Boşanmalımıyım?

Empati kurduğumda eşinizi haklı buldum. Acaba sizde yapsaydınız onunla hemfikir olmaz mıydınız bence olunmayacak gibi değil. Ailenize neden para yardımı yapıyosunuz anneniz ya da babanız vefat mı etti tek mi kaldılar? Cevabınız hayırsa ben bi gereklilik göremedim. Kardeşlerinizin telefonu, implantı da sizin seferber olup bulup buluşturmanız gereken bişey değil bence. Eşim böyle bi teklifle gelse ben baştan kabul etmeyebilirdim yine iyi dayanmış bence. Arkadaşlar haberli yapsaydın sıkıntı olmazdı demiş yine olurdu siz ailenize yaptığınız için o da kendi ailesine yapma hakkını kendinde bulurdu. Maddi manevi ayrı bi ev kurulamayacaksa keşke imkanlarınızı düzeltince evlenseydiniz. Eşinize sabırlar

ben senin benim param diye ayırmaya karşıyım, artık eş olmuşsunuz adı üstünde. adam zaten 2 yıla kadar müsade etmiş ki etmeyedebilirdi, siz daha fazlasını yapma derdindesiniz. aynı şeyi burda eşiniz ablası abisi için yapıyor olsaydı siz bile boşan derdiniz eminim. ara ara ihtiyacları olur, göndermek isteyebilirsiniz zor durumda kalmasınlar diye ama implant ve telefon almak bana biraz akıl karı gelmedi. tek kardeşim belki anlayamıyorumdur diye yorumlara da baktım ama herkes benim gibi eşinize hak vermis. eğer bu kadar uzun süre her ay gönderecekseniz keske evlenmeseydiniz kaldı ki bir sürü kardeşmişsiniz, çoğu da çalışıyorsa ve ablanıza telefon implant alıyorsanız hepiniz ailenize de bir ay bir ay verseydiniz cünkü anladığım kadarıyla 500-600 siz tek veriyorsunuz. hepiniz veriyorsanız da aileniz sizden cok para kazanıyordur

Bastan konuşmuşsun. O da fikrini söylemiş (2 yıl razı olurum demiş) Siz de peki demişsiniz. 2 yıl da bitmiş. Bu durumda ailenize para veremezsiniz. Eger bir gereklilik durumu olursa aranızda istişare etmelisiniz.
Herseyi geçtim ablaya telefon fazla olmuş hele bir de gizli. Hatalısınız.
Boşanalım lafını öfkeyle söylemiştir. Kendinize çeki düzen verip çekirdek ailenize odaklanın.
Ablanız da kendine ne lazımsa işe girip halletsin. (söz verip üstlendiğini maliyetleri elbetteki karsılayın)

Eşiniz haklı. Siz 500 600 gönderirim demişsiniz sonra evli ablanızın bile sorumluluğunu almışsınız. Yok dişini yaptıralım yok telefon alalım. Bu şekilde yükselmesi çok normal. Bir yerde bunlar batmaya başlamıştır.

Maalesef eşiniz yerden göğe haklı.
Evlenirken geride bıraktığımız ailelerimiz bizim için her daim kıymetli tabiki ama önceliğiniz eşiniz ve eviniz olmalı.

Biraz empati yap eşin böyle bir şey yapsaydı eminim sen gelir burada konu açardın .Eşim ablasına yardim ediyor dişlerini yaptırıyor diye.Bence durumu yoksa dişlerini idare etmeliydi .Paraları olunca yaptırırdı. Çok mu acildiki .Bendede var diş sorunu ama erteliyorum bu dönemde malesef .

Lütfen evlendikten sonra artık ailenizin o adam olduğunu ve hatta çocuğunuz olduktan sonra artık tamamen ayrı bir çekirdek aile olduğunuzu kabul edin. Maddi olarak ve psikolojik olarak anne-baba-kardeş ve akrabalarınıza bağımlıysanız lütfen evlenmeyin. Siz en başta evlenerek hata yapmışsınız. Hayatınızı kardeşlerinizle geçirmeniz gerekiyormuş.

Para gonderıosun tabıkı gonder ama elinden neden gızlıosun .Aynını eşin yapsa.Bırde sız artık aılesınız .

Boşan da ailene bak mı diyelım.Herkes birer yetıskın .Paran yoksa bırazcık elını taşın altına korsun .

eşin çok haklı canım artık sen ve eşin bir ailesiniz ondan gizli bir şekilde bunu keşke yapmasaydın bence seviyorsa hatanı kabul et ve özür dile yuva kolay kurulmuyor . ve maddi olarakda eşin bu konuda çok haklı ..

Eşin haklı. Bu saatten sonra sana adam nasil güvensin? Gondermesen bile hep bir soru işareti kalacak aklinda. Yardim ettiğin konular da elzem ihtiyaç degil. Yine adam karakterliymis telefonda bozmamış kardesini.

