- 10 Eylül 2017
- 2.140
- 3.758
- 63
- Konu Sahibi PinkRose_92
-
Haklısın aslansın kralsınKonu sahipleri kendilerine kendi düşünceleri hakkında destekçi arıyorlar sadece. Objektif düşüncelere de kapalılar görünen bu. Konuyu açıp fikir isteyip sonra insanlara sen çok zekisin vs vs demek hemen tepki vermek bi üniversite mezunu bayana yakışıyor mu peki?
Ben nankör felan degilim. Sensiz yapamam deyip beni birakmayan esimin simdi benim hicbir istegimi onemsememesi ustune ustluk benden çocuk beklemesi cok mu dogru ha. Ben mukemmel degilim ama biri bana akil verince yol gösterince bunu aşağılamam ama esim aşağılıyor hicbir fikri begenmiyor kendinden bir fikir cikmadigi halde. Siz olsanız kabul mu edersiniz bunu. hic sanmam."kendi küçük aklıyla " diyerek hitap ettiğiniz adamın rızkına ortaksınız ve ona muhtaçsınız , bakın boşanmaya korkuyorsunuz çünkü yapacak bir şeyiniz yok . Ama eşiniz beğenmediğiniz öğrenim seviyesi ile sizi geçindiriyor.
Eşiniz kendini geliştirmemiş olabilir ama siz de çok nankörsünüz.
Ve kaldı ki siz bu halini görerek evlendiniz .
Eşiniz nikahtan sonra evrim mi geçirdi? Anlatmanıza göre hep böyleydi , o zaman yapacak bir şey yok yanlış seçim yapmışsınız . Ayrılır yolunuza bakarsınız , ama tabi önce kendi ayaklarınızın üstünde durabilmeniz lazım.Ben nankör felan degilim. Sensiz yapamam deyip beni birakmayan esimin simdi benim hicbir istegimi onemsememesi ustune ustluk benden çocuk beklemesi cok mu dogru ha. Ben mukemmel degilim ama biri bana akil verince yol gösterince bunu aşağılamam ama esim aşağılıyor hicbir fikri begenmiyor kendinden bir fikir cikmadigi halde. Siz olsanız kabul mu edersiniz bunu. hic sanmam.
Ay cevaba gelAh canim sen de pek zeki ciktin ya nasil da anlamaktan aciz bir varliksin sen. Sen kendi pek dogru zihniyetinle konumdan uzaklasirsan cok sevinicem. Zira benim faydasız bos lakirtilara ihtiyacim yok.
Mesele bu iste. Kendini geliştirmek. Ilkokul mezunu bi ablamiz var 40 yaslarinda tahminen kendini oyle guzel egitmis oyle gelistirmis ki hayran kaliyor insan. 16 yasinda evlenmis koyunden disari rvlendikten sonra cikan biri. Her konuda fikir danisir her konuda sohbet ederiz biz bu ablamla. Kendini geliştirmek onemli..Ben mesela kitap okurum ve okumasını çok severim okuduğumu gördüğünde beni daha fazla mı ezmek için yapıyorsun diyor ne manaysa ha ne ilkokul mezunları gördüm kendini geliştirmiş benim annem babam lise mezunu kitap okurlar tiyatroya giderler ne bileyim siyaset ekonomi her alanda bilgileri ve görüşleri vardır ama benim kocam sadece bön
Cok hak verdim su yoruma evet anlasamayabilir artik sevmeyebilir ayrilmak isteyebilir ama assagilamak neden sonucta yanina donup gidemeyeceginiz bir doguran varken o dahi belliki sahip cikmazken ondan kacmak icinde biraz bu evliligi yapmisken oyle yada boyle vurmamis saymamis sovmemis dovmemis calisip getiren acta acikta birakmayan bir adam icin ne gerek var"kendi küçük aklıyla " diyerek hitap ettiğiniz adamın rızkına ortaksınız ve ona muhtaçsınız , bakın boşanmaya korkuyorsunuz çünkü yapacak bir şeyiniz yok . Ama eşiniz beğenmediğiniz öğrenim seviyesi ile sizi geçindiriyor.
Eşiniz kendini geliştirmemiş olabilir ama siz de çok nankörsünüz.
Ve kaldı ki siz bu halini görerek evlendiniz .
