Boy kaç yaşına kadar uzar? İlk regliden sonra uzama olur mu?

Kişiden kisiye farklılık gösterir malum genetik kodlar beslenme faktörü yasam sekli.
Ben adet gördükten sonra 3 santim tek uzadim.13 yaşında oldum boyum 167 idi simdi 170
Annemin odu kopuyordu cok uzun boylu olcam diye dua ettigini bilirim zira arkadaşlarım o yaslarda benden daha kisadi ben uzun ahhh anne hep senin yuzunden buraz daa uzasaydim ne olurdu.

Ben de regl den sonra 3 cm uzadim ama bu konuda bir bilgim yok. Sanirim spor isi cok degistirir, benim herhangi bir spor aktivitem yoktu. Voleybol en cok uzatanmis bilginiz olsun.

Bide benim bildiğim insanlar belli bi kodla doğuyor boy için atıyorum anne babanin boyu göz onunde bukundurularak diyelim bi bebegin yetişkin boyu alt sınır 160 üst sınır 170 olsun.Bu aralikta ne kadar yukselip ne kadar da kalacağı beslenmeye yasam kosukkarina göre sekilleip değişiyor.Yanlissam bilen biri duzeltsin.Bide niye böyle bi sey yazdim gece gece anlamadm :-/

Kızlarda 18 yaşlarına kadar uzama devam ediyor diye biliyorum.Ne zaman ergenliğe girdiğine bağlı olarak değişir ama o yaş.Kuzenim 11 yaşlarında oldu boy uzaması durdu şu an 16 yaşında.Benim hala devam ediyor onunla aynı yaştayım.
Genetik çok etkili,bahsettiğim kuzenimin annesi de babası da uzun boylu,abisi ve kendisi de uzun oldu.
Benim annem orta,babam da orta ama biraz kısaya yakın.Boyum 160larda.
Yani çok kasılmayın bence reglden çok genetikle alakalı.Beslenme,spor da etkili tabiiki ama genetik bence asıl etki

15 yaşında regl oldum 1.60 idim 1.67 oldum yani 7 cm uzadım. Erkek kardeşim lise sonda uzamaya başladı 1.70 idi boyu 1.84 oldu. Annem 1.60 babam 1.74. Belli olmuyor yani. Yüzmeye basketbola git uzamak istiyorsan.

Boy meselesinin çoğu genetik.
Uzayacak olan regl sonrası da boy atar. Ana baba kısaysa çocuk da büyük ihtimal kısadır. 13-14 yaşında 1.59'sa kısa biri demek ki. Sanmam 1.65 olacağını.

Boy meselesinin çoğu genetik.
Uzayacak olan regl sonrası da boy atar. Ana baba kısaysa çocuk da büyük ihtimal kısadır. 13-14 yaşında 1.59'sa kısa biri demek ki. Sanmam 1.65 olacağını.
annemiz 1.60 babamız 1.82 ve kız kardeşim 1.60 a yakın annemle aynı diyebiliriz hatta ve 7 ay önce filan regl oldu kısa mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…