Net eşiniz haklı.
Ailenizle yuvanız arasındaki dengeyi kuramıyorsunuz.
Küçük paralardan da bahsetmiyorsunuz.
Diş yaptırmak, telefon almak vs bunlar için para göndermek çok saçma.
Ablanız dişini kocası işe girince yaptırsın.
Telefonu bozuksa telefon kullanmasın.
Bu kadar basit yani.
Koskoca kadın o nasıl kabul ediyor bunu da anlamadım.
Eşinize yazık

Sizin maasinizin yuzde kaci ediyor o 500/600 tl onu merak ettim.
Ben her ay ogrenci olan en kucuk kardesime cepharcligi niyetine para gonderiyorum. Esime evlenmeden once soylemistim, sen bilirsin senin kardesin senin paran demisti. Tabiki kalkim maasimin yuzde 10unu, yuzde 20sini versem, cok daha farkli olurdu bu konusma.

Siz bi 10 bin kazaniyosaniz, maksimum 500/600 den fazla degilse yaptiginiz yardim (annene babana ablanin disine artik herneyse), idare edilir gibi. Ama siz 3/4 bin gibi bi para kazaniyorsaniz, fazla gibi yaptiginiz yardim.

vala eşiniz %100 haklı. burada konu açan kadın arkadaşımız eşinin ailesine bu şekilde sürekli destek olmasından dert yansa anında koca kişisini linçleriz.
bugüne kadar adamın sesi çıkmadığı gibi siz olayı abartmışsınız ve adama haber dahi vermeden daha da fazla harcamalar yapmışsınız.
tabi ki ailelere destek olunur ama bu karı kocanın ortak olarak alacağı kararla yapılır. isterseniz dünyaları kazanın evlilikte eşler birbirinden habersiz mali mevzulara girmemeli diye düşünüyorum. birbirlerine karışıp dikte etmemeli ama danışıp ortak karar almalı.

İyide adam cok coook hakli sizin ailenize yardim etmenize sesini cikarmakta. Abartmissiniz yani telefon disler bir suru sey hemde gizli yapiyorsunuz cok ayip kendi ailenize odaklanin

Kendi paranızla ailenize yardım ediyorsunuz. Bence eşiniz abartmış sadece birisi çalışmıyor bilmem ne. Ailenize para yollamanız gerekiyorsa yollarsınız bence karışmamalı onlar sizin aileniz, size bir şey olsa yine onlar koşacak. Eşinizden boşanmayı düşünmüşsünüz ama kardeş öyle değil her zaman yanında olur. Burada yazılanları anlayamadım telefon almanız abartı denmiş de hangi cihazı aldığınızı bile yazmamışsınız. Kardeşiniz zor durumda yardım ediyorsunuz ne var bunda? Eşim anneme bakmamı engellemeye çalışacak olursa benimle evlenmesin daha iyi kimse kusura bakmasın. Beni büyüten insan ve birlikte büyüdüğüm insan herkesten önemlidir bu kadar net.

Sonuçta sağlık siz aynı durumda iken size de kardeşleriniz yardımcı olsa aynı bu tepkiyi verirmisiniz acaba....
Bir anda ortaya çıkmış bir sağlık problemi değil,kadın bekarkende varmış, evlenmiş eşi pandemide işsiz kalmış öncesinde yaptırabilirdi.Bu kadının ihtiyaçlarını eşi karşılamayacaksa neden evli ?Devlet hastanalerinde sağlık problemini ücretsiz şekilde hallettirebilirdi, implant biraz lüks oluyor

Konu sahibi ailenin senin gönderdiğin o paraya gerçekten çokmu ihtiyacı var?bir gelirleri varmı?diğer çalışan kardeşlerde aileye yardımda bulunuyor mu?Öncelikle eğer ailenizin geliri yoksa ve o paraya gerçekten ihtiyaçları varsa tabiki yardım etmeye devam etmeniz uygun olur.Ama kardeşleriniz bu duruma yanaşmazken sadece sizin yapmanız da doğru olmaz.Sorumlulukları paylaşmaktır doğru olan.Benzer imkanlara sahipseniz kardeşlerinizle ailenize yardım konusunu konuşup organize etmeniz lazım.2. Konu kardeşlere yeğenlere vs. tabiki hediye alınır ama bu hediyelerin maddi değeri aile bütçesini zora sokmamalıdır.Kardeşinizin telefonunu üstlenmeniz ,üstüne diş masraflarını üstlenmeniz doğru değil.Bundan sonra ne ihtiyacı olsa sizden bekler, 3. Ye yapmayınca tepki gösterir.Ablanızın diş problemi çok uzun zamandır varmış, önceden tedavisini olabilirmiş, üstelik evli ve eşi pandemi döneminde işsiz kalmış, öncesinde gayet çalışıyormuş yani, e eşi karşlamayacaksa bu kadının masraflarını neden evlenmiş?Pandemi döneminde eşi işsiz kaldı diye ev ihtiyaçlarına yardım etseniz anlarım ancak 25 bin tutan,yıllar önce yapılabilecekken yaptırılmayan diş masrafı yüklenilmez.Telefonu bozulduysa yaptırır, yada diğer kardeşlerle ortak alınır ama sizin evladınız gibi evli ablanızında tüm ihtiyacı karşılanmaz. Ailede her yükü alan kişi olmayın, ne kadar verirseniz verin bir kez vermezseniz suçlu olursunuz

Aynısını eşiniz yapsa kıyamet kopar mazallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…