• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boyle baba olmaz olsun . Evlenirken iyi dusunun

l Gordugunuz mu cikis yolu yok resmen aci cekmeye gelmisim hicbirzaman.mutlu olamayacagim bu izler silinmeyecek..İlerde param olsada evlensemde psikolojim hep bozuk olacak eser kalacak tabi o zamana kadar delirmezsem
size bir şey söyleyim mi bir ara hayatımda öyle büyük bir çıkmazdaydımki az önce söylediklerim gibi hangi fikri üretsem çıkamıyordum içinden. hayal bile edemiyordum geleceği. benimde babamla ilgiliydi sorunlarım. sonra öyle şeyler oldu ben öyle yapamayacağım şeyleri yapmaya cesaret buldum öyle deli yanım açığa çıktıki her şey bir anda düzeldi. (ve ben daha lise yıllarımdaydım) hayatım bir düzene girdi. asla hayal bile edemeyeceğim bir rahatlığa iç huzuruna kavuştum. bende açtığı bütün yaraları sardım. olaylardan uzaklaştıkç abana ne kadar büyük zararlar verdiğini gördüm ve gram vicdan azabı duymadım yaptıklarımdan. diyeceğim şu ki herkesin bir kırılma noktası vardır. sizinki geldiğinde öyle şeyler olacakki bugün hayalini kuramayacağınız bir hayata kavuşacaksınız. adına ne derseniz deyin allah büyüktür deyin, ilahi adalet deyin inancınıza göre siz karar verin ama umudunuzu kaybetmeyin.

size bir şey söyleyim mi bir ara hayatımda öyle büyük bir çıkmazdaydımki az önce söylediklerim gibi hangi fikri üretsem çıkamıyordum içinden. hayal bile edemiyordum geleceği. benimde babamla ilgiliydi sorunlarım. sonra öyle şeyler oldu ben öyle yapamayacağım şeyleri yapmaya cesaret buldum öyle deli yanım açığa çıktıki her şey bir anda düzeldi. (ve ben daha lise yıllarımdaydım) hayatım bir düzene girdi. asla hayal bile edemeyeceğim bir rahatlığa iç huzuruna kavuştum. bende açtığı bütün yaraları sardım. olaylardan uzaklaştıkç abana ne kadar büyük zararlar verdiğini gördüm ve gram vicdan azabı duymadım yaptıklarımdan. diyeceğim şu ki herkesin bir kırılma noktası vardır. sizinki geldiğinde öyle şeyler olacakki bugün hayalini kuramayacağınız bir hayata kavuşacaksınız. adına ne derseniz deyin allah büyüktür deyin, ilahi adalet deyin inancınıza göre siz karar verin ama umudunuzu kaybetmeyin.

Ne oldu ne yaptiniz ki ozelden yazin isterseniz belki.ilham alirim :/

Anneme aciyorum hic gun.yuzu gormedi. Hayatinda hic calismamis biri cahildir de disardaki hayati bilmiyor. Biyere giderken bile babama soleyip gidebilen biri onlar bole gormus bilmis .. Ama bizi dusunur destekler herseyde universiteyi okumamda bile destekcim annem. Bosanabilse annem coktan bosanirdi. Ama babam ole biri degil bosanmak olumle biter ona gore . Asarim keserim havasinda ve gozu donunce cildiracak biri . Annem.korkuyor

canım benim, ben senin bu anlattıklarını 18 yaşında yaşadım acısını iyi bilirim...yıllarca Ona doğru yolu göstermeye çalıştık olmadı... bizde 2 kızkardeştik evde...sürekli içerdi,başını kadından kızdan kaldırmazdı,her türlü rezillik vardı , biz utanırdık onun yaptıklarından...annemizde aynı senin anneciğin gibi, o içerken öbür tarafta ağlardı...
derken bizim okullarımız bitti,elimiz ekmek tutmaya başladı, evi terketti baba müsfettesi(bu arada kardeşim okurken, ben hem okumuştum hem eve bakmıştım,bizi o okutmadı yanı ) bizi hep , evde , ezilecek böcekler gibi gördü... neler oldu neler yaşadım Allah şahit...
kızkardeşim benden önce evlendi, düğün salonunda inan çakmak çaksan tutuşacak gibi sarhoştu,kız babası guya rezil rüsva olduk..sonra ben evlenmeye kalktım,baktım olacak gibi değil...iyice çıktı zıvanadan...
gittim savcılığa şikayet ettim, ınan kadın oldugumuz için daha duyarlı davranıyorlar... bir bir anlattım olanları,çıkarttım savcılıktan eve yaklaşmama kararını, inan kapıya bile gelemedi, o astığım astık öldürürüm lan sizi diye tehdit eden adamı kuzu ettim.bu arada da annem boşanma davası açtı,o bende karı boşamak mezarda biter diyen adam, kuyruğunu kıstı, razı oldu boşanmaya...
diyeceğim şu ; senden 15 yaş büyüğüm,inanın zor değil, bi cesaret adım atın katlanmayın gözyaşına,annene ve kardeşine de sen sahip çık, 22 yaşındayım demişsin ama ınanıyorum sen yaşça daha olgunsun,sakın ola evi tek etmeyin , evlenmeye kalkmayın..az daha , sabret maddi imkanını eline al, sonra yavaş yavaş çıkın o evden,Allah korusun, cinnet anı nedir ıyı bilirim,kendinize koruyun.Allahım sabır versin size ....

katılıyorum aynen, dua edin sabredin, müfakatı sonsuz hayal bıle edemeyeceğiniz gibi oluyor...

Denediniz mi bilmiyorum ama biraz sıkıştırsaniz babanizi.. Eviniz kira ise mesela kiracıya kirayi geciktirin babanizdan istesin, alkol alıp içki içiyorsa vermeyin yok para deyin, girtlaginiza çökecek değil herhalde içki parasi verin diye.
Yani adam rahat yaşamaya alışmış; akşam yemeği hazır önüne geliyorsa, alkol sigara parası veriliyorsa, ihtiyaçları karşılanıyorsa ohhh !
Yani erkek olarak, baba olarak babanizin sorumluluklarini hatirlatmayi deneyin.

canım benim, ben senin bu anlattıklarını 18 yaşında yaşadım acısını iyi bilirim...yıllarca Ona doğru yolu göstermeye çalıştık olmadı... bizde 2 kızkardeştik evde...sürekli içerdi,başını kadından kızdan kaldırmazdı,her türlü rezillik vardı , biz utanırdık onun yaptıklarından...annemizde aynı senin anneciğin gibi, o içerken öbür tarafta ağlardı...
derken bizim okullarımız bitti,elimiz ekmek tutmaya başladı, evi terketti baba müsfettesi(bu arada kardeşim okurken, ben hem okumuştum hem eve bakmıştım,bizi o okutmadı yanı ) bizi hep , evde , ezilecek böcekler gibi gördü... neler oldu neler yaşadım Allah şahit...
kızkardeşim benden önce evlendi, düğün salonunda inan çakmak çaksan tutuşacak gibi sarhoştu,kız babası guya rezil rüsva olduk..sonra ben evlenmeye kalktım,baktım olacak gibi değil...iyice çıktı zıvanadan...
gittim savcılığa şikayet ettim, ınan kadın oldugumuz için daha duyarlı davranıyorlar... bir bir anlattım olanları,çıkarttım savcılıktan eve yaklaşmama kararını, inan kapıya bile gelemedi, o astığım astık öldürürüm lan sizi diye tehdit eden adamı kuzu ettim.bu arada da annem boşanma davası açtı,o bende karı boşamak mezarda biter diyen adam, kuyruğunu kıstı, razı oldu boşanmaya...
diyeceğim şu ; senden 15 yaş büyüğüm,inanın zor değil, bi cesaret adım atın katlanmayın gözyaşına,annene ve kardeşine de sen sahip çık, 22 yaşındayım demişsin ama ınanıyorum sen yaşça daha olgunsun,sakın ola evi tek etmeyin , evlenmeye kalkmayın..az daha , sabret maddi imkanını eline al, sonra yavaş yavaş çıkın o evden,Allah korusun, cinnet anı nedir ıyı bilirim,kendinize koruyun.Allahım sabır versin size ....
Allah kurtarmis sizi inşallah konu sahibi ve bu durumda olab diğer herkesi kurtarır.
çok üzüldüm gerçekten. Allah korkusu olmayan insandan herşeyi bekleyeceksin :(

Allah kurtarmis sizi inşallah konu sahibi ve bu durumda olab diğer herkesi kurtarır.
çok üzüldüm gerçekten. Allah korkusu olmayan insandan herşeyi bekleyeceksin :KK43:
amin canım amin.... gerçekten o yılları yaşarken,hep dua ederdik evde, rabbim bi mucize olsun diye...şimdi çok şükür annem rahatladı ama ömründen de ömür gitti, biz evlendik , yaşanılanlar asla unutulmuyor ama benzeri durumda olan tüm kardeşlerimin Allah yardımcısı olsun.gram vicdan azabım yok yaptıklarımdan

amin canım amin.... gerçekten o yılları yaşarken,hep dua ederdik evde, rabbim bi mucize olsun diye...şimdi çok şükür annem rahatladı ama ömründen de ömür gitti, biz evlendik , yaşanılanlar asla unutulmuyor ama benzeri durumda olan tüm kardeşlerimin Allah yardımcısı olsun.gram vicdan azabım yok yaptıklarımdan

Vicdan azabi duymayin tabi ki.. Ben en çok annelere üzülüyorum. Çaresiz olup evlatları için katlanan annelere. Gidecek yeri ve çocuklarına bakacak maddi imkani olmayınca mecbur evini bırakıp gidemez insan. Ama herkes doğuştan şanslı olmuyor maalesef.. Allahin adaletine inanirim. Herkes bir gün ektigini bicer..

Allah sizlere, cumlemize, onumuzdeki kalan hayatimizda iyi insanlarla karsilasip, güzel kaderler yaşamayı nasip etsin..

Sizin adiniza sevindim. Soyle birsey varki ben duygusal olarak babamdan kopamiyorum hala. Evet bazen ole hale geliyorum ki olse keske dedigim cok oldu ama sonra iyiyken pisman oluyorum. İyi oldugumuz gunler geliyor aklima olmesin diyorum geri. Bu arada ben parami vermiyorum suan babama zaten ogrenci
oldugum icin kendime yetiyor ancak.
Ama onceden verdigim oldu bikac kez. Ve ben calisirkende babam onun benim param mi var derdi aileyz derdi bu bana ilerde beklenti icinde olacagini gosteriyor. Eve bakiyor ama neyle kredi cekti borclarla hep. Bir laf soyleyince hep ayni cumle ben olunce gorursunuz diyor heo bi duygu somurusu. Annesiz babasiz buyumesi psikolojisini bozmus bunu anliyorum ama o kolayi seciyor. Yasamak istemiyormus bizi okutmus bu en buyuk servetiymis. Hakki var tabi lise sona kadar o okuttu lise sonda staja basladim ve para almamaya basladim.ondan hic oncesinde de ole cok harclik aldigim yoktu hicbi zaman bol keseden bise almadim.ne kiyafet ne bise hep kendim calismaya baslayinca aldim. Eskiden beri ise girip cikardi ama artik iyice tozuttu hic calismaya niyeti yok gibi. Para gelecek akrabaya da icki icmiyorum die yalan soyluyor iki lafindan biri yalan oysa kucukken o benim kahramanimdi gucluydu ona hicbise olmazdi. Benimle de surekli yaris halinde universite okudun diye kendini birsey sanma dedi kackez saygisiz evlat oldum ben. Neden cunku artik aklim yetiyor herseye yuzune vuruyorum bazi seyleri ya bagirio yada vurdumduymazliga getiriyor. Birde bizi dovmez ama lafiyla psikolojik baskisiyla dovmusten beter eder arada. Anneme burkac kez vurdu tokat atti etti. Ve ben laf soleyince de hep annemin uzerine yuruyor herseyden annemi sucluyor. Neymis surat asiyomus o calismicak ama biz gulecegiz hep nasil bir kafaysa. Yinede bilmiyorum umutsuz olmak istemiyorum ben hep o duzelsn su zikkimi terketsin mutlu.olalim evlenirken fikan basimuzda bir baba olsun istiyorum. Ama boyle giderse calusmaya baslayinca da evde oturursa bilmiyorum naparim.. Zaten o da sansli dogmayanlardan psikolojisi bozuk psikiyatriye de gitmiyor obu da teklif ettim bem gidiyorum o gitmiyor :( Ben boylesi onu dusunurken hala icim el vrmezken onu terketme dusuncesine yarin vicdan azabi duyarim dusuncesi icindeykn onun bolesine kendini salmasi beni yaralayan.. Bilmiyorum sizin babaniz nasildi bastan beri ama benimki bole iste birde opmesi sevmesi vardir benimkinin.cok ilginc dimi :/

