Hamur İşleri Boyoza gel boyozaaa-Resimli

bizsizegeldikbitlendik

Defne'nin anasııııı :))
Kayıtlı Üye
13 Mart 2009
2.114
14
boyoz

boyoz

Malzemeler:
· 2 su bardağı un
· 1 su bardağı su
· 1 tatlı kaşığı sirke
· 1 tatlı kaşığı limon suyu
· 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı
· 1 su bardağı mısırözü yağı
· Yarım tatlı kaşığı tuz
Kabaklı iç malzeme:
· 2 kabak
· 1 patlıcan
· 1 soğan
· 1 domates
· 2 çorba kaşığı sıvıyağ
· Tuz
Patatesli iç malzeme:
· 2 patates
· 2 yumurta
· 1.5 kahve fincanı tulum peyniri
· 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri

* Kabaklı iç malzeme için; patlıcanı soyup tuzlu suda bekletin. Domates, kabak ve soğanın kabuklarını soyun. Patlıcanın suyunu sıkıp kâğıt havlu ile kurulayın. Sebzeleri rendeleyin. Tavada sıvıyağı kızdırıp tuz ekleyerek sebzeleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Patatesli iç malzeme için; patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin. Yumurta, tulum ve kaşarpeynirini ekleyip karıştırın.
* Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp su, sirke, limon suyu, 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı ve tuzu ekleyin ve 10-15 dakika kuvvetlice yoğurun. Derin bir kaba 1 bardak mısırözü yağı ekleyin. Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 dakika bekletin.
* Hamur topağını yağdan alıp elle, katmer hamuru inceliğinde yuvarlak açın. Ortasına kabaklı iç malzemeden 1 kaşık yayıp 4 köşesi ortaya gelmek üzere katlayın. Hamurların yarısını kabaklı, yarısını da patatesli iç malzemeyle hazırlayıp hafif yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Eklentiler

• $cay_ve_boyoz_by_izmir.jpg
    $cay_ve_boyoz_by_izmir.jpg
    16,5 KB · Görüntüleme: 114
Son düzenleme:
Boyoz enfes bir hamur işidir ve insanın 24 saat canı boyoz çekebilir öyle güzel bir tat ki..
Yanlız yapımı nispeten zor;ızmir Boyozcularının yerini tutamayız tabi. :)
Paylaşım için teşekkürler;fotoğraf da çok hoş ellerinize sağlık

adını ilk kavak yelleri dizisinden duymuştum ne olduğunu merak etmiştim ama bana çok karışık gibi geldi okuyunca hazırını yemeği tercih ederim.)))

Boyoz kabaklı yada patatesli olmaz ki, boyoz sade olur, içi malzemeli olan börek olur :sinifsinif:
Yine de bu tarifle yapılmış fotoğrafını görseydik boşunu yapardık belki, fikir olurdu.

bende yapmadm ama netten araştrdm cnm tarifini, resmide var alttta

Canım o fotoğraftaki hazır boyoz. Bu tarifle yapıldığını hiç sanmam. O yüzden dedim bununla yapılmış tarif nasıl oluyo deneyen biri söylese yada fotoğrafını koysaydı yapardık belki, ben bu hazırı gibi olcağını sanmıyorum ya tutmaz gibi geliyo :1no2:

ben bu tat için zavallı anneme izmirden IRAKa boyoz getirtmiştim hamileyken..koca bir koli..sonra onları buzluğa koydum canım istedikçe fırında ısıtıp yiyordum..evdekiler nasıl birşey olduğunu bilmediklerii için pek yanaşmadılar önce sonra bir baktılar ben götürüyorum..herhalde güzel birşey dediler onlarda daldılar benim boyoz kolisine..ben tabi aynen şu moddayım:çok üzgünüm:senağlama

gözlerine bakıyordum doysunlar diye ama onlar tadı almıştı bir kere....hey gidi IRAK günlerimm hey..neyseki boyozun başkentindeyim şimdi..hemde evim fırının üstünde canım isteyince sepeti sallasam geliyor....yinede paylaşım için teşekkürler..birgün mazallah IRAK A yolum düşecek olursa yine bu tarif yardımıma yetişir...ellerine sağlık gülüm..opuyorumnanaktan

offffffff boyoz izmirlilerin vazgecilmezii iste bu yaa
cnm bende baska bi yerden denemistim tarifini canim cok cekmisti olmadi ama ya satilan gibi degildi tadi..
2 gün sonra izmirdeyim ins. ilk onlardan yemek istiyorummmmmmmmmm zemuszemus

X