• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle biriyle evlenilir mi?

cattycat

Guru
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
1.170
468
323
Arkadaşlar düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Aslında cevap çok basit ama doğru karar veremeyeceğimden korkuyorum. Ne olur yardım edin.

Dört buçuk senedir biriyle beraberim. Benden üç yaş küçük. Beraber olmaya başlamadan önce çok tereddüt ettim ama o zamanlar çok aşıktım ve sorun olmayacağını düşündüm. Şimdi keşke hiç başlamasaydım diyorum. Neyse... Üniversiteden yeni mezun olmuştu. Hemen askere gitti. Hiç yalnız bırakmadım. Kısa dönem yapıp geldi ve iş aramaya başladı. Gel zaman git zaman bir türlü iş bulamadı. Başvurduğu işlere kabul edilmiyordu, kabul edildiği bir iki işi de o beğenmedi. Lise mezununun da yapabileceği kendine yakıştıramadığı işlerdi kabul ediyorum ama ne yazık ki ülkemizde ne saygın üniversite bitirenler bile hak ettiklerini alamıyorlar ki. Ben hep destek olmaya çalıştım. Şimdilik başla, çalışırken başka yerlere de başvurursun, daha güzel işler olur diye motive etmeye çalıştım. Ama zamanla fark ettim ki sorun sadece iş bulmaktaki zorluk değildi. Tembel bir insan. Kibirli. İyi şartlarda yaşamak, daha ilk girdiği işten yüksek maaşlar almak istiyor. Şu an hala bir iş bulabilmiş değil. Zengin bir akrabası haline üzülüp yanına aldı ama ben bunu iş olarak görmüyorum. Yarın öbür gün adam bıksa, ölene kadar sana ben mi bakacağım dese ve çıkarsa yine işsiz. Hani bazı erkek vardır ekmeğini taştan çıkarır. Öyle değil ki bu. Evde oturur iş yok ,bulamıyorum der.

Benim maddi durumum ondan çok daha iyi. Sen beni korkutuyorsun, ben senin masraflarına yetişemem diyor. Haklı da. Ne yalan söyleyeyim ben hiç para hesabı yapmadan yaşamaya alışmışım. Ama ondan da bana bakmasını beklemiyorum. Yıllardır çalışıyorum. Çalışmasam bile ondan bir kuruş istemem. Allah'a şükür ve ailemden Allah razı olsun çalışmasam bile iyi denebilecek bir gelir sağladılar bana. Evlensek evin geçimine de yardım ederim tabi ama erkek de değilim ki, evi geçindirmek erkeğin görevi. Belli bir yaştan sonra seviyorum her şeye razıyım diyemiyorum. Nasıl alıştıysam iyi kötü öyle devam etmek istiyorum evlendikten sonra da. Ayrıca yaşım da 31, evlensem hemen çocuk yapmak istiyorum. Hem ev geçindirmek hem çocuğun masrafları kolay değil. Ama ortada hiç öyle bir durum yok zaten. Gel evlenelim diyen yok.

Maddiyatı geçtim zaten anlaşamıyoruz da. Zamanında kavgalarda bana ağza alınmayacak küfürler etti. Yapı olarak çok sinirli. Ağlama krizlerine girerdim. En küçük kavgada ayrılmakla tehdit ederdi. Yalvarırdım gitme diye. Ne salakmışım. Sonra sevgim aşkım azaldı tabi böyle davranışlarla. Ben ayrılmayı ağzıma almaya başladım. Şu an küfür etmeye falan korkuyor ama evlensek rahatlayıp daha beterini yapar biliyorum.

Şimdi benim sorum şu: Artık öyle pek de sevmediğim biriyle, asla hayalimdeki gibi ya da en azından alıştığım gibi bir hayat yaşayamayacak olsam da er ya da geç iş bulmasını bekleyip evleneyim mi yoksa ayrılayım mı? Aslında cevap tabi ki bitir olmalı ama ya karşıma başka kimse çıkmazsa? Hiç evlenmemekten çocuk sahibi olmamaktansa böyle biriyle evlenmek daha mı iyi? Ne olur mantıklı düşünmemem yardım edin. Şimdiden teşekkürler.

iyi şartlarda yaşamayı kim istemez ki?
insanın burnu havada olmamalı, bu gidişle asla bir iş tecrübesini sahip olamayacak ve nereden mezun olursa olsun tecrübesiz olan birine kimse iş vermez, verse bile fazla bir maaş vermez.
zaten küfürbazın tekıymıs

asla ileride evlenemem, geç olur diye düşünme
ayrıca kötü bir evlilik yaşamaktansa, yalnız kalmak iyidir.
madem sevmıyorsun ve mantık evliliği yapmak istiyorsun, daha iyisini bulabılırsın bence

şu dünyada en önemli şey; dünyadayken cehennemi yaşamamak! ve bu da kötü bir aile ile gerçekleşir :34:

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla yaşınızdan dolayı bu vasıfsız insana kendinizi mecbur hissediyorsunuz ama yanılıyorsunuz.
Hayatın insana neler getireceği ne suprizler bilinmez, belki hayat sizin için daha iyisini hazırlıyor belki gerçekten sevip,sevileceğiniz size uygun bir insanı cıkaracak karşınıza ..
Kendınızı bu kişiye şartlandırmayın bence, yol verin ve hayatın size sunucağı fırsatlara bakın.

