Böyle hanım da böyle bey de var günümüzde!

E

EU1

Ziyaretçi
AHMED ŞAHİN
Otuz kitaba imza atan elimi öpüp, duamı almak için bekleyen kıymetli okuyucularım! Yanlış adrestesiniz. İşte size eli öpülecek insan ve duası alınacak yılın hanımefendisi!. Gelin, görün kötü gün dostu vefalı eş nasıl olur?

Aile hayatımız adına fevkalade düşündürücü bulduğum bir olayı gelen sorular üzerine bir daha arz etmeme izin verin lütfen. Bilindiği üzere, okuyucularımla özellikle kitap fuarlarında da görüşüyor, sorularına cevap verirken dertlerini de dinlemiş oluyorum. Neler mi dinliyorum, neler mi duyuyorum? Bir tanesini arz edeyim de siz de ibretle okuyun, hayretle tefekkür edin. Bakın nasıl (zalim) beyler ve (sadık) hanımefendiler yaşıyor bu dünyada siz de görün.

- Hocam, derdim derindir bana bir yol göster! Diyerek başladı üç çocuk anası hanımefendi ve şöyle devam etti:

Kocam içki bağımlısı. Gece yarılarına kadar meyhanede içiyor. Sonra da geliyor, kapıyı yumruklamaya başlıyor. Çocuklar duyup da huzursuz olmasınlar diye hemen kalkıp kapıyı açıyorum. Buyur deyip saygıyla karşılıyorum. Bazen yemek istiyor, gecenin o saatinde. Akşamdan hazırladığım yemekle sofra kuruyorum. Bu defa beğenmiyor, bunlar beklemiş, bana yeniden yemek yap, diyor. Çocuklar okula gidecekler uyanıp da huzursuz olmasınlar diye yine mutfağa giriyor, yemek yapmaya başlıyorum. Arkamdan geliyor hazırladığım yemeğe bakıyor, ben bunları yemem, başka yemek yok mu? diye bağırıp çağırmaya başlıyor. Ben de kazanabildiğim parayla ancak böyle yemek yapabiliyorum, sen yardımcı olursan istediğini yaparım, deyince, kıyametler kopuyor, kazandığını başıma mı kakıyorsun, diyerek tencere-tabak ne varsa havada uçuşuyor.. Yine çocuklar duymasın diye sesimi çıkarmamaya gayret ediyorum; ama nafile. Başıma fırlatılan tencere-tava sesine çocuklar geliyor, ortalık ana-baba günü oluyor, bağrışmalar, ağlaşmalar, bir kıyamettir gidiyor.

- Kocanızın işi ne? Nerede çalışıyor? diyorum.

- Ne çalışması hocam? diyor. Geceyi meyhanelerde geçiren adam gündüz çalışabilir mi? Akşama kadar horul horul uyuyor. Akşam tekrar çıkıyor arkadaşlarının yanına.

- Evin ihtiyaçlarını kim karşılıyor öyle ise? diyorum.

- Ondan ümidim kesilince ben komşuların ev temizliğine gidiyorum. Kocamın durumunu bilenler sağ olsunlar ev işlerini bana yaptırıyorlar, evin ve çocuklarımın ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Hatta onun masraflarını da ben temin ediyorum!..

- Yani meyhane masraflarını da mı sen veriyorsun?..

- Ne yazık ki öyle oluyor. Çıkarken para istiyor, vermesem ev başıma yıkılacak hale geliyor. Namus belası meyhane harçlığını da ben vermek zorunda kalıyorum..

Ben bu durum karşısında ne diyeceğimi bilemiyorum, sanki hıçkırıklar boğazıma düğümleniyor. Kendimi zor tutuyorum. Tam bu sırada beni şoke eden bir açıklama daha dinliyorum. Diyor ki:

- Bunların hiçbirisi mühim değil, benim için. Çok da mühimsemiyorum olanları. Ben kapıcı olarak da çalışmaya razıyım. Allah’a şükürler olsun elim ayağım tutuyor, çalışabiliyorum. Hatta onun harçlığını da verebiliyorum.

- Öyle ise bana neyi sormak istiyorsun? Bir şok cevap alıyorum bu soruma da. Bakın ne diyor.

- Bu hali onu Cehennem’e götürecek. İşte buna razı olamıyorum, Cehennemden kurtarma çaresi yok mu? diye sormak istiyorum. Acaba diyorum, temizlik yaparak kazandığım üç beş kuruştan artırıp da kocamın adına sadaka versem Cehennem’den kurtulmasını sağlayabilir miyim? Sözlerini şöyle bağlıyor:

- Ne de olsa bu benim çocuklarımın babasıdır. Düşene herkes tekme atıyor, ben de tekme atanlardan olmayayım, kucaklayıp kaldıranlardan olayım diye düşünüyorum!

Bu değerlendirmeleri dinledikten sonra daha fazla dayanamıyorum. Önümdeki masanın üzerinde yazdığım otuz kitabım dizili. İmzalatıp duamı almak, elimi öpmek için karşımda bekleyen okuyucularım da sıradalar. Ayağa kalkıp onlara seslenmekten kendimi alamıyor ve diyorum ki:

- Otuz kitaba imza atan elimi öpüp, duamı almak için bekleyen kıymetli okuyucularım! Yanlış adrestesiniz. İşte size eli öpülecek insan ve duası alınacak yılın hanımefendisi!. Doğru adres işte burasıdır. Gelin de görün sabır nedir, sadakat nedir, kötü gün dostu vefalı eş nasıl olur?

