• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boyu kısa olupta birden uzayanınız var mı?

Çoğu başarılı insanlar kısa boylu canım, misal:
Madonna
Maradonna
Tom Cruise
Shakira
Lady Gaga
Sen hiiiiç kafana takma canım

Boyu kısa olupta birden uzayanınız var mı? Yani belirli bir yaştan sonra birden boy atanınız?
Ben lise 1 e giderken 144 felandim hatta adet bile olmamıştım o yaz inanması güç ama 160 oldum kimse inanamadı bu gerçekten senmişin diyorlardı. Ama ben cok dua ediyordum Allah'ım 150 barioluyum diye şükür şimdi 165 im okulda hep dalga geçiyorlardı yanlış gelmişsin burda anasınıfı yok diye

Yaş 14 falan ise birden uzayabilirsin ama 18-20 ise cıks uzamazsın.
böyle atıp tutmayalım lütfen. kişiden kişiye değişen bir durum bu. boy uzaması malum, kemiklerin dikine büyümesiyle oluyor. kemiklerde bu dikine büyümeyi sağlayan büyüme hücreleri kapandığında, o kişi büyüme hormonu salgılamaya devam etse bile boyu uzamaz. ama bu hücrelerin ne zaman kapanacağı kişiden kişiye değişiklik gösterir.
yani kimisi için 18 olur, kimisi için 20, kimisi için 28.

Bu tamamen genetik bir sey. Benim baba tarafi uzundur. Bizde hep o tarafa cekmisiz.
Mesela ablamin 1.82 boyu var ama bu ondan rahatsiz cunku enistem ablamdan kisa.
Bende 1.72 yim genel anlamda memnun olsamda bazen sikinti olabiliyor benim icin.
Yani cok matah bisey degil uzun boylu olmak.
Bosver sen kendini boyle sev. ;)

Doktora başvurun belki bir umut bir tedavi söz konusu olabilir.Ama en kısa zamanda gidin birşey kaybetmessiniz

Bu tamamen genetik bir sey. Benim baba tarafi uzundur. Bizde hep o tarafa cekmisiz.
Mesela ablamin 1.82 boyu var ama bu ondan rahatsiz cunku enistem ablamdan kisa.
Bende 1.72 yim genel anlamda memnun olsamda bazen sikinti olabiliyor benim icin.
Yani cok matah bisey degil uzun boylu olmak.
Bosver sen kendini boyle sev. :KK66:

ee güdük türk erkeğiyle evlenirse böyle olur tabi=D

böyle atıp tutmayalım lütfen. kişiden kişiye değişen bir durum bu. boy uzaması malum, kemiklerin dikine büyümesiyle oluyor. kemiklerde bu dikine büyümeyi sağlayan büyüme hücreleri kapandığında, o kişi büyüme hormonu salgılamaya devam etse bile boyu uzamaz. ama bu hücrelerin ne zaman kapanacağı kişiden kişiye değişiklik gösterir.
yani kimisi için 18 olur, kimisi için 20, kimisi için 28.
Konu sahibesi atıp tuttuğum için özür dilerim. 28 yaşına kadar uzayabilirmişniz ben rastlamadım o yaşta uzayanına ama olsun.

Konu sahibesi atıp tuttuğum için özür dilerim. 28 yaşına kadar uzayabilirmişniz ben rastlamadım o yaşta uzayanına ama olsun.

çok rahatlıkla uzama olayını bilimsel olarak anlatan videolara, makalelere vs. ulaşabilirsiniz. o yüzden böyle gereksiz atar yapacağınıza, "aa öyle mi, bilmiyordum, araştırmak lazım" falan diyebilirdiniz. sizin görmediğiniz şeyler yok mu oluyor yani? =D hemen dünyadaki tüm bilimsel kuruluşlara haber salıyorum, "bu dostumuzun görmediği her türlü bilimsel gerçeği derhal literatürden kaldırıyoruz" diye. en kısa zamanda arıyorum hepsini, merak etmeyin ^_^

çok rahatlıkla uzama olayını bilimsel olarak anlatan videolara, makalelere vs. ulaşabilirsiniz. o yüzden böyle gereksiz atar yapacağınıza, "aa öyle mi, bilmiyordum, araştırmak lazım" falan diyebilirdiniz. sizin görmediğiniz şeyler yok mu oluyor yani? =D hemen dünyadaki tüm bilimsel kuruluşlara haber salıyorum, "bu dostumuzun görmediği her türlü bilimsel gerçeği derhal literatürden kaldırıyoruz" diye. en kısa zamanda arıyorum hepsini, merak etmeyin ^_^
Tabi siz atıp tutmayın diyerek gayet kibar davrandınız ama Eşek ben ters cevap verdim :)

Arkadaş kısa olup BIRDEN uzayanınız var mı diye sormuş ben de yaşını bilmediğim için bu cevabı vermişim. 22-23 Yaşında olsa dahi birden uzayabilir mi? Uzasın uzasın bir kaç santim uzar selvi boylu olacak değil ya.

Neyse çok önemli değil. Siz doğru cevabı verdiniz nasıl olsa. Iyi geceler.

