Böyle evlilik mi olur?Mutsuz ve umutsuzum :(

birumuttuhep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2012
12
0
36
Adana
Merhaba arkadaşlar...
Öyle çok canım yanıyor ki..Artık dengemi kaybettim.Anlatabildiğim kadar anlatıp,rahatlamak istiyorum ve fikirlerinize ihtiyacım var.
10 yıllık evliyim.Eşimle severek evlendik.Eşim evliliğimizin en başından bu yana çok sorumsuz bir eş.Henüz 2 haftalık evliyken tüm altınlarımızı ve paramızı dolandırttı.İlk aylardan bu yana kirayı zor öderdi,faturaları asla zamanında yatırmazdı ve çoğunlukla ev sahibiyle kapıya gelen elektrikçilerle ben muhattap olmak zorunda kalırdım.2-3 yıllık evliyken ailesiyle iş yapmaya başladı.Onun iş yerine sahip olabilmek için beni aradan çıkarmaya çalışarak çeşitli iftiralarda bulundular ve eşim onlara inandı neticede tek celsede boşandık fakat eşim benim haberim yokken dosyayı temyize göndermiş ve 2-3 gün sonra beni aramaya başladı.tekrar beraber olmak istediğini,iş yerinden ayrıldığını herşeyi onlara bıraktığını söyledi.hata yaptığını affetmemi istedi.araya bir çok insan koydu ve bende çok büyük bir hata ederek 1 ay sonra geri döndüm.farklı bir eve taşındık eşim yeni bir iş yeri açtı.bunlar yaşanırken çocuğumuz yoktu.
Sonra bir tane çocuğumuz oldu...
bu arada eşimin sorumsuzlukları hiç düzelmedi hep katlanarak devam etti.çalışkan bir insan ama asla evin sorumluluğunu alamadı.
ben hep tek başıma mücadele etmeye çalıştım.o bu arada bana iftira atan abisiyle tekrar barıştı ve geçtiğimiz yaz benim hiç bir şekilde bilgim olmadan abisiyle aynı iş yerinde ortak olarak tekrar işe başlamış ve kendi iş yerimizi kapatmış.benim bundan asla haberim yoktu.üstelik aldığı arabanın muayenesini yaptırmadığı için bağlandıgını söylemişti fakat icralık olmuş.tam 30.000 lira bankaya borcu varmış.hiçbirinden haberim yoktu.bir gün gülerek gelip bana dedi ki 'ben gidiyorum 3 ay hapis yatıp çıkıcam,aslanlar gibi yatarım'ben şoka girdim bi şekilde borç taksite bağlandı ama herkesin haberi olan şeyden ilk benim haberim olması gerekirken ayakta uyutulmamı hazmedemedim bir türlü.
Bunları konuşmaya çalıştığımda kendisine göre onun hiç bir hatası yok ve ben çok büyütüyorum.hiç bir şekilde diyalog kuramıyoruz.Aynı evde 2 yabancıya dönüştük.mecbur kalmadıkca konuşmuyoruz bile.Ortak hiç bir yönümüz kalmadı.aileme boşanmak istediğimi söyledim.hepsi eğitimli insanlar oldukları halde 'içkisi yok,kumarı yok,aldatması yok çocuğun için idare edeceksin'dediler..hatta babam onun yanında 'gelinlikle girdin kefenle çıkacaksın' bile dedi bana.bu olaylar olmadan önce ailemin bana verdiği eve taşınmıştık ve şu anda orada oturuyoruz.yani eşimin maddi olarak hiç bir sorumluluğu yok.ne ev kirası,ne iş yeri kirası..sadece faturaları ödüyor.akşam gelip arkasını dönüp oturuyor..ayrılmaktan söz edince önce ortalığı dağıtıyor bana bağırıp çağırıyor birkaç gün sonra sensiz yaşayamam seviyorum diye ağlıyor.bana kalırsa o sadece düzeninin bozulmasından korkuyor.
çok yalnızım,mutsuzum..ailemin manen hiç bir desteğini görmüyorum.hep düzelecek diye beklemekten yoruldum.kendime güvenim sıfır..bu olaylar ortaya çıktığında hastalandım.1 ay yataktan çıkamadım.banyomu bile yapamaz duruma geldim.ailesi beni hiç bir şekilde aramadı bile.onlar aşırı rahat insanlar umurlarında değil.eşime kalsa böyle ömür boyu yaşar ama ben çok mutsuzum çok...ne onunla kalabiliyorum ne boşanmak için bir adım atabiliyorum.her günüm düşünerek ve üzülerek geçiyor fakat ben hiçbir şey yapamıyorum.
aslında daha anlatılacak çok şeyim var ama biraz uzun oldu.zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim :(

