• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi boyun eğriliği mi alışkanlık mı?fikirlerinize ihtiyacım var

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

migi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
2.009
96
158
merhaba,bebeğim 5 aylık olacak bu hafta,1 ay önce boynunu sol tarafa genelde eğmeyi tercih ettiğini fark ettim ve bunun için doktora götürdüm eğrilik mi var ya da tortikollis falan mı diye,doktorun elle muayenesinde normal çıktı kasları,sertlik ya da şişlik vs yok,içim rahat etmedi ultrason istedim,sağ taraf scm kası 5.5 mm sol scm kası ise 5.2 mm çıktı,ultrasonu çeken doktor aradaki farkın sorun teşkil etmeyeceğini söyledi,0.3 mm gibi bi fark var,şu anda gece yatarken yastıksız sağ tarafa dönük yatırıyorum,hep sağ tarafından oyuncaklarını gösteriyorum vs,boynunu sağına 90 derece gayet güzel çeviriyor zaten,yani tortikollis tanımına da uymuyo durumöumuz,boyun hareketlerinde sıkıntı yok ama kucağıma aldığımda,ayağa kaldırdığımda ya da oturttuğumda kucağıma genelde sol tarafa eğiyor kafasını,istediğinde dik tutabiliyor ama bırakınca kendini boynunu sola düşüyor,doktorumuz alışkanlıktan olduğunu düşünüyor ama içim hiç rahat değil,bebeğinde tortikollis ya da boyun problemi yaşayan arkadaşlardan fikir istiyorum,sizde ultrason sonuçlarınız nasıl çıkmıştı,scm kasları arasındaki fark çok muydu?ya da sizce sadece alışkanlıktan mı sola eğiyor bebeğim kafasını?yine tecrübeli annelerre soruyorum,sizim bebeğiniz de alışkanlıktan dolayı sürekli sağ ya da sol tarafı tercih etmiş miydi bebekken

Canım ben ultrason sonuçlarından anlamamda aynı sorun benim kardeşimin bebeğinde vardı. Farkında olmadan hep aynı tarafa yatırmış, kucağımıza aldığımızda felan kafasını hep bir tarafa tutuyordu. Doktorda geçer demişti, büyüdükçe geçti. Oda yatırma şekline dikkat etti, hep aynı tarafa yatırmadı, büyüdükçe kafasının şeklide düzeldi. Senin bebeğininde öyle gibi, büyüdükçe geçer,dert etme bence:34:

bebeğin iyi de sende "pimpirikli anne sendromu" var:))

için rahat olsun. hep aynı tarafa yatmış alışmış. diğer tarafa çevirme aktivitelerine devam et

Canım ben ultrason sonuçlarından anlamamda aynı sorun benim kardeşimin bebeğinde vardı. Farkında olmadan hep aynı tarafa yatırmış, kucağımıza aldığımızda felan kafasını hep bir tarafa tutuyordu. Doktorda geçer demişti, büyüdükçe geçti. Oda yatırma şekline dikkat etti, hep aynı tarafa yatırmadı, büyüdükçe kafasının şeklide düzeldi. Senin bebeğininde öyle gibi, büyüdükçe geçer,dert etme bence:34:

ben de doğduğundan beri bi sağ bi sol yatırtdım,kafa şeklinde sorun yok da sanırım yatağın bize bakan tarafı soluna gelkdiği için sola bakmaya alışmış,yani umarım öyledir

bebeğin iyi de sende "pimpirikli anne sendromu" var:))

için rahat olsun. hep aynı tarafa yatmış alışmış. diğer tarafa çevirme aktivitelerine devam et

ya nebileyim,annem falan da takmış durumda,kafa şekli normal ,bi sağ bi sol yatırıdm yeni doğduğunda,diğer konulardaki yorumlarından da seni tanıyorum az buçuk,senin bebeğin büyük sanrım,umarım dediğin gibi geçici bi şeydir,kollarının altından tutup da kaldırdığında karşıdan bakınca boynu sola eğik duruyo,insan endişeleniyo ister istemez

