Bpd ve hc ileride, kediler ve toksoplazma ihtimali

zeynepthevideographer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2023
1.096
2.292
28
28 haftalık gebeyim. Bpd 31 haftalık çıktı. Hc de 29+4. Yani bebeğimin kafası 3 hafta ileride. Bu da bu haftadaki bebeklerin %96 sından daha büyük olması demekmiş. Hidrosefali ihtimali akla geliyor. Tarama testleri ve detaylı normaldi. Ama hidrosefali 20. Haftadan sonra da oluşabiliyormuş. Bunun en büyük nedeni de toksoplazma virüsüymüş. Bizim iki kedimiz var. Kıyıp sokağa atamadık. Yakınlarımız da hamilelik süresince bakmayı kabul etmedi. Ben uzak durmaya çalıştım ama kediler beni çok seviyor. Üzerime atlayıp durdular. Çok korkuyorum. Birazdan tokso testi yapılacak. Pozitif çıkarsa hidrosefali olasılığı çok artmış olacak. Yarın da perinatolog detaylı inceleyecek beyni. Ama her dakikam cehennem azabı gibi. Tokso sonucu ne zaman çıkar? Rahatlamaya hiç olmadığı kadar ihtiyacım var. Benzeri tecrübesi olan var mı?

Gebelik belirlendikten sonra 6. Hafta civarında yapılan rutin gebelik testlerinde var bu test. Size yapılmamış mıydı? 2-3 güne çıkmıştı benim sonucum. Bir de sokak kedisi mi sahiplenmiştiniz ev kedilerinde bu bakteri olmuyor diye biliyorum ya da aşısı olan kedilerde de olmuyor. Haftası önden giden her bebek sağlıksız diye bir şey yok.

Gebelik belirlendikten sonra 6. Hafta civarında yapılan rutin gebelik testlerinde var bu test. Size yapılmamış mıydı? 2-3 güne çıkmıştı benim sonucum. Bir de sokak kedisi mi sahiplenmiştiniz ev kedilerinde bu bakteri olmuyor diye biliyorum ya da aşısı olan kedilerde de olmuyor. Haftası önden giden her bebek sağlıksız diye bir şey yok.
Hamileliğin 14. Haftasında bile yapıldı negatif çıktı. Öncesinde sahiplenmiştik sokaktan. Aşıları tamam. Ama arada bir binaya kaçıyorlar. Orada bir şey yemişlerdir diye korkuyorum

Benimkinin kafası 3-4 hafta ileriden gidiyor, doktor hiç internete bakma genetik olarak iri bi bebek olabilir dedi hiç başka sıkıntılı bi durumdan bahsetmedi açıkçası. Sizde ya da eşinizde irilik var mıymış doğduğunda

Benimkinin kafası 3-4 hafta ileriden gidiyor, doktor hiç internete bakma genetik olarak iri bi bebek olabilir dedi hiç başka sıkıntılı bi durumdan bahsetmedi açıkçası. Sizde ya da eşinizde irilik var mıymış doğduğunda
Peki hc, ac ve fl nasıl sizde? Eşimde doğarken yokmuş sanırım da şimdi bence kafası büyük biri. Kendi de iri

Değerlerimiz çok benzer. Peki sizde hiç beyinde sıvı var mı diye bakılmadi mı? Ya da kediniz var mı onu merak ettim.
Kedim var evet, sizi rahatlatmaya girmiştim konuya ama ters etki yaptı ben korktum :)) doktor hiç internete bakma dediği için de araştırmadım tabii sıvı olayını biliyordum da detaylı bakmak istemedim açıkçası. Detaylıdan sonra kendi doktorum sorun görmediği için sıvı kontrolü vs yapmadı, çalışabilir raporu için devlete gittim geçen hafta kafası önde dedi biliyorum dedim o da farklı herhangi bi şey söylemedi

Kedim var evet, sizi rahatlatmaya girmiştim konuya ama ters etki yaptı ben korktum :)) doktor hiç internete bakma dediği için de araştırmadım tabii sıvı olayını biliyordum da detaylı bakmak istemedim açıkçası. Detaylıdan sonra kendi doktorum sorun görmediği için sıvı kontrolü vs yapmadı, çalışabilir raporu için devlete gittim geçen hafta kafası önde dedi biliyorum dedim o da farklı herhangi bi şey söylemedi
Çok özür dilerim böyle bir şeye sebep olmak istemezdim. Aslında benim de %90 genetik faktör dediler. Çok çok düşük bir ihtimal hidrosefali olması. Ama o düşük ihtimal beynimi kemirip durdu. En son üç ay önce tokso testi vermişim negatif çıkmış. Detaylı da 2 ay önceydi kafa ölçüsü haftasıyla uyumlu ve bir sorun yoktu. Artık ya şehir hastanesinde yanlış ölçüm yapılıyor, ya genetik, ya hidrosefali

Bir de siz toksoplazma testi yapmış mıydınız?

