• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış kadınlar konu açsa cesaret olsa BDV de.

Kulolurum

Allah'ım kızımla birlikte güzel bi hayat nasipEt🙏
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2021
135
91
13
36
Burada bende zaman geçiriyorum konu okuyurum, yorum yapıyorum ama görüyorum ki cesaret etmek oldukça zor çoğu kadınlarda.
Benimde problemim sorunlarım var elbette boşanacak dertmi diye kafama takıyorum zaman zaman.
Öyle zor(Muş) gibi geliyor ki boşanmış kadın olmak tabikide zordur..
Pisikolojik&fiziksel şiddeti, ihaneti, küfürü ve hakareti yaşayıp mutsuzluğa katlanmaktansa boşanmak daha sağlıklı bir karar elbette bunun için boşanmaya karar vermek zor geliyor bu konuda fikrirleriniz neler.
Ben yaptım pişman değilim hayatım daha güzel oldu diyen kadınların hikayelerini okusak burada. Neler yaşayıp boşandınız hayatınız daha güzel oldu mu?
Birinin hayatına dokunmak için mesela tabiki isteyen yazabilir boşanma pisikolojisi ve sonrası nasıl bir süreç okumak isterim yorumları.Herkese teşekkür ederim okuduğunuz için.🌺 Konumu güncellemek istiyorum eşimin 2 aydır bı kadınla yazıştığını konuştuğunu gördüm. İnkar etmedi sen işle çocukla ilgiliydin konuşma ihtiyacı hissettim sadece sohbet ettik desede her konuşma 40 dakika en az kadın buna canım diyor eşim ona çikolataları beğendin mi tatlım yazmış. Yoğun iş temposu var eşimin evde hiçbir iş beklemem yemek yediği tabağı bile ben toplarım. Hiçbir görevi yok evde çocuğun dersini ben yaptırırım işin yoğun derim. Başka kadınla saatlerce sohbet etmesini o sohbetin ona iyi gelmesini hazmedemiyorum.. eve gelmeden önce hep dakikalarca onunla konuşmuş günlerce.. Başka kadının sohbeti ona iyi gelmesi çok canımı yakıyor. Aldatmadım görüşmedim buluşmadım diyor sonuçta konuşması da sadakati etkiliyor. Çikolata yollamış çok kötü bir gün geçirdi diye yolladım diyor. Off of çok değersiz hissediyorum kendimi. Böyle bişey yaşasaydınız ne yapardınız? Bana karşı soğuktu zaten 1 yıldır falan ama böyle bişey tahmin etmezdim hiç. Şimdi ilgili pişman ama içimde kırılan güvenim le nasıl yaparım bilmiyorum şans ver affetme hemen ama zaman ver kazanacağım güvenini ,, bunu atlatacağız diyor. Affetmedim ama zaman verdim böyle bişey atlatılır mı. Kaybedilen güven geri kazanılır mı? Bitap durumdayım şu anda.. Karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın ellerim titriyor hala çünkü.

Son düzenleme:
Burada bende zaman geçiriyorum konu okuyurum, yorum yapıyorum ama görüyorum ki cesaret etmek oldukça zor çoğu kadınlarda.
Benimde problemim sorunlarım var elbette boşanacak dertmi diye kafama takıyorum zaman zaman.
Pisikolojik&fiziksel şiddeti, ihaneti, küfürü ve hakareti yaşayıp mutsuzluğa katlanmaktansa boşanmak daha sağlıklı bir karar elbette bunun için boşanmaya karar vermek zor geliyor bu konuda fikrirleriniz neler.
Ben yaptım pişman değilim hayatım daha güzel oldu diyen kadınların hikayelerini okusak burada. Neler yaşayıp boşandınız hayatınız daha güzel oldu mu?
Birinin hayatına dokunmak için mesela tabiki isteyen yazabilir boşanma pisikolojisi ve sonrası nasıl bir süreç okumak isterim yorumları.Herkese teşekkür ederim okuduğunuz için.🌺
Ne psikolojik şiddet gördüm ne fiziksel, gene de bosandim, insanlara aliskanliklardan kopmak zor geliyo, bilinmeyene adim atmak korkutuyo, o yuzden de eziyet bile çekse yasadigi kaosa konfor alani gibi yapisiyo, basina gelecekte bilinmezlik yok cunku evli kalirsa. Biraz cesaret lazim, biraz da aile destegi, kimse mutsuz oldugu bi ortama mahkum etmese kendini keşke

