Baksana yine ben çok pardonCisli bezi takip ederek denemen gerek, bebeğini gözlemleyerek bir de tabi. Acaba aç mı diye düşünmeyi iyi biliyorum ama geçiyor :) mutlaka önce emzir, doğmadığına kanaat getirirsen mama ver, benimki tok olsa bile mamayı alıyordu bu arada emme refleksleri olduğu için, ben hep aç kalmis diye degerlendiriyordum ama öyle değilmişilk kontrolde 1100gr almıştı ondan cesaret ettim mamayi azaltmayi... bir arkadaşım 5ayda, ben 2.5ayda tamamen kesebildik mamayı. Artik sagip dolaba bile koyabiliyorum. Bunu özellikle söylüyorum ki öyle hemen olmadi diye pes etme, kendine güven, önce emzir ve bez takibi yap :) sorun olursa bildiğim kadariyla yardımcı olabilirim ama bir emzirme danışmanından destek alman tabi ki daha iyi olur... sağlık ocağındaki senden sorumlu ebe de yardımcı olacaktır
Okuyunca daha kötü oldumMeme boş ve kuru olduğunda da süt geliyor, tomrisin emzirme notlarını okur musun google a yazınca bulursun, emzirme kampından bahsediyor orda, o işine yarar mutlaka... mama içince uyumasinin sebebi de şu; anne sütü daha hızlı sindiriliyor fakat mama öyle değil, sindirimi anne sütünden daha zor bu yüzden aynı ölçüde mama sütten daha uzun süre tok tutar
Inan seni çok iyi anlıyorum, ben de oyalayamaz ağlardım onunla birlikte, iyi beslenemiyor insan beslenemedikce daha da azalıyor, annen yanındayken beslenmesi aksatma. Ben çoğu zaman az da olsa bebegim uyurken salonda oturduğum koltuğun önüne yanına müsait her yere su, ceviz, hurma, bestlak damla vs o gun ne yiyeceksem koyardım sonra yapamam aç kalirim diye.Baksana yine ben çok pardonnasıl anlatsam, bak bugünü anlatayım, her memeden sora ağladı zorla uyuttum, dün memeden sonra iki kere ağlamıştı. Bugün her memeden sora işte o kadar zorlanıyorum ki... gece sadece şükür mamasız geçiyo iki gündür. 1 aya işe de başlıcam. O kadar yorgunum ki
Onu oyalamakla geçiyor hep mama vermeyince
Her dakika canım kızım aaa piş piş tarzıortalama ne kadar sürer bu süreç. Annemin yanında olmama rağmen harap bitap gibiyim. Bu üçüncü günüm mama ve memeyi notlayalı
Burada iki gün daha kalıcam
Toplam 5 gün mücadelemi sonuna kadar vericem
Eve geçtiğimde bu kadarına istesem de gücüm yetmeyecek
Bazen geceleri komple tekim
Bazen de gündüzlerieşimin çalışma sistemi
Kafamı kaşıyamayacağım, iyi beslenmem de gerek
Moralim çok bozuldu
Lütfen bi teselli
Çok sağollEmzirme destekleyici sistem (eds) videoları da var yazıları da nasıl yapılacağı ile ilgili, bebek memedeyken mama çektiği için süt arttırıyor da aynı zamanda.
Biri yazmış mama ile beslendi hep hasta diye alakası yok, mama ile beslenen bir çok çocuk tanıyorum hiçte sağlıksız değiller. Emzirmek güzel evet ama öncelik ikinizin sağlığı dediğim gibi, yavaş yavaş halledersin moralini bozma beslenmene dikkat et bol su iç yeter
Ne demek iyi olun yeterÇok sağoll
Evet mama ile de zaten sağlıklı oluyorlar da ana yüreği . Uzun mesajını okucam
Canım yaaa sen bana bazen destek ol lütfenNe demek iyi olun yeter
Aynen ben de ağlıyorum. Üzüldüm sana da ama şükür başarmışsın. Ben de başarmak istiyorum hem de çokk... ben de aç kalıyodum tekken. Yanıma aynen ben de aldım 40 ından sonra.Inan seni çok iyi anlıyorum, ben de oyalayamaz ağlardım onunla birlikte, iyi beslenemiyor insan beslenemedikce daha da azalıyor, annen yanındayken beslenmesi aksatma. Ben çoğu zaman az da olsa bebegim uyurken salonda oturduğum koltuğun önüne yanına müsait her yere su, ceviz, hurma, bestlak damla vs o gun ne yiyeceksem koyardım sonra yapamam aç kalirim diye.
Mama+Meme aynı anda devam ediyor bebeğim biberonlada besleniyor meme de emiyor yani bizde biberon meme reddi yapmadı ama yapsaydı da önlemimi almıştım eds yöntemi uygulayacaktım. Beslenme sondası ile mama verecektim memedeyken yani yine googledan bi emzirme destek sistemi ile beslenme dersen örnek görürsün.