Boyu kısa olupta birden uzayanınız var mı? Yani belirli bir yaştan sonra birden boy atanınız?
Büyüme hormonu adıyla bir iğne veriyorlar kendin vuruyorsun şeker iğnesi gibi birşey.Endokrin bölümü veriyor gerekli görürse tabi.Ben kullandım ama yemek yemediğim için bir işe yaramadı o zamanlar yemek yiyememe rahatsızlığım vardı.30 yaşındayım şu an boyumda 155 filan.Benim yaşıma gelince kısa boyun avantajını göreceksin:)Öyle ki geçen gün bakkala gittim sigara vermedi yaşım tutmuyor diye.Teyze dedim 30 yaşındayım ben.Nişanlım her ne kadar o bakkal kör deyip geçiştirsede :)çoğu zaman avantajlarını görüyorum.Görümcemle aramızda 9 yaş var,gelinlik bakmaya gittiğimizde kızı zannettiler.Dezavantajlarınıda topuklu ayakkabıyla gideriyorum:)Hiç dert etme gizli topuklar var şimdi spor ayakkabılarda bile 6 cm topuk var düz gibi duruyor ayağında.İlerisi içinse kendimden örnek vereyim.Nişanlım 179cm kısa bir erkek değil anormal durmuyoruz heleki özel günlerde illaki topuklu giyiyorsun.Dert etme sakın.Şimdi değil ama ileride ne demek istediğimi anlayacaksın...

canım neden dert ediyosunki bi söz var büyüklerimizin, deve g.tü mü yalıycan uzun olup derlerdi :) saçma ama kendilerince teselli etmek için söylerlerdiki bence teselli edilecek durum yok. uzun boyda her insana yakışmıyor. topuklu giydinmi falan problem olmaz şimdi, istediğin kadar yüksek topuklu giyinebilirsin. bence senin avantajın çok. ilaçla milaçla uzatıyolarmış ama ne kadar sağlıklı, neyin nesi bilemedim şimdi. çokda minyon, ince yapılı falansan ilerde senden çok daha iri ve uzun boylu (anormal derecede iri ve uzun boylu) bir erkekle belki bazı konularda sorun yaşarsan yaşarsın onun dışında bişey olmaz.
biz uzunlar deve g.tü mü yalıyoz sence !!!! usluba bak

Selam canım şimdi sana söyle anlatayım ben spor akademisi mezunuyum ve bize okulda ilk söyledikleri boy genetiktir yani spor yaparak birkaç santim uzarsın en fazla ama genetiğinde yoksa uzun boy ne yazıkki uzamazsın mesela benim babam uzundur annem kısa ben 33yaşındayım boyum 1.80 ve hep sıkıntı yaşadım uzun boy cokta iyi değil ne yazıkki şimdi kızım 3yaşına girmek üzere 1 metre 6cm ve eşimde 1.90 valla kızım için üzülüyorum hep yaşından büyük göstericek diye bence hiç takma kafana
Biz ins
biz uzunlar deve g.tü mü yalıyoz sence !!!! usluba bak
Ben lise 1 e giderken 144 felandim hatta adet bile olmamıştım o yaz inanması güç ama 160 oldum kimse inanamadı bu gerçekten senmişin diyorlardı. Ama ben cok dua ediyordum Allah'ım 150 barioluyum diye şükür şimdi 165 im okulda hep dalga geçiyorlardı yanlış gelmişsin burda anasınıfı yok diye
senin adına gerçekten sevindim 1.65 çok idael bir boy inşallah bende bir kaç cm atarım. Hepinize güzel ve morel düzeltici yorumlarından dolayı teşekkür ederim :KK15:

8.sınıfta hasta oldum o zamanda kısaydım hatta şuankiyle aynı bile olabilir şuan 18 yaşındayım o zamandan bu zamana neredeyse hiç uzamadım denebilir ailem çok şaşırıyor benden 5 yaş küçük kardeşimle boydan fotoğrafımız var omuzlarımdan aşşağıda şuan benden uzun bile denebilir çok saçma acaba birden mi atıcam bilmiyorum

canım neden dert ediyosunki bi söz var büyüklerimizin, deve g.tü mü yalıycan uzun olup derlerdi :) saçma ama kendilerince teselli etmek için söylerlerdiki bence teselli edilecek durum yok. uzun boyda her insana yakışmıyor. topuklu giydinmi falan problem olmaz şimdi, istediğin kadar yüksek topuklu giyinebilirsin. bence senin avantajın çok. ilaçla milaçla uzatıyolarmış ama ne kadar sağlıklı, neyin nesi bilemedim şimdi. çokda minyon, ince yapılı falansan ilerde senden çok daha iri ve uzun boylu (anormal derecede iri ve uzun boylu) bir erkekle belki bazı konularda sorun yaşarsan yaşarsın onun dışında bişey olmaz.
Arkadas o nasil bir tabirdir oylee:))))

16 yaşına kadar çok ufak tefek bir kızdım, orta 3 te 32 kilodum ve sınıfın en kısasıydım, ortaokula ilk başladığımda müdür yardımcısı "bu boyla okula kabul edemeyiz" diye espri bile yapmıştı (geri dönüp gidiyordum ben de :)
16 yaşında adet oldum ve o sene öyle bir uzadım ki boyum şu an 170 ve 40'lı kiloları görmeden 50lere geçmiştim.
genetik faktörler çok etkili baba tarafım çok kısadır anne tarafım uzun, ama baba tarafımda babamın dayıları 2 metreye yakın adamlarmış. ayrıca parmaklarım çok uzundur, bacaklarım da uzundur, bunlar da gösterge oluyor bazen.
beslenme faktörü de var tabi...
ama en önemlisi; boy çok mühim bir şey değil, kaç yaşındasın bilmiyorum ama bunu belli bir yaştan sonra daha iyi idrak ediyorsun.
bu uzama atılımından önce bir kez bile "benim boyum neden kısa?" diye düşündüğümü hatırlamam.

Back
X