Boşanmadım ama ailemde çok fazla boşanan kadın var. en yakını annem 43 yaşında boşandı hemde 5 çocukla tek artısı evi vardı birde çalışıyordu ama öyle iyi para kazanmıyordu 2-3 ayrı yerde çalıştı bende çalışıp evii geçindirdik kardeşlerim henüz okuyordu o dönem maddi olarak çok zorlandık ama huzurumuz vardı sonra aşk tekrar kapısını çaldı aşık oldu tabi hepimiz karşı çıktık (cahillik etmişiz) çok da mutlu oldu hala evli. Yani tabi hiç bi yuva dağılsın istemem ama evlilikte şiddet hakaret varsa bunlar düzelmiyor olan giden yıllarına oluyor. Sorunsuz evlilik yok ama size saygı duymayan bir eşiniz varsa emin olun bugününüzden daha mutlu olursunuz

Merhabalar canım. Ben sana boşanmış tecrübelerimi aktaramayacağım lakin bir kaç cümle söylemek isterim. Kimse senden senin mutluluğundan önemli değil. Yaşayacakların dünyanın sonu da değil. Nefes alıyorsan umut vardır ve mutlu olmadığın ortamda bulunmak zorunda değilsin. Bir adama mecburda değilsin. Yaşadıklarını detaylı bilmiyorum lakin ailen arkadandaysa çalışma gücün var ise boşanabiirsn. Nafaka mevzularıda var tabi kanıt topla derim. Eşin kusurlu sayılırsa ondan alacağım nafakaylada geçinirsin. Diceğim o ki kendine en çok sen lazımsın kendini tüketme 💜

Hayata bir kere geliyoruz o yüzden kötü ilişkilerden hep kaçtım.
Mutlu olduğum bir evliliğim var ama saydıklarının birini yaşasam boşarım net.
O yüzden ben aslında boşanan kadınları daha cesur görüyorum.

Bir kapı kapanır, bin kapı açılır üzülmeyin :KK37:

Birinin hayatına dokunmak için mesela tabiki isteyen yazabilir boşanma pisikolojisi ve sonrası nasıl bir süreç okumak isterim yorumları.Herkese teşekkür ederim okuduğunuz için.🌺
Merhaba ben evli atanamamis bir öğretmen ve bir anneydim. Bunların içinde anne olmayı çok seviyordum sadece diğerlerini hiç sevmiyordum. (Sıkıntıları yazmayacağım).
Boşandım. Farklı işlerde çalıştım. (Öğretmen olarak). Sonra üniversitesiye girdim. Tabi 20 kilo aldıran stresli bir süreç ti.
Sonra aşık oldum evlendim. Şimdi çok şükür keyifli bir hayata sahibim. Bunların hepsi bir günde olmuyor. 10 yıl içinde oldu herşey.

Ne psikolojik şiddet gördüm ne fiziksel, gene de bosandim, insanlara aliskanliklardan kopmak zor geliyo, bilinmeyene adim atmak korkutuyo, o yuzden de eziyet bile çekse yasadigi kaosa konfor alani gibi yapisiyo, basina gelecekte bilinmezlik yok cunku evli kalirsa. Biraz cesaret lazim, biraz da aile destegi, kimse mutsuz oldugu bi ortama mahkum etmese kendini keşke
Ben üzerine birşey daha eklemek istiyorum bu söylediklerinizin. Kadınlar bazen kocalarından aldıkları sıfatları seviyor. O sıfata yapışıyor.

