• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalı mı, yeniden mi denemeli?

Haklısınız ama şuan maddi durumlar sıkıntılı birkaç aya zaten gitmeyi çok istiyorum,en güzeli tabiiki profesyonel birinden yardım almak. O geçici çözümleri 1 yıldan fazladır uyguluyorum ben ama o gunu kurtarıyor dediginiz gibi.

Terapiye yanaşmanız ve geçici çözümlerin bilincinde olmanız çok güzel. Zaten burada konu açan herkes buradakilerin verdiğimiz önerileri çoktan uygulamış oluyorlar genelde. :) Umarım eşiniz de terapiye sıcak bakar ve maddi durumunuzu biraz iyileştirip gidebilirsiniz. Yani eşiniz de robot değil bir kablosu kopunca komple bozulsun. Adamın durumu başlarda böyle değilmiş en azından bu kadar değilmiş, demek ki arada değişime götüren şeyler oldu. Kendisi bile bunun farkında olmayabilir. Terapide hem bunlar açığa çıkar hem de sağlıklı iletişim kurmayı öğrenirsiniz.

Boyle bir sorun halledilecek gibi değil bence. Adamin kumaşi bu belli ki. Azicik duzelse bile ne akar ne kokar artik... yani sen kendine bir sor: ben bu adami boyle kabul edebilir miyim? Mutlu olmatlyi basarabilir miyim? Cunku 20 ayda boyleyse coluk cocuk ve yillar sonra monotonlasma derken nasil olacak? Iyice olç tart ve boşanacaksan sakin cocuk yapmaaaa

8 yillik flortunde hic mi birsey anlamadin peki
Anlıyordum biraz ama biraz evlilik kurumunu gözümüzde büyüleyici yapmamızdan kaynaklandı hani bekarlar hep evlenince daha iyi olur zanneder ya aynen o şekilde düşünüyordum sanırım ama yine de suanki davranışıyla alakası yok çok çok daha iyiydi

Anlıyordum biraz ama biraz evlilik kurumunu gözümüzde büyüleyici yapmamızdan kaynaklandı hani bekarlar hep evlenince daha iyi olur zanneder ya aynen o şekilde düşünüyordum sanırım ama yine de suanki davranışıyla alakası yok çok çok daha iyiydi
Yani seni cok iyi anliyorum cunku kocamin profili de az cok boyle. Ben duzelecek bir sey goremiyorum bizim icin. Sen iyi düşün. Yeni baslangiclar yapmakta kotu bir sey değil. Yillar sonrada ayni durumda olunacaksa

Yani seni cok iyi anliyorum cunku kocamin profili de az cok boyle. Ben duzelecek bir sey goremiyorum bizim icin. Sen iyi düşün. Yeni baslangiclar yapmakta kotu bir sey değil. Yillar sonrada ayni durumda olunacaksa
Bir de hakikaten bekarliğin verdigi tecrubesizlikle basimiza gelecekleri kestiremiyoruz. Ben cok uzun flort etmedim ama bana tavirlarinda bir gariplik vardi. Sonra evlendik bir sure hersey yolunda gitti. Bi yerden sonra film koptu. Adam agac oldu kok saldi. Sonra odun oldu... ne bileyim bi baltaya sap olamadi su an... inan anlatmak bile istemiyorum. Sadece değişmiyor. Cok kolayken mutlu etmek mutlu olmak.. yapmiyor. Ev arkadasi gibi takiliyor iste

Bir de hakikaten bekarliğin verdigi tecrubesizlikle basimiza gelecekleri kestiremiyoruz. Ben cok uzun flort etmedim ama bana tavirlarinda bir gariplik vardi. Sonra evlendik bir sure hersey yolunda gitti. Bi yerden sonra film koptu. Adam agac oldu kok saldi. Sonra odun oldu... ne bileyim bi baltaya sap olamadi su an... inan anlatmak bile istemiyorum. Sadece değişmiyor. Cok kolayken mutlu etmek mutlu olmak.. yapmiyor. Ev arkadasi gibi takiliyor iste
Allah yardımcınız olsun çok iyi anlıyorum ayni şeyleri yaşadığımdan

Bosansan da bosanmasan da hangi bolumu istiyorsan hangi universitede istiyorsan hic cekinme git. Bu arada kocan da akillanir belki. Insanlar hayatina girer cikar ama diploman, egitimin, is deneyimin hep seninle kalir ve hayatini aydinlatir.

