Boşanmayi düşünüyorum. Sizce ne yapmaliyim

Cakil01

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2020
35
8
16
34
Az önce konu açtım ama detayli anlatmadim detaylı anlatmak istiyorum. 6 yillik evliyiz liseden beri deli gibi seven o adam gitti ailesinin durumu bizden iyi bastan beri hep ustten baktilar laflar ettiler herseyin dogrusu iyisini onlar biliyor akillarinca, fazla dindarlar ve benden hep fazlasini istediler sanki bir kafesteyim boğuluyorum. Ilk zamanlarda sorunlar oldu ayrilma esigine geldik baristik bu arada 2 oglum var. Devamli sen ailenle sulalenle cok gorusuyorsun derdindeler evde soyle tenizlik yapilir boyle yemek yapilir oglum bunh sever laflari. Bizi beni küçük gormeler hep alttan aldım esim icin ama en son oglum olumden döndü yogun bakıma kaldirildi 45 gun uyutuldu trakeostomi acildi 7 ay iyilesme surecimjz oldu ama ilk hastaneye kaldirildiginda tatillerini birakip zor geldiler sonra aileme laf ettilr sehir disinda hastanedeydik dayimizda kalamaz ailen herkes kendi basina baksin dediler annem ablam ilk gun siginma yerinde kaldilae biz hastanede,oglum yogun bakima kaldirildi abisii aradik gel diye beni sofradan kaldirdiniz diye kizdi annesi o gun dukkanda eleman yok diye birakip gitti birsey demeden ailemle ne çektiğimizi biz biliyoruz iftira attilar ustume telefonu kapatirken buda ikidebir ariyor demisim ki demedjm ki desem bile ogluma olecek dediler ben onu mu düşünüyorum esimi bana kiskirttilar kavga dovus devamli derdime dert eklendi ki sonra yalan söylediği ortaya cikti bir defa daha yanimiza geldi annesi ben uzuntuden attigi iftiradan dolayi konusmadim ama kalkip bir lafta etmedim daha da gelmediler esimde hep memlektteydi is dolayisia gece gunduz yogun bakim kapisinda ben babama annem kucuk oğluma bakti 4 aylikti ailesi arayip sormadilar beni hic memlekete geri döndük hosgeldine gecmis olsuna gelmediler kurban bayrami kirginlik gitsin diye esimin hatrina gittim hatta hergun gittik esim mutlu olsun diye sonra esim eve davet etmemi istedi ettim kabul etmedi hala o nefreti varmis eve geldi tanistiginiz gune lanet olsun bizim durumumuz sizden iyi ben kardesimle 5 yil küsmüş insanim siz sadece oglumu istiyorsnuz beni istemiyorsunuz senin samimiyetine inanmiyorum bundan sonra gelmeyin bende gelmeyecegim samimiyetine inana kadar daha ne laflar etti ben acikliyorum oglum ölüyordu yanimda olmadin annelik yapmadin iftira attin yazik günahtır ben o haldeyken diye ben aglarken cekti gitti sonra devamli esimin kafasini karistirdilar artik aramiz iyi degil annesine laf ettirmiyor onlari savunuyor ne sohbet var ne bir sorun çözme kizsa bagirsa cocuklarla ilgilenmez esek kadar oldu kendk oynasin der sevamli yorgunum der cocuklara deli gibi bagiriyor korkuyor cocuklar bende oyle. Ikiniz aranizda halletseydiniz beni bulastirma diyor bazen konu açılıyor deliriyor kotu bisi demesem bile bagirip cagiriyor artik acmiyorum saygi bitti resmen aglasam tek basjma aglarimbir destek bile vermez yatsa telefon karistirsa cay meyve yese bu kadar hizmetcisiymisim gibi davraniyor mutsuzum calistirmiyorda balkon perdesini bile devamli kapatir biri görür hoslanir diye ben artik cok yoruldum daha fazlasi var en basit durum boyle 2 cocugumla sizce ayakta durabilir miyim cocuklarimi mutlu yetistirebilir miyim ayrilsam nasil duzen kurabilirjm nasil haklarim var sizce bosanmali miyim yoksa katlanmalimiyim ben çünkü alttan alip gormezlikten gormekten biktjm yasama sevincim kalmadi ama cokta korkuyorum

Ablacım ben 20 yaşındayım benim düşüncem sana ne kadar doğru gelir bilmem yanlış birşey de söylemek istemiyorum ama eşiniz gerçekten sıkıntılı birisi bunu sadece perde kapatmadan bile anlayabiliriz ki zaten ailesine bu denli düşkün olan erkeklerin evlilikleri çok sürmüyor yada ailesi size 6 yılda hayla alışamamışlar çocuklara bakma konusuna gelince bakarsınız çocuklarınız kaç yaşında bilmiyorum fakat ben 2 yaşımdayken annem beni eve tek bırakıp işe gidiyormuş hemen karşı yolda lokanta varmış ki siz asla evde yalnız bırakmayın o zaman benim annemin arkasında kimse durmamış ailesi bile annem yeri gelmiş çöpten ekmek almış benim karnımı doyurmuş kendi ailenizin hemen yakının da biyer tutarsınız ailenizde rahat edemem diyorsanız yani çocuklara bi şekilde bakılır büyürler fakat eşinize boşanmayı istediğinizi söylediğinizde ne tepki verir bilmiyorum öyle bi devirdeyiz ki boşansak suçlu olup öldürülüyoruz boşamasak heba oluyoruz

