Boşanmayı düşünüyorum ama hayatıma nasil devam edeceğimi bilmiyorum.

Haklısın aslansın kralsın
Böyle şeyler yazmak lazım demek ki

Ben nankör felan degilim. Sensiz yapamam deyip beni birakmayan esimin simdi benim hicbir istegimi onemsememesi ustune ustluk benden çocuk beklemesi cok mu dogru ha. Ben mukemmel degilim ama biri bana akil verince yol gösterince bunu aşağılamam ama esim aşağılıyor hicbir fikri begenmiyor kendinden bir fikir cikmadigi halde. Siz olsanız kabul mu edersiniz bunu. hic sanmam.

Eşiniz nikahtan sonra evrim mi geçirdi? Anlatmanıza göre hep böyleydi , o zaman yapacak bir şey yok yanlış seçim yapmışsınız . Ayrılır yolunuza bakarsınız , ama tabi önce kendi ayaklarınızın üstünde durabilmeniz lazım.

Bende şunu anlamıyorum “çalışamam eşim izin vermez” vermeyip napacak napabilir size, geçip karşısına diyeceksiniz çalışacağım yok istemiyorsan, boşanıyorum. Ayrıca boşanma gibi niyetiniz de varsa para biriktiriyim falan diye beklerseniz , yıllar geçer çoluk çocuğa karışırsınız da hala boşanamamış söyleniyor olarak kalırsınız. Hayat beklemeye de ertelemeye de gelmiyor. Bazı şeyler de netseniz bir an önce uygulamaya geçmelisiniz.

Evlenirken sizin için alınan ziynetler durmuyor mu? Bunlar kadınların güvencesi. Onlar tamamen sizin icin alındı. iş bulana kadar sizi idare edecektir. Sonrasında elinizden geleni yapın. Internet üzerinden iş başvurularında bulunabilirsiniz. Eşinizin durumuna gelince. Tıpkı babam gibi ama eşinizin okul eğitimi degilde aile eğitimi eksik. Allah yardımcınız olsun

Ah canim sen de pek zeki ciktin ya nasil da anlamaktan aciz bir varliksin sen. Sen kendi pek dogru zihniyetinle konumdan uzaklasirsan cok sevinicem. Zira benim faydasız bos lakirtilara ihtiyacim yok.
Ay cevaba gel
Tamam ablacım, umarım şöyle en sertinden aktif senin hayatını renkten renge boyayacak dünyanın kaç bucak olduğunu sana öğretecek bir tip dilerim senin için :d

Mesele bu iste. Kendini geliştirmek. Ilkokul mezunu bi ablamiz var 40 yaslarinda tahminen kendini oyle guzel egitmis oyle gelistirmis ki hayran kaliyor insan. 16 yasinda evlenmis koyunden disari rvlendikten sonra cikan biri. Her konuda fikir danisir her konuda sohbet ederiz biz bu ablamla. Kendini geliştirmek onemli..

Cok hak verdim su yoruma evet anlasamayabilir artik sevmeyebilir ayrilmak isteyebilir ama assagilamak neden sonucta yanina donup gidemeyeceginiz bir doguran varken o dahi belliki sahip cikmazken ondan kacmak icinde biraz bu evliligi yapmisken oyle yada boyle vurmamis saymamis sovmemis dovmemis calisip getiren acta acikta birakmayan bir adam icin ne gerek var
Anlasamiyoruz o boyle ben boyleyim diyip gecilebilir
Ne bileyim herkesin evlilikten beklentisi farklida bazilarida baska evlileri su cem yilmazin buzlu badem olayi gibimi saniyor acaba diye dusunmuyor degilim

Kesinlikle. Olabilir evlilik bitebilir yürümeyebilir, ama aşağılayıcı konuşması bana çok yanlış geldi

Ne mezunu oldugunuz (esinizin ve sizin) hic bir anlam ifade etmedi bana...
Daha dogrusu ten uyumu,birlikte zaman gecirmek,beklentiler,yasam tarzı vs...
Bunlarin üzerinde diplomanim pek etkisi yok bence....
Tamamen yapı ile alakalı...

Kitap okumayı coook severim..
Eşim yanından gecmez....
Ilgisi oldugu konularla alakali kitaplar aldım belki ortak birseyler yapabiliriz diye önsözü okuyup kapagını kapattı.
O derece uzak....

Sonra muzik dinlemeyi severim.
Nakaratını bildigi bir sarkı bile yoktur.
Ama ver eline telefonu "oyun oyna hadi" de
Anasını aglatır....

Seyehat etmeyi severim.
Günü degerlendirmeyi...
Ama ona sorsan
6 ay uyumayı tercih eder.

Demem o ki farklıyız.
O yüzden yabancı gelmedi bana şikayetleriniz ve beklentileriniz.
Böyle durumlarda pek bi seçenek yok aslında
YA BU DEVEYI GUDECEKSINIZ,YA BU DIYARDAN GIDECEKSINIZ...

