İnsan başına gelen şey sanki hiç geçmeyecek gibi hissediyor. Ama çok şükür inançlıyım bir şekilde her seferinde ayağa kalkıyoruz. Sabah ki acının verdiği sarhoşlukla sağlıklı düşenemiyordum. Ama bende sizin gibi düşünüyorum şu an gideceği varsa benim tutmaya gücüm yetmez o şu an tutunmaya çalışıyor ve bende dinlenip sakin olmaya çalışarak ona destek veriyorum. Kanamam kahverengi nokta şeklinde azaldı inşallah artmaz bir daha.Ozaman Allaha emanet et stres yapma bırak akışına. Ben oğlumu ölü doğum yaptığımda dedim,bu şehit anneleri nasıl dayanıyor,nasıl geçer bu ciger yangısı.. o kadar çaresiz hissettiğimi hiç hatırlamıyorum. Geçti birşekilde,yeniden hamile kaldım aynı senin gibi stres yaptım gene olacak diye. En son dedim ki gideceği varsa her şekilde gidecek,ben napsamda durduramam. Ondan sonra içime ferahlık geldi. İşe yararmı bilmem ama böyle düşünmeği dene. Birde elini karnına koyup okuya bildiğin kadar "Allahümme ya mübdi" esmasını oku üfle bebeğine.
Teşekkür ederim umudum var herşey bitmiş değil şu an gebeliğim devam ediyor çok şükür düşük tehdidi var tabiEstf ben sizin acınızı küçümsemiyorum asla. Şu anda üzülmeniz çok normal biraz süre verin kendinize ve acınızı yaşayın. Yeter ki bu süreci gereğinden fazla uzatıp kendinize stres yaşatmayın, yeniden gebelik olabilmesi için sizin bedenen ve ruhen rahat olmanız çok önemli. Bu da tevekkül ve umuttan geçiyor, her kayıp allahtan geliyor ve ne mutlu ki yeniden deneme imkanınız var, buna yoğunlaşın. Allah gönlünüze göre versin inşallah.
Ya gerçekten çok üzüldüm sizin adınıza çok haklısınız Bakın inancınız ne bilmiyorum ama uğur koşarın kitaplarını tavsiye ederim. Şu durumda özellikle Allah de ötesini bırak kitabını.Ben forumun bu bölümüne daha önce girmemiştim ama sürekli gebelik bölümünü takip ediyorum . Ve bir çok şey öğrendim buradan . Rabbim size sabırlar versin . Unutmayın herkesin imtihanı kendine ağır . Bende kendimde çok büyüğünü yaşadım . Sizi okuyunca yazma ihtiyacı duydum . Şuan bayram ve ben yanlız başıma evde oturmuş ağlıyorum . 2 ay önce aylarca doktor doktor gezip sonunda hamile kalabildiğim bebeğimi 5,5 aylık erken Doğumla kaybettim hemde herşey yolunda giderken 2 gün önce kontrolümde herşey yolundayken 2 gün sonra rahim açılması 1 hafta hastanede yatmam ve haftasına Doğum yapmam . Gerçekten o kadar acı ki ona kıyafetler almaya başlamıştım . Şimdi nerde bir hamile görsem yada bir bebek görsem o kadar kötü olup ağlıyorum ki 2 ay oldu ama atlatamadan. Sizi çok iyi anlıyorum bize düşen bizden kötülerini görüp sabretmek . Ve şuan eşim dahil eşimin ailesi tarafından kötü şeylere maruz kalıyorum o kadar zor ki bu satırları yazarken ağlıyorum . Birbirimize dua edelim lütfen duadan başka yapacak bişeyimiz yok
Evet iğne ve fitil kullanıyorum. Kesenin büyümesi ve ettafında kanama olmaması umutlandırıyor beni. Ebe de böyle söyledi kimisinde 9 ay boyunca oluyor. Sen stres yapma daha çabuk atlatırsın dediProgestan diye bir ilaç var düşük önleyici onu kullanıyor musunuz ? Birde ben ne kanamalar yaşayıp sağlıkla bebeğini kucağına alanlara şahit oldum o yüzsen stres yapmayın lütfen
Amin amin inşallah . Birbirimize dua edelim tanımasak bile başkasına yapılan dualar daha makbulmüş . Rabbim dualarımızı kabul Etsin inşallahYa gerçekten çok üzüldüm sizin adınıza çok haklısınız Bakın inancınız ne bilmiyorum ama uğur koşarın kitaplarını tavsiye ederim. Şu durumda özellikle Allah de ötesini bırak kitabını.