Boşanma asamasindayim ..9 aylik kızımla geldim babaevine ..3 ay oldu görüşmüyorum..gelir gelmez boşanma davası açtım..bnde de vardı şiddet hakaret,küfür,psikolojik şiddet.. cocugum için katlandım, çocuğum için bosaniyorum ..psikolojisi bozulmasın öyle bir ortamda büyümesin diye..
3 ay oldu geleli , bazen o günler aklıma geliyo.kendi kendime agliyorum..sonra kızımın bi gülüşüyle herseyi unutuyorum ..gercekten bu bosanma süreci çok yıpratıcı insanı maddi manevi .. 10 gün sonra hem kızımın doğum günü,hem de evlilik yildonumu ..ne kadar zor olsa da herseye rağmen ayakta durmak zorundayim kızım için ..duruşma martta ..şuan o kadar huzurluyum ki kızımla oh be diyorum ..niye katlandım ki o kadar ..
Şimdi ki hedefim bu sene tyt hazırlanıp dışarıdan üniversite okuyup meslek sahibi olmak ..kizim için kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarımın üzerinde durmam lazım.. hersey kızım için bu saatten sonra. 🌼

Ben üzerine birşey daha eklemek istiyorum bu söylediklerinizin. Kadınlar bazen kocalarından aldıkları sıfatları seviyor. O sıfata yapışıyor.
Valla bana eziyet edecek adamin sifatina tükürürüm. Baska da bi sifat lazim degil bana.

Ben evliliğimde çok şükür ki mutluyum. Ama boşanmış olan görümcem var. Ailesinden en çok maddi manevi desteği eşim verdi... Oyuzden görümcemin yaşadıklarını biliyorum. Şiddetin her türlüsü ve aldatma...

Kesin boşanmaya karar verdiğinde hiç sevgim kalmadı demişti. Ama süreç çok ağır ve zordu ki boşanma döneminde kadın bir deri bir kemik kaldı. Çünkü 2 tane çocuğu vardı...

Hiç sevmediği halde zorlamıştı o dönem görümcemi ama hiç keşke boşanmasaydım demedi. İyiki boşamışım dedi...

Bu arada görümcem lise mezunuydu çocuklarını ders çalıştırırken kendide bişeyler öğrenmeye çalışırdı aöf'den üni okudu sonrasında sözleşmeli olarak öğretmenlik yaptı. Kpss'ye girdi sözleşmeli olarak çalıştığı yere kadrolu olarak atandı... Sonrasında da kocaya tekmeyi bastı🤣

Çocuk olduğu için çok daha zor oluyor ama herşey tamamen bitince derin bir nefes alacaksınız. İyiki diyeceksiniz.

Yılların vermiş olduğu alışkanlıklar var onlari bırakmak tabiki kolay olmayacak ama hepsi için sabır lazım...

Allah size ve sizin gibi olan başı dik, alnı açık ve gururlu kadınlara sabır versin. Bu süreci çok güzel ve kolay anlatın... Dualarım her zaman sizinle...🤲🏻🥰

Geçen sene tam da bu zamanlar boşanma aşamasına girdim Nisan ayında da boşandım bir kızım var 3.5 yaşında kendim öğretmenim ailem tam destek arkamda
Ona rağmen öldüm sanmıştım acıdan ki ben de fiziksel siddet hakaret küfür yüzünden boşandım o dağ ayısı eski eşimden
Zaman o kadar iyi geldi ki bana bir gün olsun keske bosanmasaydım demedim neden daha önce boşamadım ki ben bunu diye sordum kendime çünkü her geçen gün kendime olan güvenimi saygımı tüketmişti bu adam
Şimdi iyileşme sürecindeyim yas dönemi bitti hala üzüldüğüm zamanlar oluyor bir yuva yıkmak kolay degil hele ki cocuk da varken ortada ama çocuğum icin olması gereken buydu onu huzurlu bir evde büyütebilmek..
Tek dileğim çocuğumu güzel bir şekilde büyütmek karşıma çıkan insanlar oldu ama ben istemedim çünkü daha hersey çok taze bence
İleride kızım olduğu icin evlenebilir miyim bilmiyorum çok büyük sorumluluk gibi geliyor burdaki yorumlarda gözümü korkutuyor zaten ama herseye rağmen bana zerre saygı duymayan bir pislikten kurtulduğum icin çok çok mutluyum

Dünyanın en zararlı bağımlılığıydı, korkunç günler yaşadım. Burada yazanlara ek olarak berbat şeyler de oldu. Boşanmayı bile o istedi ben isteyecek kadar bağımlılıktan kopamamıştım. Ne komik. Boşandığımız saniye bambaşka birine dönüştüm. O “ne olacak böyle, düzelecek mi, sürünecek miyim bir ömür” düşünceleri, o tedirginlik uçtu gitti ya. Dünyaya geri döndüm adeta.
Boşandıktan 20 dk sonra pişman oldu eski eşim. Aylarca barışmak için çabaladı. Benden daha bağımlısını daha kolay kullanacağı birini bulamazdı çünkü.
Şimdi sağlıklı ve mutlu bir evliliğim var. Bebiş için hayaller kuruyorum. İnanamıyorum kabullendiklerime, yaşadıklarıma zamanında.

