• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu adam sızmışlardan bir tanesi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
bu-adam-sizmislardan-bir-tanesi-0701161200_m2.jpg

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Yiğit Bulut ile Akşam gazetesi yazarı ve Ahmet Davutoğlu'nun fahri danışmanı Etyen Mahçupyan arasında başlayan atışma, yandaş medyada yine bir krizin fitilini ateşledi.

Mahçupyan'ın kendisini eleştiren sözlerine TRT'de sert yanıt veren Yiğit Bulut, Mahçupyan'ın "Sızdırılmış kişi" olduğunu söyleyerek "Boşuna kim olduğunuzu iyice deşifre edip ortalığa çıkmayın. Birileri sizi besliyor, köşenizde duruyorsunuz, besleme konumunuzda yolunuza devam edin." ifadelerini kullandı.

Asıl ilginç olay ise bundan sonra yaşandı. Etyen Mahçupyan'ın da yazarlık yaptığı Akşam gazetesi, Bulut'un bu sözlerini "Boşuna deşifre olmayın" başlığıyla birinci sayfadan yayınladı.

Yani Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Akşam gazetesi, Başbakan'ın danışmanı ile Cumhurbaşkanı'nın danışmanı arasındaki kavgada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafını seçti ve kendi yazarına "operasyon" çekti. Bu durum "Mahçupyan gönderilecek mi"sorusunu akıllara getirdi.

"BİLGİSİZCE VE SORUMSUZCA..."

Mahçupyan, Ethem Sancak'a ait Akşam gazetesindeki Pazar günü yayınlanan yazısında,"Bugünün dünyasında faizin gerçekten de bilinçli bir kararlılıkla düşürülebileceğini sanacak kadar bilgisizce veya sorumsuzca düşünce yürütülebilir..." şeklinde ifadeler kullanmıştı.

BU ADAM SIZMIŞLARDAN BİR TANESİ

Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut da, TRT Haber'de daimi konuk olarak katıldığı programda Mahçupyan'ın yazısından bir alıntı okuyarak "Bu adam bir yerlere sızmışlardan bir tanesi" dedi ve şöyle devam etti:

"Bunu yazan adam 'mahcup' olmuyor, çünkü 'mahcup' olmaz. Çünkü yüzsüz. O biraz önceki 32 trilyon doların faiziyle beslenen yerleştirilmiş köşe yazarlarından bir tanesi. Daha fazla şey söyleyeceğim ama terbiyem el vermiyor. Bunlar küresel cep tarafından besleniyor."

Sözlerinin devamında "Bugün Türkiye başkanlık sistemini tartışıyor, birileri başkanlık sistemini tartıştırmamak için elinden geleni yapıyor." diyen Yiğit Bulut, sistem değişikliğine kimsenin engel olamayacağını belirterek "bunun önünde ne mahcup olanlar durur, ne mahcup olmayanlar durur, ne yüzlüler, ne yüzsüzler durur. Bunun önünde hiç kimse duramaz." ifadelerini kullandı.

BOŞUNA DEŞİFRE OLMAYIN

Mahçupyan'ın "sızdırılan" biri olduğunu iddia eden Bulut, "Ben onlara arkadaş çağrısı yapıyorum. Boşuna kim olduğunuzu iyice deşifre edip ortalığa çıkmayın. Birileri sizi besliyor, köşenizde duruyorsunuz, besleme konumunuzda yolunuza devam edin. Bu toplumun atacağı adımların önüne kimse geçemez." diye konuştu.

AKŞAM O SÖZLERİ BİRİNCİ SAYFADAN VERDİ

Asıl ilginç gelişme bu sözlerden sonra yaşandı.

Etyen Mahçupyan'ın da köşe yazarlığı yaptığı Akşam gazetesi, Yiğit Bulut'un Mahçupyan'a yönelik sert sözlerini "Boşuna deşifre olmayın" başlığıyla verdi.

f2ahnlel.jpg

Anlaşılan yandaş medya yeni bir krize gebe.