Çok haklısın. Kötü bir evlilik cehennem gibi. Aslında olay evlenmek de değil. Zaten çok soğudum evlilikten ama çocuğum olmasını öyle çok istiyorum ki. Arkadaşlarımın çocuklarını gördüğümde gözlerim doluyor artık :((

Anladığım kadarıyla yaşınızdan dolayı bu vasıfsız insana kendinizi mecbur hissediyorsunuz ama yanılıyorsunuz.
Hayatın insana neler getireceği ne suprizler bilinmez, belki hayat sizin için daha iyisini hazırlıyor belki gerçekten sevip,sevileceğiniz size uygun bir insanı cıkaracak karşınıza ..
Kendınızı bu kişiye şartlandırmayın bence, yol verin ve hayatın size sunucağı fırsatlara bakın.

Ne kadar doğru söylediniz. Mecbur hissetmek... tam olarak bu sanırım hissettiğim. Ben yapı olarak çok garanticiyim sanırım:) Ayrılmaya kesin karar verdiğim anda başka biri olmasa da, ömür boyu yalnız kalacak olsam da tamam hazırım demem gerekiyor bana göre. Ama göze alamıyorum ve ileride keşke demekten ölesiye korkuyorum.

herseyın okadar farkındasın kı aslında bıraz cesarete ıhtıyacın var sanırım...bırerkegınnntembel olmasıılerde de esıne bakabilecek bırı olup olmayacağı konusunu meçhul hale getırıyorr...bu konuda güven saglamıyorr....hadı herseyı gectımm küfür de ne demek yaa..!!!! ne hakla ne cürretle.. kım kı o...bunları göre göree lades dersenız cok cekecegınızvar .......ayrıcaa hayat bu her ann karsınıza cok farklı ınsalrda cıkabılırr...bıkac yerde bu örnegı verdım ama sızede sölimmm.... teyzemdee kafasınagöre bırını bulamadıııı olmadı yanı olmayınca ol muyorrr kısmett vardır allahınm bıldıgı ve 37 yasında evlendııı 38 yasında dogurdu1 yasında oglu var sımdı yıne hamıle ve 39 yasında..yanı demek ıstedıgım herseyın hayırlısını dıleyınn....bu gunlerınızı aratmayacak sızıı kat ve katt mutlu edecek hayatınızı anlamdıracak bırıyle omrunuzu bırlestırınn benım nacızane fıkrımmm....allah yardımcınız olsunnnn....

herseyın okadar farkındasın kı aslında bıraz cesarete ıhtıyacın var sanırım...bırerkegınnntembel olmasıılerde de esıne bakabilecek bırı olup olmayacağı konusunu meçhul hale getırıyorr...bu konuda güven saglamıyorr....hadı herseyı gectımm küfür de ne demek yaa..!!!! ne hakla ne cürretle.. kım kı o...bunları göre göree lades dersenız cok cekecegınızvar .......ayrıcaa hayat bu her ann karsınıza cok farklı ınsalrda cıkabılırr...bıkac yerde bu örnegı verdım ama sızede sölimmm.... teyzemdee kafasınagöre bırını bulamadıııı olmadı yanı olmayınca ol muyorrr kısmett vardır allahınm bıldıgı ve 37 yasında evlendııı 38 yasında dogurdu1 yasında oglu var sımdı yıne hamıle ve 39 yasında..yanı demek ıstedıgım herseyın hayırlısını dıleyınn....bu gunlerınızı aratmayacak sızıı kat ve katt mutlu edecek hayatınızı anlamdıracak bırıyle omrunuzu bırlestırınn benım nacızane fıkrımmm....allah yardımcınız olsunnnn....

Teşekkür ederim yorumunuza. Teyzenizle ilgili söylediğiniz biraz moral oldu bana:))

Yaşınızdan dolayı kendinizi bu ilişkiye mecbur hissetmeyin.
Sizin tahammülünüz daha evlenmeden bitmiş.
Tabi ki yeni biri karşınıza çıkabilir.
Ama insan bir yaştan sonra daha da seçici olabiliyor.