Çok teşekkür ederim emek verip yasmışsınız @The Calender ile tavsiyeniz hemen hemen aynı,deneyip sonuçlarını yazacağım
Rica ederim canım. Dertleri okurken sanki yeni tanıştığım bir arkadaşım ev oturmasında anlatıyormuş gibi okuyorum ve o ilgiyle yazmak istiyorum. Hepimiz kadınız hepimiz hemen hemen aynı hassasiyetlere sahibiz

Yapmayın lütfen eğer aldatma içki kumar karı kız yoksa önce boşanmayı aklınızdan çıkarın buraya yazıdıgınjz gibi eşinizlede konuşun ben özlersin diye gittim ama özlemedin vs anlamaya çalışın belki oda sizin için aynı şeyleri düşünüyor belki oda sizin onu özlemediğinizi düşünüyor birde uzmanlardan yardım alın evliliğin oturması 5 yıl gibi bir süre baktınız konusmakla terapiyle yine düzelmiyor ozaman boşanın

Ama yani evliliklerin azımsanmayacak bir kısmı böyle.Evlendikten sonra çoğu şey değişime uğruyor.Sanırım siz birazda takmışsınız niye bana ilgisiz neden böyle diye.

Evine ekmeğini getiriyormu,aşırı içkisi kumar vs yokmu,kadın-kız işlerinde bezi yokmu,sana şiddet uygulamıyorsa,Hakaret edip aşağılamıyorsa İnan bu evlilik çekilir ya. Bunların yanında sana aşırı ilgi gösteren bir koca varsa şanslısın çünkü azınlığın içindesin. Umarım anlatabildim !!!

Bu evlilik benim beklentilerimi karşılamıyor derseniz mutsuzda devam etmenin bir anlamı yok.. Daha yeni evlisiniz cinsellik Yok denecek kadar az diyorsunuz. Eee bir taraf cinselliği çok seviyorsa Ne olacak. Yinede oturup konuşun bir güzel en güzel kararı verecek sizsiniz.