çok üzüldüm insan ne diyeceğini bilemiyor keşke ailen sana destek olsaydı hayat senin hayatın 10 yıldır çekmişsn çekeceğini yerinde olsam bitirirdim kendi ayaklarımın üstünde durup geçinir giderdim varsın ailem arkamda olmasın... Her ne kadar ailende olsa sana senin kadar yanan üzülen olmuyo herkes kendi evine çekiliyo sen yine o 4duvar arasında mutsuz sorunlarla boğuşuyorsun..

Canım Allah yardımcın olsunn zoor ama ne yaparsınn işte biz kadınlar hep bir umutla sabrederiz düzelir diye bekleriz ama belki %10 u düzelir gerisi aynen artarak devam eder. Umarım tez vakitte hakkına hayırlısı olur... :50:

çok üzüldüm insan ne diyeceğini bilemiyor keşke ailen sana destek olsaydı hayat senin hayatın 10 yıldır çekmişsn çekeceğini yerinde olsam bitirirdim kendi ayaklarımın üstünde durup geçinir giderdim varsın ailem arkamda olmasın... Her ne kadar ailende olsa sana senin kadar yanan üzülen olmuyo herkes kendi evine çekiliyo sen yine o 4duvar arasında mutsuz sorunlarla boğuşuyorsun..

çok teşekkürler cevabın için.aslında annem olumsuz bakmıyor boşanmama ...çünkü kendisi de mutsuz bir evlilik yaşadı hala da yaşıyor.sanırım babamdan çekiniyor..beni eşime karşı savunuyor,uygun bir dille ben kızımın arkasındayım hareketlerine dikkat et diyor mesela.fakat babam bu konularda çok katı..ben böyle bişey yaparsam hiç birinin haberi olmadan yapmalıyım ki bana engel olamasınlar.sonradan anlatmayı düşünüyorum ama cesarete ihtiyacım var sanırım :( ilk adımı atmak gerçekten çok zormuş..

Canım Allah yardımcın olsunn zoor ama ne yaparsınn işte biz kadınlar hep bir umutla sabrederiz düzelir diye bekleriz ama belki %10 u düzelir gerisi aynen artarak devam eder. Umarım tez vakitte hakkına hayırlısı olur... :50:
yok arkadaşım asla düzelmiyor..benim en büyük hatam ilk boşanma davasından sonra tekrar ona dönmemdi.o kadar büyük bir hata yaptım ki..bana iftira eden insanı affettim..sevgi de vardı arada..gururumu hiç ettim..ama bakıyorum da o zamandan bu yana en ufak bir değişim yok.

çok teşekkürler cevabın için.aslında annem olumsuz bakmıyor boşanmama ...çünkü kendisi de mutsuz bir evlilik yaşadı hala da yaşıyor.sanırım babamdan çekiniyor..beni eşime karşı savunuyor,uygun bir dille ben kızımın arkasındayım hareketlerine dikkat et diyor mesela.fakat babam bu konularda çok katı..ben böyle bişey yaparsam hiç birinin haberi olmadan yapmalıyım ki bana engel olamasınlar.sonradan anlatmayı düşünüyorum ama cesarete ihtiyacım var sanırım :( ilk adımı atmak gerçekten çok zormuş..[/QUOTE ALLAH YARDIMCIN OLSUN ASLINDA ÇOK ÜZÜLDÜM Bİ YUVA DAHA DAĞILACAK AMA EZİLEN MUTSUZ Bİ BAYAN VAR CANIM DUALARIM SENİNLE HER NE ADIM ATARSAN AT ALLAH YARDIMCIN OLSUN PİŞMAN ETMESİN

birgün öyle bir hal alacakki göüzünüz birşeyi görmeycek.benim babam çook sorumsuzdu.annem 20 yıl boyunca sabretti ama olmayınca olmuyor sonra boşandılar ohh be bizde rahatladık kafamızı dinledik böyle çocuğunuz olumsuz etkileniyor.böyle bir ortamda büyüyen çocuklar çok asabi oluyor.küçük kardeşimden biliyorum.bende onun kadar olmasada asabiyim.yani bence çocuğunuz böyle daha çok zarar görür.