İki çocuğum ile boşanma aşamasındayım. Yaklaşık 6 yıllık ağır psikolojik ve fiziksel şiddetten sonra sonunda yeter diyebildim. Ailem bana sonuna kadar destek oluyor. Sosyal hayatım da düzene girmeye başladı. Maalesef yasal süreçler aşırı uzun sürdüğü için halen boşanamamış olsam da ben o evden gittiği gün hayatımı elime aldım. İnanılmaz mutluyum. Keşke bu kararı daha önce alsaydım diyorum. İki tane küçücük çocuğun sorumluluğu ve hayatımı yalnız bir kadın olarak idame ettirmenin zorluğuna rağmen hem de. İYİ Kİ...

Ailesine evine çocuklarına tabiri caizse dört elle sarılan bir bayandım 13 yıllık evliliğimi bitirdim iki çocuğa rağmen . Çok ağır geçirdim süreci gözlerimi kaybediyordum az kalsın ağlamaktan . gecelerce uyuyamadım sabahlar olmayı bilmedi kilo kaybettim . İki yıl bitti .Şimdilerde daha iyiyim çok şükür . Bu derece fedakarlığımı maddi ve manevi sömürülmemi enayi yerine konulmamı salak olarak bakılıp her ay başka kadınlarla yazışmaları aldatılmalarımı bitirdim boşanmakla .... daha yeni kendime geliyorum diyebilirim. Çok zor bir süreç Rabbim düşmanıma yaşatmasın . ...

Ben artık öldüm dedim sanki yer yarilsa ben icine girsem. Onu tanidigimi sandigim.ve evlilikte tanidigim insan arasinda gidip geliyordum.Yasadigim endise vucudumdan cikti resmen. Once bir anda kilo verdim yemek yemek yataktan cikmak bile içimden gelmiyordu anksiyete basladigi icin sonra tam tersi kilo aldim.Su an diyetteyim aldiklarimi geri vermeye calisiyorum. Benim icin bosanmak cok zor oldu. Cok agladim cok uzuldum. Ama bir omur boyle de devam edemezdim. Cunku artik psikolojim bunu kaldirmiyordu. Onun gosterdigi tavirlarla yaptiklariyla ve gorduklerimle iyi ki diyebildim. Bosanma asamasinda barismayi dusunmustum ama olan bitenlerle ilgili son olaylari duydugumda iyi ki kanmamisim..Kolay bir surec degil gercekten. Hala daha umutsuz oldugum endise duydugum zamanlar oluyor gelecek kaygisi adina. Yine de boşandığım için Pisman degilim.Allah da pişman etmesin.Kac ay boyunca is aradim hala da ariyorum. Olan biten yasadiklarim guvenimi yitirmeme sebep oldu biraz .Ama bende bosanmanin ustunden hic bir olumlu gelisme daha olmamasina ragmen hayatimda diyorumki iyi ki bosanmisim.Bunu diyebilcegimi hic sanmayan biri olarak ozellikle.
Ama bazen senin bitiremedigini karsindaki
insan yaptiklariyla senin gozunde olan degeri de kendini de bitiriyor.

