Bence yavas yavas azalt ne kadar cok anne sutu alirsa bebek icin daha iyi.Eger emdigi halde doymazsa o zaman emzirdikten sonra biraz da mama yapar verirsinSelam kızlar çok kısa anlatmaya çalışacağım
Başından Beri mama+meme gidiyoruz doktor tavsiyesi ile . 68 günlüğüz
İyi dinlenip uyursam az bi artış oluyor neyse uzatmıyım Anlamadığım nokta;
On güne kadar memeden sonra çığlık çığlığaydı mama vermeyecek gibi diildi ki o zaman ben sütümü görüyordum, göz göz çıktığını.emerken göğsüm kupkuru depildi. Şimdi öyle olmamasına rağmen, sütten sora çıplık çığlıpa olmuyo. Günde bir-iki oluyo ve 2 saat kadar uyuyor. Mamaları saat ve miktarı ile not edyorum iki gündür
Sizce ağlamassa böyle devam etsem mi azaltmaya ama kontrole gittiğimizde kilosu özellikle boy gelişimi geride kalırsa diye korkuyorum
Ben 37hafta doğum yaptım zayoftı sezeryandım sütüm az geldi zorlandım ilk başta mama +süt gittim ama mama emdiğinde hep gaz sorunu yaşadık karnınşişiyordu sonra süt arttırıcı şeyler denedim 2.ayın sonunda sadece memeye döndük sağdım önce sonra meme ucu 4.ayda anca memeyi tuttu .Hiç pes etmeyin havuç suyu ,aktarfan ısırgan alın yemeknyapın çok süy yapar,süt arttırıcı çay var eczanede ve bol süt inanın zamanla sütünüz artacaktır ,sağlıkla büyüsün .Boy kiloya gelince sağlıklı büyüsün kilo çok dert değil.Selam kızlar çok kısa anlatmaya çalışacağım
Başından Beri mama+meme gidiyoruz doktor tavsiyesi ile . 68 günlüğüz
İyi dinlenip uyursam az bi artış oluyor neyse uzatmıyım Anlamadığım nokta;
On güne kadar memeden sonra çığlık çığlığaydı mama vermeyecek gibi diildi ki o zaman ben sütümü görüyordum, göz göz çıktığını.emerken göğsüm kupkuru depildi. Şimdi öyle olmamasına rağmen, sütten sora çıplık çığlıpa olmuyo. Günde bir-iki oluyo ve 2 saat kadar uyuyor. Mamaları saat ve miktarı ile not edyorum iki gündür
Sizce ağlamassa böyle devam etsem mi azaltmaya ama kontrole gittiğimizde kilosu özellikle boy gelişimi geride kalırsa diye korkuyorum
Sağol ama 30 cc versem zaten içer çünkü meme ucu ucuna yetiyo ve 2 saat uyutuyoDenemeden bilemezsin belkide sütün daha iyi yetiyor artık. Çişli bez sayısını takip et emdikten sonra mesela 30 cc teklif et açsa yer zaten yemezse doymuş demek. 1 ay sonrada kilosu iyiyse ona göre bi yol izlersin
Sağol kaç günde alışır kiBence yavas yavas azalt ne kadar cok anne sutu alirsa bebek icin daha iyi.Eger emdigi halde doymazsa o zaman emzirdikten sonra biraz da mama yapar verirsin
Teşekkür ederim benim de silikon uç aynenBen 37hafta doğum yaptım zayoftı sezeryandım sütüm az geldi zorlandım ilk başta mama +süt gittim ama mama emdiğinde hep gaz sorunu yaşadık karnınşişiyordu sonra süt arttırıcı şeyler denedim 2.ayın sonunda sadece memeye döndük sağdım önce sonra meme ucu 4.ayda anca memeyi tuttu .Hiç pes etmeyin havuç suyu ,aktarfan ısırgan alın yemeknyapın çok süy yapar,süt arttırıcı çay var eczanede ve bol süt inanın zamanla sütünüz artacaktır ,sağlıkla büyüsün .Boy kiloya gelince sağlıklı büyüsün kilo çok dert değil.
