- 20 Mayıs 2009
- 23.916
- 63.669
evet bunu da düşünüyorum aklınıza gelen hatta gelmeyen her şeyden Sperm gecebilecegini düşünüyorum ve Afedersiniz ama gayet açık şunu sormak istiyorum. meni denilen şey sıvı gibi spermler de onun içinde ya ortada bir islaklik yok ama tek bir Sperm bile bir yere bulasip yaşayabilir mi meni denilen sıvı olmadan bunun cevabını bulamadım hiç bi yerde
Bak şimdi ben sana nasıl hamile kalacağını anlatayım. Her kadının regl olduktan sonra bir yumurtlama zamanı vardır. Regl döngüne göre zamanı değişir hesaplayabilirsin. Yumurtladıktan sonra yumurta 7 gün kadar canlı kalır. Ki bu yedi günün de sadece iki gününde döllenme yani hamile kalma şansı yüksektir. Sonra döllenmeyen yumurta kendini imha eder, bir süre sonra tekrar regl oluruz. Döllenmemiş yumurtayı ve rahimdeki ölü hücreleri dışarı atarız. Sonra tekrar yumurtlarız falan falan... Bu böyle devam eder.
Spermler havayla temas halinde 4-7 dakika arasında ölür. Kadın vücüdünda ise 48-72 saat canlı kalır. Yani ele bulaşmış spermin seni döllemesi mümkün değil. Yumurtanın da teee 15-17 cm içeride olduğunu düşünürsek ihtimal yok.
Düşünsene bir ayda sadece iki gün hamile kalma şansın var, bu iki gün içinde azimli bir sperm saatlerce yaşayacak bir şekilde sana ulaşacak, hiç bir itme kuvveti olmadan santimlerce vulvada ilerleyip yumurtanı dölleyecek. Mümkün mü sence böyle bişey?