Çocuk Hastalıkları Boyu uzamiyor mu?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
merhaba, evet yaklaşık 6 ay önce gittik, doktor durumdan endiseliydi, geçen ay tekrar gittik ve durum aynı olmasına rağmen doktor bu sefer beklememizi söyledi. ama bekleyerek zaman kaybetmek istemiyorum eğer tedavi gerekiyorsa

tedaviye hiç başlanmadi. test de yapılmadı, en azindan test yapmaya gönüllü bir doktor ariyorum :KK43:
Çok haklısınız
Geç kalmadan başlamak lazım

İnsallah bulabılırsınız aradığınız gıbı bir doktor 🙏

merhaba,
yine kafama takılan yeni bir şeyi sormak için buradayım.

aslında bu konu benim uzuuunca zamandır aklımda fakat doktorların söylemiyle kendimi sakinlestiriyordum.

3 yaşında oğlum var (3 yaş 1 ay) 3.080 kg, 49 cm doğdu. ilk bir buçuk ay 2 buçuk kiloya yakın aldı, ama sonra sürekli kusmaya başladı, yeterli beslenemedi vs derken kilo alımı epey azaldı. 6. ayda kusmalar bitti ama ne yazık ki toparlayamadi galiba. boyu hiç çok uzun olmadı ama 3. ayda 70 persentildi. sonraki ay notlarımı takıntımı desteklememek adına sildim ama 2 buçuk yaş kontrolünde 25-50 persentil arası demişti doktorlar. kilosu da keza ortalama bir şeydi. sık sık doktorlara götürdüm, bir üniversitede prof'a takipliyiz, içime sinmedikce baska methedilen doktorlara da götürdüm, kan değerleri bakıldı gayet iyi, çocuğunuz normal, ideal vs denildi.

bugün kreşte doktor kontrolü vardı, biraz da namı olan bir doktormus. bir evrak verildi. boy kilo ve doktor tavsiyesi olan bir şey. boy 92 cm (11 persentil), kilo 14 (35 persentil). öğretmene de boyu kısa dışında bir şey söylememiş. sanki persentil gitgide azalıyor gibi hissediyorum, ama nasıl uzamasina yardımcı olabilirim bilmiyorum.

fikir vermesi açısından genel durumu da yazayım. sabah 7'de uyanıyor genellikle, bazen bir bazen iki yumurtadan omlet yiyor, arada kuruyemiş meyve, öğlen muhallebi kıvamında çorba, bazı ikindi kek, börek tarzı atıştırmalık şeyler, akşam 3-4 çorba kaşığı pilav/makarna/patates ve 3-4 köfte/1 tavuk baget/1 küçük levrek. okasyonel olarak ciğer, yürek yiyor. sabahları çocuk çayı diye pekmezli su içiyor, günlük yarım litreye yakın süt tüketiyor. ekmek yemeyi sevmez genellikle, abur cubura da alistirmadik şu an çok yemiyor. yani aldığı kaloriler genellikle öğünlerden geliyor diye düşünüyorum. saat en geç 10 buçukta yatıyor. her gün iki saate yakın parka çıkıyoruz, koşuyor oynuyor. evde trampolin var ama çok zipladığı söylenemez. bir şeyi yanlış mı yapıyorum bilmiyorum, eğer öyleyse düzeltmek istiyorum

bu arada ben epey minyonum, boyum da 157. eşim 178, yapılı. ikimizin de kardeşleri bizlerden kısa. :KK43: elbette 190 olmasını beklemiyorum gelecekte, sadece acaba BH eksikliği gibi bir şey olabilir mi diye endişe ediyorum
Bende kızımı kaç doktora götürdüm yüzde 25 persentilde diye hepside normal yapısı minyon dediler el grafiği çekildi bazı değerlerine bakıldı o kadar pek önemsemediler özelde ki doktorda devletteki de dahil

Merhaba. Son durumunuz nedir? Oglum 3 yaş 1 aylık. 92 cm 12 kilo. Yaşıtlarından çok küçük duruyor. Siz de aynı yaşta aynı değerlerdeymişsiniz son durumunuzu merak ettim.
merhaba,
şu anda 4 yaşında. aşı için gittiğimizde ayakkabı ile 96 cm ölçüldü, 15.5 kg. endokrin 6 ay beklememizi söylemişti, sonraki ay tekrar gideceğiz.

Evet arkadaşlar, konumu tekrarla güncelliyorum.

Bugün yeniden gittik endokrine, ilk gidişimiz üzerinden tam 1 sene geçmişken. boy 96.7, kilo 14.5. senelik uzama iyi değil, ama kilosu da uygun gittiği için gastroya konsülte etti, 6 ay sonra da tekrar gelin dedi. eğer gastroda bir şey çıkmazsa sonraki görüşmede büyüme hormonu eksikliği düşünürüz, aceleye mahal yok diye de ekledi.

X