Boşanmalımıyım?

Yardım edip etmemenin ötesinde bence asıl eşinize saygınızın olmaması asıl problem.

Baştan aylık yardım yapacağım demişsiniz kabul etmiş, aile yardımına itiraz etmiyor ki sakın bu meseleyi “aileme değer vermiyorsun” olarak değerlendirmeyin.

Ailenize verdiği değeri kötüye kullanmışsınız.
Önce başka akrabalara sormadan etmeden para verip zorlamışsınız. Hadi tutar büyük değil diye ses çıkarmamış.

Sonra tutarlar da büyümüş. Diş meselesinde yapmanız gereken biz bir düşünelim diyip ortak bütçenizi belirlemekti. Rakamlar küçük değil.

Hadi sağlık meselesiydi diyelim bu sefer de cep telefonu almışsınız.

Hayır sınırınız nedir tam olarak?
Verdiğiniz mesaj şu:
“ Ben aileme istediğim miktarda canımın istediği kadar para veririm ister gerekli olsun olmasın tabi ki farkı sen ödeyeceksin, senin gözümde kıymetin bir hiçtir”

Evet evli olarak bütçeniz ortak, sizin harcamalarınız yüzünden eşiniz de daha çok harcıyor, ikinizin cebi aynı.

Eğer eşinizi insan yerine koyacaksanız özür dileyip devam edin, yoksa vaktini boşa harcamayın.

Bizde ailemize yardim ederiz, ama bunu esimizin rizasini alarak yapariz. "Benim param, istedigim gibi harcarim" kafasi bana göre burda tutmuyor, cünkü sizin paraniz yetmese esiniz ödemek zorunda onun icin büyük harcamalar esin rizasi alinarak yapilmali. Esiniz bu konuda son derece hakli. Su bütün paralari ortak tutma cabasi bana göre de normal degil. Her evin sorumlulugu ayri. Biz ne kadar kardeslerimize para döküp dursak onlar o kadar az kendileri cabalar. Kendimde bunun sonuclarini yasadigim icin artik öyle bir cabanin icine girmem. Siz artik evlisiniz, ona göre davranmaniz lazim. Bütün o verdikleriniz paralari cekirdek ailenize de yatirim yapabilirdiniz. Implanti tam esinin issiz oldugu zaman a getirmek de cok akillica degil. Kurtarici mantonuzu askiya asin derim

İronik bir şekilde para verdiğiniz için ailenizle kavga etme ihtimaliniz de arttı. Para verdikçe insanlar daha çok ister, şu anda cep telefonu alandan yarın laptop öbür gün kira parası istenir. Deneme olarak o aylık verdiğiniz tutarı bir kesin bakalım ne tepki geliyor. Bir de ceple dişle artırıyorsunuz.

Düzenli yardım, ancak devam ettirilebilecekse verilmeli, ortak karar alınmalı. En başta düzgün iletişim kurmuşsunuz duygulara kapıldığınızda ne olduğunu gördünüz.

Bizde 5 kiz kardesiz.bu dediklerinizin bi cogunu ben ve kardesim yaptik memur degiliz ev hanimiyiz atanamamis ogretmenim ben esim memur.bundan 1 yil once olsa size hak verirdim.fakat esiniz hakli nereye kadar ailenize yardim edeceksiniz .inanin zamanla,aile tembellesiyor herseyi sizden bekliyor.huzurunuzu bozmayin ailenizede artik bu kadar yuz vermeyin

Cnm konu sahibi ben de ben değilim ablası da değilim yanlış kişiye yürüyorsun
siz sağlık diyince dellendim işte kocamın ailesi de konu sahibesnin benzeri de ondan fazlasıyla içselleştirdim herhalde her türlü lüx tüketimi ihtiyaçmiş gibi sunarlar fazla kaptırmışım kendimi

Ben neden kardeşimden dişimi yaptırmasını bekleyeyim yahu, tabi ki veririm. Kendi popomu kaldırır çalışır yaptırırım. Kardeşlerim bana çalışmıyor sonuçta.
Cnm kimse kimse için çalışmıyor sonuçta içinden gelmiş yaptırmış ablası da zorlamı yaptırdı da böyle tepki veriyorsunuz onu anlayamadım bide konu sahibi ben değilim siz nasıl kendi fikrinizi soyluyorsaniz bende kendi fikrimi söyledim beni etiket yapma lütfen.. Herkesin ailesi de düşünce yapısı da farklıdır ok

Adam haklı.
Hemde son derece haklı.

Siz eşinizi nerede haksız görüyorsunuz???
Madem bu kadar maddi olarak size bağımlı aileniz ve aile üyeleriniz var neden evlendiniz.

Ablanızın sağlık sorunu yoksa girsin ise çalışsın.

Benim arkadaşımım annesi kaç yaşında kadın dişlerinin yapımı için girdi ise çalıştı. Diş parası için kredi çekmişti kadın ödedi.

Bir aile kurmuşsunuz ve kendiniz için ve ileri de doğacak evladınız için maddi olarak birikim yapacağınıza bu tutumunuz hoş değil.
Bende kardeşlerim için elinden gelen herşeyi yaparım amma şöyle yaparım; elleri ayakları tutarken değil.

Aileniz sizin 500/600 TL gönderdiğiniz para olmadan yaşayamaz mı???

Benim annemin hiç bir geliri yok.
Tamam maddi olarak çok kuvvetli ailesi var.
Ama annem şu güne kadar bir kez ne ailesini ne evlatlarına aman bana şu kadar para lazım, şu eksiğim var demedi.
Bizde; ailesi ve evlatları olarak yağdırıyoruz.

siz sağlık diyince dellendim işte kocamın ailesi de konu sahibesnin benzeri de ondan fazlasıyla içselleştirdim herhalde her türlü lüx tüketimi ihtiyaçmiş gibi sunarlar fazla kaptırmışım kendimi
Neden ağız sağlığa girmiyormu agiz sagliginiz bozulmuyormu sizin mesale dişiniz ağrımıyor mu yada apse yapmiyormu curumuyormu dişleriniz heralde keyfi gidip implant yaptirmiyirdur yaptıranlar implant yaptırmak kolay bir işlem değil cnm en son yapılan işlem dir

Zaten inanin suan ev falan alip borca girseniz sizin maasinizla 2 maas zor gecinirsiniz.suan kazandiginizi ailenize harciyorsunuz herkes hayatina bakiyor.ilerde de alisacaklar herseyi senden bekleyecekler birikim yapin acil bisey olmadiktan sonrada yardim etmeyin

eşiniz sonuna kadar haklı. burada eşinin bunları yaptığını söyleyen her kadına evlilik böyle değil diyoruz, adamları yeriyoruz.
konunuzda siz sağlam bir yerilmeyi hakediyorsunuz.
ailenize sürekli bakmanız gerekiyorsa evlenmemeliydiniz.

Esiniz sabir kupuymus takdir ettim bunca zaman ses etmemesine. 2 sene her ay kira oder gibi 500 600 tl, arada baska extra ihtiyaclar icin para, implant, telefon.. ailenize bakmak durumundaysaniz keske evlenmeseydiniz. Su durumda bosanin bence de. Boyle omur gecmez.

Eşiniz haklı. Aileye yardım edilir ama sizinki çok çok fazla olmuş.
O da sizin gibi kendi ailesine harcama sizin evi kim geçindirecek.
Ailenize para göndermeyi bırakın bence ve en önemlisi eşinizden gizli birsey yapmayın. Ortaya çıkınca size güveni sarsılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…