yeri geldi çocuğuma bile annelik yapamadım...yavrum bişey soruyor ona cevap vermeye gücüm yok..beynim o kadar dolu ki çocuğu tersliyorum.yansıtmayayım diyorum inanın olmuyor.suratımdan yine anlıyor.hiç sebep yokken yüzüme bakıp içli içli ağladığını biliyorum ya :(
eşim birgün ailemin yanına gitmiş...ayrılmak istediğimi anlatmış onlara...annem beni savunmuş babam konuşmak istemiş annem konuşturmamış babamı..benim bi hatam olup olmadığını sormuş..cevaba bakarmısınız çok sigara içiyormuşum :D güler misin ağlar mısın?ki kendiside sigara kullanıyor.bi de geceleri geç uyuyormuşum bazen..sanki keyfimizden dolanıp duruyoruz gece yarıları..uyku düzenimi kaldı..bunlar kusur bile değil resmen beni hatalı göstermeye çalışıp kusur arıyor onu bile beceremiyor

yeri geldi çocuğuma bile annelik yapamadım...yavrum bişey soruyor ona cevap vermeye gücüm yok..beynim o kadar dolu ki çocuğu tersliyorum.yansıtmayayım diyorum inanın olmuyor.suratımdan yine anlıyor.hiç sebep yokken yüzüme bakıp içli içli ağladığını biliyorum ya :(
eşim birgün ailemin yanına gitmiş...ayrılmak istediğimi anlatmış onlara...annem beni savunmuş babam konuşmak istemiş annem konuşturmamış babamı..benim bi hatam olup olmadığını sormuş..cevaba bakarmısınız çok sigara içiyormuşum :d güler misin ağlar mısın?ki kendiside sigara kullanıyor.bi de geceleri geç uyuyormuşum bazen..sanki keyfimizden dolanıp duruyoruz gece yarıları..uyku düzenimi kaldı..bunlar kusur bile değil resmen beni hatalı göstermeye çalışıp kusur arıyor onu bile beceremiyor

bende evliyim inşallah böyle şeyler yaşamam allah yardım etsn sana

allah yardım etsin valla çok zor durum....
inşallah düzelir demekten başka bişey gelmiyo ki insanın elinden....
sende biraz uzaklaşsan bi süre ayrı kalsanız fln dicem ama ayrılıp geri gelmişsin herşey yine aynı olmuş...
hayırlısı olsun hakkında...
bence çek ailene restini artık...
boşandıktan sonra nereye kadar konuşacaklarki evlatlarısın sonuçta

vala iyi ayrılıklar görmedim yada ayrılma aşaması...muhakak sizi kötüleyecek etrafa.artık yetişkinsiniz ayaklarınızın üzerinde durmalısınız..ben karar verdğimde arkamdaki hiçbirşeyi düşünmem.anne babayı hiç umursamam bu benim hayatım.yalnış yola girmiyorsun sonuçta boşanmak eskiden ayıplanırımış.şimdi öyle değil.babanızın tavrı saçma.babam bana o kelimeleri asla kullanamaz,annemde.nedemek kefeninle çıkarsın.söyletmem onlara ne benim acımdan yada sevincimden ailem benim hayatımla ilgili bilgi sahbii değildir.öyle olması gerekiyrodu diyorum.onlar bilrilerki kolay kolay böyle bir karar almam.saygısızlık etmem ama lafı geçiştiririm.işlerime karışamazlar sevmemde öyle.

mutsuz oldugun bir evliligi sürmedürmen cok zor ve sana yazik tabiki cocugada yazik..ikinci kez baslamakla hata yapmissin bunu sende farkindasin.Ailenin destek olmamasi kötü..bende esim kizima ilgi göstermyior diye topik acip ayrilsammi diye düüsnmüstüm ama simdi senin yazdiklarini okuyunca simariklik ettigimi düsündüm benim esim evine bagli sorumluluklarini yerine getiren biri neyse senin durumun gercekten cok üzücü ve zor ..sabir ama nereye kadar cocuk icin ama nereye kadar.bir yerden sonra insan kendini ve sagligini düsünmeli.ben senin yerinde olsam bir sekilde ailemin destegini almaya calisirim yanimda olmalari icin ve hayatimi temize cekerdim..bunu söylemek burdan kolay ama senin icin zor olacagini biliyorum ...esin ve ailesi yeterince bencil insanlar ve sende artik kendini ve cocugunu düsün..