Mamayı birden kesmeyi deneme ayrica sanıyorum günde 4kere veriyordun, 1hafta sonra mesela 3e indir, 1hafta sonra 2ye gibi, kendini yormadan. Bu bir süreç, keşke ha deyince bırakılsa ama bu yalnızken çok zor. Dedim ya 5ayda bırakan var çünkü herşeyden önemlisi bebeğin ve senin sağlığın. Sen yorgun ve üzgün oldukça çıkmaza girersin daha da kötüye gider, yavaş yavaş azaltarak dene, mümkün olduğunca önce meme sonra doymazsa mama, mama miktarını da yavaş yavaş azaltacaksin. Ki bu bebiklerin bir de atak dönemleri oluyor o dönemlerde tekrar arttirman gerekebilir bile, o yüzden moral bozmak yok
Pardon demene de gerek yok istediğin zaman sorabilirsin elimden geleni yaparım.
Gece emzirmelerini de kesinlikle atlama ben gece emzirmesi ile aştığımı düşünüyorum, gece emzirmesiyle süt daha çabuk artıyor (annede hormon salınımı ve karanlık sebebiyle) geceleri loş ışık ya da karanlıkta emzir hem bebeğin gece algısı bozulmasın hem hormonların daha rahat salınsın... rahat ol, uzun bir süreç olacağını kabullen her şey daha kolay olacak :)
Canım ben nick değiştirdimBira mayası hapı var S... Li bir markanın. Ben ondan kullanıyorum çok etkili. Ben de 3 4 hafta meme artı mama gittim. Meme reddi yapıcaktu nerdeyse tak diye kestim biberon mamayı. İlk emzirme yarım saat uyudu ay doymadı uyumadı mama veriyim demedim. Her uyanışında her ağlayışında emzirdim. Uyku aktı gözümden ama oldu sonunda şükür. En etkilisi sürekli emzirmek.
Bir de ten tene teması deneyin size daha çok alışır ve yarım saatte bir meme verin,beyine süt artması için sinyal gidiyormuş ,2ay hiç emmeyen 4.ay memeyi ağzına alan çocuğu 28aya kadar emzirdim inşallah size de uzun emzirmek nasip olur.
Ay ben de seni hatırladım. Canım haptan niçin korkuyorsun süt artırıcı hap, kesersem azalır derken ne demek istedin anlamadım, bira mayası kanıtlanmış Bi şey süt artırır. Mutlaka kullan bence.Canım ben nick değiştirdim
Selin34 ben
Seni hatırladım ve aklımdasın seni bulup yazacaktım
Bahsetmiştin
Haptan korkuyorum, kesersem azalır daha çok
Bitkisellere de güvenemem
Yan etkilerini okuyoruz
Her ağladığında emziremiyorum inan kupkuru çoğu zaman
E daha çok sinirleniyor
Ne zaman ihtiyacın olursa elimden geleni yaparım:)Canım yaaa sen bana bazen destek ol lütfen
Eşimi devre dışı bıraktım bu sürede ne yazık ki, çünkü gece emzirmeye uyandığımda yapacak birseyi olmuyordu, gece uykusuna da memede geçtiği için bebeği hiç uyutmuyorda haliyle. Otomatikman sadece akşam işten gelince ilgileniyor bebekle, ben de çoğu zaman dinleniyorum bazen isleniyorum evde. Eşim de mamayı verelim taraftarı çoğu zaman bizim gibi duygusal bakmıyorlar olaya :) çocuk doysun sen de dinlen diyor adam kötülük düşündüğünden değil yani...Aynen ben de ağlıyorum. Üzüldüm sana da ama şükür başarmışsın. Ben de başarmak istiyorum hem de çokk... ben de aç kalıyodum tekken. Yanıma aynen ben de aldım 40 ından sonra.
şuan kaçıncı ayda devam ediyor mama meme 28 diye bişey demiştin sanki? Mesaja bakamıorum yazarken,
O yönteme bakıcam en yakın zamanda.
Geceleri ikidir denedim meme ile uyuyor.Sence bunun sebebi uykusunun ağır basması mı? ???
mama olayı da şöyle anlatayım tekrardan
Normalde 3 gün öncesine kadar
Her 2-3 saatte bir, ortalama 2,5 Saatte 90 cc veriyorduk. (Ama tabi doğdupundan beri Diil 30 du klasik bilirsin. Sonra 60 a, 90 a çıktı) heh üç gün öncesi dedim de anneme gelmeden 3-5 gün 60 ı içip 30 u kalıyordu yani zorlasan alır da, eşim de 60 yapmaya başladı ama dediğim gibi kısacık zaman dilimi.