Merhaba,
Net anlatabilmem için biraz uzun yazmam gerekecek, kusura bakmayın..Önceden de konu açmıştım, belki okuyanlar hatırlar.. Özet geçecek olursam, 20 aylık evliyim. Eşimle severek 8 yıl flört edip öyle evlendik, evlenmeden önce de problemlerimiz oluyordu ama ben çok görmek istememişim sanırım şuan anlıyorum.
Evlendikten sonra karşımdaki insan çok değişti, mesela örnek verecek olursak ;
-Arkadaşlarının,akrabalarının yanında çok neşeli ama benle tek kaldığı zamanlar hep somurtuk, yorgun,hasta olduğunu iddia ediyor ( sürekli )
- Evlendiğimizin ilk 3-4 ayı dışında cinsellik yok denecek kadar az.. Sağlık problemi yok, kendi istemiyor
- Odun gibi bir şey , ben konuşmadan konuşmaz, güzel hiçbir şey söylemez, sürekli benim neşeli eğlenceli ve güleryüzlü olmamı bekler.
-Benim ona yaptığım yanlışları anlattığında ben hatamı anlayıp düzeltmeye çalışırım ama ben onun rahatsız olduğum bir huyunu belirtirsem hep kendini haklı çıkarmaya çalışır
Bunun dışında iyi yönleri de yok değil tabii; ev işlerine yardım eder , ailesiyle konuşmuyorum diye baskı yapmaz, eve hep saatinde gelir vs.
Bu sırada, kendime özen gösteriyorum,kendime bakıyorum, onun beğenmediği çoğu davranışımı bıraktım ama daha ne kadar parçalamam gerekir kendimi bilmiyorum, düzeliriz diyor ama hep lafta. Geçenlerde belki biraz özleriz diye 1-2 gün 1 saat uzaklıktaki ablama gideyim dedim,ertesi gün aradı "Kal biraz kafanı dağıt gelme" dedi , 3 gün gelmedim, döndüğümde hiç özlemiş gibi değildi. Çok zoruma gitti.
Çevremdekiler yeni evlisin düzelir sabret dese de benim artık bugün düzelir,yarın düzelir diye sabrım kalmadı.
Ona da zarar veriyorum , sürekli ne olacak böyle,niye böylesin diyerek didikliyorum.. O da sıkma beni sorma artık diyor..
Ben bölüm değiştirmek için tekrar üniversite sınavına girdim; iyi bir puan aldım, ikinci sınava hazırlanıyorum . Yaşadığım şehirdeki üniversitelerin puanları diğer şehirlere göre çok yüksek, ağustosta tercihler yapılacak. Evliliğim devam ettiği takdirde ben sadece kendi şehrimdeki üniversitelerin daha düşük bölümlerini yazmam gerekecek. Ama sallantıda olan bir evlilik için geleceğini yakmak ne kadar mantıklı bilemedim..
Üstüne düştüm olmadı, uzak durdum, sessiz kaldım, konuşmadık ,evden uzaklaştım her yolu denedim.. Ne yapmak gerek daha bilmiyorum. Varsa önerinizi bekliyorum,çok çaresizim ve sıkıntıdayım.
Denemeye devam mı edeyim yoksa vaz mı geçeyim?
(Uzun oldu kusura bakmayın, hakkınızı helal edin )
aynı benim eşim yengeç burcu mu ;)
ama şunu bil o değişmedi hep öyleydi sen sadece onun farklı yönlerini gördün yada bu yönlerini görmeye fırsatın olmadı...
bence açıkca konuş, beklentilerini söyle bu tarz adamlar yntulmayı ve yönlendirilmeyi sveer yoksa ondan beklersen ne bir güzel söz duyarsın ne de ilgi , şunu da söyleyim seni sevmediğinden değil duygularını belli edemediğinden iş hayatının getirdiği yorgunluk ve stresten böyleler...