inşallah kimse yaşamaz böyle şeyler..
artıları ve eksileri düşünüyorum..eksiler daha ağır basıyor hep...hiç bişey paylaşamaz olduk..konuşamıyoruz bile...herkes kendi aleminde...o çok karşı boşanmayı asla istemiyor..hatta bana evliliğimiz devam etsin kimse kimseye karışmasın gibi aptalca bişey bile teklif etti.diyorum ya onun tek derdi düzeninin bozulması...ben umrumda bile değilim...aşıkmış böyle aşk mı olur?açık açık sevmediğimi bile söyledim..evden gitmesini istedim ama bunu yapmak bile bi karakter istiyor tabi..beni çocuğumla tehdit etmeler mi dersiniz,ayrılırsan öldürürümler mi dersiniz ne ararsanız var...
hatta bir gün kendi kızkardeşine gittim diye bana çocuğun gözü önünde bıçak çekmişti..kendisi küs konuşmuyor kardeşiyle...sorun da tamamen kendisinde...aile olarak da çok kopuklar zaten.gördüğüm en enteresan aile.

böyle bir psikopatla aynı ev düşünemiyorum bıçak çekmiş:(bence ayrılma aşamasında ne olur ne olmaz alo 183ü arayın yardım isteyin izinizi eşinizde babnızda bilmesin.kendinizi toparlayınca çocuğu tekrar size verirler.bune ya baba öldürmekle tehdit ediyor.koca yine öyle.topuna kibrit suyu ayy çok sinirlendim...

vala iyi ayrılıklar görmedim yada ayrılma aşaması...muhakak sizi kötüleyecek etrafa.artık yetişkinsiniz ayaklarınızın üzerinde durmalısınız..ben karar verdğimde arkamdaki hiçbirşeyi düşünmem.anne babayı hiç umursamam bu benim hayatım.yalnış yola girmiyorsun sonuçta boşanmak eskiden ayıplanırımış.şimdi öyle değil.babanızın tavrı saçma.babam bana o kelimeleri asla kullanamaz,annemde.nedemek kefeninle çıkarsın.söyletmem onlara ne benim acımdan yada sevincimden ailem benim hayatımla ilgili bilgi sahbii değildir.öyle olması gerekiyrodu diyorum.onlar bilrilerki kolay kolay böyle bir karar almam.saygısızlık etmem ama lafı geçiştiririm.işlerime karışamazlar sevmemde öyle.

aslında ailem de biliyor benim haklı olduğumu..babam öyle laflar ederken bende saygı çerçevesinde gerekli cevabı verdim zaten...
babam dengesiz bir insan bugün öyle söyler yarın tamamen değişir.ama şu da bir gerçek ayrıldıgımda onunla aynı evde yaşayamam...bunları bilerek adım atmak istiyorum.aileyi bi yere kadar karıştırmak gerekiyor o konuda çok haklısın..sonuçta hayat benim hayatım ama onların fiki,rlerini almadan da olmuyor..yanımda dursalar keşke..istediğim sadece manen destek olsunlar bu...başka bi isteğim yok ki

böyle bir psikopatla aynı ev düşünemiyorum bıçak çekmiş:(bence ayrılma aşamasında ne olur ne olmaz alo 183ü arayın yardım isteyin izinizi eşinizde babnızda bilmesin.kendinizi toparlayınca çocuğu tekrar size verirler.bune ya baba öldürmekle tehdit ediyor.koca yine öyle.topuna kibrit suyu ayy çok sinirlendim...
bunların sülalesi böyle..hepsi göstermelik..görsen öyle dayı dayı geziniyorlar ki ortada..zaten ben onlara boyun eğmedim ortak olmalarını istemedim diye ilk boşanma davama neden olan iftiraya uğradım ya..bişey yapabileceklerinden değil hepsi kuru gürültü ve benim korkmadığımı da biliyor.