Şöyle diyor; Allah senden çok istediğin birşeyi aldıysa bilki daha iyisini vermek içindir. Allah dertten önce dermanını hazırlar.
İsyan etmeyelim yeter ki çok zor evet ama sert rüzgarlar yüksek dağlarda esermiş. Allah bize sıkıntı vermekle kulluk derecemizi arttırıyor.
İmtahanlarımız kolay olsun hepimizin kucağı sağlıklı meleklerle dolsun inşallah bidaki bayram biz de bebeklerimizle gezelim inşallah
Çok duygulandım gerçekten,şuan nasıl bebeğiniz herşey iyimi ..Allah yardımcın olsun eğer düşük yapıyorsan inşallah bir an önce toparlanır sin umarım.
Bence biraz ara ver bırak rahmin TOPARLANSIN. RABBİM isteyen herkesin kucağını sağlıklı, hayırlı EvlatlarlA doldursun
Burda benim hikayem var..
Tıbbi olarak bir sorun olmayan insanlarda çocukluğunda yaşadığı gğvenli bağlanma probleminin düşüğe sebep olduğunu biliyor musunuz? Bir arkadaşım da 3 düşükten sonra aldığı terapi ile hamile kaldı ve çok şükür şuan 22. Haftasında.Şu mübarek bayram sabahı herkes sevinçliyken ben iliklerime kadar acıdan sarhoş olmuş bi şekilde yazıyorum bunları.
İlk gebeliğimdi adetten 5 gün önce öğrendim tabi çok cahilim bu konuda.Değer 26 çıktı doktor kimyasal olabilir dedi ama hiç umursamadım adet günüme kadar lekelenmeler devam etti herkese söylemiştik. Adet günüm geldi bel ağrısıyla uyandım tuvalete gittim kanamam başlamış ağlayarak secdeye kapandım. Artık çok geçti adet olur gibi düşük yaptım.Bunu atlatmak zor olmadı.Hızlı bi şekilde toparladım.
İkinci gebeliğim klomenle oldu. İlk kontrolde dış gebelik dendi. Ağla ağla helak oldum günlerce neyseki zor da olsa kese görüdü . Ama bu sefer kahverengi lekeler başladı. İlaçlarla onuda atlattım.Daha sonra kalp atışları duyulmadı. 1 hafta onun stresini yaşadım daha sonra gittiğimde kalp atışını da duydum. Herşey yolunda zannederken bir gün kalbinin durduğunu öğrendim o an gerçekten ölmek istedim .ilaçlarla düşük yaptım çok sancılı çok zordu.Bu sefer çok sarsılmıştım toparlanmam uzun zaman aldı.
Vee üçüncü gebeliğim adetten 3 gün önce öğrendim ve salak gibi yine heveslendim eşimi de heveslendirdim. 3 gün önce lekelenmeler başladı. Doktor keseyi gördü içi dolu dedi haftasına göre çok iyi kanama dışında sıkıntı yok dedi. Bu güne kadar azar azar lekelenme devam etti. İlaç iğne kullanmama rağmen. Sabah ezanları okunurken belimde sızıyla wc gittim kahverengi kırmızı karışık kanamam başladı. Eşimi uyandırdım sağlayarak oda tükendi artık bende.
Beynim durmuş gibi kaskatıyım şu an önümü göremiyorum tuvalete gitmek bu acıyı yaşamak istemiyorum. Allah ım affetsin dayanacak gücüm bir gram dahi yok. Doktor lar sıkıntı yok diyor düşük yapmama sebep bulamıyorlar. Benimle bir hamile kalan herkes doğurdu. Şimdi yine çok yakın arkadaşım hemde eşimin akrabası hamile. O sırdaşımdı bunaldığımda onunla dertleşirdim şimdi oda doğuracak gözümün önünde.
Eşim bugün evde olamayacak yanında olamayacak ailemden uzağım şu mübarek günde ben acıdan kıvranıyorum.
Nasıl dayanılır bu acıya , benim yerimde kim olsa tükenmez mi ? Nasıl toparlanıcam,napıcam...
Hamile kalmaya cesaret edemem ki ,sevinmeye korkar oldum aynı ateş üç kez aynı yere düşer mi?
