Bruksizmin Gölgesinde...Sıkmak ya da Sıkmamak!

Sevgili Marliyn çok tatlı yazmışsın, delileri severim :) Ama yazıktır ya kıyamadım şimdi eşime de. Çenemi çıkarıcak olması insafsızlığından değil görev bilincinden :)
olsun hayat müşterektir, sizin gibi bir hatunla :KK52: evlendiyse her şeyi çekmek zorunda, şans bazen fedakarlık gerektirir :KK58:

anlatım tarzınız çok hoş kıtap yazsanız zevkle okunur bence.....
sorunuza gelınce bence psikolojık.....destek almalısınız....dişlikle gececek bırşey degıl bence....

Teşekkür ederim :) Dişlik aslında zararı azaltan bir şey kökteki problemi çözmüyor tabii.

Psikolojik bir nedeni muhakkak olmali bu sıkma olayinin..Bununla ilgili bir kitap okumustum Kadinligin Kesfi' ydi ismi,
vucudumuzda bas gosteren hastaliklar bazen yasadigimiz cok alakasiz olaylarin etkisi olarak yansiyor bize..Ruh-beden-zihin butunlugu bozuldugunda boyle durumlar olabiliyor..Bilincaltinizda yatan bir sebep olabilir..

Yaşanan sinir bozukluklarının alakasız şekillerde bedensel ağrılara sebep olduğunu ve bunun temel sebebinin stres olduğunu ben de düşünüyorum ancak bildiğim kadarıyla çok stresli bir insan değilim. Bilinçaltımda bir şey olabilir farkında değilim sanırım.

huzursuz bacak sendromu var bende,kansızlıktanda oluyor deniliyor ama gıcık edici bir şey..
Kansızlık yok bende son yıllarda çok stres altına girdim sebebini bunlara yüklüyorum ama nasıl geçer bilmiyorum... Çok yorgun olup uyuduğumda mutlu kalkıyorum yumuşacık oluyor heryerim , normalde uyumak dertmiş gibi geliyor her yerim kasılıyor sanki.

ben dr sormuştum,tam olarak hatırlamıyorum dukacım çene kaslarımızın fazla çalışmasımı?yalan söylemiş olmayayım,ama çocukluğumdan beri sıkıyorum o nedenle ön dişimde dolgu var:KK43:

Ben de ortodontik travmaların diş sıkmasına sebep olabileceğini okumuştum ki küçükken diş teli taktım. Onunla ilgili olabilir mi diye düşünüyorum ama elimi de sıkıyorum sadece diş değil ki :KK43: Kırdın ha dişi sıka sıka?

Stres altındasın sanırım :)
derin nefes al...

ben de anksiyete bozukluğu yaşarken yapıyormuşum...

Meditasyon mu yapsam chill out kafasında, derin nefes al diyince öyle çağrıştım :)

ben sizin yazdığınız gibi kitap gibi yazamıyorum ama bir çırpıda okudum yazdıklarınızı. lütfen psikolojik destek alın en azından deneyin. mesela ben diş sıkmıyorum demişsiniz ama eşiniz farketmiş sıktığınızı. şimdi de stresli değilim mutsuz değilim diyorsunuz kendinizden çok eminsiniz ama bilinçaltında dönenleri ancak dışardan bir göz farkeder bu da psikologdur anca. belki hatırlayamadığınız çocukluk travmalarınız bile olabilir hafife almayın

Doğru bir açıdan yaklaşmışsınız ben dişimi sıktığımı da kabul etmiyordum. Psikolojik destek almak mantıklı geliyor ama psikoloğa açabilecek bir derdim olmadığını düşünüyorum şu an diş/el sıkma dışında.

