Böyle bir kayınvalidenin ismini çocuğuma nasıl koyayım?

peki siz ne düşünüyosunuz isimlerle ilgili,benim kızım olursa azra nazlı erkek olursa kağan deniz düşünüyoruz kısmetse, 2 isim seçtik iki durum içinde, biri eşimden biri benden

Güzel isimler seçmişsinz cnm. İsimler tek daha cok yakısır gıbıme gelıyo cocuga cnku cok gzl ısımler ama azra nazlı yerine azra yada nazlı olsa dha gzl olr bnce. bnm fikrm bu tabi azranın yanına baska ısım olursa gzl olr belkı ama fazla gibi

kızım için "ipek" "nisa" "defne" isimleri var aklımda.

oğlum için "çağrı" "çağlar" (kv.m kayınbabanızındaadını koymayın dedi. koydurmamdedi" eğerkoydurmazsa oğluma bunları düşünüyorum.

belki beni eleştiriceksiniz ama Ben kız olursa elif koymak istiyorum sizce elif ismi nasıl? bu ismi cok seviyorum amaaa Annemın ısmıde elıf.. koyarsam herkes annemın ısmı oldugu ıcın koydugumu zannedecekler ama inanın alakası yok ama koymam herlde zatn oyle sancaklar cunku esıme babasının ısmını koyduruyorum derken kendımde annemın ısmını koymak ıstrsem mahsus koyuyomusum gıbı olr ama elif ismini cok seviyorum kucuk cocugada gıdıyo buyuyuncde gıdıo Elif naz fln mesela

elif simini çok severim bende, eminenin seçtiği isimlerden de en çok ipeği beğeniyorum, 2 isim bencede fazla ama hak geçmesin dedik eşiminde benimde gönlümüz kalmadı hayırlısı belki fikrimiz değişir :)

Hayırlısı olsn cnm daha ne iisimler gelir aklınıza.:):) Elif koymak istememin annemle alaksı yok ama sence ne yapmalıyım

şahsen ben kayınvalide iyi de olsa kötü de olsa ismini koymam kızıma isim kıtlığımı var koyucak bir sürü isim varken

elif beray ismide olabilir. ama kayınbabanızın adını kydurmazsanız bu ismi koymanız inatmış gibi algılanabilir.

bn kayınbabamı seviyorum ismi eski ama yinede koyarım. kayınvalidem kendi ismini koymayacamı öğrendi ya sinirle kocamında adını koymayın diye bağırdı. diğer gün sakinkende koymayın kocamın adını dedi. şimdi koydurmazsa ki zaten bende pek meraklı değilim eski isim koymaya; çağrı ismini koymak stiyorum.

Mecburen koydurcm kayınbabamn ısmını.. ama kız olrsa elif koysam ( elif beray ismide gzlmş aklmda bulndurcm) bu sferde kaynanam annesının ısmını koydu bnm adımı koymadı dıcek aamaa ben annemn adı dıe koymuyormmkiiiiii.... nyse hayrlısı olsn zamanla gorcz.. Sizinkide alemmiş gıcıkmı ne Sanki onun ismi konunca nolcak ona mı benzıcek onun gıbımı olcak onu cokmu sevıcek hay Allah ım ya cok neden boyle dusunuyolarki cocuk sızın ne ıstersenz koyrsınz hakkınız ama karısıolar işde malesef...

Hayırlısı olsn cnm daha ne iisimler gelir aklınıza.:):) Elif koymak istememin annemle alaksı yok ama sence ne yapmalıyım

kayınpederinin ismini koyacaksan elif isminide kızına verebilirsin sen ne dersen de adı annesinin ismini koydu olcak sanki ayıpmış gibi, elif diyosan elif koy

bence de büyükler yaşarken torunlara isimlerin verilmesi garip geliyor.mesela kayınpederin ismi ali ise çocuğuma ben ali diye nasıl sesleneyim.garip oluyor bence.

bir arkadaş elif ismini koymak istiyormuş,annesinin ismi de elifmiş.annenin yanında onun adıyla seslenmek garip gelmeyecek mi:26:

benim kayınpederim de istemişti adı konsun diye ama ben seslenemeyeceğimi söyledim.biraz alındı ama 2 isim koyarak gönlünü yaptık.tabii diğer ismini kullanıyoruz.kayınpederim de oğlumun adını kullnarak ben oyum diyor

Son düzenleme:
ben komplece ailelerin adının konmasına karşıyım, ne gerek var ad koyarak daha çok seviyo daha çok saygı duyuyo olmuyoruz ki, şimdi bu arkadaş koymak istemiyo eşi baskı yapıyo iyimi oluyo böyle, ben babanne olsam istemem birilerinin gönlü niye kırılsınki benim adım konsun diye

ben de koydurmamadımı. eşim "ben beklerim"diyor. kızdım. sanki modern isimlerimiz mi var. kimseden bişebekleme. insanları zor durumda bırakmaktan başka bişe değil bu dedim.

buarada 11gün sonra kv.mdeyim. yaklaştıkça bi değişik ruh haline bürünüyorum. aramadı beni. öncedendeöyle pek aramazdı amaişte insanın aklına gel,yor böyle. eşimin tel.ine baktım. ogünden sonra çok konuşmuşlar. uzun uzun hemde. eşim nöbetçiyken bide. yada gündüz vakti konuşulmuş. eşim bişedemedi hiç ama bilmiyorumki. eğer yemin ettirerek eşine sakın söylemedediyse eşim söylemez zaten.

peki siz ne düşünüyosunuz isimlerle ilgili,benim kızım olursa azra nazlı erkek olursa kağan deniz düşünüyoruz kısmetse, 2 isim seçtik iki durum içinde, biri eşimden biri benden

Kağan Deniz güzel seçim

bana çok tanıdk geldi bu isimler,ancak bu kadar olur :)

aynen,biri eşimden biri benden di

Siz daha nişanlıyken nasıl bir coşkuya gelip de adınızı koyacağım dyebildiniz?

üstelik aynı hatayı yapmaya devam ediyorsunuz,telefonda bu sefer de babamın ismini koyarım demişsiniz.

Bence gereksiz muhabbetler,vakti gelince,arzu da ederseniz koyarsınız onlara da jest olur.ama yok istemezseniz koymazsınız.

siz daha şimdiden pazarlığına tutuşmuşsunuz.insan hamileyken bile doğuma kadar kırk kere isim değiştiriyor,siz nişanlıyken adınızı koyacağım deyip olayı bitirmişsiniz

daha ortada cocuk yok isim icin kavga ediliyor...
INSALLAH ALLAH EN KISA ZAMANDA NASIP ETSIN..
ama ha deyince olmuyor malesef..

Ne münasebet annenin ne giyeceğine bile karışıyor sinir oldum. Kendi giyiminede karıştırma bence,senin kv herkesi yönetmeye çalışıyor bence,asla ne giyiminden nede düşüncelerinden taviz verme,çocuğun adınada doğunca karar verirsiniz. İzne gidince seviyeli olursun ben artık öyle yapıyorum daha rahatım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…