Kesinlikle. Olabilir evlilik bitebilir yürümeyebilir, ama aşağılayıcı konuşması bana çok yanlış geldiCok hak verdim su yoruma evet anlasamayabilir artik sevmeyebilir ayrilmak isteyebilir ama assagilamak neden sonucta yanina donup gidemeyeceginiz bir doguran varken o dahi belliki sahip cikmazken ondan kacmak icinde biraz bu evliligi yapmisken oyle yada boyle vurmamis saymamis sovmemis dovmemis calisip getiren acta acikta birakmayan bir adam icin ne gerek var
Anlasamiyoruz o boyle ben boyleyim diyip gecilebilir
Ne bileyim herkesin evlilikten beklentisi farklida bazilarida baska evlileri su cem yilmazin buzlu badem olayi gibimi saniyor acaba diye dusunmuyor degilim
daha çok yeni.... ben evliliğim 1. sene, 2. yarı hep kültür farklılığı var ayrılalım modundaydım. evliliğe adepte sürecinde bunlar olabiliyor. eşinde seni çekecek birşey olmasa evlenmezdin. peşini bırakmadı diye evlenmiş değilsin dimi. küçük aklı gibi küçümseyici kelimen çok eğreti geldi bana. insanın eşi için böyle konuşması doğru değil.her lisans yapan eğitimli anlamına da gelmiyor emin ol. ortak ikinizi de mutlu edecek noktaları zamanla oturtacaksınız aranızda. evliliğini ayakta tutmak için cesaretlendirmek isterim seni doğrusu. senin zaten yeni bir hayatın var yeni evlisin sen özgüven sorunu varsa bu düzelebilir yardımcı olabilirsin ona birbirinizi anlamadıgınız noktalarda destek alabilirsiniz. herşeyi denedikten sonra yine hayatında mutsuzsan o zaman yeni bir hayat kurmayı düşünmelisin.Merhaba arkadaşlar. 1.5 yıllık evliyim ve mutlu değilim, doğal olarak mutlu da edemiyorum. Eşimle aslinda hiç evlenmemeliydik, çünkü birbirine uyum sağlayamayacak şekilde farklıyız. Ben evlenmeden önce ayrılmayı çok istedim ama maalesef eşim peşimi bir turlu bırakmadı ve evlendik. Tabi şimdi o da pişman. Gelelim sorunlarimiza... Ben lisans mezunuyum eşim ise lise mezunu. Ben eğitim farkının bu kadar sorun olacagini bilemedim maalesef. O egitimsizlik ve insan icine karismamasindan, bense aşırı duygusal davranmaktan gerçekleri göremedik sanırım. Eşim gezmeyi sevmez benimse buna sevmekten öte çok ihtiyacim var. Arkadaş ortamini sevmez ne kendisinin ailecek görüştüğümüz bir arkadasi var ne de benim edindigim arkadaslarla ailecek görüşmeyi kabul ediyor. Çok geri kafalı ve yeniliklere kapalı ne yazıkki. Kendi küçük aklıyla sundugum hicbir seçeneği begenmiyo ve kendisi de bir yol bulmuyor. 7/24 evdeyiz ve biktim artik. Yatak odasında da ten uyumumuz yok ve zaten istekli bir erkek de degil. Ailesi onun cok sakin, efendi biri oldugunu ve sansli oldugumu söylüyorlar ama işin ic yüzü hic de öyle değil. Bu kadar sessizligi özgüven eksikliği ve pasifliginden ileri geliyor. Ben daha baskın biriyle olmak isterdim. Her yerde yeni gelin gibi sus pus oturmasi ve benim konusmamdan da hoslanmamasi beni deli ediyor. Gezmeme, çalışmama izin vermiyor. Geçenlerde bari araba alamıyoruz araba kiralayalım gezelim dedim. Bana "herkes coluk cocuga karıştı sen nelerin pesindesin " dedi. Sanki cok sacma ve cocukca seyler istiyorum gibi davranıyor. Ama ben mutsuzum, hiçbir istegimi önemsemiyor. Boşanmak istiyorum ama gidecek yerim yok. Tek başına bi hayat kurup ev tutup yaşamayı basarabilir miyim? Üniversite mezunuyum ama iş bulabilir miyim gerçekten bilmiyorum. Nolur bana bir akıl verin. Destege, cesaretlendirecek sözlere cok ihtiyacim var.
benim bir kız arkadaşım baba baskısı yüzünden çok erken yaşta kaçarak evlendi şimdi diyoki babam bacaklarımı kırsada orada olsaydım eğer yaş gençse ve çoluk çoçukta yoksa işinzde iyi sanırım ayrılın biranönce çoçuktan sonra zor olurBen universite okudum fena da degil guzelligim felan ama hep bu duzeylerde insanlar cikiyordu karşıma hic benle ayni ya da benden üstün olan biri çıkmıyordu. Ben de heralde kismetim bu kadar daha iyisi olmayacak diye düşündüm. Ama keşke evde kalsaydim da yine de evlenmeseydim diyorum şimdi. Tabi evlilige beni iten bir sebep de annemin beni cok huzursuz edişi sanki düşmanıymışım gibi davranmadıydı. Elalemin çocuğu gibi görüyordu beni ve sevgiye cok muhtaçtım. Sevgi acligim gerçekleri göz ardi etmeme sebep oldu.