Ben 38 yaşındayım. Ocak ayında ilk defa hamile kaldım. Kalp atışını duyamadık. Kürtaj oldum. Temmuz başında yine hamile olduğumu öğrendim. Keseyi gördüm. Eşimin memleketindeyiz. İlçede doktordan randevu aldım. Doktor aniden izin alıp gitmiş. Başka doktor yok. Lekelenmem var, bazen hafif kanlı akıntı oluyor. Kalp atışı var mı yok mu bilmiyorum. Haftaya perşembe bayram sonunda kendi yaşadığımız şehre dönünce doktora gideceğim. Rahat olun lütfen. Herşeyde bir hayır vardır. Bizim için en hayırlısı oluyordur emin olun. Bazen benim de aklıma geliyor. Acaba yaşıyor mu yaşamıyor mu ki diye sonra kafamdan atıyorum düşünceyi. Hayırlısı olsun diyorum. Hiç moralinizi bozmayın.Şu mübarek bayram sabahı herkes sevinçliyken ben iliklerime kadar acıdan sarhoş olmuş bi şekilde yazıyorum bunları.
İlk gebeliğimdi adetten 5 gün önce öğrendim tabi çok cahilim bu konuda.Değer 26 çıktı doktor kimyasal olabilir dedi ama hiç umursamadım adet günüme kadar lekelenmeler devam etti herkese söylemiştik. Adet günüm geldi bel ağrısıyla uyandım tuvalete gittim kanamam başlamış ağlayarak secdeye kapandım. Artık çok geçti adet olur gibi düşük yaptım.Bunu atlatmak zor olmadı.Hızlı bi şekilde toparladım.
İkinci gebeliğim klomenle oldu. İlk kontrolde dış gebelik dendi. Ağla ağla helak oldum günlerce neyseki zor da olsa kese görüdü . Ama bu sefer kahverengi lekeler başladı. İlaçlarla onuda atlattım.Daha sonra kalp atışları duyulmadı. 1 hafta onun stresini yaşadım daha sonra gittiğimde kalp atışını da duydum. Herşey yolunda zannederken bir gün kalbinin durduğunu öğrendim o an gerçekten ölmek istedim .ilaçlarla düşük yaptım çok sancılı çok zordu.Bu sefer çok sarsılmıştım toparlanmam uzun zaman aldı.
Vee üçüncü gebeliğim adetten 3 gün önce öğrendim ve salak gibi yine heveslendim eşimi de heveslendirdim. 3 gün önce lekelenmeler başladı. Doktor keseyi gördü içi dolu dedi haftasına göre çok iyi kanama dışında sıkıntı yok dedi. Bu güne kadar azar azar lekelenme devam etti. İlaç iğne kullanmama rağmen. Sabah ezanları okunurken belimde sızıyla wc gittim kahverengi kırmızı karışık kanamam başladı. Eşimi uyandırdım sağlayarak oda tükendi artık bende.
Beynim durmuş gibi kaskatıyım şu an önümü göremiyorum tuvalete gitmek bu acıyı yaşamak istemiyorum. Allah ım affetsin dayanacak gücüm bir gram dahi yok. Doktor lar sıkıntı yok diyor düşük yapmama sebep bulamıyorlar. Benimle bir hamile kalan herkes doğurdu. Şimdi yine çok yakın arkadaşım hemde eşimin akrabası hamile. O sırdaşımdı bunaldığımda onunla dertleşirdim şimdi oda doğuracak gözümün önünde.
Eşim bugün evde olamayacak yanında olamayacak ailemden uzağım şu mübarek günde ben acıdan kıvranıyorum.
Nasıl dayanılır bu acıya , benim yerimde kim olsa tükenmez mi ? Nasıl toparlanıcam,napıcam...
Hamile kalmaya cesaret edemem ki ,sevinmeye korkar oldum aynı ateş üç kez aynı yere düşer mi?
Allah size bağışlasın. Umarım bende buraya çok zordu ama başardık. Şimdi yanımda uyuyor diye konu açarımIkinci gebeligimde(kızımda) tam 7 ay lekelenme ve kanamam oldu..Hatta doktorum ilk haftalarda düşer bu Annesi fazla umutlanma dediginde demeyin oyle doktorbey nolur diyordum..Cok sukur 7 ay icinde anca kesildi lekeler..Allahim bağışlarsa suan 6 yaşının icinde kuzum...
