geri çekildiler..
Neyse bekliyoruz bakalım. (Nişanlıma yansıtmıyorum ama affedersiniz bir şey bile yapmadıkları ve nişan bohçalarını bile nişanlıma yıktıkları halde nişanlımın gözünde ailesi üstün. Bunu ona belli etmesemde deli oluyorum..) Şuan çok sinirliyim !
Mobilya baktım o gün aldık babamla (babam pazarlığı çok iyi yapar ve açıkçası şimdiden aldık ki ocak ayından sonra zam gelecek..) oturma odam yatak odam yemek odam (babam yarısını verdi yarısı benim birikimimden)
Evleniyoruz hayat müşterek tabiki.
Nişanlımın annesi arayıp bir hayırlı olsun demedi ablaları demedi..
Başta o kadar iyilerdiki bana karşı kızım gelinim el üstünde ben her şeyi yaparım.. (zaten Yemin ederim bişe beklemiyorum ama nişanlım ezilmesin diye ona asla kredi çektirmeyeceğim..)
Şimdi ben bu aileye nasıl davranmalıyım ?
Ben 25 nişanlım 32 yaşında.
Ailesini bana savunmuyor beni üstün tutar ciddi anlamda beni sevdiğini benimde onun için öldüğümü biliyor ama bir şey yapmadıkları adım atmadıklarını gördüğü halde hep bana iyi göstermeye çalışıyor.
Bende çalışıyorum hatta nişanlımdan üst kadroda çok çok iyi bir maaaşım var diyebilirim.
Tek demek istediğim şu yalandan oğullarını düşünmüş gibi yaptıklarını düşünüyorum ve artık amaçlarının ne olduğunu onlara nasıl davranmam gerektiği konusunda bocalıyorum..
Çünkü ailesi fırıldak gibi bir öyle bir böyle.
Bu şekil bir tecrübe yaşayan oldu mu ? Dertleşmek istiyorum :KK43:
Annemi o gün aramış annesi kandil için annem demiş eşyaları alındı diye hıııı iyi hayırlısı olsun demiş üstüne başka laf geçirmiş.. Sonraki gün filan beni hiç aramadı.
Kızlar ciddi anlamda ben gerçekten ne yapmalıyım ?
Saygıda kusur etmem arayıp sorarım her zaman ama artık içimden gelmiyor. (Sadece bir tane ablası aradı hayırlı olsun diye onuda severim zaten iyi bir abla)
Sizce durum ne :KK43:

DipNOT : Bazı arkadaşlar abartmasın rica ediyorum. Parasında pulunda değilim ailenin fırıldak şekilde takılması ve benim onlara olan soğumamdan bahsediyorum. Olabilitesi nedir ne yapmalıyım diyorum..

Son düzenleme:
Cimriler belli ki. Takılarını bozdurma sakın.
Düğün bir şekilde hallolurda sen o aileyle çok problem yaşayacaksın belli.
Kolaylıklar dilerim sana...

Allahtan aç gözlü olmak istemiyorum demişsiniz.
Parantez içlerinde ki "ego tatminlerinizi" okumaktan konuyu kavrayamadım.
Bence siz ayrılın. denk değilsiniz, ne maddi ne manevi:işsiz:
Yine aynı cevaplar .. gerçekten sıkıldım artık ben her şeyi ince ayrıntısı ile yazmak için o şekil anlattım hanfendi.
Maddiyatçı değilim böyle algılanmasın. Değinmek istediğim konu farklı diyorum..

Yol yakınken diyorum hani..?
Bu aileyle ve ailesine her konuda bağlı eşle zor olur..

nisanlimin parasi diye bisey yok o parada anasinin babasinin ve nisanlinin ortak parasi sizin cebinize gelince paralar bizim is ailelere gelince onlarinkide bixim oh ne ala memleket bencil ve egoistsin kimse dugun yapmak ev duzmek zorunda deil size benim benim dediginiz paralarinizi biriktirseydinizde kimseden bisey beklemeseydiniz allahtan tarfsiz yazmissin tarafli olsa ne olacakmis acaba

Konunun, maaşınızın nişanlınızın maaşından çok çok daha iyi olmasıyla ne gibi bir alakası vardı da bunu detay olarak sundunuz?
Bu kadar iyiyse düğünü de siz yapın madem nişanlınıza ölüyormuşsunuz da sonuçta.

Yine aynı cevaplar .. gerçekten sıkıldım artık ben her şeyi ince ayrıntısı ile yazmak için o şekil anlattım hanfendi.
Maddiyatçı değilim böyle algılanmasın. Değinmek istediğim konu farklı diyorum..
Yine aynı konuya yine aynı cevap..

nisanlimin parasi diye bisey yok o parada anasinin babasinin ve nisanlinin ortak parasi sizin cebinize gelince paralar bizim is ailelere gelince onlarinkide bixim oh ne ala memleket bencil ve egoistsin kimse dugun yapmak ev duzmek zorunda deil size benim benim dediginiz paralarinizi biriktirseydinizde kimseden bisey beklemeseydiniz allahtan tarfsiz yazmissin tarafli olsa ne olacakmis acaba
Zaten sırf 17 bin her şeyimi aldım geri kalan beyaz eşya.. Diğerlerini de babam alır ben alırım onda sorun yok sorun karşı tarafın düşünüyoruz oğlumuzu diyip ayak yapması hanfendi :)

Ben anlamıyorum gerçekten bu aralar herşeyimizi biz yaptık yada yapıyoruz lafı çok moda oldu yanii tamam durumları olabilir ama yardım etmek zorunda değiller bence siz yanlış düşünüyorsunuz

Zaten sırf 17 bin her şeyimi aldım geri kalan beyaz eşya.. Diğerlerini de babam alır ben alırım onda sorun yok sorun karşı tarafın düşünüyoruz oğlumuzu diyip ayak yapması hanfendi :)
dusunmek demek sizin icin sadece para demek sanirim. tabiki dusunuyodur oglunuda cocugunuda bugune kadar siz buyutmediniz heralde bu cocugu degilmi hanimefendi?
birde nisanlim ezilmesin diye asla kredi cektirmem yazmissiniz o oyle degildir evlenince ben keyfime bakayim diye kredi cektirilmiyodur ayrica bilezigi bilmem neyi nisanlinmi almis ailesimi almis bu sizi baglamaz kese bir suanda

Sen evlen, buraya gelip " eşimden daha fazla maaş alıyorum, en çok benim param harcanıyor" diye konu açmassan ben de neyim.

Farkında değil misin, kendin söylüyorsun nişanlımın üstüne yıkacaklar herşeyi diye.Bağıra bağıra geliyor.Madem nişanlını bu kadar seviyorsun, yapsın herşeyini babacığın sen de rahat et , nişanlını da üzme işte :işsiz:

Ailesini her şekilde üstün tutuyor demişsiniz dalga geçmek için söylemedim.
Ama beni kırmadan inceden söylüyor. Ki benimde her şeyin farkında olduğumu görüyor.
Bugün annesinin aramaması konusunu açtım evet tuhaf neden aramadı acaba haklısın dedi.

Ben anlamıyorum gerçekten bu aralar herşeyimizi biz yaptık yada yapıyoruz lafı çok moda oldu yanii tamam durumları olabilir ama yardım etmek zorunda değiller bence siz yanlış düşünüyorsunuz
Abartı derecesinde sözler verildi karşı taraftan. Bende ailenin bir kızıyım haklı olarak ailem güzel olsun ister.

Back
X