Kansızlık yok bende son yıllarda çok stres altına girdim sebebini bunlara yüklüyorum ama nasıl geçer bilmiyorum... Çok yorgun olup uyuduğumda mutlu kalkıyorum yumuşacık oluyor heryerim , normalde uyumak dertmiş gibi geliyor her yerim kasılıyor sanki.
ılık bayo iyi gelirmi acaba yatmadan öce baş ucuna kokulu mum falan koysan ben yapmıştım..

İş stresi , gelecek kaygısı vs. gibi şeyler için endişeniz var mı peki?

Benim genelde stresten oluyor , ayaklarımı yatarken havada tutup parmak uçları sadece yatağa değdiğini yakaladım ama istemsiz bir şekilde yapıyorum ve aşırı gerginlik oluyor vücudumda , hiç yatmamış , sanki biri beni sabaha kadar dövmüş gibi hissediiyorum.

Stresli olmadığımı düşünüyorum yani anlık sinirlenmeler dışında ama var demek ki bir şey. Sabah benim de dinlenmeden kalktığım oluyor, omuzlarımın gerildiğini de hissediyorum.

bende sıkıyorum ve dişlik kullanıyorum artık çenem de ki seslerden ve her esnememde çenemde ki kıt kıt ses den bıktım bir gün kopacak diye bekliyorum . Bilinçsizce yapılıyor evet psikolojik ve dişlik kullanmayın ben kullandım sanki daha çok gevşedi sürekli ısırma sıkma hissi yarattı . Bilemedim geçmiş olsun . Anlatım tarzınız acaip hoşuma gitti sizin artık sizi takip ediorum :)

Teşekkür ederim :) Dişlik işe yaramıyor evet ben de bıraktım, rahat da değil zaten :)

Ben de ortodontik travmaların diş sıkmasına sebep olabileceğini okumuştum ki küçükken diş teli taktım. Onunla ilgili olabilir mi diye düşünüyorum ama elimi de sıkıyorum sadece diş değil ki :KK43: Kırdın ha dişi sıka sıka?
maalesf:KK43:

Psikolojik olduğunu okumuştum ben de. Bir dönem dişlerimi çok fazla sıkıyordum ve sanki çenem öne kaymış gibi geliyordu. Ama sizinki sanki daha çok tik halini almış, bilinç açıkken de olan şeyler. Empati kurabildim sanırım, ama çare nedir bilemedim. Durum kötü olsa da eşinizin yeni bir buluşa imza atmışçasına tepki vermesine çok güldüm ne yalan söyleyeyim :KK70:

Stresli olmadığımı düşünüyorum yani anlık sinirlenmeler dışında ama var demek ki bir şey. Sabah benim de dinlenmeden kalktığım oluyor, omuzlarımın gerildiğini de hissediyorum.
Aynen canım , ayna karşısına geçip ''acaba kamburluk mu başlıyor'' diye sırtıma bakıyorum o gerilmelerden dolayı:KK70:

Bnde avucumu skiyorum geceleri acisına uyanıyorum genelde stresli yattığım zamanlar oluyor bazen kanıyo gibi oluyo avucumd a tırnak izleri:KK43:

Ilık banyo iyi gelmiyor , mumda çare etmez sanmıyorum :KK53: beynimi sökmem lazım galiba
canım bazen uzun otobüs yolculuğu yaptığımda bacaklarımın nasıl sızladığını hatırlamaya çalışıyorum:)sonra oh mis gibi yatak diyorum..:KK53:

Bende de aynı sorun varmış, varmış diyorum çünkü farkında değilim gece annemin dişlerini gıcırdatıyorsun diye uyandırmasından biliyorum bir de bazı zamanlar acayip bir baş ve çene ağrısı oluyor, benimki psikolojik ama sanırım günlük hayatımda içime atarım herşeyi kolay kolay hayır diyemem kimseye çok ince fikirliyim, gece bu şekilde tepkimi gösterdiğimi düşünüyorum, bu sebepten doktora hiç gitmedim ama gitsem iyi olur sanırım yoksa yakında diş kalmayacak ağzımda sıkmaktan :)

X