İlk defa duyuyorum araştırıcamTıbbi olarak bir sorun olmayan insanlarda çocukluğunda yaşadığı gğvenli bağlanma probleminin düşüğe sebep olduğunu biliyor musunuz? Bir arkadaşım da 3 düşükten sonra aldığı terapi ile hamile kaldı ve çok şükür şuan 22. Haftasında.
Hakkımızda hayırlısı olsun. İsterseniz acile gidin progestan kullanmanızda fayda varBen 38 yaşındayım. Ocak ayında ilk defa hamile kaldım. Kalp atışını duyamadık. Kürtaj oldum. Temmuz başında yine hamile olduğumu öğrendim. Keseyi gördüm. Eşimin memleketindeyiz. İlçede doktordan randevu aldım. Doktor aniden izin alıp gitmiş. Başka doktor yok. Lekelenmem var, bazen hafif kanlı akıntı oluyor. Kalp atışı var mı yok mu bilmiyorum. Haftaya perşembe bayram sonunda kendi yaşadığımız şehre dönünce doktora gideceğim. Rahat olun lütfen. Herşeyde bir hayır vardır. Bizim için en hayırlısı oluyordur emin olun. Bazen benim de aklıma geliyor. Acaba yaşıyor mu yaşamıyor mu ki diye sonra kafamdan atıyorum düşünceyi. Hayırlısı olsun diyorum. Hiç moralinizi bozmayın.
Çok teşekkür ederim canım evet hamileyimElanur hamile misin? Tebrik ederim az mı okuduk burda evlenemiyorum temalı konularını.Öyle mutlu oldum ki senin adına , anlatamam.Allah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin.
Bence şükür etmen lazım en azından hamile kalabiliyosun Allah büyük demekki hakkında hayırlısı buymuş düşünsene eger dusuk yapmasaydin dogurdun ya bebegin hayırsiz olursa (engelli demiyorum hersey Allahtan) annemin de bir oglu var keske olmasaydi die dua ediyo bir anne icin en zor sey toparlan ve şüküret her şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır unutma çok geçmiş olsunŞu mübarek bayram sabahı herkes sevinçliyken ben iliklerime kadar acıdan sarhoş olmuş bi şekilde yazıyorum bunları.
Ya iyi güzel diyorsunuz da. Çevre bu tür durumlarda destek olmayı bırakın köstek oluyor . Neden böyle oldu ? senden mi kaynaklı ? Sebebi neymiş ? Vb bazen daha ağırları bile söyleniyor birebir yaşadığım için çok iyi biliyorum . Hatta senden sonra evlenenler doğurdu bile tarzından aşağılayıcı şeyler . Diyeceksiniz ki çevreyi boşverin ama olmuyor işte psikolojik olarak çöküntü de oluyor İnsan . İnancı iyi olsa da oluyor nedenler niçinler kafadan bir türlü çıkmıyor maalesefBence şükür etmen lazım en azından hamile kalabiliyosun Allah büyük demekki hakkında hayırlısı buymuş düşünsene eger dusuk yapmasaydin dogurdun ya bebegin hayırsiz olursa (engelli demiyorum hersey Allahtan) annemin de bir oglu var keske olmasaydi die dua ediyo bir anne icin en zor sey toparlan ve şüküret her şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır unutma çok geçmiş olsun
Şu mübarek bayram sabahı herkes sevinçliyken ben iliklerime kadar acıdan sarhoş olmuş bi şekilde yazıyorum bunları.
Seni cok iyi anliyorum dusenin dostu olmaz banada cok yaparlardi cok uzulurdum bende ama icimden sadece bunu diyodum yasadigimi yasayin bana soyleyen herkes yasadi cok sukur cocugum oldu ama imtihan sınıfta kalma diger dunyada var sadece dua et tabi tıbbi olarakta arastirinYa iyi güzel diyorsunuz da. Çevre bu tür durumlarda destek olmayı bırakın köstek oluyor . Neden böyle oldu ? senden mi kaynaklı ? Sebebi neymiş ? Vb bazen daha ağırları bile söyleniyor birebir yaşadığım için çok iyi biliyorum . Hatta senden sonra evlenenler doğurdu bile tarzından aşağılayıcı şeyler . Diyeceksiniz ki çevreyi boşverin ama olmuyor işte psikolojik olarak çöküntü de oluyor İnsan . İnancı iyi olsa da oluyor nedenler niçinler kafadan bir türlü çıkmıyor maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?