- 7 Aralık 2018
- 6.831
- 17.756
- 248
- 28
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
Merhaba hanımlar 6 senedir iç anadolu da yaşıyorum. Burda Ankara ve Eskişehir dışındaki şehirler biraz yavan. Hemen hemen Türkiye’deki bütün şehirleri gezdim İzmir,Uşak,Sinop,İstanbul,Mersin,Antalya vb. Özellikle ege şehirleri çok hoş orda insanlar bile farklı nasıl desem bir rahatlık,dinginlik var. İç Anadolu’da genel bir çatık kaşlılık,fazla hassasiyet ve asla rahat olmama durumu hakim. Benim yaşadığım şehirde sosyallik cafeye gitmekten ibaret onlar da belirli yerler dön dolaş başka mekan yok o yüzden genç kesim hep tanır birbirini. Kültürel aktivite hak getire konser dışında başka şey yok. Bundan önce Aydın’da yaşıyordum bu şehre geldikten sonra hiç görmediğim şeyler gördüm çok garip ve alışık olmadığım muhabbetler var resmen ayak uyduramıyorum. Mesela kadın-erkek arkadaş grubu olarak takılıyoruz sonra grup içinde kadınlarla erkekler arasında mutlaka gönül meseleleri oluyor ve grup dağılıyor ya da cinsellik yaşanıyor iki taraf da kaldıramıyor yine grup dağılıyor bu arada üniversite öğrencisiyiz. Bizim orda kadın erkek arkadaşlığı çok yaygındır yıllardır yan gözle bakmadan geçinir gideriz bu bizim için çok doğal bir durum. Sonra bu şehirde en özgür kadın bile fikirlerini söylemekten kaçınıyor biraz. Nasıl desem hep bir maskeyle gezmek zorunda kalıyorum bana hiç uymayan ama onların normal kabul ettiği o kadar çok şey var ki kabuğuma çekilmeye başladım. Gayet istediği gibi modern giyinen bir kız bile sırf işine gelmediği için diğer hemcinsini giyimi üzerinden vuruyor. Her şehirde böyle insanlar var ama burda nerdeyse yüzde doksan böyle genç kesim bile. Her yer nargile cafe 20-25 yaşında erkekler 40 yaşında dayı gibi takılıyor falan ruhları ölmüş sanki. Bar-club tarzı az yer var oralara da sanayiciler takılıyor. Benim de içim ölmeye başladı ve benliğimden sıyrıldım nasıl idare edebilirim bu durumu bilemiyorum şehirden gitmem için 3 sene var daha bu 3 seneyi nasıl geçirebilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum..