Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
tercihlerini yap üniversteyi dondur. bir sene daha şans ver bence hem kendıne hem evliliğine. yuva kurmak kolay değil. borç gibi bir sıkntısı ya da eşinin evi geçindrmekte bir zorlugu varsa böyle oluyor olabilri. ailesiyle neden konşmuyorsun.ailesi eşini dolduruyo olabilr mi?. bence sorun her ne olrsa olsn ailesiyle barısarak olaya ilk adımı atmalısın .sonucta anne ve babası o senin ailenle konusmasa senin ne kadar hosuna giderse. bu da onun o deece hosuna gidiyordur. gelecegini üniversitede dul olarak anılmakta zor olacak. nasıl bir toplumda yaşıyoruz tahmn edebilrsn bnce insanlarn bakş açıları yaklaşm tarzları. bir sevgilin olsa farzedelim bosandgnda herkes muhtemeln cinsel birşey yaşams olacgnı bi düşünür bin söyler. iyi düşün yuvayı dişi kuş kurar tırnaklarnın ve gücünü son ana kadar kullan derim ben.evliliğini mahkeme salonundan çevirip kurtaran bi kadın olarak söylüyorum. kadın isterse yapamayacagı şey yoktur. arada üçüncü bir kişi yoksa bnce evliliğini kurtarabilirsinMerhaba,
Net anlatabilmem için biraz uzun yazmam gerekecek, kusura bakmayın..Önceden de konu açmıştım, belki okuyanlar hatırlar.. Özet geçecek olursam, 20 aylık evliyim. Eşimle severek 8 yıl flört edip öyle evlendik, evlenmeden önce de problemlerimiz oluyordu ama ben çok görmek istememişim sanırım şuan anlıyorum.
Evlendikten sonra karşımdaki insan çok değişti, mesela örnek verecek olursak ;
-Arkadaşlarının,akrabalarının yanında çok neşeli ama benle tek kaldığı zamanlar hep somurtuk, yorgun,hasta olduğunu iddia ediyor ( sürekli )
- Evlendiğimizin ilk 3-4 ayı dışında cinsellik yok denecek kadar az.. Sağlık problemi yok, kendi istemiyor
- Odun gibi bir şey , ben konuşmadan konuşmaz, güzel hiçbir şey söylemez, sürekli benim neşeli eğlenceli ve güleryüzlü olmamı bekler.
-Benim ona yaptığım yanlışları anlattığında ben hatamı anlayıp düzeltmeye çalışırım ama ben onun rahatsız olduğum bir huyunu belirtirsem hep kendini haklı çıkarmaya çalışır
Bunun dışında iyi yönleri de yok değil tabii; ev işlerine yardım eder , ailesiyle konuşmuyorum diye baskı yapmaz, eve hep saatinde gelir vs.
Bu sırada, kendime özen gösteriyorum,kendime bakıyorum, onun beğenmediği çoğu davranışımı bıraktım ama daha ne kadar parçalamam gerekir kendimi bilmiyorum, düzeliriz diyor ama hep lafta. Geçenlerde belki biraz özleriz diye 1-2 gün 1 saat uzaklıktaki ablama gideyim dedim,ertesi gün aradı "Kal biraz kafanı dağıt gelme" dedi , 3 gün gelmedim, döndüğümde hiç özlemiş gibi değildi. Çok zoruma gitti.
Çevremdekiler yeni evlisin düzelir sabret dese de benim artık bugün düzelir,yarın düzelir diye sabrım kalmadı.
Ona da zarar veriyorum , sürekli ne olacak böyle,niye böylesin diyerek didikliyorum.. O da sıkma beni sorma artık diyor..
Ben bölüm değiştirmek için tekrar üniversite sınavına girdim; iyi bir puan aldım, ikinci sınava hazırlanıyorum . Yaşadığım şehirdeki üniversitelerin puanları diğer şehirlere göre çok yüksek, ağustosta tercihler yapılacak. Evliliğim devam ettiği takdirde ben sadece kendi şehrimdeki üniversitelerin daha düşük bölümlerini yazmam gerekecek. Ama sallantıda olan bir evlilik için geleceğini yakmak ne kadar mantıklı bilemedim..
Üstüne düştüm olmadı, uzak durdum, sessiz kaldım, konuşmadık ,evden uzaklaştım her yolu denedim.. Ne yapmak gerek daha bilmiyorum. Varsa önerinizi bekliyorum,çok çaresizim ve sıkıntıdayım.
Denemeye devam mı edeyim yoksa vaz mı geçeyim?
(Uzun oldu kusura bakmayın, hakkınızı helal edin )
Yok gerçekten değişti abisi falan da aynısını diyor hatta, Yay burcu benim eşim, yeni nesil erkeklerin hepsi mi böyle :) Eskiden de çalışıyordu nişanlıyken falan ama böyle değildi, tabi ki stresli iş hayatı zor ama nereye kadar kaldırılır bilemedim.aynı benim eşim yengeç burcu mu
ama şunu bil o değişmedi hep öyleydi sen sadece onun farklı yönlerini gördün yada bu yönlerini görmeye fırsatın olmadı...
bence açıkca konuş, beklentilerini söyle bu tarz adamlar yntulmayı ve yönlendirilmeyi sveer yoksa ondan beklersen ne bir güzel söz duyarsın ne de ilgi , şunu da söyleyim seni sevmediğinden değil duygularını belli edemediğinden iş hayatının getirdiği yorgunluk ve stresten böyleler...
Bu zamana kadar ben yaptım ve bahanelerle reddedildiğim çok oldu..o seni seviyorum demezse sen de, o öpmezse sen öp,o sarılmazsa sen sarıl,o çağırmazsa sen yatağa çağır. bunların hiçbirine karşılık vermeyecek değildir herhalde.. herşeyi karşı taraftan bekleme. çok da çekilmeyecek bi eşin yok burdan bakıldığında. tabiki yaşayan çeken bilir o ayrı. ama evlilik fedakarlık istiyo. neler görüyoruz neler okuyoruz, mutluluğunuz için elinden geleni yap,boşanmak kolay birşey değil,sen daha cıvıl cıvıl canlı bi insansın eşin de durgun içine kapanık belli ki. herkes bir olmuyo,evlendikten sonra erkekler değişiyo ayrıca,ya da biz görmek istemiyoruz öncesinde.
Birdahakine ben gitmeyeceğim akıllandım, gitmek isterse o gitsin.Çok uzun yıllar flört ettik evlenmeden önce sürekli yakınlaşma isteğini belli ediyordu, anlar insan zaten ama evlendikten sonra tamamen döndü, evlenmeden önce ilk zamanlar yanımdan ayrılmak istemiyordu zamanla azalmaya başladı şuan görüyorum, dediğinizi deneyeceğim :)Neredeyse 11 yıl flörtten sonra evlendim . Basımın etini yemese daha da evlenmezdim.
Bekarken görmediğin nevar mesela ? Ben yemek yerken çıkardığı sesi duymamışım ve 4 yıldır tahammül edemiyorum. Ondan başka kimsede de duymadım böyle bi ses nasıl çıkartıyo çözemedim
Daha başka şeylerde var ama bunlar aynı evde yaşamadan farkedilcek şeyler değildi .
Senin yanında gülmüyosa sende başkalarının yanında gülme . Eve gelince karikatür bak fıkra oku bas kahkahayı .
Sen gitme evden o gitsin ben gönderdim nası güzel dinledim kafamı anlatamam ara sıra eve aldım ara sıra dışarda buluştuk aylarca ayrıyduk şimdi kavga etmeyi özledim .
Cinsellikte problem olabilir bu ondan değilde senden de kaynaklı olabilir . Belki vajinal koku vardır kırılma diye söyliyemiyodur ama o kokuylada yapamıyodur .