Okurken içim darlandı.Bir şeytan kaynana vakası daha.içleri pislik böylelerinin.ve ne yazık ki eşinizde aynı genleri taşıyor.Öncelikle eğer boşanmak istiyorsanız herşey ortak.Çocukların her türlü nafakasını ödemek zorunda.yani siz burada çocuklarınızın maddiyatını düşünmeyin.kendinize bakabilicek bir seviyede olun yeter.Eğer çocuklarınızı seviyorsanız zaten böyle şiddet meyillisi bir adamın yanında tutmazsınız.kendinizi de çocuklarınızı da ezdirmeyin.

Size burda aa olur böyle seyler çek diyen olmaz.Bosanmayi en en son yazacak ben bile o pislikten kurtulun diyorum.Su pandemi bitsin bir yol cizin kendinize ailenizle konuşun esinizi annesinin kucağına bırakın çıkın o hayattan.Nee halleri varsa görsünler.Evladima merhamet etmeyen babam olsa tanimam siz planli davranıp maddi anlamda toparlanin ve zamani geldiğinde açın davayı görsün dünya kac bucak

bence yapmanız gereken çok belli.ama bir şans daha vermek isterseniz sakin bi şekilde eşinizle konuşun ben artık kavga etmekten çok yoruldum sadece huzurlu ve mutlu olmak istiyorum diyin.bunu kavga etmediğiniz sakin olduğunuz bir an dile getirin.ailesini kötülemeyin.siz kötülüklerini söyledikçe o daha çok onların tarafını tutar olmuş. ve gerçekten en azından 1 ay deneyin.kavga başlatmayın rahatsız olduğunuz şeyleri de sakin ve normal bi ses tonuyla söyleyin.değişim olup olmadığını gözlemleyin.belki sadece eşiniz agresif değildir.farkında olmadan her ikiniz de sinirli davranıyor da olabilirsiniz.denemenizi yapın baktınız olmuyor siz sakinken o hala agresif o zaman ayrılmayı düşünürsünüz.benim tavsiyem bu.ayrıldığınız zaman da arkanıza dönüp bakmazsınız en azından denedim demiş olursunuz.

Boşanın net... hayat böyle bişey değil.. dünya bu kadar küçük değil. Bu şekilde ölmeyin. Boşanma konusunda net olun.. ne yapabilirsiniz umarım burda deneyimli hanımlar yardımcı olacaktır. Aileniz destek olur mu işe girip çalışırsınız ailenize de katkı sağlarsınız?

Evet canim malesef cok sıkıntılı biri bütün cozum yollarimi kapatti, yüksek sesle bagirip konusamiyoruz bile sorunlarımızı cozemiyoruz ben sakinlikten yanayim ama olmuyor malesef bir sure sonra insan yoruluyor ve daha gencim omur boyu cekmek gerçekten cok yıpratıcı olur. Biri 2 biri 5 yasinda canim. Anneniz cok guclu biriymi rabbim saglik versin annecigine. Daha once konusmak istedim bana asla vurma huyu yoktur ama kapinin camina dirsegiyle vurdu kolu kesildi dikis atildi.

Bir kapı kapanmadan başka kapı açılmaz. Siz o kapıyı kapatın, mutlaka bir iş güç başka kapı açılır hayatiniza

Ah hemde nasil baslarda ilgi alaka zamanla gulerek laf sokmalar alttan alip iyi davrandikca beni ezmeler diger gelinle iyi olup kiskandirmaya calismala ben anlamiyorum insanlar nasil bu kadar kötü olabiliyor. Gercekten oyle ailesi gibi kötü yasinin olgunlugu yok abisi annesi kiz kardesi ne dese ona inanıyor. Bir kac yil once kayinbabam annenin daha gercek yuzunu gormedin küs durma yakin dur düşmanın yapacağı hamleden haberin olsun demisti inanmamistim. Zaten cocuklarim olmasa direk gidecegim ama bazen vicdan yapiyorum babasiz boynu bükük kalirlar mi diye ama en son esim ogluma kızdı bagirdi kolumu sert tuttu ben yetistim. Anne birakalim bunu kalsin gidelim dedi o laf cigerimi deldi. Ondan sonra dahada ayrilmak istedim. Ama asla ezdirmiyorum sus pus oturmuyorum en azindan kendine gelince yaptiginin farkina variyor ama is isten gecmis uluyor iste Aslinda parasini bile istemem ama cocuklarimin bakimi icin mecburum en azindan bir duzen tutana kadar