Çok sağolunYeşillik, havuç, bulgur, tahin, yulaf ve üç litre süt içmeyi ihmal etmeyin. Çok da takmayın, süt etkilenir. Gün de beş kez çiş, doyduğunu gösterirmiş. Bezi kuru ve kırmızı tortulu gibiyse doymuyormuş.
Evet benim korkum mama yüzünden memeyi bırakmasınEk olarak mamayı bırakamasan da dünyanın sonu değil, kimseye kendini eleştirtme de derim insanlar uzerine vazife görüyorlar sanki bebeği annesinden fazla düşünebilirmiş gibisevgini ilgini ver yeter bebekler büyüyor
Çok sağol darısı başımaCisli bezi takip ederek denemen gerek, bebeğini gözlemleyerek bir de tabi. Acaba aç mı diye düşünmeyi iyi biliyorum ama geçiyor :) mutlaka önce emzir, doğmadığına kanaat getirirsen mama ver, benimki tok olsa bile mamayı alıyordu bu arada emme refleksleri olduğu için, ben hep aç kalmis diye degerlendiriyordum ama öyle değilmişilk kontrolde 1100gr almıştı ondan cesaret ettim mamayi azaltmayi... bir arkadaşım 5ayda, ben 2.5ayda tamamen kesebildik mamayı. Artik sagip dolaba bile koyabiliyorum. Bunu özellikle söylüyorum ki öyle hemen olmadi diye pes etme, kendine güven, önce emzir ve bez takibi yap :) sorun olursa bildiğim kadariyla yardımcı olabilirim ama bir emzirme danışmanından destek alman tabi ki daha iyi olur... sağlık ocağındaki senden sorumlu ebe de yardımcı olacaktır
Bir de ten tene teması deneyin size daha çok alışır ve yarım saatte bir meme verin,beyine süt artması için sinyal gidiyormuş ,2ay hiç emmeyen 4.ay memeyi ağzına alan çocuğu 28aya kadar emzirdim inşallah size de uzun emzirmek nasip olur.Teşekkür ederim benim de silikon uç aynen
Çaylar hiç işe yaramadı
Pes etMem
Sağol, dün iyiydiAğlamıyorsa yapma canım mama, daha sık emzir, başka türlü arttıramazaın sütünü.. sağlık ocağında tarttırabilirsin, mesela önce tart bir hafta dene sonra yine bak..
Takip edip iyice emin olduktan sonra kesin bence mamayı aç olsa durmaz uyumaz zaten emdikten sonra
Demek ki sütünüz yetiyor elinizden geleni yapıp arttırın sütünüzü ilerde çok faydasını görürsünüz benim kızım maalesef daha çok mama kullandı şimdi hastalıktan gözü açılmıyor
Ay ne güzellBir de ten tene teması deneyin size daha çok alışır ve yarım saatte bir meme verin,beyine süt artması için sinyal gidiyormuş ,2ay hiç emmeyen 4.ay memeyi ağzına alan çocuğu 28aya kadar emzirdim inşallah size de uzun emzirmek nasip olur.
Olabilir yaa teşekkürlergogusleriniz eskisine gore daha sonuk olabilir ama daha kaliteli doyurucu sut uretir artik birde cocugunuzun cenesi kuvvetlenmistir iyi cekiyordur artik
anne sutu verdikten sonra cisini kakasini takip edin doyup doymadigini anlarsiniz
20.gunden sonra bebeklerde bagirsak hareketliligi baslar belkide oyuzden gaz yapip agliyordu ozamanlar
Aynen, mama mayıştırıyo ve sindirimi uzun oldupundan 4 saat bile uyuyor bir andaMeme boş ve kuru olduğunda da süt geliyor, tomrisin emzirme notlarını okur musun google a yazınca bulursun, emzirme kampından bahsediyor orda, o işine yarar mutlaka... mama içince uyumasinin sebebi de şu; anne sütü daha hızlı sindiriliyor fakat mama öyle değil, sindirimi anne sütünden daha zor bu yüzden aynı ölçüde mama sütten daha uzun süre tok tutar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?