Ev ayırsanız bile yine sizi rahat bırakmayacak anlattığınıza göre. Anneniz gelmese annenize daha çok zulüm yapacak :( Şiddet uyguluyor mu annenize ?
Çok dardasınız, okuyunca içim boğuldu. İnsanın ailesiyle imtihanı çok ağır olsa gerek.
Allah ıslah etsin babanızı. Hangi dünya onun için hayırlısıysa o nasip olsun desem bana kızar mısınız ?

garanti bir iş olmadan asla hareket etme canım.zaten annen yaşı itibarı ile daha mantıklı düşündüğü için yanaşmıyordur bu fikre.artı anne yüreği 2 çocuğunun güvenliğinden emin olmadan o evden çıkmaz..

doğru şartları hazırladığın da babanı öldü farzedin.yani baban gerçekten öldü ne yaparsınız.yaşamaya devam eder yaşamayı öğrenirsiniz.

ben de evden kaçmayı planladım hep çocukluğumda .gerçi babamda içki,kumar,karı kız yoktu da çok bencil ve baskıcıydı.sonra evlendim.ama o da çözüm olmuyor canım.

sabret biraz daha doğru anı bekle...

annenin sağduyusuna da güven .maceracı olma...

Cogu kisi bilir beni babamla ilgili.konularimi.. Tam 6 aydir bos olan adam is buldu iki gun gitti yine biyeri kurtlanmis anlasilan 3. gun gitmedi. Siz siz olun sakinn issiz gucsuz biriyle evlenmeyin. Erkek caliskan olmali. Allahtan suan tek dilegim ilerde hayirli caliskan biriyle evlenmek. Okulumun bitmesine az kaldi bu yaz mezunum insallah. Ama bu neyi cozer ki. Babam daha 48 yasinda ama sanki 60 yasindaymis gibi mizirdaniyor yillardir motorsiklet kullanir butun kis evde oturdu is bulamiyorum diye oysaki birsuru is var begenmiyor. Ya gidiyor burasi kapanir die cikiyor ya cok is var diyor yada insanlarla anlasamiyor. Annem artik bikti kadin hakli olarak. Akrabalar da babami artik ayyas calismayan biri olarak tanimliyor. Kendisi malesef icip icip calismayan biri. İyice zivanadan cikti. Bende psikoloji kalmadi evdeki huzursuzluktan dolayi tedavi goruyorum. Babama hirslaniyorum iyilikle konustum olmadi laf soktum olmadi hep uste cikti hep o konustu bagirdi cagirdi kirdi doktu annemi sucladi hep kndi iyi ona gore. Ne yapacagimi sasirdim daha 22 yasindayim.hayata kustum herseyden bezdim ne hayallerim vardi olsem.de kurtulsam diyorum bazen. Bir insanin babasinin bolesine bencil kendini salmis olmasi o kadar aci verici ki. Hele ki kiz cocuguysaniz. Ben ise girsem bu adam yine calismayacak bana guvenecek eminim cunku ben salagim yillardr haftasonu calisip harcligimi hep kendim cikardim ama.ona sorsaniz beni okuttu guluyorum buna sadece. Eger annemi dusunmesem ise girince kardesimi alir ceker giderdim bu cesaret bende var ama annemde yok. Suan bile annem agliyor babam iciyor. Nasil bir hayat bu cikis yok yol yordam yok. Yasitlarim iliskilerini sevgililerini dusunup kendi hayallerini yasarken ben kendi hayatima kalana kadar hep annemle babami dusunmek zorundayim. Bu aileden nasil feraha cikacagimi dusunmekle geciyor gunlerim. :KK43:
Daha bi kaç yıl önceki yazdıklarını okudum dün ozmn da 22 demişsin sen hiç büyümez misin :KK45::KK45:

