- 9 Temmuz 2021
- 5.351
- 5.187
- 148
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Öyle öyle. Annemi avukata vermesi için zorlayacagım. Annem kirada birde.Teyze kızı ne alaka? Orası annenizin hakkı. Neden ev varken kirada oturacakmış hakkınızı alın.
Teyze kızı ne alaka? Orası annenizin hakkı. Neden ev varken kirada oturacakmış hakkınızı alın.
Dedem anneme hiç destekte bulunmadı. Teyzem en az 40 senedir o evi kullanıyor. Sayımında kirada evi var. 10 senedir teyze kızımda kira vermeden oturuyor. Nette araştırdım, dava 4 sene sürer yazıyor.Bu durumda izale-i şuyu davası açmanızı öneririm. Yasal miras payı olarak anneannenizin 1/4 payı var. Kalan 3/4 çocuklar arasında paylaştırılır.
Ayriyeten bu evleri senelerce kullanmışlar, kira ödediler mi dedenize, ya da dedeniz aynı şekilde annenize de destekte bulundu mu?
Evet dedemin üstüne. Teyzem annem ölünce paylaşalım, 3 e bölelim diyor. Ancak tarla, diger evlerin kirasını kendi alıyor.ayrıca anneannem ne zaman ölür bilinmez. Annem zaten 60 yaşında. Bu kadın ne zaman rahat edecek.Tapu dedenizin üzerine hala sanırim,veraset intikali olarak işlem yapılır. Kimin ne payı varsa ona göre bölünür. Satamazlar hak iddia edemezler bu durumda teyzeniz veya diğerleri. Herkes kendi hakkı ile ilgili hareket edebilir bundan sonra.
Bana da öyle geliyor. Annem buraya gelsin. Avukata götüreceğim onuBir avukatla birlikte hareket etmenizde fayda var,diğerleri oyunlar çevirip hakkı olandan daha azına razı edebilirler annenizi
Dediğim gibi tapuda intikal yapilsin ,web tapudan basvurabilir anneniz bile. Kendi payı belli olur,kirada alır annenizdeEvet dedemin üstüne. Teyzem annem ölünce paylaşalım, 3 e bölelim diyor. Ancak tarla, diger evlerin kirasını kendi alıyor.ayrıca anneannem ne zaman ölür bilinmez. Annem zaten 60 yaşında. Bu kadın ne zaman rahat edecek.
Çok teşekkür ederim. Annem buraya dönsün, onunla konuşacağım. Umarım davayı kabul eder. Annemin hakkını yedirmesini istemiyorum. Ancak teyzelerle kötü olmak istemiyor.Dediğim gibi tapuda intikal yapilsin ,web tapudan basvurabilir anneniz bile. Kendi payı belli olur,kirada alır annenizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?