- Konu Sahibi Merkur deniz
Kesinlikle. Ne kadar zor olabilir ki? Bu hayatta her şeyi istediğimiz için mi yapıyoruz? Partnerimizi mutlu etmek için hiç mi bir şey yapmamalıyız, sadece kendimiz için mi yaşamalıyız? Bir kadın eşini memnun etmek için hiç mi bir şey yapmıyor, yeri geldiğinde sevdiği yemeği yapıyor zorlanmasına ve kendi sevmemesine rağmen. Kadın bu kadar basit bir şeyden mutlu olurken en azından 6 ayda bir senede bir kendiliğinden düşünüp bir çiçek alsa ne kaybeder bu adam? Sevseydi eğer karısının mutlu olduğu şeyleri önemserdi. Bu hamurunda yok denen adamların başka kadınlara yaptıklarını görseniz aynı kişi mi dersiniz. Konu sahibinin hatası bunu bile bile evlenmek. Kadın romantik adam umursamaz, uyumsuzlar ve kadın hayatı boyunca mutsuz olacak"Kişiliği böyleymiş" şeklindeki yorumlara katılmıyorum. Bir buket çiçek tutup getirmenin kişilikle ne ilgisi var yahu? Hani kendisi akıl edemez, orası kişiliğiyle ilgilidir evet ama kadın ağzıyla açık açık istedikten sonra da "Ben böyleyim, beni biliyordun" türünden reddedişleri çok kırıcı, çabasız buluyorum. İnsan sırf eşini mutlu etmek için yol üstünde bir buket alır gelir, atla deve değil. Ötekinin arzusuna değer verme meselesidir bu. Zaman geçer, insanlar değişir, beklentiler de değişebilir. Kadın başta sevip kabul etmiş diye ömür boyu böyle bir şey bekleyemeyecek mi?
Bu bir boşanma sebebi değil ama belli ki ilişkinizde duygusal açıdan da tatminsizlik yaşıyorsunuz. Çiçek burada sadece bir gösterge. Ne hissettiğinizi, sevginizi, bağlılığınızı değerlendirerek verebilirsiniz böyle bir kararı.
Son düzenleme: