Bazen tıkanıyor ama sağınaca ya da sık sık o göğsü emzirince düzeliyor boşver derdin o olsunamin yaa
Ama tabi şişkinlik, ağrı yapacak kadar olmasın kızbulduk da pazarlık yapıyoruz
Günde 2 alıcam
6 almıcam hemen
Sana da çaylar pek etki etmemiş yaa, bu yaramış
Bana da belki olur
Sabah öğle akşam tok karnına içiyosun dimi?Bazen tıkanıyor ama sağınaca ya da sık sık o göğsü emzirince düzeliyor boşver derdin o olsunbence 6yı Bi dene bakalım etki etcek mi çok olursa ben gibi 2×2 kullanırsın sonra teke düşersin ben her öğünde tek içiyorum artık.
Yok yok değil, illa tok değil tercihen öğün arkalarına içilir yazıyo üstünde ben bazen öğlen Bi şey yiyemesem de içiyodumSabah öğle akşam tok karnına içiyosun dimi?
Bi de saat aralıpı önemli diil dimi?
SağolYok yok değil, illa tok değil tercihen öğün arkalarına içilir yazıyo üstünde ben bazen öğlen Bi şey yiyemesem de içiyodum
Bende mama meme gittim ilk ay yoktu sütüm humana cok ictim aglayana kadar mama vermedim once 2 gunde bire düştüm sonra haftada bi gece cok ağlıyordu o zaman verdim sonra kestim tamamen kilo alimi hic yavaslamadi hala da cok sutum yok ama yetiyormus ona doktorda anne sutu yeter aglasada vermemeye calis dedi bi bucuk aydan sonra hiç vermedim şükürSelam kızlar çok kısa anlatmaya çalışacağım
Başından Beri mama+meme gidiyoruz doktor tavsiyesi ile . 68 günlüğüz
İyi dinlenip uyursam az bi artış oluyor neyse uzatmıyım Anlamadığım nokta;
On güne kadar memeden sonra çığlık çığlığaydı mama vermeyecek gibi diildi ki o zaman ben sütümü görüyordum, göz göz çıktığını.emerken göğsüm kupkuru depildi. Şimdi öyle olmamasına rağmen, sütten sora çıplık çığlıpa olmuyo. Günde bir-iki oluyo ve 2 saat kadar uyuyor. Mamaları saat ve miktarı ile not edyorum iki gündür
Sizce ağlamassa böyle devam etsem mi azaltmaya ama kontrole gittiğimizde kilosu özellikle boy gelişimi geride kalırsa diye korkuyorum
Ne güzel şükür sevindim senin için. Ben de aynen ağlamassa zaten vermiyorum. Ağlatmıyorum da. Bugün dereotu yedim özellikle. Sızladı düşün, sütler akıyo doydu. Yemek de etkili de işte .. yepyeni umudum biramayası tableti. Günde 3-4 mamaya düşürdüm. Ortalama 2,5 saatte bir veriyorduk. 700 gram alsa yetecek banaBende mama meme gittim ilk ay yoktu sütüm humana cok ictim aglayana kadar mama vermedim once 2 gunde bire düştüm sonra haftada bi gece cok ağlıyordu o zaman verdim sonra kestim tamamen kilo alimi hic yavaslamadi hala da cok sutum yok ama yetiyormus ona doktorda anne sutu yeter aglasada vermemeye calis dedi bi bucuk aydan sonra hiç vermedim şükür
Denemeden bilemezsin belkide sütün daha iyi yetiyor artık. Çişli bez sayısını takip et emdikten sonra mesela 30 cc teklif et açsa yer zaten yemezse doymuş demek. 1 ay sonrada kilosu iyiyse ona göre bi yol izlersin
Bence yavas yavas azalt ne kadar cok anne sutu alirsa bebek icin daha iyi.Eger emdigi halde doymazsa o zaman emzirdikten sonra biraz da mama yapar verirsin
Cisli bezi takip ederek denemen gerek, bebeğini gözlemleyerek bir de tabi. Acaba aç mı diye düşünmeyi iyi biliyorum ama geçiyor :) mutlaka önce emzir, doğmadığına kanaat getirirsen mama ver, benimki tok olsa bile mamayı alıyordu bu arada emme refleksleri olduğu için, ben hep aç kalmis diye degerlendiriyordum ama öyle değilmişilk kontrolde 1100gr almıştı ondan cesaret ettim mamayi azaltmayi... bir arkadaşım 5ayda, ben 2.5ayda tamamen kesebildik mamayı. Artik sagip dolaba bile koyabiliyorum. Bunu özellikle söylüyorum ki öyle hemen olmadi diye pes etme, kendine güven, önce emzir ve bez takibi yap :) sorun olursa bildiğim kadariyla yardımcı olabilirim ama bir emzirme danışmanından destek alman tabi ki daha iyi olur... sağlık ocağındaki senden sorumlu ebe de yardımcı olacaktır
Ağlamıyorsa yapma canım mama, daha sık emzir, başka türlü arttıramazaın sütünü.. sağlık ocağında tarttırabilirsin, mesela önce tart bir hafta dene sonra yine bak..