Yoksa eşimle gece bakarken, hatırlamıyorum tam ama doymuyo yine afedersin dayıyo mamayı. Annem geçen dedi mamayı bitirmişsiniz tarzı. Eşim hani geceleri uyutuyorum dio ya. Ben de Ben de dedim eşime sen mamayı veriyosun tabi. O da yoo artık 60 veriyorum dedi ama yeniydi. Sen de haklısın işe gdiyosun dinlenmen lazım dedim
Yaa ben bunu niye anlattıysam
Mama meselesi işte...
Şimdi bak burası önemli; 90 ı 60 a indirdik üç gündür ve 2-3 saatte bir vermedik
Amma velakin annemin desteği ve oyalaması anladın mı
Ben eve geçince böyle zinde olamıcam
Eşimle ikimiz
Ben geceleri bazen tek
Gündüz tek
Bahsetmiştim
Kısaca benim başardıpım üç gündür miktarı azaltmak
Saatler arasını uzatmak
Meme emerken maalesef sinirleniyo ağlıyo
İkisini toplam 5 dak emiyo
Çook nadir 10 dak
Bol bol gelse içecek yavrucak
Bakalım emdikçe gelecek mi
Facebookta emzirme akademisi sayfası bana o dönemlerimde çoook destek olmuştu, tavsiyr ederimSelam kızlar çok kısa anlatmaya çalışacağım
Başından Beri mama+meme gidiyoruz doktor tavsiyesi ile . 68 günlüğüz
İyi dinlenip uyursam az bi artış oluyor neyse uzatmıyım Anlamadığım nokta;
On güne kadar memeden sonra çığlık çığlığaydı mama vermeyecek gibi diildi ki o zaman ben sütümü görüyordum, göz göz çıktığını.emerken göğsüm kupkuru depildi. Şimdi öyle olmamasına rağmen, sütten sora çıplık çığlıpa olmuyo. Günde bir-iki oluyo ve 2 saat kadar uyuyor. Mamaları saat ve miktarı ile not edyorum iki gündür
Sizce ağlamassa böyle devam etsem mi azaltmaya ama kontrole gittiğimizde kilosu özellikle boy gelişimi geride kalırsa diye korkuyorum
TeşekkürlerFacebookta emzirme akademisi sayfası bana o dönemlerimde çoook destek olmuştu, tavsiyr ederim
O l ile başlayan bitkisel takviye edici gıda bile süt kesebiliyo ondan ama dediğin mantıklı sanki denerim belkiAy ben de seni hatırladım. Canım haptan niçin korkuyorsun süt artırıcı hap, kesersem azalır derken ne demek istedin anlamadım, bira mayası kanıtlanmış Bi şey süt artırır. Mutlaka kullan bence.
Evet önemli olan bebeklerimizin ve bizim sağlıpımız. Allah korusun süt olmasa biz yine mücadele ederdik ama olmayınca zaten parçalansan da yok. Senin kaç aylık şuan?Eşimi devre dışı bıraktım bu sürede ne yazık ki, çünkü gece emzirmeye uyandığımda yapacak birseyi olmuyordu, gece uykusuna da memede geçtiği için bebeği hiç uyutmuyorda haliyle. Otomatikman sadece akşam işten gelince ilgileniyor bebekle, ben de çoğu zaman dinleniyorum bazen isleniyorum evde. Eşim de mamayı verelim taraftarı çoğu zaman bizim gibi duygusal bakmıyorlar olaya :) çocuk doysun sen de dinlen diyor adam kötülük düşündüğünden değil yani...
Emzirmeye devam aldığı kdr, alıp doymadıysa emzirme sonrası mama verirsin, kendi beslenmene dinlenmene dikkat et bol su iç, moral bozmak yok, yavaş yavaş olsa da olur bir gün kesilir mama hiç merak etme :)
Bak bugün benim bez sayısı azaldı bir de kırmızı leke gördüm bezinde, beslenmesi yetersiz olduğunda oluyormuş doktoruna danıştım, bir daha olursa mama ya da sağılan sütlerle destekleyelim dedi. Bir daha olursa mama vereceğim ve hiç üzülmeyeceğim inan çünkü elimizden geleni yapıyoruz önemli olan bebislerin sağlıkları
Günlük ne kadar mama veriyordunuz bilmiyorum ama mama öyle pat diye kesilmez, kademeli bir şekilde azaltmaniz gerekiyor. Yukarı bir arkadaş yazmış Facebook ta emzirme sanatı isimli bir grup var, üye olup yardım alın bence.O l ile başlayan bitkisel takviye edici gıda bile süt kesebiliyo ondan ama dediğin mantıklı sanki denerim belki
2.5 aylık olmak üzere bebegimEvet önemli olan bebeklerimizin ve bizim sağlıpımız. Allah korusun süt olmasa biz yine mücadele ederdik ama olmayınca zaten parçalansan da yok. Senin kaç aylık şuan?
Erkekler evet kötülükten depil . Biz mücadeleciyiz, fıtratla alakalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?