Cnm ayni dert bizdede vardi. Annemi ikna edip bosandilar. Annemde calisiyordu bizde calisiyorduk. Cok sukur 8 senedir huzurluyuz. Anneminde kafasi cok rahat. Babamda calismadigi gibi surekli bizden para beklentisi vardi. Yillardir bizi okutmamak icin elinden geleni yapti. Yeri geldiyol para si bile vermedi okula gitmeyelim diye. Ama annemden Allah razi olsun. Cok kol kanat gerdi bize.

Cogu kisi bilir beni babamla ilgili.konularimi.. Tam 6 aydir bos olan adam is buldu iki gun gitti yine biyeri kurtlanmis anlasilan 3. gun gitmedi. Siz siz olun sakinn issiz gucsuz biriyle evlenmeyin. Erkek caliskan olmali. Allahtan suan tek dilegim ilerde hayirli caliskan biriyle evlenmek. Okulumun bitmesine az kaldi bu yaz mezunum insallah. Ama bu neyi cozer ki. Babam daha 48 yasinda ama sanki 60 yasindaymis gibi mizirdaniyor yillardir motorsiklet kullanir butun kis evde oturdu is bulamiyorum diye oysaki birsuru is var begenmiyor. Ya gidiyor burasi kapanir die cikiyor ya cok is var diyor yada insanlarla anlasamiyor. Annem artik bikti kadin hakli olarak. Akrabalar da babami artik ayyas calismayan biri olarak tanimliyor. Kendisi malesef icip icip calismayan biri. İyice zivanadan cikti. Bende psikoloji kalmadi evdeki huzursuzluktan dolayi tedavi goruyorum. Babama hirslaniyorum iyilikle konustum olmadi laf soktum olmadi hep uste cikti hep o konustu bagirdi cagirdi kirdi doktu annemi sucladi hep kndi iyi ona gore. Ne yapacagimi sasirdim daha 22 yasindayim.hayata kustum herseyden bezdim ne hayallerim vardi olsem.de kurtulsam diyorum bazen. Bir insanin babasinin bolesine bencil kendini salmis olmasi o kadar aci verici ki. Hele ki kiz cocuguysaniz. Ben ise girsem bu adam yine calismayacak bana guvenecek eminim cunku ben salagim yillardr haftasonu calisip harcligimi hep kendim cikardim ama.ona sorsaniz beni okuttu guluyorum buna sadece. Eger annemi dusunmesem ise girince kardesimi alir ceker giderdim bu cesaret bende var ama annemde yok. Suan bile annem agliyor babam iciyor. Nasil bir hayat bu cikis yok yol yordam yok. Yasitlarim iliskilerini sevgililerini dusunup kendi hayallerini yasarken ben kendi hayatima kalana kadar hep annemle babami dusunmek zorundayim. Bu aileden nasil feraha cikacagimi dusunmekle geciyor gunlerim. :(

O zaman akrabaya yanına yerleşeceksin başka çaren yok okuyupta evde mi oturacaksın başının çaresine bakıp hemen işe gireceksin yada üniden sevgili bulup evleneceksin beraber hayata atılacaksın
Ozel.sektore nasil guveneyim daha mezun.olacagim arti is bulmam gerekecek. Babam ayri eve cikmamiza izin verecek bir tip degil . Lafta bizi cok dusunur.

