• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

brokoli corbası

burcu_ege

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2008
155
6
96
40
Bursa
arkadaslar brokoli corbası yapmayı dusunuyorum sızler nasıl yapıyosunuz bebıslerınız sevdımı benım oglum tarhana dısında baska corbaları fazla sevmıyo ama tek cesıt corbaylada olmuyo brokolı yapan arkadaslar tarıf verebılırmısınız

bende yapmayı dusunuyorum ama bebeklerın corbalarında fazla lux olmuyor bızım gıbı.ben brokolıyı suda haslıycam bıraz zeytınyag kımı cok az tuz ve seker dıyor ama ben daha alısmaması ıcın koymıcam.zeytınyag brokolı ve su.pisırıp ezıcem pısen suda.belkı ıcıne ıcıne baska sebze koyanlar vardır.ben boyle denıycem.balkbagı corbasıda cok faydalı dıye bılıyorum.cıksın onuda alıp yapıcam hem bıraz tatlımsı oluyor normaldede bebeklerın sevecegını dusunuyorum

ben brokoliyi önce suda haşlayıp daha sonra mikserle püre haline getiriyorum,başka bir tencerede bir kaşık margarinle(az bişeyde sıvı yağ)bir kaşık unu kavurup 2 bardak süt koyuyorum.daha sonra püryi içine katıp tuzunu atıyor kaynamaya çıktıktan 15 dak sonra altını kapatıyorum.arzuya göre kapatmadan pul biberle sos yapabilirsin üstüne.
eşim bu çorbaya bayılıyor ama bebek için uygun olurmu bilemem.

ben de çok severim brokoli çorbasını :) genelde kışın yaparım,biraz sıvıyağ,brokoli,bir kaç doğranmış pırasa haşlayıp blendırda çekiyorum, pişince krema ilave ediyorum,ama krema yoksa sütte aynı işlemi görüyo unla kavurunca :)

ben brokoliyi önce suda haşlayıp daha sonra mikserle püre haline getiriyorum,başka bir tencerede bir kaşık margarinle(az bişeyde sıvı yağ)bir kaşık unu kavurup 2 bardak süt koyuyorum.daha sonra püryi içine katıp tuzunu atıyor kaynamaya çıktıktan 15 dak sonra altını kapatıyorum.arzuya göre kapatmadan pul biberle sos yapabilirsin üstüne.
eşim bu çorbaya bayılıyor ama bebek için uygun olurmu bilemem.

ben bebeğime yaptım aynen böle unla kavurdum pişince azbi teryağla yedi ama pulbiber koymadım tabiki :) kavurunca o çiğ tad kayboluyo

ben brokolıyı hasladım ayrı bır yerdede patatesı hasladım ,ıkısınıde pure halıne getırıp ıcıne bıraz zeytın yagı ekledım,kızım severek yedı,guzel oluyor tadı

kızıma denemedim ama ben brokoli çorbasını şöyle yaparım brokoliyi haşlıyorum içine biraz un biraz yoğurt birde yumurtayı çırpıp döküyorum biraz daha kaynatıyorum. ama kızıma denemdim

arkadasım brokolının cıceklerını ayırıyomusun

brokolıyı cabuk haslansın dıye kucuk kucuk boluyorum sapınını ayırmırmıyorum en cok vıtamın orda onlarıda kucuk kucuk boluyorum suyunu az koyuyorum ,haslandıktan sonra suyuyla beraber ezıyorum,ıcıne patatesı karıstıyorum

Back