Bruksizim! Yardım!

sura260511

Son dönemeç :)
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2012
1.022
124
73
bruksizm (diş gıcırdatma ve sıkma) hastalığı nedeni ile dişlerim yamulmaya başladı. çenem kıtırdıyor ortodontiye gideceğim ama çok korkuyorum.. bu hastalığı olan ve tedavi olan biri varmı?

Merhaba, bruksizm stresle çok ilintilidir. Bu yüzden stres düzeyinizi düşürmeniz size yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra diş doktorunuzla görüşüp, dişlerinizi korumanız mümkün. Bildiğim kadarıyla geceleri kullanılan plaklar dişin zarar görmesini engelliyor.

Stres düzeyimi azaltma imkan ve doğrultum yok yani stres yaptığımın bile farkına varamayacak düzeydeyim :) gece plakları için de konuştum ama bana en son çare dedi. Şimdi çenemde problem oluştu yani benim hissettiğim kıtır kıtır sesler geliyor tekrar gideceğim doktora ama tel önermez değil mi?

Ortodonti ile ilgili bir bilgim yok, o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Ama gene bildiğim kadarıyla, tel önerse bile dişlerinin iç yüzeyine yani arkadan takılan, dışardan görünmeyen teller de var. Sanırım tedavi süreçleri biraz daha uzun sürüyormuş ama gene de bir seçenek. Çok geçmiş olsun...

çok teşekkür ederim haftaya ortodontiye randevum var bakalım ne olacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…