Odatv.com

32 trilyon dolarmi ? :KK57::KK57:

Ne kadar rahat telafüz ediyorlarlar, milyon dolarlari, trilyon dolarlari ?
Doguda ve Türkiye`nin bir cok yerinde terlikle karda okula giden cocuklar var ?
Ne zamanki camur atmalar basliyor, o zaman para birikimleri ortaya cikiyor.
Beynim bu para miktarlarini idrak edemiyor :KK57: 32 trilyon dolarmi dediniz ? :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Adamlardaki rahatlığa bakın! Besleniyorsun(küresel cep? başka bi kaynak???) sesini kes otur... seve seve bu başkanlık sistemi gelecek....32 trilyon dolara hele ne diyim bilmiyom aklım çıldırdı miktarı doğru yazabildim mi:confused::confused::confused:

lingen lingen dogru yazabildinde, ben okurken beynim errrrröööööörrrrrrrr veriyor :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
hay masallah Allah dahada artirsin. Ülkem ne zenginmis beeeee.
Vallahi yasadiniz kizlar, inanin bu rakamlari bu Alamanya aci vatanda bile duymuyoruz.
Birde derlerki müslüman ülkeler Fakir, hadi leennn, biz aparamizla sizleri döveriz.:KK67:
32 trilyooonnnnnnnn, yaaaaaaaaaaa kulaga ne hos geliyor, halkimada birseyler vereceklermi acaba ?
Asgari ücret ?
Engelli olanlara maas ? Vs. vs.
Acaba bu 32 trilllyyyooooonnnnnn birde üstüne üstlük DOOOLLAAARRR bizide görecekmi ?:KK57::KK57:

Ne kadar rahat telafüz ediyorlarlar, milyon dolarlari, trilyon dolarlari ?
Doguda ve Türkiye`nin bir cok yerinde terlikle karda okula giden cocuklar var ?
Ne zamanki camur atmalar basliyor, o zaman para birikimleri ortaya cikiyor.
Beynim bu para miktarlarini idrak edemiyor :KK57: 32 trilyon dolarmi dediniz ? :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
biliyor musun olivia Türkiye'nin diğer bölümlerinde durumlar nasıl bilemiyorum ancak doğuda çocuklara yapılan kıyafet yardımı hiçbiryerde yapılmıyor hatta bi öğretmen yazmıştı bilinçli olarak giydirmiyorlar çocuklara ellerimle verdim montunu -botunu ancak çocuk onları giymeden geliyor diyor
sonra bi arkadaşım görev yaptı doğuda ben o sıra ücretli öğretmenlik yapıyodum para toplayıp pandif vb. alacam diye çırpınıyorum -arkadaşım lamelif biz gönderelim burada kutu kutu bütün malzemeler çevre okullarda aynı -bizi kardeş okul seçeceklerdi ancak bölge dışı olduğu için gönderememişti -kısacası doğu uzatılan eli ısırdı resmen
konuya gelince faiz neden düşürülmesin ,neden bu kadar utobik geliyor anlamadım

birde engellilere maaşmı dedin verilmiyor mu diyorsun anlamadım

birde engellilere maaşmı dedin verilmiyor mu diyorsun anlamadım
Cok az veriliyor, ayda su an 291 TL veriliyor.
Yani madem 32 trilyoonnn dolllarllllaaarrrr konusuluyor degilmi hani halkimda bunu görecekmi. özellikle asgari ücretli olanlar magdur olanlar ?
Seni hic ilgilendirmiyor degilmi bu konu ?
Sen benim söyledigim baska seylere yöneliyorsun kasten, ama asil yazdiklarimi okumuyorsun galiba ?

Cok az veriliyor, ayda su an 291 TL veriliyor.
Yani madem 32 trilyoonnn dolllarllllaaarrrr konusuluyor degilmi hani halkimda bunu görecekmi. özellikle asgari ücretli olanlar magdur olanlar ?
Seni hic ilgilendirmiyor degilmi bu konu ?
Sen benim söyledigim baska seylere yöneliyorsun kasten, ama asil yazdiklarimi okumuyorsun galiba ?
291 nereden çıkardın ALLAH aşkına 750den az değil kesinlikle
artı bakıcı parası ile 1300-1400 buluyor ebette 290 olsa paramı o

750 iyi bi paramı hayır ancak bakıcı parasıda eklenince 1000 küsür oluyor
birde asgari ücrete değinmişsin başka biey yok yazdıklarında -evet çok daha iyi olabilir ancak işverenlerin hezeyanlarını okumadınmı 1300 oldu diye

Hangi dünyada yasiyorsun ?
Sen baska bir Türkiyedemisinde haberin yok. Oku , arastir, merak et, sende düsün, sende üzül bir insanina ? Sende gercekten kalbinden gerelek, acaba baska insanlar nasil yasiyor diye kafa yor.