Ama siz o diyarı terketmeden önce kendinizi ekonomik anlamda sağlama alın derim...
Maddi manevi...
Yasadıklarınızın veya yasayacaklarınızın üstesinden gelmek icin bu şart....

Sosyal olmamanin okumakla bir ilgisi yok gezmeyi arkadas ortamini sevmeyen bir insansa bunun lisans mezunu olmamasiyla iliskilendiremeyiz sorunlari oncelikle cozmeyi deneseniz? Beraber ne yapmaktan hoslanirsiniz? Bosan demek kolay ama cok zor bir durum nisanliyken vs ne yapiyordunuz? Eski gunlerimize donelim vs diyebilirsiniz calistirmamak da sanirim bunu bilerek evlendiniz.

Boşanmak son çare olmalı canım öyle hayal kurunca kolay gibi geliyor sonrası hiç de kolay olmayacak sana baskın gelen bir erkekle belki hiç anlasamayacaksin sessiz olması kötü değil ben olumlu yaklaşıyorum evliliginizin heyecanı bitmiş olabilir ya da en baştan beri yoktu bunu başka şeylerle karıştırıp ayrılma derim sonra çok pişman olursun geri dönüşün olmaz şimdiki pişmanlığını arar olursun her şeyi çok iyi dusunmelisin başka bir yerde hayat güllük gullustanlik değil

Herseyi anladim evette egitim farki nasil aranizda sorun yaratabiliyor ?

Ben hala okuyorum eşim ortaokul mezunu...

O okumak yerine kendi meslegiyle ilgilenmis kendi meslegini gelistirmis iyiki de yapmis. Ama nasil bu konuda sorun yasanilir bilmiyorum.

daha çok yeni.... ben evliliğim 1. sene, 2. yarı hep kültür farklılığı var ayrılalım modundaydım. evliliğe adepte sürecinde bunlar olabiliyor. eşinde seni çekecek birşey olmasa evlenmezdin. peşini bırakmadı diye evlenmiş değilsin dimi. küçük aklı gibi küçümseyici kelimen çok eğreti geldi bana. insanın eşi için böyle konuşması doğru değil.her lisans yapan eğitimli anlamına da gelmiyor emin ol. ortak ikinizi de mutlu edecek noktaları zamanla oturtacaksınız aranızda. evliliğini ayakta tutmak için cesaretlendirmek isterim seni doğrusu. senin zaten yeni bir hayatın var yeni evlisin sen özgüven sorunu varsa bu düzelebilir yardımcı olabilirsin ona birbirinizi anlamadıgınız noktalarda destek alabilirsiniz. herşeyi denedikten sonra yine hayatında mutsuzsan o zaman yeni bir hayat kurmayı düşünmelisin.

Zaten devlet bosanacak insanlara aylik 2000tl maas baglssa kimse evli durmucak gibi.. konulara bakiyorum. Gidecek yerim yok, calismiyorum cocuklarim var calisamam vs vs.. yani cok tuhaf esinizi anlamaya calisin. Ozguvenini birlikte kazanmaya calisin. Baktin olmuyor oky o zmn bosan..

benim bir kız arkadaşım baba baskısı yüzünden çok erken yaşta kaçarak evlendi şimdi diyoki babam bacaklarımı kırsada orada olsaydım eğer yaş gençse ve çoluk çoçukta yoksa işinzde iyi sanırım ayrılın biranönce çoçuktan sonra zor olur

Halkla ilişkiler ve tanıtım.
Her türlü iş de bulursun çalışırsın da.
Bankalara, reklam ajanslarına, spor merkezlerine vs. başvurursun.
İlk önce bir öğrenci ile veya bekar biriyle ev paylaşırsın daha sonra işinde iyi olunca zaten yükseleceksin çok iyi maaşın olur.
Gül gibi yaşar gidersin.
Sen üniverite mezunusun. Biraz da özgüvenli ol. Kararlı ve mücadeleci ol.
Biraz çile çektikten sonra inanılmaz rahata ulaşırsın. Gençsin, dinamiksin.
Sakın kendinden vazgeçme ve boşan.
Böyle bir ömür yaşayabilecek insan değilsin.
Ne istediğini yalnız sen karar verebilirsin.

canım baştan söyliyim böyle mutsuz bir evliliğe çocuk yapma sakın denemeye devam edebilirsin belki ama bir yerde gene patlak veririr tabiki hayat kurarsın

Ya bir de konu sahibi iş bulamayacak kadar gelişmemiş bir yerde yaşıyor, ama araba kiralayıp gezebilecek kadar da gelişmiş bir yer ayrıca. Benim kafam karıştı ayrıca.

Adamın işi ne onu da söylemedi değil mi? Belki adam tüm gün canı çıkıyor akşam eve gelince sıcak bir yuvası olsun istiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…