Her türlü iş de bulursun çalışırsın da.Halkla ilişkiler ve tanıtım.
canım baştan söyliyim böyle mutsuz bir evliliğe çocuk yapma sakın denemeye devam edebilirsin belki ama bir yerde gene patlak veririr tabiki hayat kurarsınMerhaba arkadaşlar. 1.5 yıllık evliyim ve mutlu değilim, doğal olarak mutlu da edemiyorum. Eşimle aslinda hiç evlenmemeliydik, çünkü birbirine uyum sağlayamayacak şekilde farklıyız. Ben evlenmeden önce ayrılmayı çok istedim ama maalesef eşim peşimi bir turlu bırakmadı ve evlendik. Tabi şimdi o da pişman. Gelelim sorunlarimiza... Ben lisans mezunuyum eşim ise lise mezunu. Ben eğitim farkının bu kadar sorun olacagini bilemedim maalesef. O egitimsizlik ve insan icine karismamasindan, bense aşırı duygusal davranmaktan gerçekleri göremedik sanırım. Eşim gezmeyi sevmez benimse buna sevmekten öte çok ihtiyacim var. Arkadaş ortamini sevmez ne kendisinin ailecek görüştüğümüz bir arkadasi var ne de benim edindigim arkadaslarla ailecek görüşmeyi kabul ediyor. Çok geri kafalı ve yeniliklere kapalı ne yazıkki. Kendi küçük aklıyla sundugum hicbir seçeneği begenmiyo ve kendisi de bir yol bulmuyor. 7/24 evdeyiz ve biktim artik. Yatak odasında da ten uyumumuz yok ve zaten istekli bir erkek de degil. Ailesi onun cok sakin, efendi biri oldugunu ve sansli oldugumu söylüyorlar ama işin ic yüzü hic de öyle değil. Bu kadar sessizligi özgüven eksikliği ve pasifliginden ileri geliyor. Ben daha baskın biriyle olmak isterdim. Her yerde yeni gelin gibi sus pus oturmasi ve benim konusmamdan da hoslanmamasi beni deli ediyor. Gezmeme, çalışmama izin vermiyor. Geçenlerde bari araba alamıyoruz araba kiralayalım gezelim dedim. Bana "herkes coluk cocuga karıştı sen nelerin pesindesin " dedi. Sanki cok sacma ve cocukca seyler istiyorum gibi davranıyor. Ama ben mutsuzum, hiçbir istegimi önemsemiyor. Boşanmak istiyorum ama gidecek yerim yok. Tek başına bi hayat kurup ev tutup yaşamayı basarabilir miyim? Üniversite mezunuyum ama iş bulabilir miyim gerçekten bilmiyorum. Nolur bana bir akıl verin. Destege, cesaretlendirecek sözlere cok ihtiyacim var.
Adam pasif, eğitimsiz, özgüvensiz, ezik
Lakiiiinnn çalışmanıza da izin vermeyecek kadar baskın bir karakter öyle mi ?
Bir tutturulmuş gezmek, tozmak, sosyallik, çalışmayan biri olarak eşinizi anlamadığınız çok açık
Tek başına ev geçindirecek, çalışacak, didinecek, tek maaşla araba alacak ya da kiralayacak ....
Çalışan insanın akşam evine koşa koşa gelmesi kadar doğal bir durum olamaz, çünkü yoruluyoruz, insan en fazla evinde dinlenebilir. Bu arada üniversite diploması dediğiniz şeyi fazlaca abartmışsınız, yazdıklarınıza bakarak başka birini seçmiş olsaydınız da mutlu olmayacaktınız diyorum. Orta yol bulunmayacak bir durumda değilsiniz ama biraz düşüncelerinizi aşmanız gerekli. herkes coluk cocuga karıştı sen nelerin pesindesin " cümlesi aslında konunun özeti. Gezmek, sosyallik, hayaller bunlar hep parayla yapılan şeyler ve tek maaşla geçinmeye çalışan bir adam için bunların sürekliliği sadece hayal günümüz şartlarında. Bence siz pasif eşinizi çalışmanıza ikna edin, sorun çözülecektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?