Ahh şu insanlar hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayanlar. Allah onlari ıslah etsin

Ailemle konustum aslinda onlar cocuklar icin briaz alttan almami istediler ama olmayacak sana cocuklara eziyet ediyorsa o zaman konusalim bitsin dediler. Malesef annesiyle esinin arasini kuramiyor o kadar anneci ki gercekleri gorse bile gormezlikten geliyor en son bende dedim arrik artık sabrim gercekten tasiyor en son annene birakacagim mutlu mesut yasayin dedim sacmala dedi benim birakamayacagimi zannediyor cocuk olunca. Suan hic bir birikimim yok cok tesekkurler tavsiyen icin

Inanin kacinci kez konustum ilk konusmamda cam kapiya dirsek atti kanlar icinde kaldi dikis attirdik. En son annesinin yaptijlarindan sonra yine konustum duzelicem dedi. Sakin sakin yoruldugumu yiprandigimi boyle olmayacağını herseyi konustuk o an kaybetmemek icin tamam diyor 1 -2 ay sinra ayni ve sinra telefonuda eline aliyor devamli oyle kaliyor. Evet kötüluklerini söyledikçe onlarin tarafina gecti artik konusmuyorum hiç ama annesi aradigibda hoporleri aciyor konusuyorlar balli balli cocuklari soruyor ben yokmusum gibi davraniyor zoruma gidiyor kendi sucluyken bana boyle seyler yapilmasina en son 1 aydir boyle aslinda altan alip sakin konusarak halletmeye calistim o bagirdi cigirdi emretti kafasina gore davrandi. Aylardir istedigi is varmis o olunca birden melek oldu paraya mi bagliymis bize iyi davranmasi dedim. Tavsiyeni deneyecegim yinede cok tesekkur ederim

Aynisi dusunmeuye basladim biliyor musunuz. Onceden alttan alip gormezden geliyordum ama. Zorla kapatilmis daha fazlasini istemeleri en son kavgamizda esimin annesinin oglumun o okula gittigi tanistigi gune lanet olsun demeleri boyle seyler yapmalari degersizlestirmeli o kadar dokundu ki artik yasim daha gencim bu sekilde omrumu tamamlamakta istemiyorum bir defa geliyoruz bu hayata. Ailem elinden geldigince destek olur sonra ayri eve cijmam gerek annem calisirsin ben bakarim dedi ama is bulabimir miyim onlara bakabilir miyim korkuyorun aslinda cocujlar oldugu icin yojsa bir dajika durmayacağım

Kaçın kurtulun bir an önce ben okurken sıkıldm Allah yardımcınız olsun nası ldayanabildiniz bu kadar
Cok sagolun. Amin insallah. Aslinda heo cocuklar icin ailemde bu kadar hallerini bilmedigi icin sabret babasiz buyumesunler dedi onlar icin sabrettim ama artik edemiyorum degersizlik sevgisizlik artik yipratti artik cocuklarada davranislari yipratti. En son ayrilmak istedigimde 7 ay oglum cok hastaydi yapamdim psikolog oglunuzun iyilesmesi geriye gider yapmayin suan dedi ama toparlandi artik ve sadece korkularim var artik nasil yaoacagimi duzene koyacagimi bilsem bilmiyorum iste

Bir kapı kapanmadan başka kapı açılmaz. Siz o kapıyı kapatın, mutlaka bir iş güç başka kapı açılır hayatiniza
Haklisiniz suan ben hem bisiyleri cozume katmaya calisiyorum hemde is bulmak istiyorum ama esim asla izin vermiyor gucum olsun istemiyor. En azindan bir miktar birikimim olsun ve konusup ne olacaksa olmali belkide. Bu sekilde dahada kötüye gidiyor. Etrafimda bir deneyimde yok cocuklardan cekisme olmaz ama biluyorum paradan cok cekisme olacak tazminat davasi ac dedi bir arkadasim ama acarsan pismige yatar hepsi en azından nafakayi alabilir miyim acaba

Ahh şu insanlar hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayanlar. Allah onlari ıslah etsin
Hemde nasil baslarda benimde kizim var asla gelinlerimj ezmem derdi simdi o kadar cok eziyet ediyor ki beni gectim ogluna da yapiyor. Amin insallah. Birde haci bu insanlar namazinda niyazinda dillerinde dualarını gunahlari eksik olmayan ama gorunuste oyle bunlarin hic farkinda degiller. Uzuntuden zona oldum esimin umrunda olmadi bende de cikmisti normal bisi onla alakasi yok dedi vertigo oldum o halimle cocuklara baktim en sonunda bayilacaktim hastanede serum takildi anneme gittim o bakti ne esim onemsedi ne ailesi arayip gecmis olsun dedi halbuki onlardan dolayi olmustu

Bak işte onlar için kendini yiprattiginla kaliyorsun boşver dicem ama insan kafayı takmadan edemiyor tabi. Sen hep fazla fedakarlik etmenden olmuş bunlar biraz kendini saydır bak görürsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…