Boşuna mı okuyorum bu kadar kitabı?

Kendimi frenlememe gerek yok çünkü zaten ben konuşmuyorum yani hep karşımda ki konuşur. Eğer bana sıra gelirse 2 cümle kursam sanki sıkıyor gibi hissedip kısa kesip lafı tekrar karşı tarafa atıyorum.

Konuşma terapistlerine bi bakayım. Benim için bişeyleri var mıymış :)

Evet ben de çok ama çok etkılendım herkesten cok Sohrab üzdü beni etkisinden çıkamadım bi süre..

Kesinlikle baslayın,her kıtap bambaşka bi dünya.. Boş kitaplar okumuyorsunuz, şimdiki secimleriniz de güzel, ihtiyaca yönelik.. Mesala düşünün anne adayının okudugu kıtap türlerini, şuan hiç ilgimi çekmiyor, hamile olunca emınım bilgiye ac bi şekilde saldrıcam o kıtaplara da

Eski sevgilim tipli kitaplar? Anlamadım, kitap ismi mi o

Evet klasik kitaplsr iyi hoştur. Klasik kitap okuyayım diye sahafa gittim. Balzac tan iki gelinin anılarını, Marquez den Yüzyıllık yalnızlığı, Reşat Nuri den damgayı verdi. Klasik bunlar mu oluyo. Klasik roman bilmeyen okur

En kısa zamanda başlıyorum inşallah :)

haaa yanlış anlamışımm kusura bakma
özgüven ile alakalı sanırım o sıkıntın . onunda çaresi yine kitap ve videolar izleyerek :)

Kişisel gelişim ergenlikte çalışıyor ve daha sonra bu tarz kitaplara da destek ihtiyacı duyduğumuz bir durumumuz olunca başvuruyoruz bence. Roman iyidir bence. Bilinçaltına illa ki bir şeyler atılıyor. Ve her şey bilgi değil. Ruhun doysun. Bir şeyi bilmek isteyince zaten onla ilgili bir şeyler okursun.

evet mesela 100 temel eser gibi.
hahaha eski sevgilim tipli kitaplar şey ne bileyim aşk romanı ama içinde hiçbir bilgi olmayan.
ben mesela ona çok dikkat ederim okurken
polisiye okuyorum ama atıyorum içinde malezyadaki kelebek türleriyle ilgili bilgi var. bu hoştur, beni mutlu eder.

haaa yanlış anlamışımm kusura bakma
özgüven ile alakalı sanırım o sıkıntın . onunda çaresi yine kitap ve videolar izleyerek :)
Estağfurullah :)

Bana da sorun özgüvenden kaynaklanıyor gibime geliyo ama ne bileyim aslında o kadarda özgüvensiz değilim. Bakalım bi hal çaresini bulucaz inşallah

Ooo kk nın en elit insanı topiğime teşrif etmişler ya bak mesela mizahşörlerde resmen artık konuşmuyorum farkında mısın? Neden? Çünkü dahil olamıyorum, mübarek hepiniz de baya bilgilisiiniz paylaştığınız şeylere ben hep Fransız işte her yerde öyle kalıyorum, nolcak bu halim

Hahah çok iyimiş eski sevgilim tipli
Ahmet Ümiti o yüzden seviyorum. İstanbul'u ya da hangi şehirde geçiyorsa olay o kadar güzel betimleyip, tarihini o kadar güzel anlatıyor ki

Elit dedim dedim inanmadınız bak ne oldu şimdi. Farkında değilim her yere maydonoz olmaktan yazamıyorum. Aa bana bak ben herrrrrşeyi bilirim kırıcam bu kafayı Şaka yav rahat ol. Bildiğin kadar konuşur bilmediğini öğrenmek için sorular sorarsın öğrenirsin yani. Böyle düşünüp de roman okumaktan da vazgeçme sakın. Bilgi ihtiyaç duyulan bir şey ama ruhu beslemeye muhtacız.

Hımm son cümleni beğendim
Roman okumaktan vazgeçilir mi kız

Neden boşuna olsun ki her kitap sen fark etmesen de sana bir şeyler katar. Seni sen yapar. Roman okumak insanları anlamayı, empati duymayı, vicdanı öğretir, insanların siyah ya da beyaz olmadığını görürsünüz romanlarda. İnsani anlamda sana artısı çoktur yalnızca yavaş yavaş biriktiği için hissetmiyorsun bunu.

Ayrıca bence insan içinden neyi okumak geliyorsa onu okumalıdır. Zorlama kitap okumayı hiç sevmem. Dönem oldu hep roman okudum, şimdi yaşım ilerledi psikoloji, sosyoloji okumayı seviyorum romanlar ilgimi çekmiyor. Siz de akışına bırakın :)

Ben her kitabın insana bir şey kattigina inanıyorum boş yazarlardan da bahsetmiyorsunuz bence kendinizi üzmeyin her kitap bir damla su ama denizleri oluşturan da damlalardir degil mi belki okyanus olamayız ama elimizden geldiğince dolmaliyiz

Hiçbir kitap boşuna değildir canım
kitap türlerini konularını değiştire değiştire okursan daha iyi olur tabi . Mesela gelişim kitapları olur edebiyatta yeri olan yazarlar olur . Gerçekten bazı kitaplar insanlara çok çok şeyler katıyor. Bazı insanlar da var ki sadece aşk kitapları okuyorlar o da sorun bence. Çünkü hayatta her şey aşk değil ki hayatın gerçeklerini anlatan kitaplar okuyunca ufkumuz daha da genişler

romanları hafife almayın bu kadar. roman farklı bakış açılarından bakabilmeyi sağlar. empati duygusunu geliştirir. romanlarda çok şey katıyor insana.

Elit dedin geldim. Geç oldu ama beni mi çağırdın

Neye merakınız var önce onu düşünün. Tarih mi seviyorsunuz , biyografi mi , felsefe mi ? Ona göre kitap araştırıp okuyabilirsiniz. Mesela ben tarih okumayı çok severim. Yaşanan olaylar, akıllı hamleler vs beni çok etkiler. Ya da dinler dikkatimi çeker. İnsanlar üzerinde etkileri, yaşam tarzları, yıkılmaz kuralları neler diye? Bende roman okumayı çok seviyorum çok kaliteli kitaplar var ama birşey katmadığını düşündüğüm çok zaman oldu. Sonrasında bilgi alabileceğim, yorum yeteneğimi güçlendren kitaplar okumaya ağırlık verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…