• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu acıya kim dayanabilir ?

Senj cok

Seni cok iyi anliyorum dusenin dostu olmaz banada cok yaparlardi cok uzulurdum bende ama icimden sadece bunu diyodum yasadigimi yasayin bana soyleyen herkes yasadi cok sukur cocugum oldu ama imtihan sınıfta kalma diger dunyada var sadece dua et tabi tıbbi olarakta arastirin
Bende aynısını diyorum zAten benim yaşadığım kadarını yaşayın fazlasını değil . Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Bende aynısını diyorum zAten benim yaşadığım kadarını yaşayın fazlasını değil . Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Amin canım onun için sabret sabrın sonu selamet insallah en kisa zamnda sende saglikli bir gebelik gecirirsin :emir_bebek::anneadayı: sana en büyük bedduam insallah bunlara ne kadar bos uzulmusum dersin ve benim gibi keske biraz daha bekleseydim dersin 🤲🤣🤣🤣

Şu mübarek bayram sabahı herkes sevinçliyken ben iliklerime kadar acıdan sarhoş olmuş bi şekilde yazıyorum bunları.
İlk gebeliğimdi adetten 5 gün önce öğrendim tabi çok cahilim bu konuda.Değer 26 çıktı doktor kimyasal olabilir dedi ama hiç umursamadım adet günüme kadar lekelenmeler devam etti herkese söylemiştik. Adet günüm geldi bel ağrısıyla uyandım tuvalete gittim kanamam başlamış ağlayarak secdeye kapandım. Artık çok geçti adet olur gibi düşük yaptım.Bunu atlatmak zor olmadı.Hızlı bi şekilde toparladım.
İkinci gebeliğim klomenle oldu. İlk kontrolde dış gebelik dendi. Ağla ağla helak oldum günlerce neyseki zor da olsa kese görüdü . Ama bu sefer kahverengi lekeler başladı. İlaçlarla onuda atlattım.Daha sonra kalp atışları duyulmadı. 1 hafta onun stresini yaşadım daha sonra gittiğimde kalp atışını da duydum. Herşey yolunda zannederken bir gün kalbinin durduğunu öğrendim o an gerçekten ölmek istedim .ilaçlarla düşük yaptım çok sancılı çok zordu.Bu sefer çok sarsılmıştım toparlanmam uzun zaman aldı.
Vee üçüncü gebeliğim adetten 3 gün önce öğrendim ve salak gibi yine heveslendim eşimi de heveslendirdim. 3 gün önce lekelenmeler başladı. Doktor keseyi gördü içi dolu dedi haftasına göre çok iyi kanama dışında sıkıntı yok dedi. Bu güne kadar azar azar lekelenme devam etti. İlaç iğne kullanmama rağmen. Sabah ezanları okunurken belimde sızıyla wc gittim kahverengi kırmızı karışık kanamam başladı. Eşimi uyandırdım sağlayarak oda tükendi artık bende.
Beynim durmuş gibi kaskatıyım şu an önümü göremiyorum tuvalete gitmek bu acıyı yaşamak istemiyorum. Allah ım affetsin dayanacak gücüm bir gram dahi yok. Doktor lar sıkıntı yok diyor düşük yapmama sebep bulamıyorlar. Benimle bir hamile kalan herkes doğurdu. Şimdi yine çok yakın arkadaşım hemde eşimin akrabası hamile. O sırdaşımdı bunaldığımda onunla dertleşirdim şimdi oda doğuracak gözümün önünde.
Eşim bugün evde olamayacak yanında olamayacak ailemden uzağım şu mübarek günde ben acıdan kıvranıyorum.
Nasıl dayanılır bu acıya , benim yerimde kim olsa tükenmez mi ? Nasıl toparlanıcam,napıcam...
Hamile kalmaya cesaret edemem ki ,sevinmeye korkar oldum aynı ateş üç kez aynı yere düşer mi?
Çok geçmiş olsun kendinizi yıpratmayın rabbim sabrını versin çok zor biliyorum bizde yaşadık böyle şeyler... inanırmısınız bilmiyorum düşğk yapıp çocuk sahibi olamayanlar için dualar var deneyin isterseniz birşey kaybetmezsiniz rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin inşallah 🤲🏻

