Boşanmaya cesaret edemiyorum

Tarihkuyusu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
14
9
1
27
Merhaba arkadaşlar size durumundan uzun uzun bahsetmek istiyorum çünkü yardıma desteğe manevi olarak çok ihtiyacım var ben 20 yaşındayım 1 senelik evliyim ve evlendigim insan hayatima girdiğinden beri gün yüzü görmedim desem yeridir ayrıca üniversite öğrencisiyim. Biz tanıştık görüştük her şey en başta çok güzeldi benim ailem e vlenmemizi istemedi ama benim israrlarima dayanamayıp en sonunda kabul ettiler ve evlendik ama o kadar büyük problemler yaşadım ve yaşıyorum ki aklımı yitirecegimi düşünmeye başladım. Dayak hakaret psikolojik şiddet hepsi var ve ben böyle bir insanla nasıl evlendim deyip hergün daha çok pişmanlık y asiyorumm kocamda sanırım aşağılık kompleksi var beni aşırı derecede kısıtlıyor herşeyden supheleniuor bana güvenmiyor musun dediğimde de hayır güveniyorum ama ben böyleyim haklısın diyor. Bir defa fiziksel şiddet uyguladı bana ama bırakıp gidemedim 1 şans vereyim dedim o günden sonra bir daha şiddet uygulamadı ama sürekli tehdit ediyor küfür ediyor sokakta toplum içinde benimle kavga ediyor yumruğunu sıkıyor seni doverim öldürürüm diyor sürekli küfür ediyor bana aileme herşeye küfür ediyor biliyorum boşanmak gerek çocuğumuz yok ve böyle bir evliliğe çocuk vermek sağlıklı değil bosanmam gerektigini nde farkındayım ama nasıl yapacam bilmiyorum cesaret edemiyorum ailem her konuda arkamda ama korkuyorum yaşadığım şehir küçük bir yer boşandıktan sonra bana zarar vermesinden aileme zarar vermesinden korkuyorum caresizim fikirlerinize ihtiyacım var.

bu ilerde seni öldürme potansiyelde var anlattığın gibiyse büyük tehlike altındasın bunları neden ailenden saklıyorsun ki hepsini anlat darp raporu mutlaka al ilerde işine yarayacak yaşadıkların ağır şeyler böyle birşey olmamış gibi geçiştiremezsin olayları seni iyice puşturmuş kızlarımız dayak yesin diye evlendirmiyoruz artık silkelen kendine gel

Kendinize en yakın mesafedeki aile sağlığı merkezinden psikolojik destek alın, bu tip durumlarda uzman birinden yardım almak en iyisidir. Sonra her şey çorap söküğü gibi gelecek inanın buna. Arkaya dönüp baktığınızda başardıklarıniza siz bile şaşıracaksınız.

Şöyle düşün evliykende zarar verebilir sanada ailenede madem ailen arkanda ve sende boşanma kararı aldın inceldiği yerden kopsun olacaklar olsun el mi Yaman bey mi kaybedecek neyim varki diyip gayet dik ve dişli olup ailenin yanına gidip bu işi bitir sonuçta aynı evin içinde de seni tuzu niye yok diye dövüp sövüp öldürebilir sen benden nasıl boşanırsın diyede böyle iki şık arasında kalsam kendim için birşey yaparken sorun yaşamayı seçerdim

Çok haklısın ailemle herşeyi paylasmiyorum çünkü konuşmama gerek kalmıyor onlar benim hal ve hareketlerime bakınca herşeyi anlıyorlar ama ben onlara açıkça bişey demedigim için sessiz kalmayı tercih ediyorlar ama bugün bir kez daha karar verdim boşanmak benim için en sağlıklısı yoksa hasta bir insanın hasta ettiği bir insan olacağım en kısa zamanda boşanma konusunu eşime açmayı düşünüyorum

19 yaşında evlenmeye, böyle bir ruh hastasıyla 1 yıl aynı evi paylaşmaya cesaretin var da boşanmaya mı yok?
adam korku filmi karakteri gibi, bununla kalmaya korkmayanın hiçbir şeyden korkmaması lazım.
Öyle deme insan hayallerle umutlarla evleniyor ve hatalarını gördükçe bu evliliği kolay kurmadığını düşünüp 1 şans daha veriyor ama bu şans vermelerin sonu olmadığını anlayinca bosanmaktan başka çare olmadığını görüyorum. Bir kac arkadaşıma durumdan bahsettim senin verdiğin tepkiyi verdiler onlarda aynı evin içinde nasıl yasabiliyorum bende bilmiyorum allah sabrını veriyor sanırım.

Çok genc evlenmîşsin. Böyle bir ortama çocuk gelmemeli. Yaşanmaz bu insancıkla. Kendini bilmez bir şey.

Canım ilk yapman gereken şuan psikolojik destek almak. Baskılar ce şiddet yüzünden psikolojin bozulmuş. Cesaret edememen bu yüzden, birşey yapacak korkun bu yüzden. Sonra zaten herşey çorap söküğü gibi gelir.

Tamam çok güzel. İlaç mı kullanıyorsun yoksa psikolog ile mı yardım alıyorsun?
Ilaç a da başladım d epresyonumu azaltacak ve uykularimi düzene sokacak iki ilaç kullanmaya başladım ve ilaçları iyiki kullanmaya başladım diyorum onun dışında ekim ayında da psikologla görüşmem var

Süpersin canım düzenli olarak kullan zaten yeni etki etmeye başlamıştır. Zamanla daha dik durmanı da sağlayacak.. zaten daha mantıklı düşünmeye başladığında kesinlikle kalamayacaksın o evde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…