Merhaba,
Net anlatabilmem için biraz uzun yazmam gerekecek, kusura bakmayın..Önceden de konu açmıştım, belki okuyanlar hatırlar.. Özet geçecek olursam, 20 aylık evliyim. Eşimle severek 8 yıl flört edip öyle evlendik, evlenmeden önce de problemlerimiz oluyordu ama ben çok görmek istememişim sanırım şuan anlıyorum.
Evlendikten sonra karşımdaki insan çok değişti, mesela örnek verecek olursak ;
-Arkadaşlarının,akrabalarının yanında çok neşeli ama benle tek kaldığı zamanlar hep somurtuk, yorgun,hasta olduğunu iddia ediyor ( sürekli )
- Evlendiğimizin ilk 3-4 ayı dışında cinsellik yok denecek kadar az.. Sağlık problemi yok, kendi istemiyor
- Odun gibi bir şey , ben konuşmadan konuşmaz, güzel hiçbir şey söylemez, sürekli benim neşeli eğlenceli ve güleryüzlü olmamı bekler.
-Benim ona yaptığım yanlışları anlattığında ben hatamı anlayıp düzeltmeye çalışırım ama ben onun rahatsız olduğum bir huyunu belirtirsem hep kendini haklı çıkarmaya çalışır
Bunun dışında iyi yönleri de yok değil tabii; ev işlerine yardım eder , ailesiyle konuşmuyorum diye baskı yapmaz, eve hep saatinde gelir vs.
Bu sırada, kendime özen gösteriyorum,kendime bakıyorum, onun beğenmediği çoğu davranışımı bıraktım ama daha ne kadar parçalamam gerekir kendimi bilmiyorum, düzeliriz diyor ama hep lafta. Geçenlerde belki biraz özleriz diye 1-2 gün 1 saat uzaklıktaki ablama gideyim dedim,ertesi gün aradı "Kal biraz kafanı dağıt gelme" dedi , 3 gün gelmedim, döndüğümde hiç özlemiş gibi değildi. Çok zoruma gitti.
Çevremdekiler yeni evlisin düzelir sabret dese de benim artık bugün düzelir,yarın düzelir diye sabrım kalmadı.
Ona da zarar veriyorum , sürekli ne olacak böyle,niye böylesin diyerek didikliyorum.. O da sıkma beni sorma artık diyor..
Ben bölüm değiştirmek için tekrar üniversite sınavına girdim; iyi bir puan aldım, ikinci sınava hazırlanıyorum . Yaşadığım şehirdeki üniversitelerin puanları diğer şehirlere göre çok yüksek, ağustosta tercihler yapılacak. Evliliğim devam ettiği takdirde ben sadece kendi şehrimdeki üniversitelerin daha düşük bölümlerini yazmam gerekecek. Ama sallantıda olan bir evlilik için geleceğini yakmak ne kadar mantıklı bilemedim..
Üstüne düştüm olmadı, uzak durdum, sessiz kaldım, konuşmadık ,evden uzaklaştım her yolu denedim.. Ne yapmak gerek daha bilmiyorum. Varsa önerinizi bekliyorum,çok çaresizim ve sıkıntıdayım.
Denemeye devam mı edeyim yoksa vaz mı geçeyim?
(Uzun oldu kusura bakmayın, hakkınızı helal edin )
düzelmez.

o seni seviyorum demezse sen de, o öpmezse sen öp,o sarılmazsa sen sarıl,o çağırmazsa sen yatağa çağır. bunların hiçbirine karşılık vermeyecek değildir herhalde.. herşeyi karşı taraftan bekleme. çok da çekilmeyecek bi eşin yok burdan bakıldığında. tabiki yaşayan çeken bilir o ayrı. ama evlilik fedakarlık istiyo. neler görüyoruz neler okuyoruz, mutluluğunuz için elinden geleni yap,boşanmak kolay birşey değil,sen daha cıvıl cıvıl canlı bi insansın eşin de durgun içine kapanık belli ki. herkes bir olmuyo,evlendikten sonra erkekler değişiyo ayrıca,ya da biz görmek istemiyoruz öncesinde.

Neredeyse 11 yıl flörtten sonra evlendim . Basımın etini yemese daha da evlenmezdim.

Bekarken görmediğin nevar mesela ? Ben yemek yerken çıkardığı sesi duymamışım ve 4 yıldır tahammül edemiyorum. Ondan başka kimsede de duymadım böyle bi ses nasıl çıkartıyo çözemedim

Daha başka şeylerde var ama bunlar aynı evde yaşamadan farkedilcek şeyler değildi .

Senin yanında gülmüyosa sende başkalarının yanında gülme . Eve gelince karikatür bak fıkra oku bas kahkahayı .

Sen gitme evden o gitsin ben gönderdim nası güzel dinledim kafamı anlatamam ara sıra eve aldım ara sıra dışarda buluştuk aylarca ayrıyduk şimdi kavga etmeyi özledim .

Cinsellikte problem olabilir bu ondan değilde senden de kaynaklı olabilir . Belki vajinal koku vardır kırılma diye söyliyemiyodur ama o kokuylada yapamıyodur .

Ben bu cinsellik de soğuk davranan erkekleri anlamıyorum, daha 20 aylık evliymişsiniz. Bari doktora gitse, böyle gider mi evlilik

eşin ailesiyle görüşmediğin için baskı yapmIyor ama ailesi baskı yapıyorsa mutsuz huzursuz tavır takınıyordur ailelerde evlenir evlenirken aşkta geçici anlaşmak önemli bence boşanma seni sevmese sana baskı yapar

Back