Cocugum sen benimle dalgami geciyorsun ? Git arastir 291, 62 TL aylik englli maasi.
Sakamisin sen ???
ne çocuğu da kaç yaşındasınız siz :KK23:araştırılacak bi durumu yok biliyorum uşağum eltimin annesi alıyor 700 küsür eltimde bakıcı parası her ay 700 :KK59: artı alıntı yapsana yahu çıkmadan bi bakış atmasam görmeyeceğim
engele göre değişiyorsa maaş miktarı onu bilemem tabi ancak araştıracağım yinede:KK39:

Evet Türkiye`de yasamiyorum belki, ama herseyinden senden daha haberdarim. Buradan anlasiliyor senin ne kadar bu gibi insanlari düsündügün.
Tabi, sizlere hava hos, yardim eli nedir bilirmisiniz aceb ?
Ben bir ateist olarak biliyorum.
Onun icin 100 bin eminimki 291, 62 TL yardim aliyorlar aylik. Ama bunu üc ay diye gösteriyorlar 874,87 TL.

Heeee kaynimdada var :KK59::KK59::KK59:

Hadi bakalim sana bir mesgale, arastir bakalim bir engelli ne aliyormus aylik maas ?
Dogru cevabini bekliyorum.
O eltininde ayda 700 aldigina inanmiyorum, bunu tam arastir ve bize anlat bakaim niye 700 aliyormus, hem bilgilenmis oluruz Hemde baska engelli insanlarimiza alamadigi haklarini almalari icin yardim ederiz.
Eltin neden 700 TL aliyor baskalari 291 Tl aliyorken ?

Hangi dünyada yasiyorsun ?
Sen baska bir Türkiyedemisinde haberin yok. Oku , arastir, merak et, sende düsün, sende üzül bir insanina ? Sende gercekten kalbinden gerelek, acaba baska insanlar nasil yasiyor diye kafa yor.

Evet Türkiye`de yasamiyorum belki, ama herseyinden senden daha haberdarim. Buradan anlasiliyor senin ne kadar bu gibi insanlari düsündügün.
Tabi, sizlere hava hos, yardim eli nedir bilirmisiniz aceb ?
Ben bir ateist olarak biliyorum.
Onun icin 100 bin eminimki 291, 62 TL yardim aliyorlar aylik. Ama bunu üc ay diye gösteriyorlar 874,87 TL.
2015 Mart dönem aylıklarını şu şekilde alacaksınız yaklaşık olarak(hesabı yuvarlama yaparak yaptığım için kesir kısmı değişebilir. Ama miktarı etkilemez bu da) :
Yaşlı Aylığı: 445,94 TL
Özürlü (%40-69) Aylığı: 891,85 TL
Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: 1337,8 TL
18 Yaş altı Özürlü Yakını Aylığı: 891,85 TL

bak çok sitede bu şekilde yazıyor ama başka bir sitede ise 3 aylık ödendiği (eğer öyleyse kandırmacadan başka biey değil) ben yakınımda olan eltiden pay biçiyorum hatta eminim 1 aylık bakıcı ücreti 750 civarı merak ettim yeni sordum, ancak engeli içinde o kadar alıyoruz hatta babam çekiyor o maaşı dedi kalp pili var teyzede engelli maaşını ondan alıyor sonradan felç geçirdi -ancak birebir sormaa öğrenmeye çalışcağım başka kişilerede

sende düşünden kastın oturduğun yerden düşünmekle -burada 2 laf yazmakla düşünmüş olursak hay hay ;) kimi -neyi ne kadar düşündüğümü oradan kestiremezsiniz

aaahhh canim yyaaaaa, inan cok aciyorum sana, gercekten. Yukarida ne yazdim ??? Dikkatli okusan keske. Bunlar 3 aylik gösterilen rakamlar.
Ben özürlü bir cocuguma bakiyorum ve biliyorumki her ay 291, 62 TL aliyolar ama üc ayda 891,85 TL.
Anlamak istemiyormusun ? Yoksa anlamakta zorlaniyormusun ? Bunlar 3 aylik özürlü maasi. Ayda ne yapar ? 291, 62 TL
keske biraz daha okusan ve arastirsan, sonra buraya gelip yazsan.

Back