Doktora gitti bir sıkıntısı yok , evlilik terapisti kaldı bir gitmediğimizBen bu cinsellik de soğuk davranan erkekleri anlamıyorum, daha 20 aylık evliymişsiniz. Bari doktora gitse, böyle gider mi evlilik
Eşim de çok bağlı değil sanmıyorum şimdi baskı yaptıklarını Allah var, kırk yılda bir gittiğimizde laf sokarlar o ayrı amaeşin ailesiyle görüşmediğin için baskı yapmIyor ama ailesi baskı yapıyorsa mutsuz huzursuz tavır takınıyordur ailelerde evlenir evlenirken aşkta geçici anlaşmak önemli bence boşanma seni sevmese sana baskı yapar
O benim ailemle görüşüyor , birkaç aydır bu sorunumuz var zaten ondan önce de bu sorunumuz vardı. Sadece annesiyle görüşmüyorum , o da küs değiliz mecburen barıştık bayramdan bayrama , özel zamanlarda gerektiğinde falan görüşüyoruz ama kayınpederimle sürekli görüşüyorum..iç huzursuz luğu var yani böyle olsun kim ister ailelerle görüşülmediğinden bunlar yansıyor uzlaşmaya çalışın o senin ailenle görüşmüyormu?
tercihlerini yap üniversteyi dondur. bir sene daha şans ver bence hem kendıne hem evliliğine. yuva kurmak kolay değil. borç gibi bir sıkntısı ya da eşinin evi geçindrmekte bir zorlugu varsa böyle oluyor olabilri. ailesiyle neden konşmuyorsun.ailesi eşini dolduruyo olabilr mi?. bence sorun her ne olrsa olsn ailesiyle barısarak olaya ilk adımı atmalısın .sonucta anne ve babası o senin ailenle konusmasa senin ne kadar hosuna giderse. bu da onun o deece hosuna gidiyordur. gelecegini üniversitede dul olarak anılmakta zor olacak. nasıl bir toplumda yaşıyoruz tahmn edebilrsn bnce insanlarn bakş açıları yaklaşm tarzları. bir sevgilin olsa farzedelim bosandgnda herkes muhtemeln cinsel birşey yaşams olacgnı bi düşünür bin söyler. iyi düşün yuvayı dişi kuş kurar tırnaklarnın ve gücünü son ana kadar kullan derim ben.evliliğini mahkeme salonundan çevirip kurtaran bi kadın olarak söylüyorum. kadın isterse yapamayacagı şey yoktur. arada üçüncü bir kişi yoksa bnce evliliğini kurtarabilirsin
Birdahakine ben gitmeyeceğim akıllandım, gitmek isterse o gitsin.Çok uzun yıllar flört ettik evlenmeden önce sürekli yakınlaşma isteğini belli ediyordu, anlar insan zaten ama evlendikten sonra tamamen döndü, evlenmeden önce ilk zamanlar yanımdan ayrılmak istemiyordu zamanla azalmaya başladı şuan görüyorum, dediğinizi deneyeceğim :)
6 ay önce başbaşa tatile gittik , o zaman da bu problemlerimiz vardı hiç iyi gelmedi , ben konuşmadan konuşmadı, telefonuyla falan oynadı, odaya çıktığımızda hemen uyudu falan..konu belli eşiniz geçmişinde yaşadığı mutsuzluk la bocalıyor yansıtıyor terapistte gidin evliliğinizi kurtarın tatile gidin ....
Teşekkür ederim :)Valla bana göre 20 ay az değil bunun bi de 8 yıl flörtü var, sana akıl veremem ama ben olsam napardim onu söyliyim, bunca zamandan sonra bu duruma gelinmişse ben boşanır geleceğimi kurtarırdım yaşım da gençken.. çünkü yıllar geçip bu adam değişmemiş olduğunda, gençligim ve gelecek projelerim de elimden uçup gitmiş olduğunda kafamı hangi tasa vurursam vurayım geri dönüşü olmayacak...