Şu mübarek bayram sabahı herkes sevinçliyken ben iliklerime kadar acıdan sarhoş olmuş bi şekilde yazıyorum bunları.
İlk gebeliğimdi adetten 5 gün önce öğrendim tabi çok cahilim bu konuda.Değer 26 çıktı doktor kimyasal olabilir dedi ama hiç umursamadım adet günüme kadar lekelenmeler devam etti herkese söylemiştik. Adet günüm geldi bel ağrısıyla uyandım tuvalete gittim kanamam başlamış ağlayarak secdeye kapandım. Artık çok geçti adet olur gibi düşük yaptım.Bunu atlatmak zor olmadı.Hızlı bi şekilde toparladım.
İkinci gebeliğim klomenle oldu. İlk kontrolde dış gebelik dendi. Ağla ağla helak oldum günlerce neyseki zor da olsa kese görüdü . Ama bu sefer kahverengi lekeler başladı. İlaçlarla onuda atlattım.Daha sonra kalp atışları duyulmadı. 1 hafta onun stresini yaşadım daha sonra gittiğimde kalp atışını da duydum. Herşey yolunda zannederken bir gün kalbinin durduğunu öğrendim o an gerçekten ölmek istedim .ilaçlarla düşük yaptım çok sancılı çok zordu.Bu sefer çok sarsılmıştım toparlanmam uzun zaman aldı.
Vee üçüncü gebeliğim adetten 3 gün önce öğrendim ve salak gibi yine heveslendim eşimi de heveslendirdim. 3 gün önce lekelenmeler başladı. Doktor keseyi gördü içi dolu dedi haftasına göre çok iyi kanama dışında sıkıntı yok dedi. Bu güne kadar azar azar lekelenme devam etti. İlaç iğne kullanmama rağmen. Sabah ezanları okunurken belimde sızıyla wc gittim kahverengi kırmızı karışık kanamam başladı. Eşimi uyandırdım sağlayarak oda tükendi artık bende.
Beynim durmuş gibi kaskatıyım şu an önümü göremiyorum tuvalete gitmek bu acıyı yaşamak istemiyorum. Allah ım affetsin dayanacak gücüm bir gram dahi yok. Doktor lar sıkıntı yok diyor düşük yapmama sebep bulamıyorlar. Benimle bir hamile kalan herkes doğurdu. Şimdi yine çok yakın arkadaşım hemde eşimin akrabası hamile. O sırdaşımdı bunaldığımda onunla dertleşirdim şimdi oda doğuracak gözümün önünde.
Eşim bugün evde olamayacak yanında olamayacak ailemden uzağım şu mübarek günde ben acıdan kıvranıyorum.
Nasıl dayanılır bu acıya , benim yerimde kim olsa tükenmez mi ? Nasıl toparlanıcam,napıcam...
Hamile kalmaya cesaret edemem ki ,sevinmeye korkar oldum aynı ateş üç kez aynı yere düşer mi?
Canin kaninda pihtilasma filan vardir belki genelde ard arda dusuklerin sebebi bu oluo yuksek riskli gebelik doktoru bul canim onunla ilerle Allahin izniyle olur pes etme anne olmak sabır ister sen azimle devam et sen tedbirini al takdiri Allahtan o bizi bizden cok dusunur vardir rabbimin bir bildigi...

Bnde 3 düşük yapmıştım, hiç bir dr un aklına pıhtılaşma gelmedi. Meğer varmış. Yıllar sonra çıktı ortaya. Ayrıca genetik başka testlerde var mutlaka onları yaptırın. Sonuçkarı 2 ayda falan çıkıyor onların. Üniversite hastaneleri faydalı olur. Şimdi 4 çocuğun var. Son üçü üçüz. Birrr sürü tedavi imkanı var canım benimmmmmm neler neler ysşadık gördük. Bendevtravma var halen hamilelerden hoşlanmam, yürüyüşleri falan değişik gelir:))) seni en iyi biz anlarız. Ablan olarK yazıyorum geçecek bunlar. Unutacaksın

Tıbbi olarak bir sorun olmayan insanlarda çocukluğunda yaşadığı gğvenli bağlanma probleminin düşüğe sebep olduğunu biliyor musunuz? Bir arkadaşım da 3 düşükten sonra aldığı terapi ile hamile kaldı ve çok şükür şuan 22. Haftasında.
Merhaba, merak ettim ilgimi çekti yazınız. Bu bilginin kaynağı nedir araştırmak isterim