Tekrardan selam kızlarTakip edip iyice emin olduktan sonra kesin bence mamayı aç olsa durmaz uyumaz zaten emdikten sonra
Demek ki sütünüz yetiyor elinizden geleni yapıp arttırın sütünüzü ilerde çok faydasını görürsünüz benim kızım maalesef daha çok mama kullandı şimdi hastalıktan gözü açılmıyor
Bence anneniz hakli doymayan bebek aglar.benim bebegim de 42 gunluk 10 gunlukken mama aldik toplasan 3 veya 4 defa vermisimdir.cunku sık sık emzirmeye calisiyorum.eger icinize sinmiyorsa gunde 3 kere emziriyorsaniz 5 kere mama verinTekrardan selam kızlar
Kontrolümüze 10 günkaldı
İki üç gündür bezlerine bakıyorum da mama yediğine denk geldiyse ağır, tersinde hafif
Ağlatmıyo da, ama süt yarasa ağır olurdu.terle atıyıdur diyo annem. Doymasa yıkar ortalıpı diyo ama bence doymuyo ya
Memeyi mama yüzümden bırakmasın diye korkum işte. Yoksa mama ve meme devam edeceğini bilsem sıkıntı yok ama garantisi yok. Dediğim gibi 700 gram alsa yetecek de... haftada bir sağlık ocağına giderdim ama eşimden çekindim. Mücadele ettiğimi biliyo da bu kadarını sanmam. Allah korusun 700 gram almadıysa zaten arttrıcam da son 10 gün kaldı . 3 hafta bitti. En iyisi iki öğün arttırayımBence anneniz hakli doymayan bebek aglar.benim bebegim de 42 gunluk 10 gunlukken mama aldik toplasan 3 veya 4 defa vermisimdir.cunku sık sık emzirmeye calisiyorum.eger icinize sinmiyorsa gunde 3 kere emziriyorsaniz 5 kere mama verin
Bencede anneniz haklı doymayan bebek durmaz buna emin olun. Madem 10 gün kaldı siz kiloya göre yol izlersiniz doktorunuzda der size takviye yap yada yapma diyeTekrardan selam kızlar
Kontrolümüze 10 günkaldı
İki üç gündür bezlerine bakıyorum da mama yediğine denk geldiyse ağır, tersinde hafif
Ağlatmıyo da, ama süt yarasa ağır olurdu.terle atıyıdur diyo annem. Doymasa yıkar ortalıpı diyo ama bence doymuyo ya
Ben mama meme diye gidiyordum. 2.5 ay sonunda biberona o kadar alıştı ki bir daha meme istemedi . Bence korkunuz olsun emzirmeye çaba gösterin ben çok pişmanım keske daha çok çabalasaydım ama olmadı işte birde ilk çocuk tecrübesiz oluyosunMemeyi mama yüzümden bırakmasın diye korkum işte. Yoksa mama ve meme devam edeceğini bilsem sıkıntı yok ama garantisi yok. Dediğim gibi 700 gram alsa yetecek de... haftada bir sağlık ocağına giderdim ama eşimden çekindim. Mücadele ettiğimi biliyo da bu kadarını sanmam. Allah korusun 700 gram almadıysa zaten arttrıcam da son 10 gün kaldı . 3 hafta bitti. En iyisi iki öğün arttırayım
Doymasa durmazdı o kesin bence, aç olunca sakin kalacağını sanmam... anne sütünün de yaramama ihtimali yok, daha sık emzirirsen sorun çözülecek gibi duruyorTekrardan selam kızlar
Kontrolümüze 10 günkaldı
Bencede anneniz haklı doymayan bebek durmaz buna emin olun. Madem 10 gün kaldı siz kiloya göre yol izlersiniz doktorunuzda der size takviye yap yada yapma diye
Ben mama meme diye gidiyordum. 2.5 ay sonunda biberona o kadar alıştı ki bir daha meme istemedi . Bence korkunuz olsun emzirmeye çaba gösterin ben çok pişmanım keske daha çok çabalasaydım ama olmadı işte birde ilk çocuk tecrübesiz oluyosun
Teşekkür edeim arkadaşlarDoymasa durmazdı o kesin bence, aç olunca sakin kalacağını sanmam... anne sütünün de yaramama ihtimali yok, daha sık emzirirsen sorun çözülecek gibi duruyor
Üzüldüm, sağlık olsun diyorum ama çok iyi anlıyorum.Ben mama meme diye gidiyordum. 2.5 ay sonunda biberona o kadar alıştı ki bir daha meme istemedi . Bence korkunuz olsun emzirmeye çaba gösterin ben çok pişmanım keske daha çok çabalasaydım ama olmadı işte birde ilk çocuk tecrübesiz oluyosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?