Hamileliğin 14. Haftasında bile yapıldı negatif çıktı. Öncesinde sahiplenmiştik sokaktan. Aşıları tamam. Ama arada bir binaya kaçıyorlar. Orada bir şey yemişlerdir diye korkuyorum
Kedilerden olsa ilk haftalarda da pozitif çıkardı. Bence sizin testleriniz negatif çıkar kedilerinizin olduğunu söylediyseniz dr testi tekrarlamayı gerekli görmüştür. Haftanın ileri olması çoğu doktora göre iyi bir şey hatta.

Kedilerden olsa ilk haftalarda da pozitif çıkardı. Bence sizin testleriniz negatif çıkar kedilerinizin olduğunu söylediyseniz dr testi tekrarlamayı gerekli görmüştür. Haftanın ileri olması çoğu doktora göre iyi bir şey hatta.
Evet ben de öyle düşünüyorum. Detaylıda hicbir şey yoktu. Ama attılar kafama şüpheyi. %90 sorun yok genetik ama %10 u şu an dışlayamam dedi. Sen her halükarda bu bebeği doğuracaksan da bu saatten sonra amniyosentez falan önermem dedi. Sadece tokso daha basit bir test olduğu için en azından o konuda içimiz rahat etsin dedi. Testi verdik de daha sonuç çıkmadı. Negatif çıkarsa zaten babasına çekmiş diyip bırakacağız

Valla özel muayenehanede tahlili verdiğim için sisteme düşmüyor, basılı da almadım doktor arayıp herhangi bi sorun yok demişti sadece :/ ama sizden sonra diğer sitelerde de az inceledim çok kişi sıkıntı yoktur demiş ve sıkıntısız doğum yapmış
Sorun yok dediyse ya ikisi de negatiftir ya da daha güzeli gebelik öncesi geçirmişsindir vücudunda antikor vardır. Yani yeniden geçirmezsin. Evet bakıyorum 4 hafta bile ilerde olan sapsağlam doğmuş. İnşaallah bizim de öyle olacak. Benim test negatif gelirse hemen yazarım sizin de içiniz rahat eder. Sizi de endişelendirmis oldum istemeden.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah korkulan değildir. Bazen doktorlar gereksiz yere insanı strese sokabiliyor böyle durumlarda o %10 luk ihtimali de üzerlerinden atmak için uyarıda bulunuyorlar onlar da haklı kendince. İçinizi rahat tutun kediniz var diye şüphelenmiş dr

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah korkulan değildir. Bazen doktorlar gereksiz yere insanı strese sokabiliyor böyle durumlarda o %10 luk ihtimali de üzerlerinden atmak için uyarıda bulunuyorlar onlar da haklı kendince. İçinizi rahat tutun kediniz var diye şüphelenmiş dr
Amin çok sağolun. Evet hep kendilerini garantiye almak istiyorlar. Zaten imza bile aldı. Genetik test önerilmiştir falan diye

Sorun yok dediyse ya ikisi de negatiftir ya da daha güzeli gebelik öncesi geçirmişsindir vücudunda antikor vardır. Yani yeniden geçirmezsin. Evet bakıyorum 4 hafta bile ilerde olan sapsağlam doğmuş. İnşaallah bizim de öyle olacak. Benim test negatif gelirse hemen yazarım sizin de içiniz rahat eder. Sizi de endişelendirmis oldum istemeden.
Yok ya olur mu öyle şey, gebeliğin zaten hangi anı stressiz ki, bugünün stresi bu oldu sadece siz olmasanız ben başka bi şey bulurdum 😅 inşallah temiz çıkar sonucunuz 🙏🏿

Yok ya olur mu öyle şey, gebeliğin zaten hangi anı stressiz ki, bugünün stresi bu oldu sadece siz olmasanız ben başka bi şey bulurdum 😅 inşallah temiz çıkar sonucunuz 🙏🏿
Benim zaten roller coaster. Dün kordon dolanmış dediler. Bugün sadece atkı gibi atmış bu sorun çıkarmaz dediler. 10 dk sevindim sonra bu mesele çıktı.

X