Boşanmış küçük çocuğu olanlar bakabilir mi lütfen?

kalbimvesen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
94
56
88
İyi günler sevgili kk üyeleri. Geçmiş bayramınız mübarek olsun. Biraz uzun olacak hakkınızı helal edin.
Konuma gelirsek doğumuma 1 ay kala eşimden ayrıldım. Boşanma davamız 1 buçuk yıl sürdü sonunda anlaşıp boşandık. Çocuğumuzu boşanma davası bittikten sonra görmeye başaladı (1 buçuk yaşından itibaren) . Ayda bir kez canı istediği zaman çocuğumuzu gördü karara uymasada gösterdim. Küçük olduğu için gerektiğinde yanında gittim. Yanında gittiğim dönemlerde tavrı değişikti. Bana birkaç defa barışmak istiyormusun sorusunu sordu ve benim evlenmeye kalkarsam dava açıp velayeti almakla tehdit etti. Buraya kadar hep sustum ve sorun çıkarmadım. Yeri geldi hergün çocuğumuzun fotoğrafını attım sırf babası özlerse diye. Bunları anlatıyorum çünkü ben hiç bir zaman engel olmadım görmesine.
En sonunda rahatsızlık vermeye başladı ve tavrımı koyup geleceği zaman msj atmasını istedim. 2 ay gelip görmedi. Bayramda hakkı olmamasına rağmen önceden gelip görmek istedi bunada musade ettım aramızda tartışma geçti . Bugünde msj atmış çocugu şu günlerde göreceğim ve 1 ay yatılı alcam diye çocuğumuz daha 3 yaşında huyunu bilmez yediğini içtiğini kararda tam net değil ne yapacağımı bilmiyorum vermesem suç işler miyim? 1 ay ayrı kalan anneler ne yaptınız? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

bosanma ilaminizda yazan gunler disinda goremez; gormek icin zorluk cikarirsa polise basvurma hakkiniz var.

bosanma ilaminizda yazan gunler disinda goremez; gormek icin zorluk cikarirsa polise basvurma hakkiniz var.

1 ay ayrı kalmak ne demek ya.
Anasını arar o yavru.
Neden kabulleniyorsun hemen.
Adam ne dese tamam .
Boş bulmuş meydanı
1 ay da alır 1 yılda böyle giderse
Karar neyse o de . Avukata git ne diyelim

1 ay alma Hakkı yok ki . Belli Günler'de görebilir sadece o daha anne çocuğu 1 ay ne demek .
Kararı gösterin .
Kararda kesinlik yok avukatlara sordum biri alır diyor biri alamaz bende neye inanacağımı şaşırdım

Ben yaz tatilinde 1 ay veriyorum, hatta sömestr tatilinin ilk 1 haftası da..
Ama biz anlaşmalı boşanırken protokolü buna göre hazırladık.
1 ay aldığında haftasonları bana geliyorlar haftaiçi baba da kalıyorlar.
Normalde de haftaiçi bendeler haftasonu babada, yani tam tersine dönüyor durum.
Ama kesin bir madde yoksa 1 ay baba alır diye, vermek zorunda değilsiniz.
En fazla hacze gider, hadi canım hadi derler adama..

3 yaşında çocuk kararda okul çağına geldiğinde diyor ama başka yerde başka cümle var bizim çekişmeliydi son anda anlaşmalı oldu o yüzden karışık. Anladığım kadarıyla siz aynı şehirdesiniz benim eski eşim 7 saat uzakta. Kendisi zaten düzenli görmüyor.

protokolünüzü görmedim, maddelerini bilmiyorum o yüzden net bi cümle kuramıyorum.
Ama hakim 1 ay görüş verdiyse isterse uzayda olsun vermek zorundasınz.
Ama öyle bir madde yoksa hiç bir hak talep edemez en fazla tekrar velayet davası açıp günlerin düzenlenmesini talep edebilir bildiğim kadarıyla.
Kahdem diye bir site var; kadınlara hukuki destek merkezi.
Oraya bir yazın isterseniz, bir kaç avukat fikir verir en azından.

Teşekkürederim 3 avukata sordum protokolü gösterip 1i alır 2si alamaz dedi. Sırf inadı için istiyor normalde böyle bir talbi yoktu

Teşekkürederim 3 avukata sordum protokolü gösterip 1i alır 2si alamaz dedi. Sırf inadı için istiyor normalde böyle bir talbi yoktu
Tahmin edebiliyorum :) Allah yardımcınız olsun, hepimizin dönem dönem yaşadığı saçmalıklar işte.
Alışmaya çalışın.

Baba çocuğu aldığında kim bakıyor. (mesela babane var mı ? )
Tam anlamıyla bakımını yapabilecek mi?
Gerçek anlamda babalık sevgisi var mı ?
Çocuk babayla mutlu mu ?
Bunlar çok önemli.

bunların tamam olması halinde kesinlikle gönderirdim ben olsam.
sorumluluk alsın. hayatın, bir çocuk sorumluluğunun kolay olmadığını kesinlikle bilmeli.

Bu maddelerden biri bile eksikse de asla uzun süreli göndermezdim net !

Babanne var ama kendı oğlu bile yemeklerini yemezdi. Ayrıca hep sorun çıkaran bir kadındı. Kendisi işe gider büyük ihtimal ilgilenecepini sanmam ilgilense bile ben yanındayken bile çocuğu sinir ediyordu. Çocuğum sokakta gördüğü insanı bile sever sevgi doludur. Evde büyükbaba var oda hastaymış denilene göre.

yeniden evlenmemin bir sebebi de bu eski eşimle..çocuğu alıcam tatile gidicem filan demesi...huyunu bilmez ne yer ne içer diye düşünmekten verem olmuştum..suyuna gidin..bak ben sana zaten istediğin zaman gösteriyorum falan diyin..polis molis olmasın inatla giderse illa alır ..ben zaten senden kaçırmıyorum azcık büyüsün falan duygu sömürüsü yapın..

Yeniden evlenince geçti mi inadı peki? Bu zaman kadar hep suyuna gittim gitmediğim zaman iş böyle oluyor. Duygusu yok bence. Biranda çocuk kıymete bindi. Evlenemezsin diyor evlenecekse onunla evlenmelıymısım yoksa velayeti alırmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…