Kendimi frenlememe gerek yok çünkü zaten ben konuşmuyorumSana köşeyazarların yazılarını okumanı öneririm . Yorumlama üzerine bana çok şeykatmıştır. Diğer sıkıntın içinde konuşma terapistlerin videolarını izleyebilirsin. Teknolojinin nimetlerinden yararlanalım . Bu devirde her eksikliğimizi gidermemize yardımcı olacakbilgiler var :)
Birde birileri konuşurken kendini frenleyerek daha az konuşabilirsin . karsı tarafı dınleyerek . Söylediklrini onaylamak istersen de bedendiliyle bunarı ifade edersen hem karsındakını sıkmadan kendini ifade edersin hemde onun konuşmasına da fırsat verirsin. inan çabalarsan çok kolay üstesinden geleceğin şeyler...
Nickinizi görünce içim burkuldusohrabın hayatını ben kendi kafamdan tasarladım kitap bitince. Lisede hep öğretirlerdi yazarlar okurun da kitaba bir şeyler kaymasını ister, devamını okura bırakır diye. Kitap bitince ilk bi merak ettim ee nasıl devam etcek hayatları diye ama sonra o bilgi aklıma geldi ve devamını ben getirdim :))
Evet ben de dediğiniz gibi denemek istiyorum belkide önyargılıyım, çok sevecektirim.
Eski sevgilim tipli kitaplar? Anlamadım, kitap ismi mi oedebiyat öğretmeniyim. okuduğunuz kitaplar gayet güzel
mesela aşk uçurumdur, eski sevgilim tipli kitaplar mesela hiç hoş değil bence.
öyle düşünmeyin. aslında okuduğumuz her klasik kitap bakış açımızı, ufkumuzu değiştiriyor; olaylara daha ılımlı yaklaşabiliyoruz. ben bunu hissediyorum.
En kısa zamanda başlıyorum inşallah :)Evet ben de çok ama çok etkılendım herkesten cok Sohrab üzdü benietkisinden çıkamadım bi süre..
Kesinlikle baslayın,her kıtap bambaşka bi dünya.. Boş kitaplar okumuyorsunuz, şimdiki secimleriniz de güzel, ihtiyaca yönelik.. Mesala düşünün anne adayının okudugu kıtap türlerini, şuan hiç ilgimi çekmiyor, hamile olunca emınım bilgiye ac bi şekilde saldrıcam o kıtaplara da
haaa yanlış anlamışımm kusura bakmaKendimi frenlememe gerek yok çünkü zaten ben konuşmuyorumyani hep karşımda ki konuşur. Eğer bana sıra gelirse 2 cümle kursam sanki sıkıyor gibi hissedip kısa kesip lafı tekrar karşı tarafa atıyorum.
Konuşma terapistlerine bi bakayım. Benim için bişeyleri var mıymış :)
evet mesela 100 temel eser gibi.Eski sevgilim tipli kitaplar? Anlamadım, kitap ismi mi o
Evet klasik kitaplsr iyi hoştur. Klasik kitap okuyayım diye sahafa gittim. Balzac tan iki gelinin anılarını, Marquez den Yüzyıllık yalnızlığı, Reşat Nuri den damgayı verdi. Klasik bunlar mu oluyo. Klasik roman bilmeyen okur
Estağfurullah :)haaa yanlış anlamışımm kusura bakma
özgüven ile alakalı sanırım o sıkıntın . onunda çaresi yine kitap ve videolar izleyerek :)
Ooo kk nın en elit insanı topiğime teşrif etmişlerKişisel gelişim ergenlikte çalışıyor ve daha sonra bu tarz kitaplara da destek ihtiyacı duyduğumuz bir durumumuz olunca başvuruyoruz bence. Roman iyidir bence. Bilinçaltına illa ki bir şeyler atılıyor. Ve her şey bilgi değil. Ruhun doysun. Bir şeyi bilmek isteyince zaten onla ilgili bir şeyler okursun.
Hahah çok iyimiş eski sevgilim tiplievet mesela 100 temel eser gibi.
hahaha eski sevgilim tipli kitaplar şey ne bileyim aşk romanı ama içinde hiçbir bilgi olmayan.
ben mesela ona çok dikkat ederim okurken
polisiye okuyorum ama atıyorum içinde malezyadaki kelebek türleriyle ilgili bilgi var. bu hoştur, beni mutlu eder.
