- 18 Ekim 2018
- 7.902
- 32.729
- 548
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
Az ama öz kendi kafanızda arkadaş grubu yaparak halledebilirsiniz bu sorunu. Sonuçta orada böyle düşünün tek insan siz değilsinizdir.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şimdi ben öğrenciyim o yüzden durumum biraz daha farklı onun dışında insanlarla bir şeyler paylaşmayı konuşup eğlenmeyi seviyorum tek başıma yaptığım aktiviteler bir süre sonra zevk vermiyor. Lisede hiç unutmam sınıfta feminist bir kitabı övdüm diye linç yemiştim. Anlam veremiyorum gerçekten yine ilk geldiğim yıllarda kimin ne olduğunu bilmediğim için anlaşabilirim diye düşündüğüm kişilerle arkadaş olmuştum onlarda bambaşka çıktı. Kimseyi küçümsemek gibi bir niyetim asla yok ama memleketime ziyarete gittiğimde orda konuşulan konularla ve üniversite öğrencileriyle burdakilerin kültürel birikimi ve konuştukları konular çok farklı. İnanın kendimi zorlayıp başka arkadaşlar da edindim bir süre sonra tahammül sınırım kalmayıp uzaklaşınca ve sebep de göstermeyince insanlara sevimsiz gelmiş bile olabilirim. Ve işin en sıkıcı tarafı herkes mi birbirini tanır? Tanıyor. Sosyal aktivite eksikliğinden 5 yıl önceki yaşanmış konuları sanki yeni olmuş gibi döndüre döndüre konuşuyorlar. 3.yılın sonunda illallah ettim..Doğuda iç anadolu da batıda çalıştım hiçbir zaman burada nasıl vakit geçer, insan profili şöyle, arkadaş ortamım böyle diye düşünmedim. Ben neyim ona bakarım. Ne işle meşgulsem onu en iyi şekilde yapıp o alanda kendimi geliştirerek vakit geçirmeye çalışırım. Haftasonları yakın illerde etkinlikler oluyordur oralara gidebilirsin . Yani zaten cafe bar club gezmek sosyal aktivite olmadığı için çok bir şey kaçırmıyorsun bence
Ahahaha yok tabii ki demek istediğim doğal olmuyor pek. Çoğunluk “düşürmek” için arkadaşmış gibi davranıyor. Biraz yabani buluyorumNasıl yani Ege'de insanlar arkadaş grubundan sevgili yapmıyor muymuş
Tema vakfına üyeyim etkinliklere katılıyorum onun dışındaki fikirleriniz de çok güzel teşekkür ederimE be güzelim, ogrencisin de zaten
gezsene bol bol
Hayat o kadar guzel ki o yillarda...
Ben de egede ama denizi olmayan,yobazi bol, sosyal etkinligi az olan bir sehirde okudum
Ama harika zamanlar geçirdim.
Okulda sosyal kulupler oluyor. Oralarda aktiftim.
Sen de ziyaret et birkacini. Hatta öncü ol. Mesela tema kulubu vardir elbet. Gir o kulube , tema yetkililerine mail falan at size destek olsunlar. Mesela onlar size 50 fidan versinler siz de gonullu toplayin bir koy okuluna agac dikin. Böyle seylerde ulasimi belediye falan karşılıyor
Kar etmezsiniz ama guzel isler yaparsiniz. Universitede diktigim agac sayisini ben hatırlamıyorum mesela:)
Ayrica tegvde gonulluydum. Bulundugun sehide cocuklarla gonullu çalışacağın TEGV kadar harika ve imkanları yüksek olmasa da bir kurum bulabilirsin.
Ayrica bir arama kurtarma kulubinde cok aktiftim. Proje falan yapmıştık-yine cocuklarla ilgili.
Hem AKUT sertifikam bile var. Gocuklere girer iplerle halatlarla baglamalari ogrenirdik, mesela sadece bir tahtadan bir adami sedyeye baglamayi falan cok keyifli ve yararliydi.
O donem uzak bir sehirde bir deprem olmustu ve okulda kampanya baslatip 2 tir dolusu yardim toplamistikm
Yaptığımız proje de insana direkt dokunan bir seydi ve kendimle gurur duymustum.
Onun disinda gezginler kulubunde aktiftim. Guzel gezilere katilirdim.
Onun disinda benim aktif olarak katılmadığım ama guzel isler yapan dağcılık kulübü, fotografcilik kulubu vardi. Kitap kulubu... Ve TOG
TOG ile ucundan kıyısından tanıştım ama soyle birsey. Sen bir fikir uretiyorsun onlar da sana hibe veriyor. Mesela '10 kasimda zeybek oynayacak 100 kisi" etkinligi, "koy okulunun duvarlarini boyama" etkinligi, ebru workshopy gibi seyler...
Boyle gonullu projelerde calisirsan hem icin huzura erer hem de senin gibi, baskalari icin zaman emek harcayan iyi insanlarla arkadaslik kurarsin.
Ayrica gezedebilirsin.
Ben de bozkirda okuyordum ama palyacoluk falan yapıp para kazanip 20 sehir görmüştüm.
Soylenmekle bir yere varamazsin
Bu sene icin guzel planlar yap, guzel adimlar at.
Yoksa soylendigin insanlardan cok da bir farkin kalmaz
Yok oraya gidip gören hatta oralı olanlardan duydumKafeye gidip oturamazsin cunku yiyecegini ,icecegini alir kordonda çimlere yayilirsin. yani bu duyumunuzu kimden duyduysaniz sağlam sallamış :)
Hangi şehir canımÜniversite için burda değilim ki okulumun bitmesine 1 yıl var başka bir sebepten burdayım
Yok yahu özellikle İzmir merkez çok sosyaldirYok oraya gidip gören hatta oralı olanlardan duydum
Yok oraya gidip gören hatta oralı olanlardan duydum
Kesinlikle. Beni burda en çok sıkan şey herkesin birbiriyle muhakkak bir tanışıklığının olması. Sanki hep aynı kişiyle tanışıyormuşum hissi yaratıyor. Sürekli burda yaşayanlar nasıl dayanıyor merak ediyorum cidden3 kuşak Izmirliyim,kendi mahallemden disari adim attiktan sonra kimse birbirini tanimaz ki kendi mahallemde de senelerdir kizli erkekli apartmanin cardaginda tum yaz iceriz He tabi kiraz da Izmir,Bayindir da Izmir,bizim.semtimiz de Izmir.Arada daglar kadar fark var :)
Kesinlikle. Beni burda en çok sıkan şey herkesin birbiriyle muhakkak bir tanışıklığının olması. Sanki hep aynı kişiyle tanışıyormuşum hissi yaratıyor. Sürekli burda yaşayanlar nasıl dayanıyor merak ediyorum cidden
Izmirin gozunu seveyim.Yok oraya gidip gören hatta oralı olanlardan duydum
Onları biz izmirliler uyduruyoruz gelmeyin diye.Ben İzmir için duymuştum kafeye gidip oturamıyorsun ya da kız kıza takılsan bile dedikodunu yapıyorlar diye