Bir yakınım da sizin gibi sürekli düşük yapıyordu. Onun 6-7 düşüğü olmuştu ve hepimiz çok üzülüyorduk. Türkiye’nin en ünlü doktorlarına gitti, eşi de doktor zaten. Sonra ünlü bir doktor dedi ki senin vücudun bebeği vücuttan atıyor ama bir süre sonra alışacak, bu zamana kadar yapacağın düşüklere sabret dedi. Gerçekten de bi süre sonra hiç düşük yapmadı ve arka arkaya iki çocuğu oldu. Bence eğer tüm muayenelerinizi olduysanız böyle bir durumunuz olabilir. İnşallah bebeğinizi kucağınıza sağlıklı bir şekilde alacağınız günler yakındır.

İnsan başına gelen şey sanki hiç geçmeyecek gibi hissediyor. Ama çok şükür inançlıyım bir şekilde her seferinde ayağa kalkıyoruz. Sabah ki acının verdiği sarhoşlukla sağlıklı düşenemiyordum. Ama bende sizin gibi düşünüyorum şu an gideceği varsa benim tutmaya gücüm yetmez o şu an tutunmaya çalışıyor ve bende dinlenip sakin olmaya çalışarak ona destek veriyorum. Kanamam kahverengi nokta şeklinde azaldı inşallah artmaz bir daha.
Çok gerekmedikçe kalkmayın yatın sürekli sabahta bi doktora gidin

Aynı ateş 3 kerede düşer 10kerede.
Senin kat kat fazlasını yaşadım.
Ağlamalar,isyanlar,sancılar,kanamalar,ameliyatlar, hastaneler,düşük,kürtaj,kalp durması, dış gebelik ameliyatı, iç kanama,tüpüm alındı , genetik testler,kan sulandırıcılar.....

Allaha isyan ederken , tek tüple ilk ayda hamile kalmam ve doğurmam.

Ben yaptım sen yapma.
İsyan etme.
Vardır rabbimin bildiği de.
Ve gerçektende öyle...

Merhaba, merak ettim ilgimi çekti yazınız. Bu bilginin kaynağı nedir araştırmak isterim
Bilginin kaynağı literatürde nedir bilmiyorum ama gittiğim bir seminerde bir psikolog söylemişti çok dikkatimi çekti. Sonra kendim terapiye gittiğim psikologa bir arkadaşım ard arda düşük yaşadı ve şuan çok fazla kaybetme duygusu var dedim o da direk onun çocukluktan gelen güvenli bağlanma problemi vardır dedi. İki alakasız kişi de aynısını söyleyince demek ki doğru dedim yani.

Tıbben sorun yok demiştiniz ama pıhtılaşmanıza bakıldı mı gen mutasyon testi mi ne birşey var onlar yapıldı mı?

Beterin beteri var sendeki derdi nimet sayanlar da var. 9 aylik ölü dogum ve iki adet boş gebeligim var mesela ve yaşım 45...
Gecmis olsun rabbim zamani geldiginde verecektir universite hastanelerinde pihtilaşma testleri yaptirmani ve hamile kaldiginda riskli gebelik bölümünde muayene olmanı tavsiye ederim.

Aynı acıyı 3 4 kez yaşayan birisi doktorunu değiştirmiş hamile kalmıştı. Şimdi 4 tane çocuğu var. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Bilginin kaynağı literatürde nedir bilmiyorum ama gittiğim bir seminerde bir psikolog söylemişti çok dikkatimi çekti. Sonra kendim terapiye gittiğim psikologa bir arkadaşım ard arda düşük yaşadı ve şuan çok fazla kaybetme duygusu var dedim o da direk onun çocukluktan gelen güvenli bağlanma problemi vardır dedi. İki alakasız kişi de aynısını söyleyince demek ki doğru dedim yani.
Teşekkür ediyorum

Canik ayaklarinin altina destek koyarak dinlen , ayaklarin yukarida dursun. Bana dr oyle tavsiye etmisti. Zaten Protestan kullaniyorsun. Gerisi Allah a kalmış. Allah ol dedikten sonra olur .

Back