Elit dedim dedim inanmadınız bak ne oldu şimdi.Ooo kk nın en elit insanı topiğime teşrif etmişlerya bak mesela mizahşörlerde resmen artık konuşmuyorum farkında mısın? Neden? Çünkü dahil olamıyorum, mübarek hepiniz de baya bilgilisiiniz paylaştığınız şeylere ben hep Fransız işte her yerde öyle kalıyorum, nolcak bu halim
Hımm son cümleni beğendimElit dedim dedim inanmadınız bak ne oldu şimdi.Farkında değilim her yere maydonoz olmaktan yazamıyorum. Aa bana bak ben herrrrrşeyi bilirim kırıcam bu kafayı Şaka yav rahat ol. Bildiğin kadar konuşur bilmediğini öğrenmek için sorular sorarsın öğrenirsin yani. Böyle düşünüp de roman okumaktan da vazgeçme sakın. Bilgi ihtiyaç duyulan bir şey ama ruhu beslemeye muhtacız.
Ben her kitabın insana bir şey kattigina inanıyorum boş yazarlardan da bahsetmiyorsunuz bence kendinizi üzmeyin her kitap bir damla su ama denizleri oluşturan da damlalardir degil mi belki okyanus olamayız ama elimizden geldiğince dolmaliyizSelam kızlar
Şimdi size bir şey sorcam. Sürekli kitap okuyorum, okumayı da çok seviyorum çok şükür burda bi sıkıntı yok. Ama diyorum ki acaba boş kitaplar mı okuyorum? Bu kitaplar bana ne katıyor? Sadece okumamı hızlandırıyor, diksiyonumu düzeltiyor. Okuduğum kitaplar hep roman; Ahmet Ümit, Khaled Hosseini, Gabriel Marquez, harper Lee vsvsvs..
Bi sohbete dahil olsam konuşacak bişe bulamıyorum, her şeyden uzak kalıyorum gibime geliyor. Kitap seçimim mi yanlış sizce? Ama bakıyorum sizlerde benim gibi kitaplar okuyorsunuz - en azından benim gördüğüm kadarıyla çoğunuz.
İşin özü bana birşeyler katacak, genel kültür sahibi olabileceğim hatta belki yakın tarihi öğrenebileceğim kitaplar okumak istiyorum, tavsiyelerinize açığım.
Ama işte roman dışındaki kitaplarda hiç okunmuyor, çok sıkıcı ya.Çok özeniyorum bilgi içeren kitapları okuyanlara. Acaba ben mi yanlış düşünüyorum, hiç bi kitap boşuna değildir dimi?
Hiçbir kitap boşuna değildir canımSelam kızlar
Şimdi size bir şey sorcam. Sürekli kitap okuyorum, okumayı da çok seviyorum çok şükür burda bi sıkıntı yok. Ama diyorum ki acaba boş kitaplar mı okuyorum? Bu kitaplar bana ne katıyor? Sadece okumamı hızlandırıyor, diksiyonumu düzeltiyor. Okuduğum kitaplar hep roman; Ahmet Ümit, Khaled Hosseini, Gabriel Marquez, harper Lee vsvsvs..
Bi sohbete dahil olsam konuşacak bişe bulamıyorum, her şeyden uzak kalıyorum gibime geliyor. Kitap seçimim mi yanlış sizce? Ama bakıyorum sizlerde benim gibi kitaplar okuyorsunuz - en azından benim gördüğüm kadarıyla çoğunuz.
İşin özü bana birşeyler katacak, genel kültür sahibi olabileceğim hatta belki yakın tarihi öğrenebileceğim kitaplar okumak istiyorum, tavsiyelerinize açığım.
Ama işte roman dışındaki kitaplarda hiç okunmuyor, çok sıkıcı ya.Çok özeniyorum bilgi içeren kitapları okuyanlara. Acaba ben mi yanlış düşünüyorum, hiç bi kitap boşuna değildir dimi?
romanları hafife almayın bu kadar. roman farklı bakış açılarından bakabilmeyi sağlar. empati duygusunu geliştirir. romanlarda çok şey katıyor insana.Selam kızlar
Elit dedin geldim. Geç oldu ama beni mi çağırdınOoo kk nın en elit insanı topiğime teşrif etmişlerya bak mesela mizahşörlerde resmen artık konuşmuyorum farkında mısın? Neden? Çünkü dahil olamıyorum, mübarek hepiniz de baya bilgilisiiniz paylaştığınız şeylere ben hep Fransız işte her yerde öyle kalıyorum, nolcak bu halim