Boşanmadım ama ailemde çok fazla boşanan kadın var. en yakını annem 43 yaşında boşandı hemde 5 çocukla tek artısı evi vardı birde çalışıyordu ama öyle iyi para kazanmıyordu 2-3 ayrı yerde çalıştı bende çalışıp evii geçindirdik kardeşlerim henüz okuyordu o dönem maddi olarak çok zorlandık ama huzurumuz vardı sonra aşk tekrar kapısını çaldı aşık oldu tabi hepimiz karşı çıktık (cahillik etmişiz) çok da mutlu oldu hala evli. Yani tabi hiç bi yuva dağılsın istemem ama evlilikte şiddet hakaret varsa bunlar düzelmiyor olan giden yıllarına oluyor. Sorunsuz evlilik yok ama size saygı duymayan bir eşiniz varsa emin olun bugününüzden daha mutlu olursunuz
Yeniden güvenmek evlenmek uzun zaman gerektiriyor.

Ben artık öldüm dedim sanki yer yarilsa ben icine girsem. Onu tanidigimi sandigim.ve evlilikte tanidigim insan arasinda gidip geliyordum.Yasadigim endise vucudumdan cikti resmen. Once bir anda kilo verdim yemek yemek yataktan cikmak bile içimden gelmiyordu anksiyete basladigi icin sonra tam tersi kilo aldim.Su an diyetteyim aldiklarimi geri vermeye calisiyorum. Benim icin bosanmak cok zor oldu. Cok agladim cok uzuldum. Ama bir omur boyle de devam edemezdim. Cunku artik psikolojim bunu kaldirmiyordu. Onun gosterdigi tavirlarla yaptiklariyla ve gorduklerimle iyi ki diyebildim. Bosanma asamasinda barismayi dusunmustum ama olan bitenlerle ilgili son olaylari duydugumda iyi ki kanmamisim..Kolay bir surec degil gercekten. Hala daha umutsuz oldugum endise duydugum zamanlar oluyor gelecek kaygisi adina. Yine de boşandığım için Pisman degilim.Allah da pişman etmesin.Kac ay boyunca is aradim hala da ariyorum. Olan biten yasadiklarim guvenimi yitirmeme sebep oldu biraz .Ama bende bosanmanin ustunden hic bir olumlu gelisme daha olmamasina ragmen hayatimda diyorumki iyi ki bosanmisim.Bunu diyebilcegimi hic sanmayan biri olarak ozellikle.
Ama bazen senin bitiremedigini karsindaki
insan yaptiklariyla senin gozunde olan degeri de kendini de bitiriyor.
Kadınlar genelde daha çok şans veren taraf Oluyor sabır sabır.ve bitiyor sonunda. Allah yolunuzu açık etsin.🙏

İki çocuğum ile boşanma aşamasındayım. Yaklaşık 6 yıllık ağır psikolojik ve fiziksel şiddetten sonra sonunda yeter diyebildim. Ailem bana sonuna kadar destek oluyor. Sosyal hayatım da düzene girmeye başladı. Maalesef yasal süreçler aşırı uzun sürdüğü için halen boşanamamış olsam da ben o evden gittiği gün hayatımı elime aldım. İnanılmaz mutluyum. Keşke bu kararı daha önce alsaydım diyorum. İki tane küçücük çocuğun sorumluluğu ve hayatımı yalnız bir kadın olarak idame ettirmenin zorluğuna rağmen hem de. İYİ Kİ...
Ne güzel duruşunuzu bozmayın ne güzel güçlü annesiniz.🌺

Merhabalar canım. Ben sana boşanmış tecrübelerimi aktaramayacağım lakin bir kaç cümle söylemek isterim. Kimse senden senin mutluluğundan önemli değil. Yaşayacakların dünyanın sonu da değil. Nefes alıyorsan umut vardır ve mutlu olmadığın ortamda bulunmak zorunda değilsin. Bir adama mecburda değilsin. Yaşadıklarını detaylı bilmiyorum lakin ailen arkadandaysa çalışma gücün var ise boşanabiirsn. Nafaka mevzularıda var tabi kanıt topla derim. Eşin kusurlu sayılırsa ondan alacağım nafakaylada geçinirsin. Diceğim o ki kendine en çok sen lazımsın kendini tüketme 💜
Teşekkür ederim sadece okadar mutsuz bir evliliğim varki şiddet görüyor gibi ruhum yorgun. Sessiz şiddet görüyorum hiç konuşmayız biz. Çünkü ne zaman konuşsak onun hayallerini konuşuyoruz. Onun istekleri hayalleri yaşam tarzı neyse ona uyacaksın ben olmaktan çıktım resmen.

Back