Sizin adiniza sevindim. Soyle birsey varki ben duygusal olarak babamdan kopamiyorum hala. Evet bazen ole hale geliyorum ki olse keske dedigim cok oldu ama sonra iyiyken pisman oluyorum. İyi oldugumuz gunler geliyor aklima olmesin diyorum geri. Bu arada ben parami vermiyorum suan babama zaten ogrenci
oldugum icin kendime yetiyor ancak.
Ama onceden verdigim oldu bikac kez. Ve ben calisirkende babam onun benim param mi var derdi aileyz derdi bu bana ilerde beklenti icinde olacagini gosteriyor. Eve bakiyor ama neyle kredi cekti borclarla hep. Bir laf soyleyince hep ayni cumle ben olunce gorursunuz diyor heo bi duygu somurusu. Annesiz babasiz buyumesi psikolojisini bozmus bunu anliyorum ama o kolayi seciyor. Yasamak istemiyormus bizi okutmus bu en buyuk servetiymis. Hakki var tabi lise sona kadar o okuttu lise sonda staja basladim ve para almamaya basladim.ondan hic oncesinde de ole cok harclik aldigim yoktu hicbi zaman bol keseden bise almadim.ne kiyafet ne bise hep kendim calismaya baslayinca aldim. Eskiden beri ise girip cikardi ama artik iyice tozuttu hic calismaya niyeti yok gibi. Para gelecek akrabaya da icki icmiyorum die yalan soyluyor iki lafindan biri yalan oysa kucukken o benim kahramanimdi gucluydu ona hicbise olmazdi. Benimle de surekli yaris halinde universite okudun diye kendini birsey sanma dedi kackez saygisiz evlat oldum ben. Neden cunku artik aklim yetiyor herseye yuzune vuruyorum bazi seyleri ya bagirio yada vurdumduymazliga getiriyor. Birde bizi dovmez ama lafiyla psikolojik baskisiyla dovmusten beter eder arada. Anneme burkac kez vurdu tokat atti etti. Ve ben laf soleyince de hep annemin uzerine yuruyor herseyden annemi sucluyor. Neymis surat asiyomus o calismicak ama biz gulecegiz hep nasil bir kafaysa. Yinede bilmiyorum umutsuz olmak istemiyorum ben hep o duzelsn su zikkimi terketsin mutlu.olalim evlenirken fikan basimuzda bir baba olsun istiyorum. Ama boyle giderse calusmaya baslayinca da evde oturursa bilmiyorum naparim.. Zaten o da sansli dogmayanlardan psikolojisi bozuk psikiyatriye de gitmiyor obu da teklif ettim bem gidiyorum o gitmiyor :KK43: Ben boylesi onu dusunurken hala icim el vrmezken onu terketme dusuncesine yarin vicdan azabi duyarim dusuncesi icindeykn onun bolesine kendini salmasi beni yaralayan.. Bilmiyorum sizin babaniz nasildi bastan beri ama benimki bole iste birde opmesi sevmesi vardir benimkinin.cok ilginc dimi :/

kız çocuklar babaya düşkün olur,bizde öyleydik, takiii kirli çamaşırları ,ortalara dökülünceye kadar.baktı köşeye sıkıştı benle başedemiyor,bu sefer şiddete başvurmuştu,son azıtma zamanlarında oldu bunlar,inş. sen yaşamassın..sabah işe gidicem akşam yine tartışma çıkartmıştı,ben karşılık verdim,yüzümü kapının kenarına vurmaya kalkmıştı,sabah bı baktım alnımda eziklik var,akşam hiçbşey olmamış gibi bana sarılmaya konuşmaya çalışırdı,mangalı yakar mutluyuz bız resmi çizerdi...alkolde işin içine girince kişilik değişmesi olurdu,bizde iyi günler geçirdik tabi tatiller falan ama ufaktım ozamanlar anlam veremıyordum,bi keresinde tatıle gittik bizi yerleştirdiği gibi geri dondü 2 gece gelmedi , meğerse kendine ayrı plan yapmış.attı başından geri döndü aleme gitmek için.
durumun zor, inşallah sizde kurtulacaksınız,babana duyduğun '' kopamıyorum'' hissi için bişey diyemem, ama yanlış kararlar verip daha da kötü olmasın, az daha sabredin,inan herşey güzel olacak sizin içinde

Back
X