- Ne dersiniz hanımefendiler! Sizin sabrınız, sadakatiniz, düşene tekme vurmayıp kaldırma vefanız da böyle mi? Siz de aynı sabır kahramanlığını gösteriyor, şefkatli eş örneğini veriyor musunuz? Yoksa size, böyle biriyle imtihana tabi tutulmadığınız için halinize şükretmek mi düşüyor?

(vay be diyorum kıslar vay be ne kadınlar varmış hayatta )

Kızlar sanırım uzun diye okumadan geçtinis çok güsel bir yazı tavsiye ederim...

buyuk bir zevkle okudum..allah hepimizi boyle ihlasli kullardan eylesin...

Ya bi garip oldum okuyunca.Kendimi çok nankörlük yapıyormuş gibi hissettim.İşimize gelmeyen şeylere kulak asmıyoruz.Hep daha iyisini istiyoruz.Çok isteyip az şükrediyoruz.Emeğinize sağlık ibret alır eşlerimizin kıymetini bilenlerden oluruz inşallah.Teşekkürler

çok kötü oldum yaa:KK43:(

nankörmüşüm gibi hissettim bende hiçbirşey yapmıyomuşum gibi geldi
büyük bir sabır örneği anlatılmış
keşke olabilsem öyle ama değilim :KK43:

Ya bi garip oldum okuyunca.Kendimi çok nankörlük yapıyormuş gibi hissettim.İşimize gelmeyen şeylere kulak asmıyoruz.Hep daha iyisini istiyoruz.Çok isteyip az şükrediyoruz.Emeğinize sağlık ibret alır eşlerimizin kıymetini bilenlerden oluruz inşallah.Teşekkürler

Tamammen katiliyorum arkadasa..Ve Aminn diyorum..Paylasimin içinde tskler..Gercekten dusundurucuydu...

evet aslına bakarsanız yazı gerçekten çok güzel. Fakat günümüzü çok aykırı. Yani bu kadar bi insan nasıl iyi olabilir anlamış değilim.
Ama ben her zaman şundan yanayım bir insana fazla değer vermeyeceksin. Mesela kadının yerinde ben olsaydım asla içki parasını vermezdim. Ya karışık bi durum ne bilim işin içinden çıkamadım.

Afucuğum böyle güzel bir yazıyı bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim canım,çok şeyler çıkardım bu yazıdan,bizler çok sabırsızız,hele ben,keşke bu kadın gibi hoşgörülü ve sabırlı olabilsem.
tekrar teşekkürler canım,zevkle okudum

Ben çok etkilendim
Eline sağlık Afucum Şeniz
Eminim ki hala böyle kadınlar vardır harikaydı kadının sabrı, sadakati şimdi birçoğumuz sabırsızız doyumsuzuz kadın öyle büyük bir tevazu gösteriyo öyle sadık ki eşine sadece bu dünyasına değil öbür dünyasına da yardımcı olmak istiyor Allah böyle hanım etmeyi nasip etsin tüm inananlara

Begendiğinize sevindim dostlarım;çok begendim bu yasıyı ve sizlerle paylaşmak istedim.
İyi ki varsınız...

afucum güzel bi yazıymış ben böyle bir bayanı çok yakından tanıyorum.Allah ona öyle bir sabır ve inanç vermişki anlatamam.Ama Allah kimseye böyle bir erkek(eş)nasip etmesin olanlarada yüce Allahım sabır versin

ben çok sabırlı biriyim ama bu kadarınıda çekemezdim heralde.evledım için bile olsa eve para getirmeyip bu kadar eziyet eden adamı kapının önüne koyardım

çok içten gelerek ve ne sabır diyerek okudum afucum doğrusu.. çok güzel bir paylaşım emeğine sağlık..
keike hepimiz o sabrı sadakti ve ihlası bulabilsek nefsimizi hak yoluna kurban edebilsek ama bukadarıda fazla değilmi gibi geliyor bana tamama belki eşini çocuklarını babası olması kurtarması kolay şimdi ama ilersi için ona anlatması ahireti ve adamın kendinin bişeyler için çaba göztermesi daha eğemniyetli olur gibi geliyor bana bu kadar kolay olsaydı herkes ulaşabilirdi paraylan girebilirdi cennete dimi ama ne kadınış ki kendi üstünlüğünü göstermiş yenmiş nefsini çileyi o çekerim diyor yine..bu sadakati bulmak mümkün değil artık sanırsam..

tek kelime ile saygı duymaktan başka bir şey diyemiyorum bu çağda böyle bir kadın sabır ve asalet timsali bence herkesin kendince çıkaracağı bir sonuç olmalı bu yazının üzerine

sağol tatlım paylaşımın için

Afu ceylan .Ahmet şahin'i ben zaten severek okuyorum.bu yazısını tesadüfen yazdığı gazetesinin köşesinde okumuş ve bende çok beğendim .Bizimle paylaşaman güzel teşekküşler canım.

Afucum ellerine sağlık bu yazıyı okuyunca aklıma şu söz geldi...

Kurtulanlar kurtarma derdinde olanlardır...

çok etkileyici bir yazı bizlerle paylaşmanda çok güzel bazen bende keşki daha sabırlı olsam diyorumm ama malesef, gerçi burada anlatılan bayan kadar asla sabırlı da olmamam ama zamanla , birazda olsam yeter bana:)

Paylaşımın için çok teşekkürler. Ama kendimden bu kadar vermezdim ben üzgünüm..

X