mutsuz oldugun bir evliligi sürmedürmen cok zor ve sana yazik tabiki cocugada yazik..ikinci kez baslamakla hata yapmissin bunu sende farkindasin.Ailenin destek olmamasi kötü..bende esim kizima ilgi göstermyior diye topik acip ayrilsammi diye düüsnmüstüm ama simdi senin yazdiklarini okuyunca simariklik ettigimi düsündüm benim esim evine bagli sorumluluklarini yerine getiren biri neyse senin durumun gercekten cok üzücü ve zor ..sabir ama nereye kadar cocuk icin ama nereye kadar.bir yerden sonra insan kendini ve sagligini düsünmeli.ben senin yerinde olsam bir sekilde ailemin destegini almaya calisirim yanimda olmalari icin ve hayatimi temize cekerdim..bunu söylemek burdan kolay ama senin icin zor olacagini biliyorum ...esin ve ailesi yeterince bencil insanlar ve sende artik kendini ve cocugunu düsün..

çocuğuna karşı genel olarak iyi bir babadır...ama asla iyi bir eş değil.bencil olmam lazım biliyorum ama o kadar şey yaşattı hala ona acıyorum..bir de senelerin alışkanlığı var tabii..
düşünüyorum ayrılsam mutsuz olur muyum?asla olmam...onun bana hiç bir artısı yok zaten.hayatımda stres faktörü olmaktan başka bişeye yaramıyor.

birde severek isteyerek evlenmissiniz
daha da bi üzdü beni bu durum
neler bekleyerek evlenmissinizdir büyük
hayaller mutluluklar..
allah yardımcınız olsun
maddi imkanınız elveriyorsa ailenizden
destek görmeyi beklemeyin ayrılın gitsin
hergün eşinizi görüp sinir olmaktansa
tek celsede bitirin ..
ne kadar çok kadın var kulüpte bile
herşeye rağmen ayakta kalan sizde kalkar
sınız allahın izniyle:34:

18 yaşında evlendim.aramızda 8 yaş var...aslında benimki biraz da babadan kaçış oldu.çok sorunlu bir aileydi.evde huzur yoktu.çok mutsuz bir çocukluk geçirdim.çok şey yaşadım.eşimi bir baba gibi gördüm belki..beni sahiplenmesi hep yanımda olmasından etkilendim.güzel günlerimiz de oldu tabi ama bana yaşattığı kötü günlere nazaran çok çok az..özellikle sorumsuzluk hep vardı ve bu beni en çok yıpratan şey oldu...dile kolay 10 kocaman yıl...o kadar mücadele ettim hiç bir değişiklik yok daha kötüsü çaba da yok.
şu anda çalışmıyorum ama çalışabilirim.boşanırsam ev kirası falan olmaz,şu andaki evim ailemin..küçük bi yerde yaşıyorum,ailemin durumu çok süper olmasa da iyi...annem yardımcı olur elinden geldiğince..aslında ben bu iş ciddiye bindikten sonra yanımda olacaklarını düşünüyorum ama boşanma sürecinde babam çok sıkıntı yaşatabilir bana.tüm cesaretimi kırıyor benim.

18 yaşında evlendim.aramızda 8 yaş var...aslında benimki biraz da babadan kaçış oldu.çok sorunlu bir aileydi.evde huzur yoktu.çok mutsuz bir çocukluk geçirdim.çok şey yaşadım.eşimi bir baba gibi gördüm belki..beni sahiplenmesi hep yanımda olmasından etkilendim.güzel günlerimiz de oldu tabi ama bana yaşattığı kötü günlere nazaran çok çok az..özellikle sorumsuzluk hep vardı ve bu beni en çok yıpratan şey oldu...dile kolay 10 kocaman yıl...o kadar mücadele ettim hiç bir değişiklik yok daha kötüsü çaba da yok.
şu anda çalışmıyorum ama çalışabilirim.boşanırsam ev kirası falan olmaz,şu andaki evim ailemin..küçük bi yerde yaşıyorum,ailemin durumu çok süper olmasa da iyi...annem yardımcı olur elinden geldiğince..aslında ben bu iş ciddiye bindikten sonra yanımda olacaklarını düşünüyorum ama boşanma sürecinde babam çok sıkıntı yaşatabilir bana.tüm cesaretimi kırıyor benim.

çalışabilecek imkanında varmış tatlım babandan çekinirsen
10 yıl 15 yıl 20 yıl.....
uzar gider bu sorunlarında önüne dağ gibi birikir birikir
o saatten sonra işin daha da zorlaşır bnm düşüncem biran
önce kendine bi hayat kur

Back