- 27 Haziran 2007
- 3.060
- 5.208
- Konu Sahibi sassyassyy
En önce başınınız sağolsun Allah rahmet eylesin , bir insanın annesini kaybetmesi çok büyük bir kayıp . Anlaşamıyor olsanız bile .annemi kaybettikten sonra evine gittik dedigim gibi. ya benim annem olmus ben kahroluyorum annanemin kendi kizi, teyzemin kendi ablasi bu kadin onlar da uzuluyorlar ama beni kovdular evden. annemi dunyada en cok ben uzmusum oyle soylediler. cenazesine belki de gidecektim ama gidemedim. uzaktan izledim hic yanlarina bile yaklasmadim. ben istemez miydim ben de en azindan son kez bas ucunda durayim, ne bileyim inanmiyorum ama dua bile ederdim o an. bir seyler yapmak istedim ya onu bile yapamadim.
turkiyeye geldigimde babama dedim ki beni yanina sokabilir misin, imkansiz yassy covid yogun bakiminda yatiyor olmaz dedi. yalvardim yakardim saatlerce agladim babama ama yapmadi. bunu bile icime dert ediyorum bunu bile dusunuyorum belki benim gerizekali babam bir seyler yapsaydi son kez konusurdum, icimdekileri olsun soylerdim ya. insanlarin bana soyledikleri, anneni en cok sen uzdun demeleri anneni cok yiprattin demeleri atamiyorum icimden iste. yapmadim abi dogmak mi ya benim hatam bana sorsan dogmak ister miydim o bile baska konu.
hep ayni seyi soyledi annem sen insan gibi yasamiyorsun, baban olmasa sen zaten yoksun, parazit gibi yasiyorsun, baban seni parayla satin almis bak hep bunlar kafamin icinde yankilaniyor. ne yapayim abi ben bu dunyaya survive etmeye mi gelmisim hayatimi ne yapayim annem yoksa beni istemediyse ben de babami mi istemeyeyim nasil buyuyebilirim nasil hayatta kalabilirim o zaman deliriykrum ya beni bu sekilde biraktigi icin. yuzune soylemek isterdim cidden cunku cok kucuk bir kismini soyledim. hayatim boyunca bunu mu dusunecegim ben hep boyle mi hissedexegim ne alaka ya hayatta bunu yasamayi hak eden insan olur mu hepsi ben kafayi yiyeyim diye mi basima geliyor anlamiyorum. ben olseydim o bunlari dusunur muydu onu da bilmiyorum ama su kafami koparsam cidden anca aklimdan silerim herhalde bunlari.
Ben sizin yerinizde olsam annemin cenazisine giderdim . Ne kadar gerçek hayatta anlaşamadığımız olaylar olsa bile anneniz . Bakın canınız yanıyor olsa bile anneniz gidin mezarına , eminim çok seviyorsunuz onu yanlışları olsa bile . Orda acılın ona , aslında onu sevdiğinizi onun sevgisini hep hayat boyunca istediğinizi , içinizden gelen her şeyi söyleyin ve ağlayın .
İçinizi dökün. Anneniz asla size gönül koymaz , kızmaz , küsmez . Emin olun buna.
Hiç bir anne evladının üzülmesini istemez .