ya nebileyim,annem falan da takmış durumda,kafa şekli normal ,bi sağ bi sol yatırıdm yeni doğduğunda,diğer konulardaki yorumlarından da seni tanıyorum az buçuk,senin bebeğin büyük sanrım,umarım dediğin gibi geçici bi şeydir,kollarının altından tutup da kaldırdığında karşıdan bakınca boynu sola eğik duruyo,insan endişeleniyo ister istemez

anlıyorum canım. insan bebeğiyle beraber büyüyor aslında. yeni yeni şeyler öğreniyor. telaşın normal. ama inan tesr gidebilecek bir şey olsaydı doktor her ihtimali anlatırdı. benim oğlum da hep sırt üstü yattığından kafasının arkası tabak gibi oldu... tecrübe işte... fazla düşünme

ben de doğduğundan beri bi sağ bi sol yatırtdım,kafa şeklinde sorun yok da sanırım yatağın bize bakan tarafı soluna gelkdiği için sola bakmaya alışmış,yani umarım öyledir

Ondandır, büyüdükçe geçer bence. Kardeşimin çocuğuda epey kafa yamuk durdu, anlattığın gibi tuttuğumuzda, kafasını hep bir yana yatırırdı. Hatta, patavatsız bir akrabamız, ''ne zaman götürüyorsunuz doktora, ameliyat felan olacakmı demişti:47:
Büyüdükçe toparladı, normale döndü. İçin rahat olsun :34:

ben diğer arkadaşlara nazaran farklı bir yorumda bulunacagım bebeğinizin gözlerinde bir problem olabilir mi acaba ?? dikkat ettiniz mi ?? amacım asla sizi korkutmak yada üzmek değilde benim oğlumda göz problemi var birkaç gün önce Ank.prof. götürdüm onun dediği bebeğiniz boynunu tek yöne çevirip öyle görmeye çalışıyosa. boynunu sürekli aynı yönde tutuyosa yada aşağı yada yukarı şekilde bakmaya çalışıyosa düzeltin vs. dedi yani gözlerindeki problem görme açısından boynunuda etkiliyomuş aklıma bu geldi inş. sizdeki farklı bir durumdur saece birde bu yönden dkkat edin istedim.. bu arada benimde oğlumun boyun filimleri ve ultrasyon ve emarı çekildi sonuç gözlerde problem çıktı....Allahım acil şifalar versin hepimizin yavrularına..

ben diğer arkadaşlara nazaran farklı bir yorumda bulunacagım bebeğinizin gözlerinde bir problem olabilir mi acaba ?? dikkat ettiniz mi ?? amacım asla sizi korkutmak yada üzmek değilde benim oğlumda göz problemi var birkaç gün önce Ank.prof. götürdüm onun dediği bebeğiniz boynunu tek yöne çevirip öyle görmeye çalışıyosa. boynunu sürekli aynı yönde tutuyosa yada aşağı yada yukarı şekilde bakmaya çalışıyosa düzeltin vs. dedi yani gözlerindeki problem görme açısından boynunuda etkiliyomuş aklıma bu geldi inş. sizdeki farklı bir durumdur saece birde bu yönden dkkat edin istedim.. bu arada benimde oğlumun boyun filimleri ve ultrasyon ve emarı çekildi sonuç gözlerde problem çıktı....Allahım acil şifalar versin hepimizin yavrularına..

göz muayenesi yaptırdık canım,sorun çıkmadı çok şükür,dün de bi fizik tedavi uzamnına gösterdim boynunu,normal dedi,her yöne hareket ettirebiliyor alışkaNLIKtan dedi,boynunu dik tutmaya başladıkça düzelir dedi,sağ tarafını daha çok kullanmasını teşvik etmeye devaö edicekmişim

göz muayenesi yaptırdık canım,sorun çıkmadı çok şükür,dün de bi fizik tedavi uzamnına gösterdim boynunu,normal dedi,her yöne hareket ettirebiliyor alışkaNLIKtan dedi,boynunu dik tutmaya başladıkça düzelir dedi,sağ tarafını daha çok kullanmasını teşvik etmeye devaö edicekmişim

çok şükür demekki hangisi kolayına geliyosa onu yapıyor yaramaz Allahım acılarını göstermesin inş..

Back