Yine de çok kesin net şunu söyleyebilirim:

Sevginizin azalmış olduğu,saygı duymadığınız bir adamla evlenseniz de
mutlu olamazsınız.

ya karşıma başka biri çıkmazsa demişsin?
peki ya çıkarsa?? bunu bilemezsin, olumsuz düşünmeyi bırak, sende farkındasın bu anlattığın adamdan koca da olmaz baba da olmaz. Aslında bitirmeyi istiyorsun da sana biraz cesaret lazım, bırak haketmeyen birini baba yapma, önce çalışıp ekmeğini kazanmayı öğrensin. Öyle armut piş ağzıma düş olmuyor maalesef.

Hepiniz haklısınız kızlar. Peki ayrılırsam ah alır mıyım sizce? Çünkü o beni asla bırakmak istemiyor.

Hepiniz haklısınız kızlar. Peki ayrılırsam ah alır mıyım sizce? Çünkü o beni asla bırakmak istemiyor.

Bırakmak istemiyorsa ayrılık yerine güzelce konuşun, birlikte iş arayın,
destek olun. İstediğim hayat bu. Eğer benim isteklerimi önemseyeceksen
bunu göstereceksen ben varım de.

Çok da ayrılmaya değer sorunlar yok.
İş,tembellik,kibir bunlar aşılabilir bence.

Yalnız küfürleri unutmuşum.
O çok ciddi sorun. Kendini düzeltebilirse ve
bunu uzun zamanda ispatlarsa güvenebilirdim ben sanırım.

Son düzenleme:

ayyy bende bunu anlamıyorum okadar pislik yapp sonra benden ayrılırsan bılmemm neee.. falanfılannn..bence o korksun ah bıle etmesenız herkes ettıgını çeker er yada geç..sakın onunn duygu sömurulerıne gelmee...ağlar zırlar bı zaman sonra bakmışsın ses yokk bı kere kaybetmekten korkan ınsan bunları yapmaz ..sızdee onun samımıyetıne su saatten sonra ınanmıosunuzz sakın acıyıp da acınacak hale dusmeyınn....

Bırakmak istemiyorsa ayrılık yerine güzelce konuşun, birlikte iş arayın,
destek olun. İstediğim hayat bu. Eğer benim isteklerimi önemseyeceksen
bunu göstereceksen ben varım de.

Çok da ayrılmaya değer sorunlar yok.
İş,tembellik,kibir bunlar aşılabilir bence.

Yalnız küfürleri unutmuşum.
O çok ciddi sorun. Kendini düzeltebilirse ve
bunu uzun zamanda ispatlarsa güvenebilirdim ben sanırım.

Ben iş konusunda umudumu kestim bile. İş arayanlar için siteler var biliyorsunuz, ben saatlerce onun yerine bakar hatta uygun gördüklerime başvururdum. Ona söylediğimde sağol diyeceğine bir de neden benim yerime başvuruyorsun diyip tersler hatta bağırırdı.

Ben iş konusunda umudumu kestim bile. İş arayanlar için siteler var biliyorsunuz, ben saatlerce onun yerine bakar hatta uygun gördüklerime başvururdum. Ona söylediğimde sağol diyeceğine bir de neden benim yerime başvuruyorsun diyip tersler hatta bağırırdı.

erkek arkadaşın hem iyi bir maaş istiyor, hem de azim yok! bu nasıl iş?
ciddi anlamda karıyerı olan insanlar gezerek para kazanmıyor; azimle, istekle, büyük bir uğraşla çalışıyorlar
senın erkek arkadaşın bence bu konuyu daha iyi düşünmeli, istekleri ile hareketleri çelişiyor çünkü .

Aslında istiyorum çünkü saygı duymuyorum artık. Onu da mutsuz ediyorum. Ama sonra pişman olmaktan da çok korkuyorum.

bunu bilemezsin ama, sanki ondan başka biri olmayacakmış gibi düşünüyorsun
bana öyle geldi. bu yanlış bir düşünce tarzı
hayatın neler sunacağını bilemeyiz.

Siz aslında evlenince nasıl bir hayat yaşayacagınızın farkındasınız
ve bu nedenle kafanızda böyle çelişkiler varken asla evlenmeyin

Kendinize yazık edersiniz...

erkek arkadaşın hem iyi bir maaş istiyor, hem de azim yok! bu nasıl iş?
ciddi anlamda karıyerı olan insanlar gezerek para kazanmıyor; azimle, istekle, büyük bir uğraşla çalışıyorlar
senın erkek arkadaşın bence bu konuyu daha iyi düşünmeli, istekleri ile hareketleri çelişiyor çünkü .

Aynen öyle. Ben öğretmenim. Çalıştığım okuldaki erkek öğretmen arkadaşlara bakıyorum da işten çıkıp ya dersaneye gidiyorlar ya özel derse. Akşam 10'da eve dönüyoruz diyorlar. Önemli olan para da değil benim için. Beni zengin yaşat demiyorum. Halini vaktini bilerek başladım ama çaba yok ki. Öğle teneffüsünde nasılsın demek için arıyorum mesela yeni uyandım demiyor mu cinlerim tepeme çıkıyor.

Back